"Livet i en låda"

Om livet ändå vore så enkelt, ett rum, fyra vägar, endast fem ställen. Men ack
det är nog bara en dröm, livet består inte bara av ett rum, fyra vägar, fem ställen
också vidare, du lever i ditt rum som har flera tusen vägar, flera tusen ställen.
Du har så många frågor som du måste svar på, så många valmöjligheter! Ditt
liv fungerar inte som i en låda, det är så mycket mer, så otroligt komplicerat om
man tänker efter. Men sen blir ju saker och ting till vad man gör dem! Lika så
med livet, det blir ju vad man gör det till, det är du som väljer hur ditt liv ska/kommer
se ut. Ditt liv behöver inte bli som livet i en låda, så enkelt, men ändå så otroligt
instängt och enformigt. Det är du som avgör...

Snart jul!

Sitter här inne en lördag kväll som denna, pojkarna(Schtumpen och
Matttiiiin) gick ut en runda för några minuter sedan, men kände inte
för att gå ut, så sitter här inne i värmen medhanns brollan är på sitt
rum och kollar film. Mammsen och pappsen sitter och kollar på en
film och jag sitter och kollar lite medhanns jag skriver här till er mina
kära läsare. Inte för att jag vet om ni är så många eller så, men så kan
det vara!? Ni som läser kanske vill vara så snälla och skriva ert namn
och vilken stad/by ni kommer ifrån!? Hade varit übernice och få veta lite
om er!

Men nog om det nu, sitter här och skriver för att jag kom att tänka på att
det snart är jul. Tänk så underbart, vi har redan fått ett litet smakprov på
julen, snön som låg vit över vårt land för några dagar sedan, alla jul saker
som finns i affärerna och allt julpynt som börjar hängas upp. Det är så
otroligt mysigt med julen, alla dessa ljusstakar, ljuskransar, ljuskulor,
stjärnor och liknande som syns i alla fönstren.

Imorgon är det julskyltning här i lilla Staffanstorp och som förra året så ska jag stå och sälja lotter för SHK :) ska bli ett rent nöje, alltid lika kul att få komma ut och träffa lite folk och känna julstämningen som faktiskt finns där ute! Hoppas så att det är snö på julafton, vet att många är kritiska mot att det kommer att bli en vit jul, men jag hoppas och tror på en vit jul i år, det är något som hade betytt så mycket och det hade varit så mysigt.

Det här med julen är så speciellt, det är vid den här tiden som man får den där känslan av att man bara vill vara med dem man älskar. Vid julen så ska ingen behöva vara själv, det är inte rätt, alla har rätt till att fira jul med någon för på julen så tror jag att alla är vänner. Även om man skulle fira jul med någon som man inte tycker om så blir det ändå en annan stämning.

Det är trotsallt JUL, vid den här tiden på året så finns det så många människor som behöver kärlek och som inte har det så bra! Så du var glad för det du har och får, det finns människor som inte får några julklappar, människor som inte ens får vara med sin familj, det är jul och jag tycker att alla bör skänka en tanke åt alla de människor som inte har några hem, ingen familj, inga vänner, ingen mat också vidare. Där sitter vi och blir sura för att vi inte fick den där senaste mobilen, men tänk där är någon som inte ens har en mobil telefon de vet inte ens vad det är! Julen ska vara en underbar tid på året, så sprid lite kärlek och leende till alla du möter!  

Ändrade planer!

Så vart det ändrade planer då ja, efter att älsklingen kom hem så gick vi till badet. Men ja där tog det roliga slut, dem stängde för dem som skulle simma 16.30 och klockan var då 16.00 inte lönt för oss att simma jue! Så vi fick gå hem och ta en liten dusch ist, så kan det vara ibland stod på lappen som vi hade där hemma att dem hade öppet till 21.00 men nej bara för dem som tävlingssimmade och simskolan! Men nu vet vi det till en annan dag, så det blir simning på lördag ist hoppas jag! Nu så ska jag laga mat! Hajjjoojjss!

Torsdag

Tyckte att det var dags för ett litet inlägg, jag vet inte varför jag inte har skrivit på några dagar. Hrm men det kan vara för att jag inte har haft så mycket tid och sen har jag inte vetat vad jag skulle skriva om! Vilket jag fortfarande inte vet, men ni får stå ut med ett kort inlägg.

