Militären 👶🏼

Hehe var bara tvungen att föreviga vår lille militär i sin snygga cykelhjälm hemma hos min mormor och morfar. Vi packade cykelvagnen och trampade en sväng genom byn till gammelmormor och gammelmorfar. Än om det inte vart någon längre färd så hann lillkillen somna påvägen ;) så han fick sitta kvar i cykelvagnen och sova en stund. Men vaknade sedan och kunde fika tillsammans med oss andra. Mys med fika som dottern säger ;)

(null)


De bästa ❤️

När man inte med ord kan beskriva hur mycket kärlek man känner. Hur mycket kärlek man än vill ge så finns det inte ord som kan beskriva den kärlek man har till sina barn. Jag vet inte hur jag någonsin ska kunna beskriva denna känsla. Det är något vist, att bli förälder/mamma. Jag har haft möjligheten och lyckan att få uppleva detta två gånger. Det är inget man ska ta förgivet, inget man ska ta för lätt på. Men gud vad jag älskar det, livet som mamma! Livet som småbarnsförälder, kan inte säga att det är som "alla" beskriver det hela. 

Det är bara så underbart, sen ska jag såklart tillägga att det funnits och finns tillfällen som varit jobbiga. Men inte så kaos som många säger att småbarnslivet är och att det skulle bli super skillnad när man får andra barnet. Klart det är skillnad på mycket, men det liksom bara rullar på. Jag tar varje dag som den kommer. Planerar en del, men låter resten bli som det blir. Det bästa jag har är ni, mina älskade barn!

(null)

Mersmak 🚲

När man får mersmak av något och bara måste ge sig iväg igen. Haha när sambon är iväg på sitt så kan ju inte resten av familjen bara sitta hemma ;) haha det går inte för då kliar det i mina ben! Så då packar vi cykelvagnen igen och trampar en sväng till Lund. Trots att det blåser ca 10m per sekund ;) ja man känner att man lever i alla fall. Dock inte direkt någon träningsverk sedan igår så skönt! Det blev en tripp med cykel till Lund, för att träffa bästa morbror/lillebror i Stadsparken för lite lekplatshäng och glass. En mysig eftermiddag får jag säga. Två nöjda och trötta barn som somnade påvägen hem.

(null)

Familjetur 🚲

Som jag nämt tidigare så vart det så att vi införskaffat en cykelvagn till familjen. Underbart att kunna cykla med hela familjen. Åh det kan man minsann säga att vi gjorde denna eftermiddag/kväll. Då vi packade cykelvagnen full med allt vi skulle ha. Kylväskan fylld med dricka och lite gott. Sen trampade vi hela vägen till Lomma i hettan ;) hehe varmt vart det och svettigt. Men friskluft fick vi alla och väl framme i Lomma beställde vi pizza som vi tog med ner till stranden och käkade. Så mysigt, hela familjen på tur.

Dottern bara älskade det, när vi packar saker för att ge oss ut på äventyr ;) härligt minsann! Ett dopp i det blå blev det för sambon och dottern. Jag och sonen höll ställningen uppe på filten. En mysig kväll med de bästa jag har, min familj. Cykelvagnen fick dessutom topp betyg av både sonen och dottern. Påvägen hem somnade sonen gott och dottern satt oh mös med min telefon en sväng. Alla nöjda och två trötta föräldrar som trampat ca 3mil på cykel och 1,5 mil med cykelkärra efter ;) så välförtjänt tid på soffan innan sängen.

Men man får ju bara passa på och njuta när det är sånt här väder och hela familjen är samlad. Att vi alla är lediga tillsammans och kan umgås. Så mysigt!

