Pendling!

Gah man kan bli tokig av att pendla, speciellt när det är förseningar. Annars kan jag inte tycka att det är så farligt att åka buss och sedan tåg. Men det räcker att bussen är sen så missar man tåget och ja självklart tvärtom också. Sen är det super drygt när man vet att man kommer att komma försent, samt komma hem sjukt sent. Men får i alla fall stå ut den här terminen, sen får jag se om jag ansöker om överflyttning till Lund från Helsingborg, men det får jag ta då. Trivs i alla fall i Helsingborg, nice klass och roliga människor samt bra lärare!

Första!

Så var första uppgiften skriven och klar inför morgondagens redovisning, en muntlig sådan framför hela klassen. Men det känns bra, blev nöjd med uppgiften efter att jag fått den klar. Har ju tidigare skrivit en SWOT-analys så det var inte helt nytt för mig, men detta var från ett annat perspektiv!

Snart har man gått på universitetet en hel vecka, det känns skumt men bra. Tiden går konstigt nog fort, fast att vi har haft många långa föreläsningar och mycket info denna vecka. Men än så länge så känns det bra och intressant. Det enda som är lite si och så just nu är kurs litteraturen, men har börjat kolla igenom och ska troligen köpa min första bok i morgon om dom har den inne, annars får jag beställa den tillsammans med de andra!

Kan ju lungt säga att jag trivs i klassen och med dem som jag har börjat umgås med. Känns bra allting faktiskt, hoppas nu bara att det fortsätter så, men man får ta en dag i taget så. Man får se vad dagen har att erbjuda. För övringt så fick jag och Mikaela små springa till tåget för att hinna med det 15.10 när vi slutade 15.00 hehe, men vi hann för det var försenat 10 minuter så! Typisk jue, sen fick vi lite info kring våra fältstudier som vi ska göra om typ en månad, så nu blir det till att söka plats någonstans! Fått kontakt med en på Mickes jobb som är socionom så ska kanske få böcker också av henne =) Får la se, kanske kan göra mina fältstudier hos henne!? I morgon blir det en kort dag, 09.00-12.00  eller ja det är ju förstås en akademisk kvart, så 09.15-12.00 redovisning och sen är det slut.

18 Januari - 10

Då har man tagit första steget nu då, första steget på universitetet. Campus Helsingborg för min del, tog bussen 07.50 eller ja jag skulle ha tagit den då, men den var ju såklart försenad. Så ja, jag missade tåget 08.22 så ja jag fick ta tåget 08.39 så kom till Helsingborg 09.27 tur man kunde komma när som mellan 09.00-10.00 men det löste sig. Blev fotograferad, inskriven och fick en massa papper. Sen även information och blev indelad i en grupp och fick två faddrar. Sedan så gick vi en rundvandring, sen så chillade vi lite osså. Träffade en tjej som också heter Therese Andersson =) hehe. Har även fixat ett busskort idag och ett bibliotekskort =) sen får vi se vad dagen bjuder på imorgon då blire i alla fall skola mellan 09.00-16.00

Disney On Ice

Några dagar försent, men vad spelar det för roll. Det är ju tur att jag kommer ihåg att skriva överhuvudtaget ;) tihi var i alla fall på Disney On Ice i lördags med hela familjen, mysigt värre och snacka om att det var bra! Älskar verkligen Disney, det är helt underbart. Man blir liksom liten på nytt, man känner sig som om man vore 5-7 år igen. Men en sak som är säkert det är att jag alltid kommer att digga Disney. Kan i alla fall konstatera att det var en trevlig och mysig kväll med familjen. Sen var det ett + att vi fick rabatt på biljetterna =)

Ett liv passerar förbi...

Plötsligt står man där, utan att förstå hur det kunde hända. Hur det kunde bli så som det blev. Ingen förklaring finns, ingen som kan svara på dina frågor. För det är ingen som vet. Vuxna som ska veta allt, när det väl gäller, är det ingen som vet. Man får svart på vitt, man ser sanningen i vitögat.


Bilden av det som en gång varit, bara suddas ut, det är inte verklighet längre, det har aldrig någonsin varit verklighet. Vad var det som hände? Vad var det som gick så snett? Var finns den felande länken, var finns den skyldiga, finns det någon skyldig? Vem är det som borde få skulden, vem är det som borde veta? Massor med frågor, men inga svar. Vart är världen på väg?