Om ni frågar mig, så är detta ett ganska så onödigt inlägg, men ni får avgöra själva! Sitter här i köket och väntar på att älsklingen ska komma hem så att vi kan packa våra saker och gå ner och simma lite. Mammsen har precis kört till jobbet, brollan har gjort sin svenska och ska kolla på film nu, pappsen är på jobbet och älsklingen på G hem hoppas jag! Sen efter badet så blir det till att laga mat då jag står för den idag! Så klart så blir det till att kolla på handboll ikväll :) Sverige-Polen jue, måste ju ses när den visas på TV! Annars så händer det inte så mycket mer denna dag, händer hos er!?

En ny vecka!

Helgen är nu över och det är dags för ännu en spännande skolvecka! Så får vi se vad den här veckan kan bjuda på då. Idag är det iaf dags för jobb, efter en veckas ledighet ;) Nice! Men det ska bli skönt att få lite pengar bara så där och nu så nära jul, det kan behövas, ohh ja snart ska man ju köpa julklappar!!!

På dagens schema så är det psykologi B och matematik C som gäller, slutar redan 13.30 och börjar om några minuter 09.30 en kort dag, men den blir ju längre eftersom jag ska jobba! Sen när jag kommer hem så ska jag ta det lungt, käka och mysa lite med älsklingen! Han ska ju "bo" hemma hos oss i en helv vecka, för att han får omgjort i sitt rum!

Känns som om detta kommer att bli en spännande vecka, mycket saker som ska göras och som kommer att ske! Som jag skrev i mitt tidgare inlägg så ska jag njuta av varje dag, samtidigt som jag har något att längta efter, det kallas att leva!
Nej, nu börjar snart lektionen och jag ska börja vara aktiv! Hajooooss!

Att leva...

Lever du också för morgondagen!? Så såg rubriken till en artikel
ut idag, publicerad inne på aftonbladet. "Vi längtar mer efter nästa
sak än njuter av det vi har"
I artikel uttalade sig en professor så här
'"Det är roligare att drömma om att gifta sig än att vara gift" Sanna ord
i mina ögon, men det är klart jag anser att gifta sig inte är
något måste, det handlar bara om en dag sen är det över samma
sak med att ta studenten eller konfirmera sig eller vad det nu
kan vara. 

Efter att ha läst artikeln så fick det mig att tänka lite, vi människor
lever tydligen inte i nuet längre, det är morgondagen som gäller.
Det är faktiskt så om man tänker efter, vi säger ofta saker som "Jag längtar så tills helgen" men varför ska det vara så!? Vi ska helt enkelt vara glada för det vi har nu och inte längta så efter andra saker, vi måste lära oss att leva i nuet. Det är som allt annat allt varar bara i en dag, sen är det över.

Jag vet själv att jag ofta säger att jag längtar till det eller efter det, men nu är det slut. Jag menar inte att man ska sluta längta, men man borde uppskatta nuet lite mer, tänka sig för. Vad har jag nu, vad gör jag nu, inte vad jag ska göra om en vecka eller så. Klart att vi alla lever för morgondagen, det kommer vi nog aldrig att komma ifrån, men vi får nog börja leva lite för dagen också.

Tycker att mitt motto här i livet passar in bra till det här inlägget "Glöm igår, lev för idag, be för imorgon. Mer kan du inte göra" Med det vill jag avsluta det här inlägget!

Julmust!


Idag har jag tagit min första klunk med julmust men absolut inte den sista!
Detta tackvare min underbara bror som bjöd mig :)
Älskar verkligen julmust, det är bland det bästa som finns enligt mig.
Det är dock synd att dem bara har must till påsk och jul, men sånt är livet.
Hade kanske varit tråkigt annars!?

Då var jag här igen...

Då var jag här igen efter nästan en hel vecka, men så blir det ibland. Man har inte alltid något att skriva om och ibland har man bara inte tid. Skrivit klart min psykologi, skrivit halva mitt arbete i idrott & hälsa B, känns verkligen bra!

