Saknar!!!

Ja, rubriken den säger en hel del. Jag saknar min praktikplats och alla härliga människor där. För att inte tala om min handledare Mia :) Har ju faktiskt snart gått en hel månad sedan man hade praktik. Men man saknar det ännu, men jag har ju turen att jag ska dit på fredag för att jobba :D me like it! Så det ska bli superduper kul, det är ju trots allt på en fritidsgård som jag kanske kommer eller ja troligen kommer jobba sen. Riktigt kul ska det bli, att få mer erfarenhet också vidare. Tänkte även passa på att bjuda på en bild från praktiken, då det var nattbad på Bråhögsbadet i Staffanstorp :)

Utmaning!

Varje dag är en ny utmaning, var på din vakt och stå stadigt på jorden med båda fötterna. Utmaningar är nyttigt, du lär dig om dig själv, andra och hur allt faktiskt är. Att ge upp är så fel, men ofta så lätt!

Godnatt från ett annat land

Hejdå kära Norrland och hej Skåneland :) kan det bli bättre? Ack nej kan inte tro det :) sitter på nattåget från Östersund till Malmö! Efter en hel vecka i fjällen så ska det bli skönt att komma hem. Har saknat allt och alla där hemma. Inte minst min kära säng :D haha det är sant. Kan i alla fall konstatera att det inte är så där värst bekvämt att sitta på ett nattåg, föredrar sovkupe! Nej nu ska jag allt försöka ta mig en tupplur till, så man i alla fall kan vara lite människa när man ska av tåget :)

Längd- och utför

Så har man överlevt tre dagars längdskidsåkning :) känner mig stolt och det var super kul! Igår var det heldag på fjället som gällde :) vi åkte längdskidor upp på fjället i snöstorm :/ vi åkte samanlagt 1,6 mil igår :) stolt att alla i hela klassen klarade det och vi hade kul. Trots alla motgångar men så är det. Det är inte många som har gått igenom det som vi gick igenom :D Idag har vi åkt utförsåkning första dagen av tre. Kan tyvärr säga att det inte är min grej, tycker att det är tråkigt. Men har två dagar kvar :/ men nu ska vi ta det lugnt, snart ta en varm dusch! Saknar alla där hemma <3

Påväg :)

Så var vi påväg mot Vemdalen för en veckas skidåkning :) ska bli super. Just nu står tåget i Alvesta, det är sjukt vi har redan åkt i snart 2h. Tiden den går super fort, men måste säga det att man har ju de bästa vännerna som man kan ha :) mer behöver jag nog inte säga. Annars så är jag något trött då man varit uppe sedan 07.30 denna dag. Jobbat imorse ;P men det är lika kul varje gång. Att man kan vara med och skapa så mycket glädje samt ge dem något så viktigt som att kunna simma. För övrigt så kommer jag somna gott sen skulle jag tro. Kan också passa på att säga det att jag har hamnat i två super grupper, en stuggrupp och en skidgrupp :D får bara hoppas på att jag har täckning på mb när jag kommer till Vemdalen så jag kan hålla kontakt med alla. Saknar redan pappsen, mammsen, Brollan och Frank. Även min kära Mattiiin! Inte så mycket som skett sedan vi klivit på tåget i Malmö :) nu är jag extra glad över att jag har en Iphone så jag kan surfa och skriva, blir kanske fler inlägg innan det blir sängen vem vet?

En dröm...

En dröm kan vara liten, en dröm kan vara stor. Men det spelar ingen roll, för en dröm betyder ofta så mycket för någon. Att ha en dröm är något stort. Att tänka på sin dröm, gör att man med småsteg kommer den närmare. Man ska aldrig sluta hoppas, aldrig någonsin sluta att tro, drömma ska man göra. Drömma sig långt, långt bort ibland. Det behöver vi alla, bara försvinna bort, om så bara för en stund. Sluta aldrig tro, fortsätt dröm...

 

Livet...

Det är mycket här i livet som man inte ska förstå! Bara att inse detta och göra det bästa av situationen. Inte mycket mer man kan göra. Men att jobba för att försöka förstå är guld värt :)

R.I.P Pyret ♥

Det är precis som det står, som jag nämnde igår så mådde min lilla Pyret inte så bra misstänkte jag, då hon inte kom och hälsade på mig när jag närmade mig buren. Precis som jag misstänkte så somnade hon in idag vid 19.30 stilla och fridfullt. En lättnad från mitt bröst, det finns inget värre än att se/misstänka att någon lider.  

Kommer aldrig någonsin att glömma min lilla Pyret, min lilla raket. Alltid full med bus och ständigt på G. Någon som kommer sakna dig minst lika mycket som jag är din burkompis Skrutten, samt kompisarna i buren bredvid Zenta, Molly och Choco. För två dagar sedan hade jag sex råttisar i livet, nu har jag endast fyra och tre uppe bland molnen. Allt har gått så snabbt, inte riktigt insett att både Betty och Pyret lämnat denna jord.

