En tredje jul 🎁

Jahapp då firade vi en tredje jul den 28 december vart det dags igen. Denna gången var vi hemma hos svärföräldrarna :) så en tripp till Bjuv det blev minsann. Så det var bara till att packa in hela familjen i bilen och bege sig till Bjuv. Det är minsann en hel del man ska ha med sig när man har både hund, barn och även sambo haha ;) 
 
Så man kan merän säga att bilen var full. Hade inte gått in mycket mer minsann haha :) men det gick. Vi satt bara som sardiner i baksätet annars var det lungt. Men det blev en trevlig tredje jul för oss. MYCKET mat och då menar jag mycket! Haha paket och julklappsspelet :) trevligt.
 
Sov i extra sängen eller ja resesängen det gjorde lilla loppan och det gick hur bra som helst vår duktiga tjej. Sen blev det tidig frukost :) lunch och mys innan vi fick packa in allt i bilen igen och det var dags att åka hem. Skönt att komma hem minsann borta bra men hemma bäst!
 

Julafton 🎄

Jahapp då sitter man här och det är nyårsafton men jag har inte hunnit slänga upp ett inlägg om julafton men lillejul är uppe! Alltid något hehe ;) här förbereder vi inför ikväll för fullt. Men åter till julafton som jag skulle skriva några rader om. Årets julafton firade vi i Staffanstorp hos min mormor och morfar :) mysigt med övriga släkten på mammas sida.
 
Men det blev först en sväng hem till mamma och pappa för att öppna lite julklappar till Veija för att hon skulle antagligen få så mycket så vi tog några innan. Sen blev det ju också Kalle såklart 15.00! Veija fick mycket fint så klart fick hon mest paket också. 
 
Sen bar det av hem till mormor och morfar :) god mat och en trevlig kväll blev det allt och våra kära julklappar kalendrarna på Veija blev mycket uppskattade av alla :) så det var kul! Veija fick dessutom ett nytt vrålåk av morbror Johan som syns på bilden!
 

Lillejul 🌟

Den 23 december på lillejulafton var det dags för vår årliga tradition :) uppesittarkväll med bingolotto! Detta åt var vi hemma hos världens bästa farmor. Som hade fixat all mat och mys för oss alla. 
 
Lite julklappar och annat mys. Tyvärr så vann vi inte en krona inte ens en ny lott. Vilket vi brukar vinna. Vi hade handlat hela 11 lotter! Surt med ingen vinst. Men inte så mycket att göra åt det.
 
Det blev en mysig kväll i alla fall och vi hade det trevligt :) huvudsaken det! Hehe men hade varit kul med en vinst! Veija fick sin fösta docka av farmor ;) även annat fint! 
 

Nya naglar 😄

Efter många om och men så blev det äntligen tid för att fixa mina naglar :) hehe inte lätt att finna tiden alla gånger. Men det som är fördelen med att göra dem själv är ju att man kan göra dem när man vill och har tid. Så idag hade jag tid :) Hade endast bestämt att jag skulle göra dem lite juliga. Rött och guld hade jag bestämt men inte hur. 
 
Men blev nöjd med resultatet inte för överdrivet utan snyggt och diskret med blingbling :) precis min stil! Lite åt det juliga i alla fall hehe
 

Godnatt och hej!

Godnatt och hej leverpastej :) det kan man lungt säga. Tröttare än tröttast denna dag. Men så är det la när man inte är helt hundra i kropp och knopp. En liten förkylning som spökar skulle jag tro. Får hoppas att den slutar spöka och försvinner. Men har i alla fall fått gjort det jag skulle göra idag trots förkylning.
 
Hämtat ut Veijas bokpaket på Ica :) nästan ingen kö skönt. Kollat om där var vinst på lotten som lillebror köpte, men tyvärr. Sen fick jag handlat nya nappar till Veijas nappflaskor och nya nappar :) även en sväng in på apoteket och köpte näsdroppar eller ja saltlösning samt en nässug. Bra att ha hemma! 
 
Invigde nässugen och det hjälpte minsann. Nästan inget snor nu :) så hoppas att förkylningen kan försvinna nu. Men lilla loppan har somnat gott oh så även hunden :) hehe har också placerat mig i sängen. 
 

Fjärde advent...

Fjärde advent och en promenad i skogen med världens bästa pappa och mamma :) mysigt och härligt väder, trots solen lös med sin frånvaro. Hehe sen blev det fika och massa skitsnack som alltid hehe även lillebror dök upp en sväng.
 