Ett liv har passerat förbi och man står där själv. Kvarglömd, ensam och utan att förstå. Förstå vad som hänt, att den man älskar inte längre finns, att han lämnat dig. Att du nu får klara dig själv, att du nu är ensam. Någon som han kommer du aldrig någonsin att träffa igen. Han var unik, han var speciell, han var sig själv, han var min farfar.


Ett ljus för dig ♥

Babybobo *-*

Martin Peter Holmberg, min underbara älskling. Det har varit han och jag i 2 år, 4 månader och 11 dagar. Fler ska det såklart bli, min underbara lilla Mattiiin. Min lilla mjukis det finns ingen som honom, alltid lika go och söt. Att jag får vara hans, kan jag inte med ord beskriva, det går helt enkelt inte. Vet inte hur jag ska kunna få honom att förstå.

Han betyder något så fruktansvärt mycket för mig, kan inte få nog av honom min söta lilla babybobo. Det finns nog inget mysigare än att ligga där under täcket och bara mysa med honom. Få ligga i hans famn och bara ta det lungt. Känna hans andetag mot min hals och hans armara kring mig.

Varje gång jag träffar honom så kommer den där speciella känslan i magen, det liksom pirrar till på ett speciellt sätt. Det går liksom inte att beskriva med ord, man måste helt enkelt uppleva det själv. Alla får tyvärr inte den möjligheten och det är synd. För det finns inget bättre, det är så mysss.

Mattiiin jag älskar dig av hela mitt hjärta. Från dagen då jag fick träffa dig, så viste jag att det var något speciellt med dig, det pirrade liksom till på något sätt. Änn idag snart 2½ år senare så pirrar det på samma sätt om inte mer. Det är för underbart för att vara sant!

Jag kommer nog aldrig själv att förstå vilken otroligt tur jag har som får vara Mattiiins flicka. Det finns flera 1000 flickor där ute, men ändå så har han valt mig. Finner inga ord!

Det finns så mycket som jag skulle vilja skriva här, men när man väl sitter här så tar det stopp. För jag vet inte hur jag ska formulera allt som finns att skriva. Jag kan inte sätta några ord på min kärlek till Mattiiin, men kanske en vacker dag så kan jag det, vem vet?

Det känns som om jag flyger, som om jag lever på moln. Det är så mysigt, det går som sagt inte att beskriva. Ingen kommer att förstå hur mycket jag älskar min Martin Peter Holmberg och han är bara min. Så alla andra som skulle vilja smaka, ack nej det får ni inte, han är min, bara min! Han är så lik mig, fast ändå inte. Vi är olika men lika, svårt att beskriva, men vi vet vad vi menar.

Vi behöver inte alltid snacka med varandra, det räcker ibland med en blick. En blick säger mer än tusen ord. Det är helt underbart! Varje gång han överraskar mig med små saker så blir ja så glad, men vet inte laltid hur ja ska kunna visa hur mycket det betyder för mig, samt hur mycket han betyder för mig! Jag älskar honom något så enormt.


Jag älskar dig Martin Peter Holmberg ♥

Ledar/styrelsemöte

Ännu ett ledar/styrelsemöte avklarat, detta var dock nog det kortaste mötet som vi någonsin haft. Hemma redan 20.50 sist vi hade möte så var jag inte hemma förrän 22.30 så det kan man kalla skillnad. Men det är ganska så skönt att inte alltid ha så mycket på listan som ska disskuteras. Dock kommer man alltid på nya saker att disskutera när man sitter där, men det får man ta med i beräkningarna. Annars kan ja inte säga annat än att dagens möte gick fin fint, har då inte kommit fram till hur det blir för min del. Får vänta och se hur mitt nya schema ser ut helt enkelt.

Kärlek<3

Älskar er så mina småliv, ni är bara för underbara det finns inga som ni. Ni är speciella var och en på sitt lilla vis ;) ni har varsin speciell personlighet som jag aldrig någonsin kommer att glömma. I många fall så påminner ni om varandra, Pyret och Betty är ganska så lika men ändå så olika, samma sak med Skrutten och Molly. Sen har vi Choco som är en liten Betty hehe och Zenta hon är som hon är helt enkelt ;)

Mina små råttisar är kärlek<3

Taggad!

