Uppkörning - 1

För att idag hade jag inbokat min andra del av körkortet, andra och sista delen! Lite nervös självklart, men ändå inte så nervös som jag kanske borde ha varit. Kände mig säker på säkerhetskontrollerna både den inre och den yttre. Sen körningen i sig ja, det fick bära eller brista helt enkelt. Alltid svårt att säga när man själv inte är proffs. Åh tyvärr så brast det denna gången, inte godkänd. Men fick bra feedback och vet vad det är jag ska öva på och tänka på. Så några lektioner till på körskolan, så ska det sitta nästa gång hoppas jag! Men det jag felade på vart det jag kämpat med på körlektionerna, så höll både med och förstod vad han menade. Så nya tag om någon vecka så ska de nog gå vägen! Kan alltid trösta mig med att sambons ena kompis körde upp 7 gånger, så kan han så kan jag!

(null)





Morfar 87 🎂

För att idag fyller min älskade morfar år, hela 87 år minsann. Så det blev att hämta hem barnen från förskolan och sedan packa cykeln + cykelvagnen. För att sedan trampa hem till mormor och morfar. För att gratta världens bästa morfar på hans dag, de blev lagom överraskade när vi kom cyklandes. En mysig eftermiddag blev det och sedan vart det dags att cykla hem igen. Hem för att göra lite mat :) 

(null)

Tand 1 🦷

För att för några veckor sedan kom dottern och sa att hennes tand va lös. Jag tänkte först har hon slagit i den!? Nej, de hade inte sagt något på förskolan och hemma hade hon inte slagit i minsann. Hrm, kollade handen och ja den va lite lös minsann. Sen har den bara blivit lösare och lösare ;) Idag va den då superlös, dottern kunde nästan dra ut den själv. Jag tyckte den såg jätte lös ut och jag fick gärna både känna, peta och dra för dottern.

Sagt och gjort jag kände på den. Ja, lös va den minsann, men svårt att få grepp om något så litet och hårt men mina "stora" fingrar. Men plötligt så hoppade den ut och där låg den i min hand. Skölja med lite kallt vatten, sen fick vi ut och berätta för pappa vad som hänt ;) En stolt tjej som snabbt ville lägga sig och sa till mig när jag stack in huvudet en andra gång för att säga godnatt. "Mamma, jag måste faktiskt somna nu, så jag kan sova så tandfen kommer. Söta lilla du, första tanden är ute och du har precis fyllt 5! Tidigt minsann ;)

(null)

Bullar 🥯

Så fick man ett ryck och ville prova ett nytt recept för bullar. Så det blev till att baka. Två omgångar blev det totalt. Goda bullar till eftermiddagens fika i trädgården. Dottern godkände bullarna men lite hårda för sonen som nöjde sig med en macka ;) haha bättre än inget. Men övriga godkände dem minsann så de blir till att göra det igen någon gång. När man får ett ryck nästa gång, det vet man aldrig när det händer ;) 

(null)

Trädgården...

När man åter igen ser något på internet och inte riktigt kan släppa det ;) hehe då måste man prova! Ett mirakel spray woho grillen fick sig en ny look kan man ju säga. Som synes på bilden så har jag varit i farten på vänster sida och höger är kvar. Det blev minsann som en ny grill, nu återstår det bara att skälla på sambon som inte skött grillen ;) fy på honom.  Nu ska det pysslas vidare i trädgården :) älskar det! 

(null)

Stolt 🌱

När dottern kom hem med en liten pumpa som hon fått av farmor när hon varit där. Hrm tänkte ju jag, hur ska denna skapelse skötas. Men den växte som ogräs här inne minsann ;) hehe stolt som en tupp är dottern när vi skickade denna bild till farmor som hon fått den av. Farmors var inte lika stor ;) hehe snart dags att plantera ut den.

(null)




En idé...

