Pumpa 🎃

Ännu mer spänning! Så vart det dags för ännu mer pyssel och hittepå ;) det är ju bara höstlov en gång om året och det är inte varjedag man kan va hemma ett helt lov. Men kan man så ska man tycker minsann jag ;) Förra året gick vi och köpte en pumpa, som vi skulle fixa till och det gjorde vi. Så dottern tyckte att vi skulle göra en favorit i repris :) Sagt och gjort, vi skulle traska en sväng ner i byn och då följde det minsann med en pumpa hem, hehe dottern överlycklig :) Så det blev minsann en pumpa detta året med. Barnens farmor var här och fick vara med och pyssla med pumpan. Så fin blev den minsann :) Snart är detta höstlov slut. Men det är än några dagar kvar...li
 
(null)
 

Ute på tur 👶🏼👧🏼

Eftersom vi nu är lediga denna vecka. Så blev det en favorit i repris för dottern och sonen. Framförallt för dottern då sonen va så liten sist :) hehe men det blev en tripp med buss, tåg och tåg till barnens farmor och farfar. Sen en övernattning också ;) Det blev minsann en toppen dag, så spännande tyckte dottern det var att åka buss, men främst att åka tåg. Det är ju inte varje dag vi åker tåg precis. Inte buss heller, men det åker vi minsann oftare. Men det som nog var mest spännande var nog ändå att vi skulle käka lunch under vår resa. På tåg nr 1 som jag sagt till dottern. Sonen han sov hela bussresan, sen vaknade han lagom på tåget. Så där blev det lunch för alla tre på tåget. Sen dags att byta tåg, smidigt gick allt minsann. Smidigare än sist ;) hehe Sen ca 20 minuters väntan, men vi underhöll oss minsann. På tåget som bara skulle ta 15 min ca. Sen va vi äntligen framme.
 
Där blev det en promenad ner till barnens farmors jobb. Där vi inhandlade lite fika och dottern fick välja en bakelse :) spännande minsann. Sen promenerade vi hem til barnens farmor och farfar. Lite fika, sen massa lek och bus. Sen blev det fika, mumsigt värre. Sen lite mat på det god lax med tillbehör :) härligt! Synd att sambon inte va med ;) hehe Två trötta små troll somnade bums när det var dags att sova. Sen sov vi gott, innan det var dags att vakna, lilleman hostade lite på natten. men sen somnade han om mellan mig och dottern som delade säng.
 
Upp och en ny dag på G, det blev massa bus och frukost. Sen promenerade vi en sväng till en lekplats och myste i det härliga vädret :) sen hem och käka lunch innan det var dags att åka hemåt igen för oss. Det gick smidigt hem också, dock va första tåget sent så det var rätt in på nästa tåg när vi skulle hem. Trötta vart vi alla tre när vi kom hem men nöjda. Härligt med höstlov. 
 
(null)
 
 

HÖSTLOV 🕷

Så var det dags för höstlov för dotterns del, ja även för mig och Lilleman. Men vi är ju ändå hemma i veckorna, men dottern fick en hel veckas ledighet. Toppen tycker vi alla med ännu mer tid tillsammans ;) som vi gjorde förra höstlovet så skulle vi ju baka något denna vecka med. Den här gången blev det chokladbollespindlar:) mumsigt minsann. Dottern blev nöjd och så även jag. De blev så fina, dessutom blev de super goda. Också var höstlovet igång, så mysigt.

(null)
 
Vi hade dessutom en liten chokladbolletjuv som tyckte att det var mumsigt värre med en chokladboll. Han serverade helt enkelt sig själv, när vi var upptagna med att sätta med och ögon på de andra chokladbollarna. Men världens sötaste chokladbolletjuv hade vi i alla fall. Efter vår bakning, så blev det minsann en promenad hem till min mormor och morfar. Lite eftermiddags fika och mys.