Idag har jag faktiskt varit effektiv som aldrig förr, nej men jag har varit så duktig och ringt runt till de föräldrar/barn på handbollen som inte har fått mitt mejl igår som jag var så duktig och skrev. Så nu har jag raggat ifatt tre vuxna och två spelare till, det lönar sig att vara energisk ;) Sen har jag varit så duktig och hämtat bollar till idrotten på onsdag och skrivit ett långt mejl till Emelie!

Nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli 20.00 så att jag kan se på "Mannen som talar med hundar" och "Hundcoachen" mycket intressant! Usch imorgon så börjar jag 08.00 jäspar bara jag tänker på det, fast jag slutar ju klockan 11.00 sen hem och plugga lite. Sen bär det av till stan med mammsen, för att shoppa baddräkt och visselpipor :) jag vet lite speciella saker, men baddräkten ska ja ha för att jag och älsklingen ska börja simma varje söndag typ, sen visselpiporna ska klubben/laget ha! Nej nu ska ja kolla lite på TV och ja det kanske kommer ett inlägg sen vem vet!?

Problem är till för att lösas och det är snabbt!

Att det alltid finns personer som inte kan uppföra sig och tror att man kan lösa allt med att slåss. Igår hände det en sådan incident där en person på träningen inte kunde acceptera vad några andra tycket och skulle slåss. Men vi löste det på plats, sen verkade allt lugnt.

Men sen idag så fick jag ett samtal från en förälder vars son och hans två kompisar hade blivit påhoppade av den andra killen sen efter träningen. Detta var inte alls trevligt att höra, men tänker så klart ta tag i problemet direkt om det uppstår igen, som jag sa innan så var ingen vuxen närvarande när det hände efter träningen så svårt att ingripa. Men händer det igen, så blir det samtal med de som är inblandade och deras föräldrar. Det är inte mer än rätt, ingen ska behöva känna att det inte är så kul att vara på träningen för att någon annan stör sig.

Jag uppskattar verkligen att den här föräldern ringde och informerade mig om det som hänt. Det är så synd att en del ska förstöra för andra, det var dessutom första träningen för personen som började störa sig. Så detta blir ännu en utmaning för mig, en sak som jag tycker var jätte bra var att en av de som blev påhoppade gick och sa till en av oss tränare när det första hände. Det här problemet ska inte vara länge, det ska stoppas så fort så möjligt!


Jobbat idag!

Tänk den tiden då man var liten och inte hade några bekymmer, när man
bara kunde vara. För ett par veckor sedan när jag jobbade så byggde vi
pärlplattor och man kunde känna sig som ett barn igen. Man kände sig
liksom hemma, det var så skönt. Man glömde både tid och rum, man var
på en helt annan planet. Därför så bjuder jag på min lilla fjäril som jag
lyckades åstadkomma, skratta inte.

Men en sak som är säker är att man lär sig så grymt mycket av barn, har kommit
fram till att jag har nytt av den kunskap jag får igenom att vara ledare på träningarna
nu när jag är och jobbar. Men det är ändå en slags skillnad på träningen och jobbet.
Fast att båda två sakerna handlar om barn och olika situationer. Idag så hamnade
jag i situationer som jag aldrig tidigare själv hade varit med om, har sett det, men
inte själv varit inblandad. Men mitt i allt detta tumult så är barn bara så underbara
och trivsamma. Idag hade jag ansvar för 4 barn ist för 3, ingen större skillnad förutom
de små situationerna som uppstod! Isabella skulle nämligen ha med en kompis
hem, Alva!

När jag skulle gå så fick jag till och med en kram av Alexander, underbart han är så go och han som var så ledsen och sur innan. Men efter bara någon minut så lyckades jag
få honom att bli glad igen, samma med minstingen Magdalena som slog
sig och började gråta. Älskar verkligen barnen, både dem på jobbet och träningen men
tänker dock vänta ett bra tag innan jag skaffat egna, då 29+4 är nog!

Jag tror att jag har...

Jag tror att jag har hittat mannen som anser att jag är meningen med livet, så underbart!
Det är helt underbart, svårt att förstå. Att där faktiskt finns någon som älskar mig mer än livet, att jag är hans allt. Jag kan inte beskriva med ord hur det känns! Alla dessa fina och söt saker som jag jämt får höra. Ibland vet jag inte hur jag ska visa min kärlek till min underbara älskling ;) Kärlek är så underbart så att jag inte vet hur jag ska beskriva känslan jag får när jag är med min älskling ;)

Denna måndag...