Pyret min lilla spjuver, alltid full med bus. Minns den gången då du rymde ute i trädgården, vilket liv det blev. Alla blev inblandade, mammsen, pappsen, brollan, Mattiiin och brollans kompis Victor. Vi fick till och med skruva upp två brädor från tarassen för att hitta min lilla Pyret. Men tror ni hon ville komma ut? Ack nej, tog ca 1h innan hon kom fram och skulle ta potatisen som jag hade i min hand.

Bara några dagar efter min lille Melker somnade in så fick jag tanken på att skaffa nya råttor, denna gång två flickor. Strax där efter blev det Pyret och Skrutten som fick komma hem och bo hos mig. Min dröm var att ha en helt vit rått med röda ögon, när jag berättade för familjen så skrattade dem. Men där fick dem min dröm blev verklighet då jag hittade Pyret. Sen kunde jag inte låta bli att ta med mig Skrutten hem också från djuraffären i Lund den 18 maj 2009. En av de lyckligaste dagarna i mitt liv.

Kommer alltid sakna och älska dig Pyret, minnas dig för den du var ♥

Den 1 Mars - 2011

Denna dag som skulle bli så bra, det var i alla fall vad jag hade planerat, hoppats på också. Men ack nej, denna dag började med att en av mina sex råttisar har somnat in och lämnat oss under natten antagligen. Så det var ingen rolig start på dagen, men man får besinna sig och försöka inse att sånt är livet. Det var helt enkelt Bettys tur att lämna denna jord. Dock lite oväntat, med tanke på att hon varit en av dem som varit piggast. Men om man tänker efter så är alla mina små råttisar ganska så gammla 2½ år minst, lite små skruttiga är det några som är. Det är helt enkelt inte så konstigt att dem lämnar oss, det är bara en tidsfråga. Men det blir ändå någon slags chock, fast att man liksom vet.

Något som har varit positivt är att jag fått sommarjobb :) ska jobba innom äldreomsorgen i Lund! Trevligt var på ett litet minimöte i förmiddags. Annars har praktiken flutit på, inte haft allt för mycket att göra. Dock varit på möte först, sen efter det så åkte all personal till Hjärup och jobbade där. Då där endast är 9 grader på Skåningen puhhh.

Hade tänkt att avsluta denna dag med mys i soffan, men vet inte om det riktigt blir så. Verkar som om ingenting blir som man planerat idag, Pyret en av mina små råttisar verkar inte må så bra. Så frågan är om hon inte också somnar in under natten :/ Så man kan inte säga att jag är på jätte toppen humör, inte som jag var innan i alla fall. Det är hemsk när någon somnar in, men det är mer hemsk när man inte vet om dem lider eller inte. Dock är det inte så mycket att göra åt, hon får helt enkelt somna in, när det är hennes tur. Hårt men sant, har försökt att intala min själv det, inte lätt men försöker.

Med detta vill jag säga att jag älskar alla mina råttisar, lika mycket dem som är ibland molnen som dem som är här med mig ♥  

R.I.P Betty ♥

Troligen någon gång under natten har min älskade Betty stilla somnat in och lämnat oss. Lämnat tre burkompisar och två sötnosar i grannburen kvar. Denna söta lilla råtta har precis som alla andra levande individer en mycket speciell personlighet som jag aldrig någonsin kommer att glömma. Betty du kommer alltid vara en del av mitt hjärta och jag lovar att dina råttis kompisar kommer sakna dig.

Plötslig så finns du inte längre hos oss, helt oväntat lämnade du denna jord. För att ge dig ut på nya äventyr tillsammans med Melker och alla andra söta råttisar. Tyvärr vet jag inte exakt hur gammal du blev, men över 2 år, nästan 2½ år skulle jag gissa. Precis som övriga råttisar i din familj som finns kvar.

Den 2009-11-23 var dagen då du och dina råttis kompisar Molly, Zenta och Choco kom hem till mig för första gången. Sedan denna dag har ni bott hos mig :) ångrar inte för en minut att jag åkte ända till Simrishamn för att hämta hem er, i sista minuten för annars hade någon annan fått er. Adopterade fyra underbara råttisar, ni är alla speciella.

Men du Betty var verkligen "En tuff brud i lyxförpackning" Det var minsann ingen som satte sig över dig, det var du som var den som styrde er lilla flock på fyra råttisar, du var den tuffa. Den som alltid var frammåt och du var som du alltid varit när vi gick för att sova igår. Men så plötsligt så hade du somnat och lämnat oss. I lite chock, när jag fick se dig ligga där i buren så fin. Men det var helt enkelt din tur, din tur att gå vidare. Du var tuff, vass på många sätt och vis. Men du kommer alltid att vara min Betty, lilla söta, tuffa Betty ♥

R.I.P Betty, saknar och älskar dig min råttis!