Så vart det träning idag 17.45-18.45 tänk redan dags för andra träningen för den här terminen. Det känns som om det kommer att dra igång på rikgit först idag om vi har tur annars nästa vecka. Idag blir det till att tagga till inför morgondages macther som man ska coatcha och denna gång bär det av till Kävlinge med både F01 och P01 så det ska bli skoj. Skönt att vi inte sak samlas så tidigat 13.00 blire imon =) tihi Fast ibland kan det vara skönt att ha det tidigt så man har resten av dagen framför sig. Morgondagen bjuder på hela 6 matcher för min del!

Imorgon när det är match så kommer jag att vara lite extra fin. Har ju nämligen fått min fina piké-tröja som jag ska ha när det är match. Sen har jag också fått min Zipp-tröja men den ska jag endast ha för privatbruk haha, så nu sitter man och väntar på besked om min overall, man vill ju ha den så fort så möjligt! Fattas bara att det inte är något tryck på den också =/ surt. Men det löser sig säkert ska ni se, tihi man får se det hela positivt, på tisdag är det ledarmöte så får la ta upp lite saker då. Har precis suttit och skickat mail till ordförande med lite punkter som måste disskuteras. Har även skaffat mig fina strumpor som jag ska ha på mig under match, hoppas nu att dem ger tur inte bara för mig utan för lagen!


7 Januari - 10

Tog bussen till stan med lille Frank och brollan idag! Tanken var då att vi skulle fixa en ny sköldpadda till Frank, hälsa på mammsen på jobb och gå en runda i stadsparken. Men det blev inte riktigt som planerat, men så brukar det vara. Kan då börja med att berätta att lille Frank var superduper duktig när vi åkte buss. Det var ju första gången för honom =) tihi

Hoppade av bussen och satte kurs mot mammsens jobb. Men först blev det ett litet stopp vid Fiskekompaniet, då brollan skulle in och kolla en sak. Sen bar det av till mammsens jobb, men när vi kom dit så ringde vi mammsen och frågade var hon var. Men hon hade ju naturligtvis inte lunch då, så vi fick bege oss iväg. Kunde inte stå där ute i kylan, så vi gick en sväng till djuraffären för att köpa en sköldpadda, men ack nej dem hade inga små kvar, men skulle få in nya om ca 2 veckor. Så det blev att vi gick till Stadsparken och gick en runda där på isen också vidare. Tänkte därför dela med mig av några av dagens bilder, men vill ni se alla så får ni kolla in http://stuttsi.bilddagboken.se/p/main.html?#0 där finns alla bilder från dagen ;) klicka då på den 7 januari såklart!

Sen bar det av hem igen, även hemresan gick bra på bussen. Duktig är vår lille Talleman. Sedan när vi kom hem så var jag super hungrig, så jag och brollan gjorde en redig lyxlunch. Det är inte varje dag man får det, vi gjorde potatisklyftor i ugnen, stekte upp oxbiffar med lök, bearnäsås, sallad och vitlöksklyftor MUMS kan man lungt säga! Annars så har jag inte gjort allt för mycket denna dag. Men det har minst sagt varit en mysig dag med brollan och Frank.7 månader

Vår lille Frank börjar bli en stor pojk, för idag så blir han hela 7 månader. Vår lille kille, är inte så liten längre. Växer det gör han inte speciellt, men större har han blivit den lille skiten. Men han är fortfarande lika söt som alltid. Sötaste hunden i hela vida världen, underbaringen vår. Allas vår lille Talleman, älskad och myspysig liten pojk. Imorgon så ska jag och Tallemannen troligen åka in till Lund och gå i parken, köpa en ny liten sköldpadda till honom, han har tagit i sönder den andra. Sen ska vi kanske hälsa på hos mammsen på jobb. Men vi får la se imorgon, vad dagen bjuder på ;)

Campus Helsingborg

Jadå, då vart det la klart det blir Campus Helsingborg för mig VT10! Vilket innebär att jag ska läsa till socionom på Helsingborgs universitet, fatta det är sant! Känns lite pirrigt om jag ska vara ärlig, men det blir nog hur bra som helst hoppas jag. Lite nice, börjar inte förrän den 18 januari det vill säg jag är ledig en vecka till ;) tihi. Fast det är klart, lite smått drygt är det. Men det är ändå nice, kan inte annat än att börja fundera.