Så trött, kände inte alls för att gå till skolan idag när jag vaknade. Hade ont i magen och mådde lite illa. Men kämpade mig upp iaf, kände det att jag inte hade råda att förlora matten. Ville verkligen inte att min lille babybobo skulle gå ifrån mig imorse! Dessutom så hade jag ju psykologi idag :) och jag ångrar mig absolut inte att jag gick till skolan, för vi fick göra spel på psykologin! Matten gick också ganska så bra fick räknat en hel del och sen snackade vi också lite om projektarbetet som jag för tillfället ska börja på ett nytt kapitel i :) Så nu ska jag fortsätta att skriva, kanske kommer ett inlägg senare från lilla mig!


Fuck mitt knä vill inte alls idag, har skit ont och är trött men det gör ju inte saken bättre! Sitter och väntar på min babybobo som snart loggar in på MSN hoppas jag ♥

Babybobo<3

För imorgon så kommer min babybobo och jag längtar något så fruktansvärt mycket!
Det finns inga ord som kan beskriva hur lycklig jag är!

Martin ♥

"Att lyssna på andra"

Tydligen så vet inte alla vad det betyder "Att lyssna på andra". Jag förstår inte att en del personer har så svårt för att lyssna på vad andra tycker och tänker. Bara för att man lyssnar på andra så betyder det inte att man tycker samma sak som han/hon.  Sen att säga att man accepterar och respekterar hur andra tycker och tänker, men sen inte gör det tycker jag bara är så falsk. Sen att ignorera vad någon annan säger och bara prata med någon annan tycker jag är så sjukt-in-i-helvetes lågt! Så lyssna på andra och försök tänka dig in i hur dem tänker. Men du behöver inte tycka som dem!    

Psykisktsjuka

Sitter och kollar på INSIDER på TV3, ett av dagens samtalsämne är psykisktsjuka som går på frifot. Tycker att det är ett ämne som är ganska så intressant, hur man ska se på det och hur man ska förbättra psykvården! Därför detta inlägg!

Psykisktsjuka som går på frifot, det är helt ofattbart att människor som är så pass psykisktsjuka att dem skulle kunna döda vem som helst, när som helts och var som helst, faktiskt går fria på gatan. Det är inte personens fel, han/hon kan inte veta hur pass psykisktsjuk han/hon är. De vet att dem mår dåligt, men dem kan ändå inte veta att dem skulle kunna döda någon när som helst. Du vet aldrig vad det är för en person som du möter, du möter ständigt personer varje dag som du inte känner. Du står där och väntar på bussen, du är inte ensam. Där står en annan person, du vet inte vad det är för en person, du vet inte om personen är psykisktsjuk eller inte!?

Det är inget man ser, man måste gå igenom olika undersökningar, tester med mera innan man kan få svar på om en person är psykisktsjuk. Tänk att varje dag leva med tvångstankar, tankar som får dig att t.ex. tro att alla människor du möter hatar dig och vill skada dig. Du vänder alla emot dig, du ser alla som ett hot och du tar avstånd eller hoppar på dem. Man kan nog aldrig sätta sig in i hur det är att vara psykisktsjuk och leva med tvångstankar om man själv inte är det eller lider av det. Psykvården bör ses över, göras om på något sätt.

Det ska inte vara meningen att man inte ska kunna känna sig säker när man går ut på stan och möter helt främmande personer. Men det är dessutom viktigt att tänka på det att alla som är psykisktsjuka inte gör det som dem gör med vilje, det har med deras inre att göra, då menar jag inte att det är okej att mörda någon bara för att man är psykisktsjuk.

Hur är det att vara en nära anhörig till någon som är psykisktsjuk!? Hur kan man upptäcka att någon i ens närhet är psykisktsjuk, går det att se!? Det kan inte vara lätt, att inse att någon som står en så nära som t.ex. ens bästa kompis skulle vara psykisktsjuk, att liksom själv inse och förstå vad som håller på att hända med personen och vad som kan hända med människor runt omkring. Att våga söka hjälp till personen, det är något som fler borde våga. Du kan rädda livet på någon annan oskyldig person och inte alldra minst den som står dig nära!  