(null)

(null)

(null)

Badpojken 👶🏼💦

För att idag vart det minsann dags för lite bad hemma i poolen. Härligt med egen pool, så man kan svalka sig när som helst. Bara vädret tillåter ;) oh det kan man säga att det har gjort i sommar. Mer än en dag i alla fall ;) vi slog på stort och hela familjen badade idag. Så även sonen, så premiärbad för sonen i poolen ;) hehe så härligt att se. Han vart minsann lite skeptisk i början ;) ocjh förstod inte riktigt vad det vart som hände. Men sen så lossnade det ;)

Han fullkomligt älskade det :) hehe en lycklig pojke i vattnet minsann. Plaskade och stänkte ner oss alla. Så poolen blev klart godkänd av sonen med. Nästa sommar då kommer det bli ännu mer badande för alla i familjen.

(null)

Uppdrag 🌿

Det är inte varje dag som man har uppdrag på sin kvällspromenad ;) Men idag så, att vattna gammelfarfars grav. Tyvärr hann han aldrig träffa varken Veija eller Vegas. Vilket är otroligt synd, men inte så mycket att göra åt det. Men som sagt det blev en skön kvällspromenad denna dag. Härligt väder och lagom varmt. Vegas fick välling i vagnen sen satt han oh njöt! Efter vår lilla promenad blev det hem och mysa i soffan innan sängen kalla.

(null)


Premiär 🚲

Det blev en premiär tur idag med vårt senaste tillskott till familjen. Nämligen en cykelvagn ;) så vi fick vackert traska till affären och köpa varsin hjälm till barnen. Dottern behövde en ny, sonen kunde inte ha dotterns gamla. Så två nya hjälmar och några hundralappar fattigare blev vi. Men två nöjda barn hade vi i all fall ;) så premiär turen den gick genom byn hem till gammelfarmor :) som blev glatt överraskad när vi kom cyklandes. 

En mysig tur på cykel och ett mysigt besök hos gammelfarmor i denna hetta. Men vi ska inte klaga, värme är gött om ni frågar mig! Fika och gott blev det hos farmor som alltid. Även sambon vart med denna gång. Sen vart det till att trampa hemåt igen.

(null)

Lögnäs gård 🐷

Så vart det dags för ännu en utflykt att dra med familjen på ;) Denna gången bar det av till ett ställe som jag hittade på Facebook ;) hehe där kan man hitta det mesta minsann. Lögnäs gård bar det av till idag, ett stopp påvägen för att hämta dottern och farmor. Sen körde vi till Laholms kommun. En bra bit hemifrån vi vart minsann ;) hehe men en trevlig dag fick vi med fika och en massa djur. En get som nästan åt upp min tröja, ja jag säger då det. Jag och alla dessa djur. Dottern bara älskade det här med alla djuren. Sen blev det middag hos svärföräldrarna och sen bar det av hemåt. Ett axplock av bilder bjuder jag på. Svårt att få med allt.

Vi fick även möjligheten att bebismysa ;) då sambons kusin kom med sin 1 månaders bebis! Åhh man bli ju så sugen på en liten till ;) hehe underbart med bebismys. Sambon såg också ganska nöjd ut när han fick hålla ;) så även dottern stolt som en tupp! Älskade du, precis som jag bebissjuk ;)

(null)

Mormor & morfar 💕

En tur till världens bästa mormor och morfar fick det bli idag i värmen. En härlig stund med fika och massa bus. Bara jag och lilleman där. Men de är så glada när vi kommer. Så mycket kärlek så det nästan svämmar över. Låter bilden tala för sig själv! Är så tacksam för alla dessa gånger vi kan träffas, för alla bilder man får möjlighet att ta. Det är minnen som förevigas...

(null)


På tur...

Så vart dottern på lite mini-semester hos farmor och farfar i ett par dagar. Bara lilleman hemma också sambon förstås :) hehe det är inte varjedag man endast har ett barn hemma en hel dag. Men när det väl händer så vet man inte riktigt vad man ska göra, hur man ska tänka. Det blir liksom till att skapa nya rutiner. För de dagliga rutinerna de rubbas lite ;) hehe man är vann vid att fördela sin tid på två + sambo och hund. Nu plötligt blev det lite tid över. Men vad gör man med den!? Haha både jag och sambon satt som fågelholkar i trädgården, jaha vad gör vi nudå!?

