S E M E S T E R 😎

För nu håller denna mamma semester i 5 veckor :) woho så skönt det ska bli minsann. Bara få vara med mina älskade barn och sambobo när han sedan har semester. Han jobbar någon vecka till. Sen är han också hemma hos oss! Det ska bli så skönt, hoppas på fint väder minsan ;) annars får man göra det bästa av det hela. Små utflykter och annat mys hoppas vi på att vi kan få till. Ledighet är minsann så skönt, känner mig mer än färdig på jobb just nu och är super taggad på "nya" jobbet efter sommaren! Dock en vecka kvar på stora, sen blir det lilla för mig. Så hoppas vi det blir lika bra :) vilket det känns som om det ska bli redan nu! Är så taggad! Men nu semester så tar vi jobb sen om någon vecka!

(null)

Glass i stora lass...

Bästa mormor mötte upp oss på Nova för lite mellis och sedan en sväng på Nova med båda barnen för att införskaffa sommarskor. Så fyndade vi några skor minsann, sonen fick ett par sandaler med tå, mycket viktigt då han annars kommer slå i tårna överallt ;) hehe. Samt ett par foppatofflor, dottern fick ett par sandaler. Bästa mormor/morfar betalade skorna till barnen. Så jag själv slog till på ett par på REA :) nya coola sandaler ;) 

Första "långa" turen själv med barnen och bilen ;) Sen for vi hemåt och chillade hemma. Mamma och pappa kom på lite korv med bröd :) aldrig fel! En glass efter maten är minsann aldrig fel det heller. Tanken va en sväng till Lomma, men det var så varm att vi inte pallade det ;) haha får vi ta en annan dag! 

(null)

(null)

Baddags...

Man får passa på ;) så härligt väder vi bjuds på nu så får man allt passa på. Där av blev det minsann lite bad i poolen här hemma idag med dessa små. Två som älskar vatten mer än något annat minsann. Man kan helt klart se glädjen i deras ögon när man säger "ska vi bada". En mysig eftermiddag med båda barnen i poolen blev det allt. Sen in i duschen för sonen innan mellis ;) hehe Dottern skulle bada med pappa när han kom hem från jobb. Så duscha fick hon göra senare.

(null)

Taco-onsdag 🌮

För att vi fick ett ryck och bjöd in oss hos mamma och pappa ;) haha med taco på menyn. Så gott, skulle nästan kunna äta tacos varje dag ;) hehe eller inte riktigt men nästan! Fick ju som vanligt ett ryck och slängde ihop en chokladkaka med chokladkräm på toppen ;) mums!

(null)
 
Haha bjöd även in bästa lillebror till vår tacomiddag ;) det blev en härlig kväll där vi kunde sitta ute och ha det gött! Uppskattad mat och så även efterrätten ;) Det är precis så som denna chokladkaka smakade som jag ibland kan bli sugen på när jag är på café och ska köpa mig en chokladkaka. Men ack inte smakar de så inte ;) får la ta med min egen kaka nästa gång ;) 

(null)

Vattenlek 💧

När man är hemma och VABBAR för att sonen nyst några gånger :( puhh så trött på detta vabbande nu. Speciellt när det är för några nysningar. Men man är ju glad att vi klarat oss från riktiga förkylningar med feber också vidare. Så får se det positivt ;) Idag har det i alla fall varit varmt och fint väder minsann ä. Så vi har varit i trädgården nästan hela dagen. Det är så skönt att ha en trädgård som vår, bara till att öppna dörren och låda både hund och barn gå ut. Helt och hållet med staket/häck runt hela så de kommer ingenstans. Så skönt, det är helt klart en fördel. När man har en hund som älskar att vara ute och lika så sonen. Ett riktigt utegångsfår ;) hehe dottern hon tycker också om trädgården. Så en slapp dag hemma helt enkelt.

(null)

(null)

Midsommarafton 🌼

När man förberett och fixat i några dagar inför en speciell dag så hoppas man ju att det blir så bra som möjligt. Men igår "slog" det mig, vad gör det egenligen om det regnar, om vi köpt för lite av något eller om vi glömt något?! Nej, precis det gör inget, det blir bra ändå. Man ska vara glad för det man har, det som blir och inte tänka på det som inte blev.

(null)

Idag är det i alla fall midsommar och vi vaknade upp till sol och lite moln :) underbart minsann. Upp och käka frulle, sen kom bästa pappa/morfar och lillebror/morbror för att plocka blommor till midsommarstången som vi såklart skulle klä ;) hehe fram med cyklarna och iväg för att plocka lite blommor. En sväng hem till mormor och morfar för att lämna den lilla midsommarblomman. Puhh så varmt vi höll ju på att försvinna i värmen. Men vi ska inte klaga :) det är underbart med sol! Mormor och morfar blev glada för lite besök och blomman.

