30 Januari

Idag blev det en lugn dag hemma och det var minsann skönt. Men en stund i trädgården hann vi med och idag vart det minsann en ny aktivitet på G ;) hehe det vart dags för målning i snön. Det uppskattades av både stor och liten ;) Sonen var mer intresserad av att leka i sandlådan och dottern fortsatte måla. Men skönt vart det att komma ut en sväng i alla fall. Det är ju helt annan luft ute när det är sådan här kyla.

(null)

Urk...

Fy bubblan, ingen rolig upplevelse att ta ett covid-19 test minsann. Men nu har man fått göra det. Så då kan man bocka av det på ens att göra lista. Inte för att jag direkt har en sådan lista. Men det är ju så många som blir helt stirriga när man säger att man mår kasst och ska ta ett test. Det är väl tur att det finns tester att ta. Sen tror jag dock inte att jag har covid-19 men det återstår att se ;) haha

T O R S D A G ❄️

För att idag blev det en sväng ut i snön för ett kort stopp på lekplatsen och sedan blev det en stund i pulkabacken. Man får ju passa på när det är fint väder, trots att man inte mått 100 själv. Men ändå så pass bra så man kunde ta sig ut en sväng. Di små de behövde minsann få komma ut en sväng. Ja, så även jag ;) Det blev en härlig tur utomhus.

När vi kom in igen vart det dags att äta lite, där slank min förbereda kesofrutti ner hos barnen på ett nafs ;) Så där fick jag göra en ny omgång hehe :) inte lätt när man har två barn som äter de mesta och provar allt!

(null)

(null)

Gahhh...

Det är minsann inte lätt, då man vaknade med dunder ont i halsen mitt i natten och var tvungen att stiga upp för att ta något som skulle hjälpa. Min första tanke var nu har jag fått halsfluss. Min andra tanke var att det kunde vara covid-19 :/ det vart bara till att beställa test och sambon fick hämta på apoteket. Sambon hämtade det idag och imorgon ska jag ta testet. Så får vi se när man får domen. Förutom att man hade ont i halsen så mådde jag bra. Så konstigt vart det allt minsann. 

(null)


En härlig kväll...

När man kommer ut från jobb och möts av denna syn. Det är minsann inte varje dag man får se detta. En bra dag på jobbet och man slutade hyfsat i tid. Men började känna mig lite trött igen. Men tänkte inte mer på det, de va säkert för det vart en hel del på jobb. Men det är ju minsann inget nytt, ingen dag är den andra lik kan man ju konstatera. Men nu hemåt för en kväll med familjen.

(null)

TV-häng 🦮

När man har TV:n för sig själv och kan kolla på vad man vill minsann ;) hehe det är minsann livskvalitet på hög nivå :) haha finns ju så många bra serier och vår fyrbenta vän hon ser på allt ;) haha så det här vart mitt mys för kvällen! En bra serie, 7-up i glaset och saltapinnar som snacks. Min kompis för kvällen vår Kiwi ;)

(null)

F R E D A G ☺️

Det är fredag och barnen fick önska vad som skulle bakas. Hemma idag också men känner mig bättre redan, behövde nog bara vila helt enkelt. Men man vet ju aldrig säkert, så blev en dag hemma idag också för di små. Men som sagt jag har mått bättre och barnen är ju pigga. Så idag önskade de cookies :) den här gången med smarties. Så får vi se hur de smakar. De blev klart godkända av alla här hemma och mamma i huset fick stilla sitt bakbigär lite ;) haha

(null)

Rasta di små 😍

När man är hemma och inte mår helt 100 själv så får man ändå gå ut en sväng för att få lite frisk luft. Samt så di små får rasta sig i det härliga vädret, känns surt oh vara inomhus hela dagen. Men mår man kast och det är tider som dessa så är det ju inte så lätt. Det är inte som förr längre. Allt är annorlunda minsann. Men man har nästan börjat vänja sig får jag säga. Det är ju snart över ett år sedan verkligheten blev annorlunda. Men fy vad jag har varit trött idag, länge sedan jag varit så trött minsann. Men vi har iallafall haft en bra dag trots allt. 