När man ser något på nätet när man surfar runt och sen inte riktigt kan släppa det hela ;) hehe då tar man saken i egna händer och fixar. Det här med solkräm är något som jag själv tycker är viktigt. Smörjer alltid barnen varje dag nu på våren/sommaren. Sen ska de ju helst ha solkräm på förskolan också men det är ju så dyrt. Sen hinner de inte använda allt också hinner den bli gammal. Men när man fyndar på 15% billigare i affären och sedan köper deo som man sen kan fylla på ;) wohoo! Visst finns det små flaskor med solkräm, men de kostar ju som en stor! Så detta är ju ett bättre och billigare allternativ.

(null)

Kasslergratäng med pasta 🤤

Så blev det en ny rätt idag till middag, dock har jag haft receptet i en evighet ;) hehe men inte blivit färdig till att göra det. Men idag så :) dock lite modifierad. Men det blev uppskattat av alla i familjen. Barnen åt två stora portioner var, kul att även dottern som just nu är den som är lite "kräsen" tyckte om det hela ;) mums! Den kommer vi lätt ha fler gånger på menyn här hemma. Älskar allt i ett så enkelt och ofta så gott!

(null)

Skapande...

Så vart det dags att dra igång med ett nytt tema på jobb, Skåne tema! Som kommer vara ända fram till sommaren ;) fantastiskt kul ska det bli minsann ;) hehe Kul när man får skapa och det börjar ta form. Alla barnen är taggade på projektet så får se vart det tar sig...

(null)

En tanke 🐶

Det är inte varjedag, men det är inte heller sällan utan ofta. Som en tanke går till dig, saknaden är fortfarande så stor. Kommer alltid att sakna dig, kommer nog aldrig fullt ut acceptera att du är borta. Borta som i att du aldrig mer kommer springa runt och skälla i vår trädgård. Älskade lille Frank.

(null)



Vårt träd 🌳

Så vart den stora dagen kommen, då jag fått ännu en idé och sambon blir bara mer och mer gråhårig ;) haha men den här idén tyckte han va ganska bra! Så idag ska vi såga ner vårt fina träd för nu är vi trötta på det ;) hehe för här ska det fixas i trädgården och trädet är inte längre med i den planeringen ;) hehe så bästa svärfar och svärmor kom för att hjälpa oss ;) så nu rök det ner. Alla hjälpte till även de små :) hehe så söta!

(null)

5 år 💕

Idag är det inte en vanlig onsdag som det annars brukar vara, för det är minsann en mycket speciell dag! För det är väldens bästa Veijas födelsedag! Hipphipp hurra för vår älskade dotter idag på hennes 5 års dag :) Älskade lilla du, tänk att för 5 år sedan kom du till oss och förändrade våra liv föralltid! Bara till det bättre, älskade du det finns ingen som är så snäll, omtänksam, rolig och go som du vår älskade Veija. Du har visat oss alla vad vilja är, att vara stark det har du varit sedan du såg världens ljus för första gången den 15 april för 5 år sedan.

En vilja av stål och en envishet starkare än den starkaste mur. Det är du vår älskade tjej, är så stolt över dig, du är utan att överdriva den bästa storasystern i denna värld. Du är så snäll mot din bror, ni leker så fint och du är så rädd om honom. Du vill berätta för allt och alla att han är din lillebror. Älskade du! Idag firar vi dig en andra gång, då din älskade morbror kom på besök med tårta på din stora dag såklart! Det blev först önskemat ;) korv och pommes! Sen tårta, en bra dag minsann och kalas på förskolan hann ni också med! 

Vi älskar dig för den du är! Den bästa tjejen i hela vida världen, sluta aldrig vara dig själv, vara den du är! Stark som få, tro på dig själv! Vi finns alltid här!

(null)

Njuter...