Psykvården måste ändras, förbättras, så att fler liv kan räddas! Vi måste lära oss att läsa av alla dessa täcken som visar täcken på psykiska sjukdomar, eller någon psykisk störning!

X-kromosomer & Y-kromosomer

Kommit en bit på vägen med mitt projektarbete, dock börjar
det bli lite segt att sitta och skriva på samma kapitel varje gång.
Så har bestämt mig för att jag nästa gång jag ska skriva mitt
projektarbete så ska jag börja på ett nytt kapitel! Nog om det,
mitt i allt arbete med projektarbetet då koncentrationen inte var
på topp längre så kunde jag inte låta bli att lägga mig i när
mammsen och brollan satt och läste biologi! Sen
kom pappsen hem och även han la sig i lite!

Vilket slutade med att jag hjälpte till att svara på alla frågorna,
brollan ska nämligen ha prov på det snart! Vi pratade bland
annat om X-kromosomer, Y-kromosomer och därav rubriken
till detta inlägg!

Vi kvinnor har bara X-kromosomer och männen har både
X- och Y-kromosomer. Då man kan säga att kvinnans ägg i
livmodern motsvarar ett X och mannens spermier är antingen
Y eller X. Så när jag kom till så var det ett X som hann först till
X:et så jag är ett XX och när min bror kom till så var det ett Y
som kom först, så han är ett XY!
Så nu vet du det vikigaste om
X- och Y-kromosomer ;)

Sen har jag varit så duktig och ringt till familjen och frågat om dem behövde någon hjälp den här veckan, men nej så en vecka till med ledighet. Så nästa vecka är det jobb tisdag och torsdag!

Tisdag...

Den kortaste skoldagen på ett bra tag, 10.00-11.00!

Det är meningen att livet ska vara såhär...

Det är meningen att livet ska vara såhär. Allt har en mening även om vi inte alltid vill inse att det är så och att vi ibland inte förstår den meningen så finns den där. Ligger här och kollar igenom gamla inlägg i bloggen och inser hur mycket som har hänt i mitt liv. Mycket som jag än idag inte kan förstå, förstå varför det har hänt.

Ibland är det skönt att bara kolla igenom gamla inlägg, läsa sådant som man själv har skrivit och inte bara vad andra har skrivit. En massa minnen kommer ifatt en, tårarna kommer utan förvarning som varje gång, många tankar väcks än en gång till liv. Så många härliga minnen som än en gång återskapas och ännu ett leende träder fram över mina läppar och i nästa andetag så kommer alla dessa tårar. Tårar som aldrig tycks ta slut, när jag tänker på er så kommer tårarna och leendet. För alla dessa minnen jag har tillsammans med er kan ingen ta ifrån mig, precis som att ingen kan ta ifrån mig den enorma sakna, längtan och önskan som jag har!

Att ni togs ifrån mig, är något som jag inte vill förstå. Jag förstår inte meningen och kommer aldrig att göra det. För ni, ni som skulle vara vid min sida hela livet är nu borta, ni är i himmelen och där kommer ni att vara tills jag en dag kommer dit till er. Än idag har jag inte förstått att ni är borta, människor i min närhet pratar om er som om ni inte finns, men för mig så finns ni!

Tydligen så är det meningen att mitt liv ska se ut såhär, men varför!? Det är ingen som vet varför, det är mycket med mitt liv som jag älskar, men sen finns det en del saker som jag gärna hade önskat skulle vara annorlunda!

Man brukar säga att tiden läker alla sår! Men ack nej, så fel man kan ha. Sår läks, men det kommer likförbaskat nya, sen strös det alltid lite salt i såren, sår som än idag svider. Sår som tiden aldrig kommer att läka! Men det är meningen att mitt liv ska se  ut så här...

Ibland gör man saker...

Ibland gör man saker eller tar beslut som man sedan ångrar, ångrar så fort man gjort det! Men jag är rädd för att det är så det ska vara, alla ska vi någon gång göra saker eller fatta beslut som vi sedan ångrar mer än något annat. Men tyvärr så tror jag att en del fattar olika beslut som sedan får större konsekvenser än dem någonsin kan föreställa sig, men vad vet jag!? Vad ska man göra om man ser att det håller på att hända, att en person är på väg att fatta ett beslut som han/hon senare kommer att ångra, ångra resten av livet!? När man så väll vet att det kommer att hända, men att man inte orkar säga till, ta tag i saken. Är det fel, eller är det rätt!?