Sen hem och göra mat :) lagom hungrig får man ju säga. Gott blev det lasagne.  Faktiskt varit sugen på det ett tag ;) hehe så det satt fint! Sen en varm dusch och sen landade vi i soffan. Jag somnade efter att sambon tagit Veija och satt oh mös :) inte helt hundra tror jag har en förkylning på g :/ usch.
 
Inte så konstigt med tanken på att sambon har och är lite förkyld samt Veija är snorig. Lilla loppan, dumma snor! Men får hoppas vi kan sova bort det allihop.
 

Lussebullsbak...

För att igår så hade vi lussebullsbak hemma hos oss :) mammsen och lillebror var här och bakade lussekatter. Två stora härliga satser med bullar blev det allt. Så över 50 lussekatter blev det :) gott så nu är frysen full! 
 
En mysig förmiddag med fika och lussekatter :) innan både lillebror och mamma skulle bege sig till sina jobb. Sen blev det lite julklappsinslagning innan vi landade i soffan jag och Veija samt vovvarna. Sambon fick köra tidigt så han hann inte baka.
 
En lugn kväll annars fick gått två hundrundor med vovvarna :) en lång varm dusch och sen pizza till middag med älsklingen :) en härlig fredag!
 

Myst...

För att idag har jag och lillfisen myst samt pysslat lite här hemma. Först upp efter klockan idag igen för att det skulle komma en snubbe och kolla värmepannan någongång mellan 09.00 och 11.00 vilket jäkla tidsspann men men sånt vart det. Tog ca 30 min för honom. Sen blev det gröt för lillfisen och frukost för mig och sambon.
 
Efter det for jag till apoteket och handlade lite saltlösning till Veija, då lillfis är snorig i näsan. Inget kul och lite dum hosta ibland. Men tror minsann att hon gör som jag sover bort förkylningen. Då hon sovit mer än vanligt både igår och idag. Oh förkylningen är redan lite bättre. Ingen feber har hon haft iaf :) så hoppas den håller sig borta.
 
Fick även cyklat en tur till Dollar store och handlat våtservetter till Veija mitt lager var nästan slut. Sen fick jag köpt lite julklappar också :) så det blev väldigt bra. Hem och slå in dem och fixa. Sen har vi bara myst hela kvällen jag och Veija. Även Kiwi som var beredd när jag startade TV:n haha söta hund!
 
 

Mamma mys 💕

För att igår bjöd vi hit mamma/mormor på middag i all hast hehe :) det är alltid trevligt med lite sällskap när man ska äta. Inte kul att äta själv. Men vad vi åt var vad vi brukar kalla "De vi hade hemma" haha lite smått och gott. Lite ihop kok :) råstekt potatis, gul lök, kassler och kryddor. Stekt ägg och gröna bönor :) 
 
Det blev faktiskt gott hehe än om det som sagt blev lite ihop kok bara. Men ibland blir det också bra haha kryddor gör mycket :) mamma tyckte det var gott i alla fall. Ja så även jag hehe sen blev det vaniljglass med hallonsås till efterrätt. Sådär på Veijas 8 månaders dag, lilla hjärtat vårt.
 

Trötta tjejer...

Det är bara förnamnet. Kollar man här hemma hos oss så tror man nog att det är fredag ;) för så trötta ser våra tjejer ut att vara. Haha dem har haft en tuff dag :) eller inte. Varken jag eller dem har gjort så mycket idag. Vi har tvättat lite, gjort lite mat till Veija så frysen är laddad.
 
Känns bra när det är gjort :) tar ändå lite tid när man står och ska göra mer än en sort. Det blir till att renskriva listan imorgon så vi har koll på vad vi har i frysen och hur många ;) det går ju åt. Idag blev det två gamla recept kyckling rosso och kyckling i tomatsås med pasta. Samt köttbullar potatis sås och lingon :) ny rätt för lilla loppan. 
 
Hehe hoppas det ska smaka vilket jag tror då hon fick tjuvsmaka lite när det var klart :) hehe så kul att göra ny mat till loppan. Gör ju all mat själv till henne ;) både kul och bra tror jag. För det smakar precis som "vanlig mat" Sen har Veijas farmor varit här en sväng och fikat :) mysigt.
 

Köpenhamn - 15

Igår var en helt fantastisk dag. Jag, mammsen och lillebror samt Veija hade planerat att åka till Köpenhamn och äta lunch där lillebror praktiserat :) gå på Ströget och Tivoli. Sagt och gjort upp i ottan och fixa sig, packa och ge Veija gröt innan vi traskade till bussen. 10.00 startade vi färden mot Köpenhamn :) Det blev en varmchoklad i Lund sen ett försenat tåg. Samt att tåget helt plötsligt inte gick till Köpenhamn utan bara Malmö C.
 