(null)


20 min bort ☃️

När man får för sig att dra med familjen på äventyr. Packade allt och inget. Förberedde lite god tomatsoppa och ärtsoppa till sambon. Mackor och lite varmchoklad. Men innan det bar av till Skrylle 20 minuter hemifrån fick vi inhandla en till pulka innan det vart pulkaåkning på schemat för hela familjen. Tänk vilken skillnad det kan vara på vädret endast 20 minuter iväg. Hemma har vi bara lite lite snö som knappt täcker gräsmattan och i Dalby är det värsta snölandet :) det blev en mysig dag i snön med hela familjen.

(null)

Besök hos bästa...

När det är ett tag sedan vi var på besök hos bästa farmor/gammelfarmor. Men idag så, brukar försöka gå dit en gång i veckan med barnen. Men det är ju lite speciella tider nu så man får ju göra det bästa av situationen. Men idag fick vi i alla fall till ett besök och dessutom en härlig promenad genom byn. Alltid något minsann!

(null)

Mysfrukost 💖

När sambon får ett ryck och ställer sig för att baka. Såhär på morgonen, scones stod på schemat, så gott minsann.han kan min "man" hehe Dottern tyckte som jag att det var gott med scones och sonen han mumsade i sig han med ;) hehe söta små barn. Det är alltid lika uppskattat här hemma med mat av alla dess slag. Även allt i bakväg ;) hehe 

(null)

F R E D A G !

Så vart det fredag och jag vart uppe innan tuppen ;) haha slutade dessutom tidigt, så skönt. Hem och hämta barnen från förskolan. Sen hem och hålla helg. Fick ett infall och bakade lite, det blev en omgång cookies till barnens och min egen stora förtjusning samt ett gäng med chokladmuffins. Så gott, båda barnen blev mer än glada. Så med denna bild håller jag och familjen helg!

(null)

Nisse semester 🏖

Så fick vi ett litet brev från våra kära Nissar. Vi såg också att de hade städat undan allt vid sin dörr. Det vart inte utan att det blev lite tomt här hemma och när vi fick läst brevet. Våra små Nissar, man kommer ju ändå sakna dem ;)

(null)

(null)

Järavallen 🌲

Helgen skulle bjuda på fint väder hade vi fått höra, så vi bokade en lite träff med barnens farmor och farfar som vi inte träffat på ett tag. Men det blev en överraskning för barnen. Vi packade in barn, matsäck och alla kläder i bilen och rullade mot Järavallen. Där på parkeringen var barnens farmor och farfar när vi kom! Så härligt att se barnens miner. Så glada de blev! Solen lös och det blev en mysig promenad i skogen. Sen smaskade vi i oss vår medhavda lunch, gott utomhus. Men kallt vart det minsann. Sen spelades det lite fotboll och massa bus hann vi också med. Innan det vart dags att packa in allt i bilen och köra hemåt.

(null)

Kvällstur 🌙

Så blev det minsann en kvällstur i det något sura vädret tillsammans med barnens mormor. Tur att båda barnen tycker om att vara ute, vi vart nästintill ensamma på lekplatsen ;) men det vart ganska skönt minsann. Skönt att komma ut en stund efter en dag av hemma jobb. Man är ju annars van vid att vara ute varje dag på jobb.

(null)

Nyttigare val...

När man har bestämt sig, när man är motiverad då är det bara till att köra. Men ibland är det inte så lätt, jag brukar inte ha svårt för att göra bra val när det gäller måltider. Men det är de som slinker ner där emellan ;) det är minsann det som är svårt och när man får ett ryck här hemma åh bakar något gott. Men nu ska vi komma igång igen. Idag blev det en god lunch, en ordentlig sallad och fläskfilégryta med god sås. 

