Glass 🙏🏼

När man efter maten känner att vädret bjuder på sig från den bättre sidan vad gör man då ;) jo man drar ut hela familjen på tur. Barnen ville ändå cykla så varför inte liksom. Vi vuxna kom ut en extra rund och kunde röra på oss. Barnen var nöjda med en cykeltur i det fina vädret. Sen att vi överraskade barnen med glass var också ett stort pluss ;) Det är sådana här kvällar man ska ta tillvara på. Suga in all D-vitamin som går helt enkelt.

(null)

30 Mars 🐥

Så vart det PÅSKLOV och vi har varit lediga lite och ska vara lediga lite till :) Men dagar som dessa älskar man sitt jobb extra mycket får jag säga. Underbart väder och vi har super roliga aktiviteter planerade hela lovet för kidsen på jobb. Idag stod det korvgrillning på schemat. Mina härliga kollegor grävde en grillgrop och grillade korv till alla härliga barn som vart på fritids denna dag. Ett uppskattat mellanmål :) 

(null)

Ute på tur...

Ute på tur med båda våra hjärtan, det blev minsann två turer på samma dag. Här går det undan minsann, dock så trampar ju sonen inte ett dugg. Men det kommer hoppas jag ;) haha men han trampar som bara den om man frågar honom haha Men styra är han ganska bra på. Man får ju lufta de små när man är hemma en hel dag, annars blir man ju knäpp om man bara sitter inne. Vädret har ju ändå varit mer än ok tycker jag minsann. Även fått köpt ny hjälm till lilleman som vuxit ur sin.
 
 

Frukost...

När man åter igen "springer" på ett recept och tar en skärmdump för att man måste ju spara det och kanske prova det någon dag. Det har hänt igen ;) haha denna gången gröt i ugn. Hrm lät lite spännande minsann. Så det testade jag imorse, mumsigt värre jag som tycker om gröt för det mesta. Detta kommer absolut att göras fler gånger. Så de receptet det ska absolut skrivas ner.
 
 

Våffeldagen 🧇

Är det våffeldagen så är det. I vår familj brukar vi varken äta pannkakor eller våfflor till middag inte för att det är fel eller så. Men vi brukar inte göra det bara. Men idag tvingade jag sambon att vi skulle göra våfflor och käka till middag i stället för något annat. Tillsist gick han med på det haha för vi insåg att vi kommer aldrig hinna käka "vanlig" mat först och sen våfflor eftersom jag jobbar sent. Samt man kommer ju knappt orka våfflor då. Så sagt och gjort ;) det blev våfflor till middag och man fick ha vad man ville på dem. Även mamma och pappa vart här på våffelmiddag. Så mysigt så här en torsdag, det är inte illa. Lite vardagslyx :) 
 
 

Påskfest 🐥

När det är dags för årets påskfest på förskolan än om den får bli lite annorlunda detta år så hade vi i alla fall en taggad tjej här hemma. Så idag lämnades det en påskkärring och en påskgubbe på förskolan innan man själv skulle bege sig till jobb. Älskade söta barn, klart att även lillebror skulle ha en korg med ett påskägg i precis som storasyster. Än om båda äggen vart tomma ;) haha men ibland är det minsann det lilla som gör det så spännande och kul. Ha en fin torsdag! 
 
 

Vab 🙃

Måndag och vi startar veckan med vab för min del, men inte mycket att göra åt det helt enkelt. Men så trist, trött på det nu. Men man får bara gilla läget. Men svårt att veta hur man ska göra när ena barnet kräkts när han hostade. Men man kan ju bara gå till sig själv som jobbar som pedagog, hade jag haft ett barn som säger att hen kräkt på morgonen hade jag inte blivit så glad på vårdnadshavarna om de skickat hen till skolan. Så bara att hålla bägge barnen hemma. Men två minuter efter sonen kräkts så ville han ha frukost så haha inte någon kräksjuka här inte. Får njuta av extra tid med mina hjärtan. Älskar verkligen detta liv, familjelivet det är helt enkelt min grej. De bjöd dessutom på lite uppvisning de små ;) bilden kan tala för sig själv. 
 
 
 
 

21: Mars

Så vart det söndag och helgen har flugit förbi ;) Dock får det bli att stanna hemma imorgon. Men vad ska man göra i dessa tider. Bara att gilla läget och följa med. Men dagen till ära så invigde jag mina nya sillikonformer som jag äntligen hittat. Hittat har jag på nätet men då har det varit en så sjukt hög fraktavgift så inge kul när formarna vart billiga. Men sprang på dess inne på Lidl :) så då norpade jag åt mig en förpackning även en med små pajformer i sillikon så nu ska vi baka små pajer en dag ;) Stackars sambon han blir nog snart gråhårig på riktigt :)
 
 

Nytt åk!

Det gäller att ha is i magen ibland och hålla sig still i båten som man också kan säga ;) Har under en ganska så lång tid velat ha en ny cykelvagn och insett att varken dubbelvagnen eller den gamla cykelvagnen funkar för dottern längre. Inte för att hon ska åka vagn hela livet, men jag gillar att gå långt och mycket. Så detta får bli den sista vagnen för den här gången. Hoppas ju fortfarande på en liten till ;) får la se! Fick ett ryck och sålde den gamla cykelvagnen och det gick snabbt. Sen dubbelvagnen den har vi behållt i förrådet, så hoppet är inte ute än ;) haha sambon som ska bearbetas lite bara. Så jag fick såld en av två sen fick jag sambon att åka och kolla på den nya cykelvagnen. Men vi velade fram och tillbaka då den inte är billig direkt. Tur vi hade sådan is i magen. För vi fyndade en helt ny och sparade ca 3000:- underbart och även sambon va nöjd. 
 