För snart 1 år sedan var jag och resten av ekonomerna på en utställning i Malmö, på Malmö mässan. Där det var en massa andra som hade ställt ut sina småföretag som det själva hade startat. Där det också fanns andra som gjorde reklam för andra saker så som universitet och program. Tänk där stod jag och mina två kompisar och endast ville ha varsin penna, men vi kunde inte bara gå fram, ta pennorna och gå. Så vi stod och kollade lite sen tog vi pennorna och ja där var ju så klart en snubbe som började snacka om hur bra Campus i Helsingborg va och naturligtvis med mig. Så jag kom inte där ifrån, så fick stå och lyssna, fick massor av papper också vidare. Men enfteråt så tackar jag honom för det, för jag blev förtjust i skolan!

Kom hem och sa till mammsen, pappsen att jag ville åka på öppet hus på Campus i Helsingborg, dem trodde att jag hade slagit i huvudet, men ack nej. Åkte dock aldrig på öppet hus, men nu sitter jag här och ska börja på Campus Helsingborg, det känns overklingt, men det finns en mening!

Nummer 1!

Så var det nya året igång, redan gått hela 5 dagar snart! Det är sjukt vad tiden går fort egentligen. Men vad innebär det hela, med ett nytt år!? Vad har 2010 att erbjuda!? Ni har ju redan fått ett inlägg skrivet detta år, men detta är nummer 1 som handlar om det nya året. Så det andra räknas knappt ;)

Nytt år och vad ska man nu göra!? Det är inte alltid på lätt att ha svar på allt, finns ju en del saker som jag måste ta ställning till hur jag än ska göra. Har gått i godtro och trott att jag skulle börja på Malmö Högskola nu VT10 men ack nej där trodde jag fel, jag ska börja på Helsingborgs universitet =O gahh ja jag vet låter helt sjukt. Inte nog med det jag vet inte riktigt hur jag känner inför detta, tänkt göra en sen anmälan till Malmö Högskola, men nej det är försent =/ så här står jag och är antagen till Helsingborgs universitet, men har inte fått några papper eller någonting, så det känns la sådär! Men det löser sig säkert, någon gång i alla fall.

Sen vad jag ska göra med mina underbara smålag, P00-02 och F00-02 det är inte lätt. Ska ja börja studera, så kommer jag inte att ha tid för två lag tyvärr ='/ men det är inget lätt val. Inte för mig i alla fall, så mycket som handbollen betyder för mig kommer aldrig någonsin någon att förstå! Men får hoppas att jag kommer på en lösning i alla fall och det är snart.

Annars så leker livet, ska inte klaga. Alla har vi våra små bekymmer ibland, men det rullar på och snart är det glömt. Man taskar på sin stig, åt rät hål har inte med saken att göra. Det handlar om att man ska gå sin egen väg, hela vägen. Aldrig någonsin tveka...

Mitt 2009!

Nu kommer jag här igen med min lista över vad som har hänt under året. Bättre sent än aldrig, vet att jag var tidigare ut förra året ;) Tycker själv att det är lite kul att sitta ner och kolla tillbaka på vad man egentligen har gjort. Dock så kan man ju såklart inte skriva upp allt man har gjort här, för då kan jag lova er att min lista kommer att bli lång, eller ja längre än vad den kommer att bli redan nu!


14/1

Första träningen för P00-01 och F00-01 för denna termin

15/1

Första jobbdagen detta år!

27/1

Öppethus i Halmstad med Sebastian någon måste ju ställa upp för skolan ;)

 

10/2

Prova balklänning hos Annika, tiden den springer bara iväg!

13/2

Även lille jag är nu större, 19 år idag! Fest hemma hos mig =)

14/2

Fira mig, hela tjocka släkten kom på besök!

23/2

Bokat massage tid till idag, första gången för mig faktiskt.

 

1/3

Älsklingen och jag fyller  1½ år idag<3

2/3

Var på rättegång idag med skolan, faktiskt lite skum kännsla. Men ändå något nyttigt att sitta där och få ta del av det som händer och hur det går till.