Men efter en stund, då beslöt vi oss för att synda och käka på donken ;) sen åka en sväng till Långabryggan i Bjärred :) mysigt och fint. Vädret sådär, men lagom ändå. Donken och sen en glass på det mums! Sonen han fick hänga med och det gör han med glädje ;)

(null)

Sommarbild 🥰

När man kan se den perfekta bilden framför sig och man sedan tar slag i saken och ska verkställa detta. Ja, det blir inte alltid som man tänkt sig ;) haha men vad gör la det?! En bild blev det och världens underbaraste barn är på bilden. Det finns inget bättre än NI! Ni är vårt allt, vi gör vad som helst för er, genom eld och över vatten. De som inte har barn kan inte föreställa sig denna känsla. Att hela tiden vilja beskydda det bästa man har. Man kan inte skydda sina barn från allt, men man kan lära dem hur de ska skydda sig själv mot sånt som inte vi kan skydda dem mot.

Våga vara sig själv, stå upp för den man är. Det är viktigt att stå för vad lan gör och säger. Men också våga säga vad man tycker. Våga göra det man tänkt, följa sina drömmar...

(null)

Sankt Lars parken 🌳

För att det blev en lite mini-utflykt med familjen idag. Tänk att ibland måste man inte åka så långt för att finna dessa guldkorn. Dock vart detta inget nyfunnet guldkorn, då jag gått i skolan i parken. Gick årskurs 6-9 där ;) så det vart en massa minnen som kom upp får man säga. Det är mycket som är sig likt, men också mycket som är förändrat. Men så är det ju med det mesta. Det blev i alla fall en naturupplevelse för oss alla, vatten, natur, djur och allt där till.

Spännande att gå inne i hagen bland hästarna tyckte dottern. Det är inte alltid man får göra det försökte vi förklara. Men här får man det ;) spännade. En nybyggd lekplats hittade vi också. Der får helt klart bli fler turer hit. Även sambon tyckte det vart mysigt ;)

(null)


Kiviks marknad 🎈

När dottern snackat om marknad så länge så man knappt kommer ihåg något annat ;) hehe ne men enda sedan det vart marknad i byn, vilket var två månader sedan ;) hehe men det fick bli lite marknad idag på schemat. Det blev Kiviks marknad ;) en av de största haha den varar i två dagar och har ca 100 000 besökare. Så det kan man minsann kalla marknad. Dock vart vädret sådär, nästan lite kallt. Men med gott sällskap så går allt. Vi fick se marknade och köpte lite smått. Sen blev det en tripp till Kiviksmusteri ;) trevligt, trevligt det med. Mins föräldrar vart med och vi fick en mysig dag tillsammans. Två trötta barn hade vi med oss hem i bilen, boom så somnade båda ;) nästan jag med!

(null)


Kväll i Lomma 🌊

För att idag blev det middag i Lomma, mysigt vi hade med oss egen mat. Mycket gott vart det minsann ;) Kycköingkebabkött i tacobröd med grönsaker :) en riktig hitt faktiskt. Vi hade även släpat med oss mina föräldrar till havet ;) jag passade på att övningsköra. Det gick fin fint, både dit och hem. God glass hann vi också avnjuta :) ett dopp i havet blev det med :) så skönt. Vart faktiskt varmt. Så en mysig kväll får man säga. Älskar dessa sommarkvällar. Då man kan va ute länge, umgås med familjen och de man älskar mest. Det är sommar :) 

(null)

Västra hamnen ☀️

När man plötsligt får ett ryck och tvingar med sig hela familjen på utflykt ;) hehe packar picknick väskan och allt annat man behöver ha med. Sen styrde vi bilen mot Malmö. Ja, ni hörde rätt. Västra hamnen närmare bestämt ;) hehe det vart som om vi hamnade utomlands bara sådär. Men så sjukt mysigt och fint där vart. Vi lyckades hitta en stor lekplats också till dotterns stora förtjusning ;) hehe det blev en mysig eftermiddag i det fina vädret. Man får passa på och mina myror i byxorna de fick lugn i sinnet ;) haha