(null)



Mina ❤️

Att ni är mina, det är ibland svårt att förstå. Två underbara, barn, två små minimänniskor som är hälften mig och hälften min andra hälft. Det är så fräckt, det är minsann inte alla som har den turen. Den turen som jag haft. Att jag träffat min andra hälft, att vi fått två fantastiska barn. Två guldklimpar, är så tacksam över er. Men är ändå lite sugen på en till ;) en liten 3:a ;) hehe får la se!

Idag blev det i alla fall bollek med mina hjärtan. Sambon jobbade och vi packade i oss i vagnen och drog till bolleken. Sen efter det blev det en tripp med hela familjen till Bo Ohlsson i Tomelilla :) där barnens mormor, morfar, morbror och hans tjej också följde med. En mysig dag med familjen.

(null)

Halloweenfest 🎃

Så vart det lördag och dags för dottern att gå på halloweenfest tillsammans med pappa :) så det vart minsann fram med sminket och läskigheterna. Denna gång skulle dottern va ännu mer läskig och denna gången stod det häxa på önskelistan. Hehe så då får mamma trolla. Nöjda blev vi båda två ;) Sambon fick även lite smink ;) hehe han som avskyr sånt, men man får ju ställa upp för dottern sin. Jag och sonen fick en egen kväll hemma.

(null)

(null)

Fredagsmys...

För att det är FREEEDAG ;) det tycker vi om hela familjen samlad minsann. Idag skulle vi dessutom ha besök på kvällen, då mamma och pappa skulle komma på middag. Så att jag kunde övningsköra en sväng, samt att vi skulle äta middag ihop. Köttfärslimpa stod det på menyn ;) en av pappas favoriter :) hehe Sen lite efterrätt på det, päronhalvor i ugn med aftereight på samt vaniljglass på ;) mums! Som vi njöt, fick kört en sväng och sen blev det mat. Efter det lite god efterrätt, då hade sambon redan flytt fältet och begett sig hem till en kompis ;) så vi andra fick roa oss själva ;) hehe gick ju bra det med!

(null)

Höstfest 👻

För att det har blivit dags för årets höstfest för dotter som de har på förskolan. Hon börjar älska det mer och mer. Det är härligt när någon är så nöjd med sina kläder, hår och sminkning. Vi har fixat och trixat tillsammans här hemma. Lite mer avancerade grejer detta året än förra ;) hehe de får ju liksom bli en annan nivå på det hela. Jag är själv inte speciellt mycket för halloween. Men dottern tycker det är spännande ;)

Det är ju extra kul när man själv fått välja färg till håret, hur man vill bli målad och vilken färg man vill ha. Sen att mamma varit med och styrt lite är en helt annan sak ;) hehe men en nöjd tjej med målade naglar med. Så jag och Lilleman har lämnat detta skelett på förskolan, vågar vi hämta hem henne sen?! ;)

(null)

Lycklig tjej 🥰

En lycklig tjej här hemma och en glad mamma då vi lyckats att få dotterns ena stora tomat mogen. Trots att den vart helt grön när vi tog in den. Så har den sakta men säkert blivit gul, sen orange och det vart den länge. Sen blev den plötligt röd :) woho en mogen stor tomat. Så glad för dotterns skull att vi lyckade få den mogen. Vi har två till ;) hehe heja oss!

(null)

Bollek 🏀

Idag är det söndag dag igen och det är dags för bollek igen :) härligt med lite rörelse och saker att hitta på. Båda barnen älskar dessutom sin bollek :) det är så kul att se. Fast att sonen ännu inte kan gå själv, så tar han sig runt. Leker och mixtrar med allt han kommer över. Dottern älskar att springa av sig och leka med rockringar och bollar. Kul att ha en aktivitet för hela familjen minsann :)  Så vi vet vad vi gör på söndagar framöver ;) hehe upp efter klockan för våra barn de kan man inte lita på att de vaknar så vi kommer i tid ;)

(null)

Besök & lekplats...