6/3

100 dagars fest! Idag är det exakt 100 dagar kvar tills vi tar studenten och detta firade vi med en 100 dagars fest som annordnades av studentkommitéen som jag satt med i! En helt oförglömlig kväll/natt helt underbart!

10/3

Ullared för hela slanten!

28-29/3

Åkte till Danmark med släkten för att fira mormor!

17/3

Lämna in projektarbetet och projektrapporten.

 

24/4

Endast 50 dagar kvar till studenten, för att fira detta så hade vi grillning, bränndboll och fotboll i Stadsparken!

30/4

Vallborg firades hos Nickepicke, samt en stund hos morfar och mormor.

 

14/5

Idag somnade min lille Melker in i sin bur, R.I.P min lilleman, saknar dig så. Det var inte din tur min underbara lilla råttis!

Sommaravslutning med handbollen i Balldershage, grillning och lekar!

15/5

Nationella i matte C, fråga mig inte varför!

17/5

Hundutställning i Hässleholm med familjen och älsklingen.

29/5

Älsklingens bal, Svaneholmsslott var platsen, mycket fint och god mat.

30/5

Malmö handboll open 09 cup med mina små barn, ett mixat lag med PF00-01. Vi kom till A-final och vann hela skiten, STOLT!

 

4/6

Dags för min bal, som vi hade på AF-borgen i Lund. En lyckad och trevlig kväll, mycket god mat och roligt sällskap!

6/6

20 års fest i Eslöv för Tanja!

8/6

Kusinen Jockes  student, GRATTIS!

12/6

STUDENTEN och brollan fyller 16! En av de bästa dagarna i mitt liv, en dag som jag aldrig någonsin kommer att glömma vad som än händer. Vår fina champange frukost inne på stationen i Lund, helt underbart Sp06 Humanus för alltid!

 

12-19/7

Till Rhodos med alla kusinerna, super kul verkligen!

20/7

Mammsen och pappsen varit gifta i 10 år!

25/7

Faster Agneta firar sin 50 års dag =)

27/7

Besök i Remmalöv och kollade på valp. Tänk första mötet med vår blivande Frank, tingade nämligen en valp idag.

 

15/8

Vår årliga kräftskiva, detta år stod jag för underhållningen och aktiviteten. Tipsrunda om mig fick det bli och året vinnare blev farmor och mammsen.

18/8

Köpte mig en ny mobil!

28/8

Hämtade hem vår lille Frank<3

 

1/9

Älsklingen och jag firade 2 år tillsammans<3

7/9

Hämtade hem min dator från skolan.

10/9

Träffa den nya familjen här från Staffanstorp som jag ska jobba hos.

 

1/10

Lille Thor var på besök hos oss, samt Janette, Karin och Jack!

7/10

Medverkade på Mellanvångsskolans ”Må bra dag”

8/10

Medverkade på Handbollskaravanen i Staffanstorp.

16/10

Dömde F97:s hemma match!

20/10

Hälsade på hemma hos Mattias i den nya lägenheten.

25/10

Spelade bingo idag och vann 100:-

31/10

Käka kallkon hos älsklingen!

 

1/11

Ledarkurs i Färs och Frosta Sparbank Arena i Lund.

2/11

Fick köra Frank till djursjukhuset i Malmö, han blev inlagd i 1½dag.

6/11

Hålla i idrottslektion för Montessoriskolan.

9/11

Vaccinera mig mot Svininflunsan *nöff*

20/11

Hämtade hem Betty, Molly, Choco och Zenta från Simrishamn!

28/11

The studio i Malmö med älsklingen.

29/11

Skyltsöndag i Staffanstorp, sälja lotter!

 

3/12

Träningsmatcher i Dalby med P02, vann alla 3 =)

4/12

Lugi-HK Malmö match med klubben och lugi vann =/

23/12

Farmor kom till oss och vi käkade god mat och spelade bingo.

24/12

Julafton hos mormor och morfar. Frank fick komma dit en stund.

29/12

Lundaspelen 08.00-18.00 sitta i seketariatet som hallvärd

31/12

Nyårsfest hos mig med dem bästa!