Kan ju inte sitta stilla allt för länge ;) man måste ju passa på att göra saker när hela familjen är lediga och samlade :) efter lekplatshäng blev det promenad ner till havet för lite glass. Helt klart en bättre dag ;)

(null)

Plask plask 💦

Här gäller det minsann att inte vara någon badkruka ;) hehe speciellt när dottern är i farten. För då är det vatten överallt! Inte den mest grasiösa bild på oss kanske. Men vi badar och skönt vart det. Efter en sådan varm dag, men jag klagar inte. Jag diggar detta väder, speciellt när man kan ta ett dopp i poolen. Vår egen pool i trädgården ;) härligt! Fler sådana här dagar tack. 

Vi fick dessutom besök av barnens farmor och farfar denna dag :) så det blev lite trädgårdshäng och sedan lite mat på det. Inte alls fel minsann :) en härlig dag i trädgården!

(null)

92 år 🧡

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det bästa farmor/gammelfarmors födelsedag :) tänk hela 92 år blir du idag min älskade farmor. Envisare kvinna får man leta efter, jag må envis men du slår nog mig ändå ;) god smörgåstårta bjöds det på till middag idag! De va inte igår man åt det ;) hehe vi som älskar det allihop. Dottern älskar det och sonen han fick smak idag ;) mums och tummen upp! Härligt med god mat, sen till efterrätt blev det världens godaste tårta. Jag tycker inte om tårta så direkt innan men denna, farmors jordgubbstårta den slår de mesta! Så gott, precis som när man vart liten ;) en härlig eftermiddag och kväll minsann. 

Som vanligt vart vi några av de sista, klart man hjälper farmor att rymma undan allt och ställa bordet på plats igen också vidare. Sen begav vi oss hemåt vi med. Efter en fullspäckad dag, härlig kväll också vidare. Stort GRATTIS bästa farmor älskar dig!

(null)


Rasta familjen 👨‍👩‍👧‍👦

Det blev visst en tur till lekplatsen med hela lilla familjen då sambon skulle spela Pokémon ;) haha ja jag vet! Han är vuxen, kan man inte alltid tro ;) men så är det. Fick slå två flugor i en smäll, rasta hela familjen på en och samma gång. Dock fastnade inte sambon på bild ;) men bjuder på några på resten av familjen. Härligt väder och man får njuta! Älskar verkligen när solen skiner och man slipper ha massa kläder på sig när man går ut. Snart hem och fixa oss inför nästa sak på schemat ;) kalas för gammelfarmor.
 
(null)

Vår kille 💙

Det känns som om det vart igår du ploppade ut ;) men icke tiden bara springer iväg! Snart är du 10 månader och puff snart är du 1 år! Vart tar tiden vägen!? Alltid lika glad när du vaknar vår lille solstråle ;) hehe underbart! Det säger faktiskt alla, är han alltid så glad, åh ja det är han faktiskt! Nu ska vi stiga upp för att se vad dagen har att erbjuda, kvällen är bokad redan.

(null)



Mycket på en gång...

Så vart det tisdag igen och vår dag blev helt plötsligt fulltecknad än en gång :) hehe morgonen blev en lugn morgon hemma med familjen. Sen drog jag och dottern hem till min farmor en sväng ;) för att hjälpa henne med förberedelserna till hennes kalas imorgon. Fixa bord och annat. Även mamma vart där för att hjälpa till. Så det blev en liten fika i trädgården i det härliga vädret :) mysigt med fika i trädgården hos farmor/gammelfarmor. Inte varje dag man får det. En nöjd dotter får man klart säga, även farmor som fått hjälp med allt inför imorgon. Älskade farmor 92 år imorgon!