Idag fick vi besök av barnens farbror och hans fru. Dock ett planerat besök ;) hehe de kom med lite fika och vi hade en mysig stund här hemma innan vi blev lite rastlösa och tog en tripp till lekplatsen. Man får ju trotsallt passa på i det fina vädret. Båda barnen vart nöjda med ett besök på lekplatsen. Göra av med lite energi ;) sonen bara älskar att sitta och kladda i sanden. Dottern leker affär och säljer allt mellan himmel och jord ;) så en lyckad eftermiddag och denna dag avslutades med mys i soffan.

(null)

Besök hos bästa...

Besök hos bästa farmor idag :) jag och barnen ringde min älskade farmor och hörde om hon kände för lite besök. Vilket hon gjorde, hon var minsann piggelin idag ;) Så det blev till att köpa lite bullar och fika påvägen. Sen traskade vi hem till världens bästa farmor/gammelfarmor. Som alltid så fick vi en mysig stund tillsammans. Båda barnen bara älskar att vara hos gammelfarmor :) leka med alla spännande saker i leklådan och gamla stenar mm. 

(null)


Mammas pojke 😍

Vår älskade kille har hunnit bli 1 år redan ;) det är fantastiskt hur du utvecklas varje dag. Vår älskade kille, att du valde oss och vi fick dig. Men kan utan tvekan säga att vår lille kille är mammas pojke ;) alla dagar i veckan. Det är minsann mamma som gäller, men pappa går också bra. Dock vart det minsann ännu mer mamma som gällde för ett tag sedan. Då va han ännu mer mammig ;) men nu går det bättre. Mammas kille alla dagar!

Älskar dessa dagar hemma med dig, föräldrarledig är toppen. Synd bara att det inte är lika toppen ekonomiskt. Men att få spendera all denna tid med dig och din syster är ovärderlig. Massor med världefull tid, suger in all denna tid och få mer energi. 

(null)


Handboll 🤾🏼‍♀️

Det blev handboll för hela familjen denna fredagskväll ;) hemma match för damerna. Då vi numera har både dam- och herrlag här i byn. Har man inget annat för sig en fredagskväll så kan man alltid fråga om mamma/mormor vill gå på handboll. Sen ville sambon också med, så då blev det att hela familjen gick på handboll ;) en trevlig och mysig kväll och rätt lag vann :) heja heja! Sonen va helt förtrollad av alla bollar på uppvärmningen, dottern hade tusen frågor och var super duktig :) Så handbollsmatch lär det bli fler gånger för oss alla!

(null)



Körlektion nr 1 🚗

Då var dagen kommen, inskriven har jag varit ett bra tag på körskolan ;) men idag vart den stora dagen med D. Då det var dags för första körlektionen på körskolan. Har ju kört hemma nu i några månader och nu är det dags för körskola också. Känns som ett steg närmare körkortet helt enkelt! Skulle ljuga om jag inte sa att jag var lite nervös innan det var dags att köra. Men väl på plats  så liksom släppte det. Gick fint att köra och körläraren var nöjd ;) hon tyckte att jag lärde mig snabbt och sa lite saker jag skulle tänka på. Men är nöjd helt klart, längtar nästan lite tills nästa gång ;)

Tomater...

För att nu börjar det minsann bli kallt ute och lite frost vissa nätter så vi har fått plocka in alla våra tomater. Så hoppas vi på att några av dem kan mogna så vi kan äta de i alla fall ;) Det blev en hel del minsann, hoppas så att dotterns ena stora tomat blir röd så hon får smaka den ;) dessutom hoppas vi på att några om de små också blir mogna. Vi har ju redan smakat på de små, men det är så gott med hemmaodlade!