När man kan njuta av livet ska man göra det. Jag har lyxen att kunna njuta på arbetstid ;) hehe njuta av vårt fina väder som vi har just nu!  Solen visar sig från sin bästa sida får man ju säga. Hoppas att våren är här på riktigt nu ;) här för att stanna! Vi är trötta på regn och rusk nu. Men man får va glad för det lilla ;) Dessutom så är det en specill dag idag, det är dotterns födelsedag ;) 

(null)

Grattis till mig 💪🏼

Wohooo nervös eller vad!? Det är minsann bara förnamnet för idag är det en stor dag, förhoppningsvis så klarar jag teorin för mitt körkort idag ;) lagom nervös såhär på morgonen. Men det är bara att köra, får se det som att om jag inte klara det så vet jag vad jag ska öva på mer. 

Världens bästa sambo vart snäll oh körde mig dit. Sen vart det bara till att stuva in och anmäla sig. Lagom nervös, men hade lovat mig själv att inte trycka på klar förrän där va max 10 minuter kvar! Inte mer än 10! Sagt och gjort, det vart 9,56 kvar typ när jag klickade och där stod det! Resultatet det kommer direkt, man får sin dom direkt. GODKÄND!!!!! Woohooo för jag är godkänd på teorin bara att kötta körningen nudå!

(null)

Kalas 🥳

För att idag är det en stor dag för vår älskade dotter som ska ha kalas, för på onsdag fyller hon 5 år! Tänk vad tiden går, hela 5 år! Att jag varit mamma i 5 år redan, ibland är det svårt att tain minsann. Dottern brukar få önska vad hon vill ha för mat samt efterrätt på sina kalas. Men eftersom det är som det är med allt just nu. Så fick vi hjälpa henne lite på traven, det blev grillad korv och det tycker hon för visso om. Men kanske hade önskat något annat egentligen ;) hehe men efterrätten den blev enhälligt dotterns önskemål och lite till. 

Önskan vart att ha chokladtårta, men fick henne till att acceptera chokladmuffins och det var minsann tur för de är några av de godaste muffinsen jag någonsin gjort. Med frosting på också ;) Som pricken över iet blev det minsann bilder med frost och Dolly Style ;) hehe så nöjd dottern blev! Sen blev det äggjakt hehe och dans. Hehe sen glasskiosk som dottern önskade efter sonens kalas sist ;) Ett lyckats kalas minsann trots rådande omständigheter i vårt land/världen! Dottern fick en massa fina saker, tyvärr kunde vi inte bjuda alla vi brukar bjuda. Utan det fick bli i mindre skala, men dottern blev grattad ändå!

(null)


Påskafton💗

Efter en heldag i trädgården med hela familjen i det fina vädret. Fått gjort en hel del här hemma och en massa planer finns minsann och massa idéer ;) Ingen idétorka här inte. Ständigt något projekt på gång, inne eller ute. Men när vädret är på topp så blir det ju såklart i trädgården som idéerna blir till verklighet ;) hehe Fråga sambon! Eftersom inget är som det brukar vara såhär till påsk, så får man göra det bästa av det hela helt enkelt.

Efter middagen så blev det allt till att ge sig ut på en liten promenad med hela familjen. Vi svängde inom bästa gammelmormor och gammelmorfar för att säga hej. Lämnade varsitt litet påskägg till dem från barnen. Dottern lyckades att somna i vagnen så det var bara lillkillen som vart vaken och spatserade runt med gammelmorfar för att kolla läget på bygget som ska bli mitt nya jobb :) spännade saker minsann! Sen bar det av hemåt. Skönt att landa i soffan efter en heldag ute.

(null)

Perfektion 👌🏼

När man ska förbereda och baka till dotterns kalas. Dessutom när man själv är svag för choklad och dottern lika så. Dottern önskade chokladmuffins och då får man ju följa önskemålen ;) hehe Men tycker att det är svårt att hitta recept som inte blir torrt när det gäller just chokladmuffins. 