(null)

Sen hem för att ta emot bästa svärföräldrar som kom med sin husvagn :) För att kunna sova över här hos oss :) så mysigt för oss alla men mest för barnen. Blir så otroligt tacksam och glad när jag ser alla underbara människor runt oss. Lite lunch på det och sen vila för Lilleman. Fixa lite smått, sen blev det ost och massa gott! Sen dags att klä midsommarstången.

(null)

(null)

En liten promenad på det för att få se något annat än vår trädgård. Sen blev det lite lekplats och annat skoj. Sen hem igen för mer lek och förbereda maten. Känns som om vi bara ätit massor ;) haha men gott vart det. Sen efter maten blev det efterrätt och sängen för Lilleman. Snacka om en lyckad midsommar :) underbart väder fick vi och mycket mat över ;) haha men vad gör la det när vi fått umgås med de bästa.

Prinskorv!

För att när det gäller påsk/jul/midsommarmat så är jag inte speciellt kräsen eller så ;) men när det kommer till prinskorvar. Så har jag vissa krav :) haha så därför skickade jag sambon för att storhandla. Hatar det, med alla som är ivägen och alla kundvagnar :/ inte min grej de där! Men när det gäller just prinskorvarna så sa jag att jag fixar det och sagt åh gjort. Vi köpte prinskorvars jag och barnen innan vi skulle till min farmor :) men glömde dem i hennes kyl ;) haha så idag fick jag och Lilleman köra och hämta hem prinskorvarna. Väl hos farmor så höll vi på att glömma dem igen ;) haha Lilleman han smilade till sig lite ostbågar :) 

(null)

Sommarfritids 🌸

För att det är så härligt att det är sommarlov och de flesta barn har lov och är lediga. Hemma och njuter, samlar energi för en ny termin till hösten ;) men för en del är det sommarfritids som gäller! Så även för min del i 2 veckor innan det är semester som gäller :) dock har man fått vabba lite denna vecka. Men ack idag jobbade jag i alla fall. 

Idag vart det dags för lite midsommarfirande med alla kollegor och barn. Rensade 7 liter jordgubbar ;) sen lekar och dragkamp. Efter det lite dans och sedan midsommarmat i matsalen :) sen blev det lyxmellis. Glass, jordgubbar, grädde och kladdkaka. Mumsigt värre! En bra dag på jobb, man måste lyxa till det för de barnen som är där. Alla kan inte ha sina barn hemma hela sommaren. 

(null)

Grinden 🔨

För att som med mycket annat så kommer man på saker i sista stund ;) haha I vår trädgård har vi en gång till baksidan och där blir liksom ett "blåshål" mellan huset och häcken. Vilket inte är så trevligt när man sitter vid bordet om det blåser. Det behöver inte ens blåsa så mycket för att det ska bli blåsigt där ;) Så nu inför midsommar så hade det ju vara skönt att få något uppsatt där så det inte blåser så mycket. Då vi självklart tänkt sitt ute om vädret tillät ;) hehe 

Vi har ju pratat om att göra en grind där ett tag men inte kommit längre med det projektet ;) Så nu i veckan fick pappa och sambon ett ryck och fixade hem material så vi kunde göra en provisorisk. Så sagt och gjort idag fixade bästa pappa dit en grind till oss :) blev hur bra som helst! Efter att ha stängt in sig själv på baksidan och fått kliva genom häcken en gång så blev det bra tillsist ;) 

(null)

17 juni...

För att det finns inget bättre än att se mina älskade barn tillsammans med min älskade farmor/mormor/morfar. Det är svårslaget kan jag säga. Är så otroligt tacksam för att de har fått träffa varandra och har en sådan bra relation som de har. Det är ömsesidig kärlek utan tvekan. Man ska vara tacksam för det som livet ger en och inte sörja det som inte blev. Men kan ändå inte låtabli ibland att tänka på hur fantastisk det hade varit om min älskade farfar hade fått träffa barnen. Han hade minsann gjort allt och lite till för dem. Men det är något som vi inte hann med. Det finns en mening med allt, men du ska veta att jag saknar dig ännu farfar. Alltid farfars tjej! 

Nu gläds vi istället åt all tid vi kan umgås med min älskade farmor/mormor/morfar. Att se ändå är så pass pigga som de är. Är tacksam för vad livet har att ge, vad jag kan bidra med och att vi alla får vara tillsammans! 