Så där fick vi hoppa av :) Veija hon hann minsann charma en tant på tåget som blev helt förtjust. Sen byta spår och på nästa tåg. Av i Köpenhamn och ge Veija lite mat innan vi hoppade på Metron. Sen flanera vi runt en sväng och köpte lite smått och gott. Sen dags för lunch på Ida Davidsen. Där lillebror praktiserat, mycket god mat.
 
Sen gick vi en sväng på Ströget och shoppa lite :) en och annan julmarknad dök upp här och där. Mysigt minsann ;) sen hoppade vi in på ett fik fast satt ute och mös på uteserveringen, Veija fick lite mat. Sen styrde vi mot Tivolit :) super fint och mysigt. Massa ljus överallt helt fantastiskt :) en ny tradition är skapad. Nästa år ska vi bara ha med sambon och pappa också. 
 
Fick köpt mig en ny mössa :) mammsen också hon som inbillar sig att hon inte kan ha mössa. Men det kan hon vist ;) Tyvärr började det att regna så vi tog tåget hemåt. Men som vanligt så strular det, gränskontroll i Hyllie sen sent tåg och byte i Malmö. Men sambon var snäll och hämtade oss i Malmö. Veija fick mat mitt i gränskontrollen och tåg byte hehe. 
 
Allt går bara man vill. Lagom sliten så tog man sig en varm dusch. Gick hemifrån 09.40 och kom hem 21.30 :) lång dag! Men ack så mysigt ♡ skönt att vara hemma ändå. Såhär dagen efter har vi inte gjort så mycket jag och Veija. 

Det går i ett...

Japp minsann det går i ett här hemma. Än ska vi det och än ska vi dit. Men det är så härligt när man har saker att göra :) älskar det. Blir nästan rastlös när jag tänker oj imorgon har vi inget planerat. Hrm vad ska vi då göra!? Men ack vi kan ta en hemmadag bara. Vilket vi gör ibland jag och Veija. Men alltid finns det något att göra här hemma. 
 
Nu sist vi tog en hemmadag så kom symaskinen fram hehe :) så andra bodyn är sydd och dregglis! Blev nöjd med denna dregglis minsann. Nu vet jag hur ja ska göra :) nu blir det till att handla hem nytt tyg och mönster. 
 
Varit både hos farmor och morfar och mormor i veckan :) fullrulle minsann och Veija har blivit passad av sin farmor och mormor ♡ mysigt och det är ju bra att hon sköter sig :) vårt lilla charmtroll tusen gånger kärlek ♡ 
 
 

Håret ✂

Då har även jag blivit lite höstfin i håret :) fått ny färg så skönt hade typ ingen färg kvar alls. Men nice med nytt så här innan jul och nyår. Även fått lite längre hår :) tur bästa kusinen är frisör så man kan prova alla roligheter som finns. Skönt för det behövdes lite färg och annat.
 
Annars rullar det på här hemma. Alla är glada och nöjda med sina kalendrar :) puhh 24x3 det blir en del att slå in minsann. Men så värt det när man ser hur glada alla blev ;) det närmar sig! 14 dagar kvar till julafton! 
 

Överraskning 😁

Kan man bli annat än glad? Hrm nej jag tror inte det minsann :) härligt och jag bara älskar överraskningar. Vem gör inte det?! Har ju överraskat sambon med en hemmagjord kalender, mamma har också fått en samt pappa. Snacka om att dem blev förvånade. 
 
Det är kul att överraska :) att göra andra glada. Finns nog inget bättre minsann hehe ;) Oh jag blev överraskad härom veckan samt igår. För någon vecka sedan fick jag en ny rosa väska till alla mina nagel saker :) älsklingen känner mig! Så nu har jag två hehe men de behövs till alla saker. 
 
Sen igår fick jag ett litet paket med ett super sött halsband av älsklingen :) med ett ordspråk som vi brukar säga! Mitt i prick :) tihi så lite snäll har man allt varit i alla fall.
 
 
 

Familjen 👪

Det finns inget bättre eller viktigare än familjen. För den finns alltid där. Oavsett vart du är, vad du gör eller säger. Så finns din familj där eller ja den borde göra det. Min gör det ♡ kärlek utan gränser! Det finns inte ord som kan beskriva vår kärlek till varandra. 
 
Att alltid veta att min familj finns vid min sida är mer än underbart ♡ det går inte att beskriva för andra som inte har det så bra som jag. Mina älskade föräldrar, lillebror, sambo och dotter samt alla andra i min släkt.