Hittade ett nytt recept och tänkte att det får minsann bära eller brista. Ville dessutom ha lite topping på, så blev en frosting med. Kan säga att det blev de godaste muffinsen jag någonsin gjort. Länk till receptet: 
https://www.kokaihop.se/recept/amerikanska-chokladmuffins-med-glasyr

(null)

Långfredagen 🐰

För att vi är lediga hela familjen, skönt med några extra dagars ledighet helt enkelt. En "lång" helg ;) hehe Fick som många andra gånger så fick jag en snilleblixt och fick för mig att göra sillamacka. Så sjukt gott, kan än idag komma ihåg då vi brukade äta det när vi va i Åhus och spelade beach handboll ;) hehe något speciellt minsann. Sagt och gjort bjöd över mamma, pappa och lillebror. Även farmor, men hon kände inte för att åka hemifrån. Man kan ju inte tvinga någon. 

Men det blev goda sillamackor i trädgården och påskäggsletande för barnen. Men farmor fick i alla fall en sillamacka, då vi körde hem en till henne ;) hon va pigg och glad. Härligt att se i alla fall. Det blev en lyckad eftermiddag i trädgården. 

(null)

(null)

Påskfest 🐣

Allt är speciellt och inget är som vanligt. Men vi alla försöker göra det bästa av varje dag och precis detta gjorde barnens förskola. För idag blev det en mindre påskfest på förskolan. Inte som det brukar och inte med alla barn samtidigt. Utan de va ute tillsammans och hade det mysigt. Jag fick därför lämna en påskkärring och en liten kyckling på förskolan idag ;) söta små barn! Tur att man hann ta någon bild i alla fall ;) inte det lättaste med två små som inte står stilla samtidigt. Två nöjda barn som hämtades på förskolan idag. Inte för att de inte brukar vara nöjda ;) hehe

(null)

Påsklov...

När man är på jobb och för en gångsskull har tid över att sitta ner med lite pyssel tillsammans med barnen. Samt att pyssla något till "sig" eller ja till barnen blev det ju såklart denna gång ;) hehe Blev först en liten anka till sonen som älskar fåglar men framförallt ankor är en stor favorit :) hehe sen fick det ju bli något till syrran också. Så det blev en liten kanin! Är minsann nöjd med min insats, då det vart år och dar sedan jag sydde något minsann!

(null)

Broom broom 🚙

Om lillkillen får välja så är det just nu bilar, fåglar/ankor, bollar och ballonger som gäller ;) hehe lilla minimänniska. Du blir mer och mer en egen liten person. Du pratar mer och mer för varje dag som går, på ditt eget lilla språk. Tänk sen när du kan prata så att vi faktiskt förstår exakt vad du säger och menar. Vår älskade kille börjar bli stor, snart 2 år. Vart tog sen tiden vägen!? Vi har i alla fall njutit av vädret som visar sig från den ljusa sidan ;) härligt med massa sol!

(null)


Påskris 🐇

När vi fått klätt vårt påskris där inne och satt riset på plats där ute så återstod minsann ett litet ris till ;) Klart att gammelfarmor skulle ha ett lite påskris från barnen. Så vi hjälptes åt jag och barnen när vi pyntade riset. Det blev så fint, ett sött litet påskris med fjädrar och inplastade ägg. Så efter middagen, packade vi vagnen full med lite mat till gammelfarmor, påskriset och sen köpte vi kakor påvägen ;) dottern hade även varit så söt och gjort en pärlplatta till gammelfarmor på förskolan. 

Det blev en mysig liten promenad ;) hela familjen i det fina vädret och gammelfarmor blev så glad! Det är kul när vi kan glädja någon under dessa omständigheter. Älskade farmor, längtar tills vi kan komma och besöka dig som vanligt igen!

(null)

Suget 🧁

När man skulle kunna äta vad som helst nästan i alla fall. Men när man satt sig för att försöka undvika allt de söta var enda dag ;) Bättre att unna sig lite av det goda ibland och inte varje dag. Speciellt när man har satt sig för att kanske klämma något kilo mer som matt lagt på sig på senaste ;) Men det är minsann inte lätt att motstå, speciellt inte när det gäller kakor eller bullar.

Sen blir det ju långt ifrån lättare att låta bli när kollegan bakar med barnen och bjuder alla på fritids på sådana här läckerheter ;) puhh men jag stod emot! Men det var minsann inte lätt, skulle kunna äta några själv utan problem.