Detta år blir det till att prov ett nytt sett att få tomaterna mogna. Nämligen att lägga de tillsammans med äpplen. Som gör att det blir snabbare mogna. Så nu får vi bara vänta och se. Sist vi hade omogna tomater blev det till att lägga de i gadroben och det funkade ;) hehe 

(null)

Syskonkärlek 💕

Man brukar säga ja det är syskonkärlek också skrattar man ;) hehe men denna bild säger då mer. Det är verkligen mer än syskonkärlek, det är ren kärlek. Mina älskade barn, det är svårt att faktiskt förstå att ni är våra. Våra barn, jag är er mamma! Tänk att jag varit 1 barns mamma i 3,5 år, 2 barns mamma i över 1 år och mamma i totalt 4,5 år redan. Vart tog den tiden vägen? Det är minsann inte lätt att hänga med.

(null)



Familjesöndag 👨‍👩‍👧‍👦

Det blev minsann en aktiv söndag för vår lilla familj, men jag bara älskar dessa dagar. Vi fick starta dagen med att gå upp efter klockan. 06.50 ringde klockan och 07.00 vart det dags att stiga upp. Tröttast va nog barnen, de brukar ju inte gå upp efter klockan, de brukar vakna av sig själv. Men väl uppe så slank lite frukost ner, kläderna på och vagnen packad. Sen visade dottern stolt vägen till hallen. Dags för öppen bollskola som det så fint heter, det är byns handbollsförening som står för denna aktivitet för barn födda 2015-2018 så både dottern och sonen kan va med på den samt jag och sambon såklart. Så i 1h blev det bollek för hela familjen, vilket uppskattades av alla. Speciellt barnen. Sen blev det till att traska hem, äta lite lunch. 

Slappa lite hemma innan det var dags för mellis och nästa aktivitet. Det blev en tur till skogen, mysigt med en promenad i det fina höstvädret. Dock så blev det tungt när vi trampade runt rundan vi valde 2,2km med backar upp och ner ;) haha båda barnen somnade så vi tog en liten tur till. Sen lite varmchoklad på det innan vi åkte hem. Hem för att laga middag och bara mysa i soffan. Vilken söndag!

(null)



Första stegen...

För att idag på kanelbullensdag tog vår lille Vegas sina första riktiga steg med stöd :) älskade lille pojk. Dessutom blev de första stegen inte hemma utan hos gammelfarmor. Där traskade han minsann runt, han tyckte det var super kul. Ville knappt sluta! Han kämpade runt och ställde sig hos gammelfarmor samt mot soffan hela tiden. Älskade lille kille, mammas kille!

(null)

Min Farmor 🧡

Efter att ha bakat Kanelbullesnittar så blev det till att ringa min älskade farmor, se om hon ville ha besök. Det ville hon minsann, det är så mysigt att ta med barnen hem till farmor. Det måste va få förunnat att ha en farmor som jag. Det finns ingen som du min älskade farmor, går inte att beskriva hur mycket du betyder för mig. Du har alltid funnits där, hela mitt liv. Är så tacksam att du fått träffa mina barn. Min älskade farmor, gammelfarmor som dottern säger.

"Jag älskar min gammelfarmor" det är något som dottern säger ofta. Hon är så söt, för hon kan säga det när som. Bara det visar så mycket gammelfarmor/farmor betyder för oss alla. Såklart så hade vi med oss Kanelbullesnittar till farmor. Hon blev så glad ;) 

(null)

Kanelbullensdag...

Så vart det ännu en dag att "fira" :) kanelbullensdag, men denna mamma orkar minsann inte att baka bullar, med allt vad det innebär. Bara tanken på jäsningen som ska genomföras i två omgångar ;) haha blir trött. Så hrm, vad skulle vi göra. Jo, lovat dottern att köpa kanelbullar :) Men var själv så sugen på att baka. Så det fick bli lite lättare bakning denna gång. Kanelbullesnittar blev det minsann :) Försvinnande goda får jag säga minsann, blir svårt att låtabli dessa. Men försöka kan man minsann göra. De blev dessutom godkända av resten av familjen ;)

(null)