Nyårsafton - 2021 🎇

Så vart den kommen, sista dagen på detta år. Tänk då har ännu ett år passerat och jag har redan läst 1/2 år på Högskolan. Vart tog denna tid vägen?! Men ja vad ska man säga om året som gott. Det har ju varit ännu ett år med pandemi, det börjar minsann att bli vår vardag. Man vet nästan ingenting och kommer knappt ihåg hur det vart innan. Har ännu inte haft pesten vad jag vet. Men tror att jag hade den under en av perioderna där de va så svårt att få tid för provtagning. Så hann aldrig testa mig förrän jag mådde bra igen.

Men vi har ändå haft ett bra 2021 vår lilla familj och vi hoppas på ett ännu bättre 2022! Så välkommen 2022, hoppas kanske på att hitta vårt nästa hus. Kanske drömhuset?! Vem vet ;) hehe Att studierna rullar på, får jag drömma så hoppas jag även på en tillökning i familjen ;) Men framförallt att vi alla får vara friska och krya! Hitta på massa trevligheter tillsammans!

Dagen firades tillsammans med barnens farmor, farfar, mormor och morfar. Vi hade lite knyte. Så alla stod för varsin rätt, förrätten var de barnens mormor och morfar som kom med. Räktårta, så god :) Vi stod för huvudrätten, vitlöksrostad potatis och baconlindad kycklingfilé :) Efterätten kom från svärföräldrarna marängglass med bär! En mysigt och god middag minsann. Sen lekte vi en lek och hade en mysig kväll tillsammans. Dottern var vaken till över 00.00 sonen han sov gott ;) välkommen 2022!

(null)

29:e December

Ja varför inte liksom, när vi ändå är hemma med krånglig mage så går dottern och bli röd som en tomat. Från ingenstans, man börjar ju undra och det kliade som bara den. Men fick som tur var en tid hos Kry inom 1h så det gick snabbt. Fick där konstaterat att det var nässelutslag precis som jag misstänkte. Så vart ju frågan vart de kom ifrån :/ man börjar fundera och tänka. Men tror att det kan ha varit lunchen. Men vet ju inte säkert! Sen fick vi ju aktivera oss lite medhans vi väntade på pappabus som skulle komma hem med medicin :) lite pepparkaksbak fick det bli!

(null)

(null)

Nya skolan 🏫

När kollegan skickar bild på vårt nya fritids från nya skolan :) man längtar ju ännu mer till jobb. Men här får man vackert stanna hemma då magen den krånglar lite än. Så får vackert vänta tills nästa vecka att jobba. Så spännande med allt nytt för oss och eleverna :) Det är som att börja på ett nytt jobb fast med samma kollegor :) 

(null)

 

Måndag…

Precis såhär känner jag mig denna måndag. Inte helt hundra i min mage. Skulle jobbat idag men fick vackert stanna hemma. Hoppas att det går över snabbt så man kan återgå till jobb och sen fira nyår med familjen. Men kan ju säga att denna bild visar precis hur vi känner här hemma. Behöll båda barnen hemma idag från förskola och fritids. Orkade minsann inte gå/cykla och lämna dem ;) haha

(null)

Julfirande nr 2 🎅🏼

Så vart det dags för julfirande igen, nr två för iår :) hehe hoppas att vi alla kan vara på samma ställe idag. Sonen mår mycket bättre och vi hoppas att det håller sig så :) Vi kom i alla fall iväg till barnens farmor och farfar. Det blev massa gott och paket till barnen. En mysig och härlig dag med bästa svärföräldrarna. Även en blixtvisit av barnens kusin och farbror. 