"Du ser ut som en guldfisk med HIV"

Så har det varit fest igen då ja, i lördags! Dock så orkade jag inte skriva ett
inlägg då i och med att man var hemma vid 02.00 ungefär så det blev sängen
direkt! Sen igår ja då hade jag fullt upp med att försöka plugga matte :/
Så därför så kommer det efterlängtade inlägget nu!


Ännu en trevlig kväll, dock lite lugnare än förra tycker jag! Föresten rubriken
för det här inlägget står Anton för, tihi var ju bara tvungen. Lite svårt att välja
rubrik faktiskt, annars brukar det vara tvärtom! Men så kan det vara, lite nytt folk
denna kväll, dock så hade man träffat alla innan utom en!  Det är underbart att få
umgås med sina vänner, några av de bästa till och med! Tack för en underbar kväll sötnosar ♥

Rosa!?

Något som jag inte kan förstå är; Varför nästan alla tjejer har rosa bloggar, sen
handlar dem näsan alltid om smink och mode!? Oh nej det är inga förufattade
meningar, det är verklighet! Orka ha en blogg som påminner om alla andras och
palla skriva om samma sak som alla andra! Det är precis som om folk är rädda
för vad andra ska tycka om deras blogg om den inte är rosa och handlar om mode
och smink! Nu säger jag ine att alla tjejer som har en rosa blogg skriver om smink
eller mode, men många!

Snälla, personligen så tycker jag bara att det är mesigt att ha en blogg som ser ut som vilken annan blogg som helst, hur kul är det!? Minst varannan blogg är rosa och handlar antingen om smink, mode eller både och! När jag får upp en sådan blogg så blir det alltid ett klick tillbaka, för det känns som om jag redan har läst den en gång innan! Men obs nej det hade jag visst inte, det var bara en annan rosa blogg som "råkade" handla om smink och mode!

Vilken värld lever vi människor i!? Överallt hör man människor som säger att vi ska vara oss själva, våga sticka ut säga vad vi tycker och tänker. Jag tror inte att det kan vara så att alla tjejor tycker om rosa och diggar att skriva om smink och mode!? Nej här har ni en som inte tycker det, visst rosa är en fin färg och jag tycker om mode till en viss grad och jag sminkar mig.

Men orka sitta här och skriva till andra vad jag använder för smink, vad jag har på mig också vidare. Sen sitta och berätta för alla andra vad som är inne just nu, det kan man ju själv komma på när man är ute och shoppar! Man lär ju se vad som är modernt, när man kommer ut, eller har jag fel!? Många tycks leva i en rosa fantasi värld, men inte jag!

I min värld finns det fler färger än rosa, det finns mer än bara smink och mode. Färgen rosa är bara en så liten del av min värld, lika så med smink och mode. Jag kör på min egen stil och använder lite smink! Välkommen till min värld ;)  

14 månader med min honeybunny!

Vad mer kan jag säga!? 14 månader idag med min honeybunny,
tiden går verkligen fort! Men om jag ska vara ärlig så efter 12 månader
så slutar man nästan att tänka på hur länge man har varit tillsammans
;) iaf jag har det. nu när det är 14 månader så känns det inget speciellt,
förutom att jag är fruktansvärt kär i min älskling ;) Bara känslan att veta
att där finns någon som allid är hos en, är så underbart!

Tänk vi är inne på vårt andra år nu jag och min älskling :) Lite svårt att
förstå faktiskt, om man tänker efter!? Men tiden går och vi med den så
är det och det kommer alltid att vara så! Ibland kan kärleken bara vara
lite för mycket, men för det mesta så är den helt undrbar! Men så är det
med allt, allt bra för något dåligt med sig som t.ex. att läsa matte C kanske
inte är så nice, men det för ändå med sig något positivt att man får träffa
en av de bästa vännerna(Sebastian)!

Men det jag vill få fram av det här inlägget är att jag älskar min Martin,
han är verkligen mitt allt! Han är min och inte din, du behöver inte ens
försöka, för han är MIN!