(null)

(null)

Soligt besök ☀️

För att idag blev det till att gå hem till bästa farmor för en liten fika. Det vart ett tag sedan vi vart hos gammelfarmor sist. Gått några veckor sen sist, men så är det i dessa tider nu. Man vågar inte riskera något. Men idag blev det en promenad i det fina vädret, ack lite blåsigt. Så bästa farmor hade dukat inne. Men sen gick vi ut och mös i solen. Barnen invigde sina nya sandaler som vi köpte med påvägen till gammelfarmor. En mysig dag i solen ;) 

(null)

(null)

(null)

Lillebror 27 🥳

För att idag fyller världens bästa lillebror 27 år :) en härlig dag, med blandad kompott vad det gällde vädret minsann. Planeringsdag på jobb med nya teamet, det kändes minsann super, det kommer bli hur bra som helst. Hem efter jobb och fixa lite smått, sen blev det till att sätta ihop presenten till lillebror innan vi for hem till mamma och pappa allihop. För lite grillat och gott för att fira lillebror på hans dag.

En mysig och härlig kväll som alltid när vi träffas. Tyvärr kunde vi inte sitta ute, men det blev bra ändå. Gott med grillat minsann, pappa är en fena på att grilla ;) bästa pappa! Sen fick jag ju avslöjat att jag klarat mitt körkort :) hehe så glada alla blev och de kopplade först inte när ja sa det ;) haha frågade om lillebror skulle låna pappas bil i sommar så kunde jag låna mammas ;) haha sen vart vi ju tvungna att överraska mormor och morfar. Så jag körde bort där och berättade att jag fått mitt körkort. Morfar blev så glad att han fällde några tårar ;) En mysig kväll sen fick jag berättat för moster också ;) hon blev så glad så hon kastade sig runt halsen på mig. 

(null)

11 JUNI 🚗

För att idag är det dags igen för mig att försöka mig på mitt sa*ans körkort, är trött på att köra körlektioner nu, jag kan köra bil!  Inget proffs kanske men jag kan köra. Så nu ska jag sätta körningen så jag får mitt efterlängtad körkort. Så jag kan släppa den biten ;) bättre sent än aldrig! 

Startade dagen med lite planeringsdag på jobb, först med gamla teamet, gud vad jag kommer sakna dem! Lite lunch hemma hos ena kollegan. Sen avslutades dagen med att vi fick träffa våra nya team ;) Men jag vart ju tvungen att gå efter sådär 45 min för jag skulle köra en lektion innan det vart dags för uppkörning. Snacka om nervös, men försökte att ta de lugnt och bara vara avslappnad.

Dags för uppkörning då! 15.03 stod klockan på och vi skulle börjat 15.15 men han hade tid att starta tidigare och jag kände mig redo. Så vi rullade iväg, kände direkt att han förstod hur man kände när man satt där framför ratten, han var som klippt och skuren för sitt jobb! Det kändes bra och det rullade på fint. Försökte att inte tänka så mycket och det gick vägen!!! KÖRKORTET var mitt!!! Så nu ska det köras i sommar minsann ;) 

(null)


Bada bada...

När mamman i huset har mycket att stå i samtidigt som barnen vill bada och sambon jobbar länge. Då får man hitta en lösning ;) denna gången blev det minsann att plocka fram bebispoolen för lite plask och lek. Svårt att både vara i poolen och laga mat :) hehe men det finns lösningar på allt minsann. Bara man ser positivt på allt. Två nöjda barn och mamman vart också ganska nöjd. 

(null)

Sommaravslutning 🌺

För att idag är det tisdag och en stor dag för många :) det är nämligen sommaravslutning för våra elever i kommunen :) Så även våra kära elever och för många är det ett stort steg för efter sommaren börjar man i ny klass och med nya lärare och allt vad det innebär. Men sånt är det och det blir bra för alla. Även vi vuxna startar ju ett nytt kapitel :) Tvungen att dela en bild på vårt Skåne projekt och tema vi haft nästan halva terminen i årskurs 3 :) 

G L A D ☀️ S O M M A R alla!

(null)

Poolpremiär 💦

Wohooo andra gången gillt denna gången minsann, sambon fick sticka och köpa ny pool. Medhans han vart iväg så roddade jag resten här hemma och fixade inför våra gäster. Men det var några dagar sedan, idag blev det i alla fall premiär för barnen och sambon i poolen ;) vi provade också vår poolvärmare! Det blev succé ;) alla nöjda och glada! Får la själv ta ett dopp en dag :) Våra små vattendjur, som två fiskar i vattnet är ni båda två. 

(null)

Skåneresa 🚌

För att ibland älskar man sitt jobb lite extra, som en sådan här dag då det är dags för Skåneresa för våra treor :) Eftersom det är "Corona-tider" blir det inte riktigt en klassisk Skåneresa, utan det blir utan guide, vi får inte köpa suvenier, eller gå in någonstans på studiebesök. Men sånt är det, vi fick göra det bästa av situationen helt enkelt ;) hehe Men barnen vart nöjda ändå, dock hade vi lite otur, en som stukade foten, fick linda den, sen två som mådde illa på bussen var av en som spydde :( Telefonkontakt med en förälder under hela resan, men annars en lyckad resa med alla ungar och kollegor!

(null)