(null)
 
Sen blev det till att cykla hem igen för att äta lite lunch ;) hehe lite fel ordning idag men vad gör det. Sen blev det en tur hem till min mormor och morfar :) härligt med ännu mer fika tyckte dottern. Ja även sonen njöt av att få smaka muffins ;) hehe vilket Bull- och kakafat! Mums minsann ;) Idag är en sådan dag som bara får bli som den blir ;) mums med kakor och bullar minsann :)

(null)
(null)


Ny duschad 👶🏼

Det är fler i denna familjen som älskar att bada/leka med vatten. Dottern har minsann älskat det från första badet, sonen lite mer skeptisk i början. Men nu, wow han älskar det. Blir nästan lite sur när han ska behöva gå upp ;) hehe Dock syns inte det på bilden, då han blir lika glad igen ;) hehe vår älskade glada kille. Finns nog ingen kille som är så glad hela tiden som du vår Vegas. Tvungen att bada efter gårdagen utflykt ;)

(null)

Simrisham 🌤

För att idag packade vi in hela familjen för en heldagsutflykt :) så underbart! Idag styrde vi mot Simrisham eller närmare bestämt Tobiksviks camping för att hälsa på barnens farmor och farfar som campade där med husvagnen ;) den campingen har man varit på förr, lite minnen har man allt där ifrån får man säga. Det vart sig likt får jag säga. En mysig heldag, som bjöd på sol och lite vind bara. Vi prickade in den bästa dagen vädermässigt på hela veckan. Det blev grillad korv till lunch, sen en promenad in till Simrisham, för att käka lite glass, mums. De satt fint i solen, sen hem för att leka på lekplats på campingen, sen blev det tacos. Avslutade dagen med vår medhavda morotskaka :) sen hemfärd!

(null)

7 år ❤️

Det är ibland svårt, svårt att verkligen förstå att det gått 7 år! Det har varit du och jag i 7 år, det är många år. Det går snabbt, vart har tiden tagit vägen?! Svårt att förstå, idag tog vi lite tid för oss själva. Bara jag och sambon, det var minsann längesedan sist. Mina föräldrar passade barnen och hunden. Så vi kunde få en kväll för oss själva :) på tumanhand ;) hehe bokat bord på Pinchos! Det vart inte igår som vi va där. Endast ätit på Pinchos en gång tidigare. Men det vart både gott och mysigt. Kändes dock konstigt utan barnen, man är så vann vid att ha barnen med sig överallt.

Klart det var "skönt" och mysigt att bara vara sambon och jag. Men man saknar ändå barnen ;) hehe man är la mupp! Men det var god mat och dricka. Krängde lite extra så mätt det blev man minsann, längesedan man vart så mätt. Puhh nästan så magen sprängdes, tur vi skulle gå en sväng sen genom stan till bussen. För att lufta sig ;) Tänk 7 år! Det är några år det ;) hehe

(null)

Glädje, dubbelglädje 😍

När bilder säger mer än tusen ord, idag på förmiddagen efter morgonens frukost och fix så vart vi en sväng hemma hos min älskade farmor. Är så otroligt tacksam att du är du, att du är min farmor. Att du alltid ställer upp för oss alla, trots att du är 92 år så är du envisare än många andra jag känner. Inte många kvinnor som är som du, lika stark och trygg i dig själv. Det är inte alla som får uppleva denna tid som vi får uppleva. Att ha någon som dig i sina liv. Är så tacksam, över att ha dig, min mormor och morfar i livet. Att ni finns där och att ni får uppleva barnbarnsbarn :)

När jag ser dig med barnen, kan jag inte låta bli att le. Att le för mig själv, att vi har en sådan tur. Men kan i nästa tanke tänka, tänk om farfar fått träffa barnen. Det hade varit så fantastiskt, men tyvärr. Det kan göra lite ont när tanken slår till. Men finns inget i världen som kan ändra på det. Farfar är inte här med oss längre, det är snart 16 år sedan du fick vandra vidare. Men i våra hjärtan är du än! En mysig förmiddag som alltid hos farmor fick vi allt. Alltid lika glad när vi kommer, hon är så glad för barnen, precis som de är glada för henne!

(null)

(null)