(null)

Gå kompis 🥰

När man satt sig för att komma upp i sina steg och man suttit vid datorn nästan hela dagen och jobbat. Massa möten också så får man ut och gå en promenad på kvällen. Idag fick jag sött sällskap ;) dottern ville gärna följa med. Så på med reflexvästarna och varma kläder. Sen ut och traska en sväng :) lyckades få ihop mina steg i alla fall, alltid något!

(null)

Jobb hemifrån...

Det är minsann inte varje dag som detta händer. Både idag och imorgon ska denna mamma jobba hemifrån ;) haha svårt i mitt yrke annars. Men har man planeringsdagar så har man ;) man får ju passa på i dessa tider. Skönt att vara hemma, man kan köra en maskin tvätt oh fixa lite annat smått också ;) gå en promenad med hunden på lunchen. Men usch denna kropp är minsann inte gjord för kontorsjobb ;) haha inte på heltid i alla fall!

(null)

Dansa 🎼

När man får ett ryck och ska ta med familjen ut på tur så barnen får komma ut i snön. Den lilla snön som kommit, vem vet. Det kanske är den enda snön vi får. Lyckan hos barnen när de kan dansa i snön, rocka loss ;) Det är underbart att se hur lite snö kan göra under. Även en uppskattad tur till lekplatsen hann vi med minsann. Alla nöjda och glada :) hehe

(null)

Mysmellis 🙏🏼

När man kan så ska man, idag slutade jag tidigt på jobb. Så det blev mysmellis hemma med barnen. Underbart minsann, finns inget bättre än tid med familjen. Trivs som bäst med min familj, när vi kan hitta på saker tillsammans, därför är det så trist att det inte varit som det brukar de senaste året. Men det går år ljusare tider, det tror jag på! Älskar att planera, fixa och bjuda på god mat till mina nära och kära. Det är så underbart att se när andra njuter av det man skapat. Dagens mellis, mums tyckte barnen och jag själv hade gärna ätit desamma ;)

(null)

Skogen 🌳

Sköna söndag och vi packade med lite sen lunch och tog oss till skogen. Det blev ett stopp i Dalby Söderskog den här gången. Här har vi minsann inte varit som familj. Samt det vart år sedan jag var här. Men det är en alldeles underbar skog och härlig natur. Sen är det ett stort + att man gjort en upprensning och fixat till spåren där. För när jag vart liten gick vi minsann nästan alltid vilse i denna fina skog. Den är absolut finast när det är vår, då är skogen svårslagen minsann. 

Det blev en mysig lunch i naturen innan vi gick en promenad i den fina skogen. Barnen fick springa fritt och tyckte det vart toppen med skogen en söndag som denna. Men skönt vart det att komma hem sen igen och in i värmen.

(null)

1:e Januari 2021...

Vaknar upp till ett nytt år. Det känns inte så konstigt men så välkommet! Nytt år ger oss nya möjligheter :) så taggad på det nya året. Får vi se vad det har att erbjuda helt enkelt. Idag har vi haft en lugn och mysig dag här hemma. Vi har slappat i soffan och varit ute pl en kvällspromenad, då vi kände att det behövdes lite luft. Efter en hel dag hemma i soffan. Är stolt som har en så duktig hund som fixar nyår så bra som hon gör, det har vi mycket vår älskade Frank att tacka för. Som tog handom vår Kiwi när hon vart liten. Som vi saknar dig Frank, två år har redan gått. Älskade du!

(null)

Alltid tillsammans, ni kommer alltid att ha varandra. Ni må bråka ibland, precis som syskon gör. Men att se hur fina och goa ni är mot varandra för de mesta. Det värmer ett mamma hjärta flera gånger om måste jag säga. Det är så fint att se, det är så underbart att höra från förskolan, andra som träffar er hur fina och snälla ni är. Jag älskar er mina små tokungar ;)

(null)