 

O L I K A 💕

Vi är alla olika, unika och speciella på vårt eget vis. Därför är dagar som denna extra viktiga, det är inte alla som kanske vet vad Down syndrom är eller att de finns människor som har en extra kromosom. Men det är upp till oss vuxna att upplysa och lyssna på barnen när deras funderingar kommer. På söndag den 21/3 är det Internationella Down syndromdagen och vi i skolansvärld uppmärksammar detta såklart. Redan idag faktiskt, det är en viktig dag, för att beslysa lite extra hur viktiga vi är allihop och att vi alla behövs. Vill dessutom passa på att skryta en del för jag har ju utan tvekan en av de bästa arbetsplatserna i världen. Det är så otroligt givande och roligt att gå till jobbet varje dag :) Underbara kollegor och vårt arbetsklimat är toppen, I LOVE it! Sen att dottern trodde jag hade bivit tokig när jag hängt fram olika strumpor till henne och sambon bara virrade på huvudet. Men här har de en del att lära!
 
 

En paj!

Har helt snöat in mig på paj just nu, i all dess form höll jag på att säga ;) hehe Har "en" eller ja jag har ju flera receptböcker som jag använder fler gånger i veckan faktiskt. Men där är en som jag upptäckt ett nytt recept i, en kyckling paj ;) mumma. Men när man ätit det i någon vecka typ tre dagar i veckan så blir man sugen på att testa något nytt. Här blev det till att slänga ihop en laxpaj. Så återstår det att se om den går att äta :) haha blir testning imorgon till lunchen.
 
 

Efter regn...

Efter regn kommer solsken eller hur är det man brukar säga? ;) haha men än har inte solen kommit till oss men det har i alla fall slutat regna, så det är ju alltid något :) Då får man ju passa på att ge sig ut en sväng minsann. Så på med alla kläder, så skönt det ska bli att slippa dessa kläder sen. När man bara behöver en kofta och ett par skor. Längtar så efter riktig vår och så småningom sommar. Vill ha fint väder NUUUU! Men de ska la komma snart, våren. Är ju mitten på Mars redan.
 
 
 

Bullar 🙏

När det ändå är lördag så varför inte passa på att baka en omgång nyttiga keso bullar till mig själv, när resten av familjen kan mumsa i sig nybakta frallor så kan jag ta fram några av dessa godingar helt enkelt. Gjort dem tidigare, men idag blev de minsann ännu bättre än sist :) toppen! Tycker att det är så roligt och mysigt att kunna bjuda på hembakat till hela familjen och även när vi har gäster. Därför bakar jag så mycket som jag gör, det är inte alltid så att jag är speciellt sugen på att äta det jag bakar, utan är mest sugen på att baka ;) haha tokigt men sant. 
 
 

Godingar 😍

När man är hemma och vabbar en torsdag som denna så är det ändå härligt när man möts av dessa två som leker så fint tillsammans. Vilket de gör för det mesta måste jag ändå säga. Vilket är skönt att veta att de faktisk kan ;) sen är de i luven på varandra ibland helt klart, men det är precis som det ska va. Söta små ungar. Tänk att de är mina, mina båda två. Ibland får man nypa sig i armen för att inse att det faktiskt är sant. De bästa av två, hälften mig och hälften av min underbara sambobo.
 
 

Mitt på mötet...

När man sitter på jobb och mitt under mötet när man skalar en klementin så hittar man detta. Bilden kan ju tala för sig själv, men lite coolt va det allt. Man kan ju tolka allt som man själv vill ;) men är det kanske ett tecken på att utöka familjen med en liten till!? Det får la tiden utvisa, men helt uteslutet är det minsann inte. 
 
 

Helg 🌷

Så skönt, med en efterlängtad helg. Vi har dessutom varit lite effektiva, hunnit med en hel del här hemma. Så som städning, rensning och fix i förrådet där ute. Det såg ut som hej kom och hjälp mig. Dottern har varit hos farmor och farfar hela helgen ;) så endast sonen hemma. Lite tomt, men de har rullat på ändå. Idag söndag har jag och sonen varit en sväng hos bästa gammelfarmor och fått goda plättar som farmor säger. Helt klart en favorit hos både barnen och mig ;) finns ingen som gör plättar som min farmor. Sen på kvällen kockade sambon och gjorde räksoppa till oss. Så försvinnande gott minsann. En bättre söndag helt enkelt.

(null)

(null)

Lite energi ☀️

Trots att klockan ringer 04.45 varje måndagsmorgon för denna mamma som börjar 06.00 ;) så brukar jag av någon konstig anledning ha energi över när jag kommer hem från jobb, hämtat barnen och lastat in allt i hemmet. För ofta så blir det något bakat eller någon mer avancerad maträtt ;) I love it! Som idag, då blev det hallongrottor, så försvinnande gott helt enkelt och barnen precis som jag älskar ju småkakor ;) torrare destu bättre.

(null)