(null)

Nyklippta…

Så klämde vi in lite välbehövlig klippning här mitt i allt julfirande ;) haha som vanligt så var de duktiga och de blev hur bra som helst. Härligt när både barn och föräldrar är nöjda :) så vart fallet idag! Nu extra redo för att fira lite julafton hemma hos farmor och farfar i Bjuv. Så hopp in i bilen :)

(null)



Vinter 🥶

För att det har kommit lite vinterväder till oss de senaste dagarna, skönt att slippa regn för ett tag. Inte för att jag är något stort fann av snö eller kyla. Men de kan va fint ;) hehe Idag tog vi oss en liten promenad så här efter lite julfirande igår som inte riktigt blev som vi tänkte. Men nog om det, idag har vi bara tagit det lugnt och chillat. Sonen sov en sväng på vår promenad. Skönt att sitta i vagnen och mysa.

(null)

Julafton 🎄

För att idag är det julafton och man är ledig. Jobbade ju igår, men det gick fint och det var lugnt på jobb. Idag är det som sagt dags för lite julfirande, sonen har varit lite konstig i magen. Men svårt att veta om det är något eller inte. Vi fixade i alla fall till oss och packade in oss i bilen. Men när vi precis satt oss så mådde sonen dåligt så vi fick hoppa av jag och sonen. Gå in och mysa ner oss i soffan. Efter en stund så mådde han bättre och sambon kom för att hämta oss. Vi åkte hem till mamma och pappa för att fira jul. Men precis innan vi skulle äta så kräktes sonen. Så sambon fick köra hem med honom. 

Tråkigt men vad ska man göra. Han mådde dock bättre efter en stund där hemma. Vi fick firat lite jul i alla fall. Skönt när de började ordna upp sig. Blev en mysig julafton hos mamma och pappa. Tillsammans med farmor, mormor, morfar, lillebror med respektive. Saknade såklart sambon och sonen. 

(null)

Julavslutning - 2021

Så vart dagen kommen då det skulle vara julavslutning på jobb :) ännu en termin som har passerat. Dagarna och veckorna går så fort. Man hänger som vanligt inte med riktigt ;) hehe En kort skoldag som det brukar vara när det är avslutningsdagar. Sen blir det desto längre fritids för en del. Inte det roligaste kanske i dessa tider då vi typ inte har något att hitta på då allt är ner packat och på nya skolan :)

Fick en del små gåvor från barnen man haft denna termin. Alltid lika kul att få lite uppskattning än om det inte är något som är ett måste. Så med dessa fina ord och mer där till så har vi haft en bra avslutning och vi önskar er alla en God Jul!

(null)

Heldag 🌳

En heldag i skogen med jobb för att idag går det officiella flyttlasset till nya skolan. Alla saker som vi har packat och packat i några veckor nu ska idag flyttfirman hämta och flytta till nya skolan. Det närmar sig med stormsteg får man säga. Så hela skolan, alla elever och alla lärare har fått tillbringa dagen i skogen :) lite kallt men det har varit en fantastisk dag.

(null)

Studier 🦮

Bästa du vår fyrbenta vän :) Inte illa när man är hemma och lunchar då är det mys med lite sällskap. Älskade hund, du må va lite dryg ibland, men ibland så ;) hehe Liye mys bland allt pluggande, segt med plugg en hel dag. Men det ska nog gå, det är skönt att vara "ledig" från jobb en dag för att plugga ibland de blir lite variation :) 

Idag har vi dessutom haft redovisning av vår saga :) Det gick fin fint och vi fick super bra feedback. Där va många som frågade om vi skulle skriva en del 2 hehe och om de fick använda den på sin kommande praktik också vidare. Så det kändes verkligen som vi lyckats :) sista träffen innan denna termin börjar dra sig mot sitt slut och man har redan gått 6månader av utbildningen. Det går fort :) 

(null)

Julgodis 🍬

Julgodis är liksom ett måste till julen, vi bakar alltid något slags julgodis varje år. Inte för att jag är så super glad för det egentligen. Men jag tycker att det är så super mysigt att få göra det, är mindre intresserad av att äta det ;) haha men det kan man ju låta andra göra! I år blev det två sorter, en med choklad och frosti med cocos uppe på. Sen en med mörkchoklad och polka ;)