(null)

Solen ☀️

Nu njuter vi för fulla muggar så fort solen är framme ;) idag blev det en tripp i byn med min föräldrar för att hämta lite körsbärsris för att göra lite påskris :) snart påsk! Gratis är fint och de som sågat ner trädet blev ju glada att bli av med en del. Så vi släpade ut hela familjen för att plocka ris. Sen blev det lekplatshäng och morbror Johan tittade förbi en sväng till barnens stora förtjusning. Härligt väder bjöds det också på denna sköna söndag!

(null)

Bananbröd 🍌

Idag fick jag ett sådant ryck som jag får ibland ;) Nästan lite som abstinens, jag måste baka något. Det är långt ifrån alltid att jag är sugen på att äta det, jag tycker bara det är så roligt och rogivande att baka :) idag blev det ett bananbröd! Hrm så här efter så blev jag lite besviken minsann. Inte så gott som jag trodde det skulle vara. Men gick helt klart att äta! Bjöd övriga i familjen på det, ingen som nappade precis som jag. Så nej, blir nog inte att man gör det igen direkt!

(null)

Lillebrorbus 🙈

Det är inte alltid lätt att vara storasyster minsann ;) men vad ska man göra. Haha när man har en liten busig lillebror som tar alla chanser han får! Han älskar att mysa ;) idag passade han på att sätta sig på sin syster när hon låg på golvet och sträckte ut sig för att titta på sin telefon en sväng ;) Men visst kan man ana ett litet leende från storasyster trotsallt ;) hehe älskade ungar! Kan ju säga att det lyser igenom för det mesta hur mycket ni tyckerom varandra. Än om ni far ihop ibland, men det är inte ofta ändå! 

(null)

Det rullar 🛴

Som rubriken lyder, det rullar på! Det rullar bokstavligen för dottern som knäckte koden för hur sparkcykeln funkar :) så glad hon blev när hon äntligen kunde köra själv utan hjälp! Så stolt liten loppa må jag säga. Lite ledighet efter två dagar på förskolan och tre dagar på jobb för min del. Nu vill vi bara ha mer sol :) Det lär bli många minutrar på sparken denna sommar! Heja dig vår envisa tjej, ska se om vi kan knäcka koden till att cykla också ;)

(null)

Tiden...

I tider som dessa hinner man knappt stanna upp, det är så mycket av det nya som man ska tänka på hit och dit. Dagligen på jobb blir vi överösta med information kring hur vi ska förhålla oss till allt vad det gäller detta sega virus. Avstånd, tvätta och sprita händerna. Vistas ute, inte blanda barngrupperna. Ja, en massa! Absolut viktig information, men emellanåt kan man känna att allt annat göms bort. Hur fort ens vardag kan ändras, bara på en natt så vart det som att vakna upp i en annan värld. Är tacksam för att jag har min familj och nära åh kära i allt detta. För min egen del lunkar allt på och vardagen blir ett måste precis som ledighet. Men hoppas snart att vardagen kan återgå till det normala... April månad är i alla fall här och vi hoppas att våren kommit för att stanna :)

(null)

På jobb...

När man lämnat båda barnen på förskolan för andra dagen i rad, efter vår "karantän" där hemma så är man ändå lite skraj för att de ska ringa från förskolan och säga att vi måste hämta hem de igen ;) men så plötsligt får man denna ljuvliga bild. Då kan man inte mer än bli varm i mammahjärtat. Tänk att vi och våra barn har en sådan tur att de får lämnas de dagar då vi ska jobba på en helt fantastisk förskola fylld med kärlek och omtanke. Både jag och sambon känner oss 100% trygga med att lämna det bästa vi har till dessa människor som jobbar på förskolan.

Det känns så tryggt att veta att de är så trygga med både miljö och personal. Men också med sig själva. Båda barnen är trygga i sig själva och det är så skönt.

(null)