(null)

Sagornas värld…

När vi nu klivit in i sagornas värld så får man ju ta det hela på allvar ;) hehe sagt och gjort. Jag och mina två basgruppskompisar vi gick all-in och skrev en saga om Flex :) Vi jobbar på den och skriver tillsammans. Jag målar alla bilder så detta ska nog bli bra :) vi ska ju snart redovisa så ;) Men annars tycker jag att studierna rullar på och det är intressant och kul. Så hoppas vi att ge håller i ;) 

(null)

Nya rum…

När man får ett sådant ryck, när man bara känner hur något hänger över en och man vill bara få det gjort fast egentligen så pallar man inte ;) haha jag känner igen mig som bara den. För någon vecka sedan fick jag ett sådant ryck och grovrensade barnens leksaksrum på nedanvåningen samt mublerade om i rummet. Sambon fick huvudvärk av bara tanken ;) haha 

Nu vart det söndag igen och jag brukar få mina stora ryck om söndagarna man kan ju inte lata sig en hel dag ;) haha så idag fick jag för mig att vi skulle ta tag i "rummet som gud glömde" på andra våningen hos oss ;) det som skulle bli dotterns nya rum så sonen kunde få hennes gamla ;) Så sagt och gjort. Det blev rensning och allt på samma gång. Men det gick fint, hade som mål att de vore skönt om de hade varsitt rum innan jul och att lekrummet var rensat och redo för nya eventuella leksaker efter jul ;) 

Så det var bara att sätta resten av familjen i arbete. Sambon fasade för denna dag ;) men när vi väl var igång så var han taggad :) haha men fint blev det minsann. Så två nöjda barn med varsitt nytt rum! Ingen dålig söndag här inte ;) 

(null)

Barnakuten 👦🏼

För att ikväll så fick det bli en sväng in till barnakuten med sonen som andades tungt och lät inte helt bra i luftrören. Han har precis som dottern hade när hon va i samma ålder, förkylningsastma. Så vi kände igen det direkt, men han behövde då en gång åka in och få lite hjälp och intensiv inhalera. Sen vart det bra igen, dock trodde de sist att det var RS-virus. Denna gången visste de inte riktigt. Men en trött kille hade vi och vi vart inte hemma förrän mitt i natten får jag säga. Men sonen mår nu bättre så hoppas vi att det hjälper :) 

(null)

Julmarknad 🌲

Idag blev det dags för julmarknad Åhh vad jag tycker att det är mysigt ;) vi alla kunde träffas en sväng. Min lillebror med respektive, barnens mormor, morfar, farmor och farfar :) Blev en känd julmarknad som vi var på för 3 år sedan, Vegas första julmarknad och jul minsann 2018 :) hehe det blev en mysig tur än om kallt. En del av oss gjorde lite fynd, sen åkte vi hem till oss och fikade lite. Lite andra advents fika blev det lite spontant.

(null)

Lussebullar ☺️

När man får ett ryck och blir så sugen på att baka :) då får man ju ta saken i egna händer lxj baka helt enkelt! Varit så sugen på just lussebullar de senaste dagarna så det fick bli en sats med sådana :) mumsigt värre må jag säga. De blev helt klart godkända av resten av familjen ;) Men detta är typiskt en sådan sak som jag bakar en gång om året och sen har man gjort det liksom ;) 

(null)

Magiska frön…

När våra små Nissar har varit i farten då vet man inte vad som kan hända, de hittar på både det ena och det andra. Idag hade de fått magiska frön från tomten. De hade fått 4 stycken så de gav barnen varsitt och planterade två själv. Så får vi se vad som kommer upp. Barnen var förväntansfulla minsann. Så får vi se vad som händer. Efter kanske 20 minuter säger dottern "Men mamma det har ju inte växt något!" Haha nej det går inte så snabbt ;) 

(null)