Julen 2013!

Det är svårt att beskriva med ord hur denna jul har varit :) alla nära och kära har man träffat. God mat och massa fina paket. Men det bästa av allt är nog att världens bästa lillebror har varit hemma hos oss i jul, efter nästan 6 månader i Norge. Ofattbart att det gått så lång tid underbart har det allt varit :) 
 
Första gången han var här hos mig och ssmbon i vår lägenhet :) samt första gången han träffade Kiwi! Helt klart toppen. Fick dessutom en shoppingtur tillsammans med lillebror ;) mysigt och trevligt.
 
Lillejulafton blev det hemma hos oss i lägenheten, tillsammans med mamma, pappa, lillebror och farmor. En toppen kväll med bingo, lyckad köttgryta, packet öppning och massa myss. Sen julafton blev hemma hos mormor och morfar med hela tjocka släkten ;) sen blev det en vända till Bjuv och ha lite mer julmys :) Sen idag, dagen till ära så fick det bli en sväng hem till mamma och pappa för att säga hejdå till bästa lillebror som åker tillbaka till Norge för att jobba imorgon :) Älskar verkligen min familj ♥
 
 

Julfint...

Då har vi det redigt julfint och mysigt här hemma hos oss :) toppen! Så otroligt mysigt att få fixa med massa pyssel och bynt. Har som de senaste åren gjort egna julkort ;) dock höll vi på att glömma dem. Men även våra julkort hamnade på post lådan :) så det får man vara glad för!
 
En gran fick jag också eller ja fick och fick. Jag fick både köpa den och släpa hem den själv ;) bara 3,3 km med cykeln haha! Men perfekt är den allt där den står :) pyntad och grann minsann! Chokladpraliner har jag hunnit göra de med, 3 sorter. Så 90 st praliner är redo för att ätas ;) även julgodis från vi var små har jag hunni med att göra. Tycker jag har varit duktig, dessutom är julskinkan grilljerad ;) denna jul kommer bli speciell och underbar!
 
 
 

Lussebullebak...

Lyssebullebak ;) härligt såhär innan jul. Både planerat in pepparkaksbak och lussebullebak med mammsen. Inte illa minsann hehe Sen att både pepparkakorna och lussebullarna blev lyckade och smakade gudomligt är en helt annan sak :) mumma skulle jag säga. 
 
Toppen med allt julmys, hunnit med mycket pepparkaksbak, lussebullebak, julpyntat, hängt upp ytterbelysning :) samt inhandlat allt som behövs för att ha en julgran! Så nu är det bara granen som fattas ;) massor av jobb julmys. Har dessutom haft besök av världens bästa mormor och morfar idag! Bjöd på fika och hade det trevligt.
 
Har dessutom hunni med att grilljera vår julskinka ;) god blev den, fixat med julgodis, chokladpralliner. Så nu är där ytterligare 30 på frysning så 60 klara snart :) bara 30 kvar ;)
 
 
 
 

Lucia...

För att idag är det den 13 december, Lucia :) och igår hade vi luciatåg med alla våra underbara 6 åringar i förskoleklass A och B alltså 51 stycken! Inte illa pinkat, inte heller det lättaste att få alla att stå rätt, gå rätt också vidare. 
 
Men dem var helt klart super duktiga :) kan inget annat än att vara stolt, inte lätt att vara så många, samt att bara vara 6 år och stå still så länge eller komma ihåg allt. Men dem fixade det galant, men med duktiga pedagoger så! Extra jobb för en av mina kollegor som styrt upp allt :)

Nobeldagen!

Igår tisdagen den 10 december var det Nobeldagen :) inget som jag eller någon i min familj brukar uppmärksamma eller så. Men igår så uppmärksammade vi det på jobb, eller ja faktiskt redan för nästan två veckor sedan. Då barnen på jobb fick börja att göra uppfinningar ;) spridda skurar minsann. 
 
För att inte tala om kreativiteten! Den var på topp, blev en hel del med olika uppfinningar. Dagen till ära så hade vi Nobel tema hela dagen :) så det blev att fixa plaseringskort, vika servetter och fixa med dukningen ;) sen vid lunch blev det "Nobelmiddag" barnen bara älskade det! Så söta och fina i sina klänningar, skjortor, slipsar och flugor ;) Nobel diplom delades också ut till alla som gjort en uppfinning :) 
 
 

Första snön...

Då har vår Kiwilivis varit med om sin första snö ;) först ett möte med hagel och det var intressant. Något som rör sig och är kallt. Det kan man ju äta ;) haha Men sen i helgen kom snön oh den var rolig, den kom uppifrån,  det rörde sig när man gick och den va god att äta också :) helt enkelt en sammanfattning av Kiwis första intryck av snön! Ännu en snötokig hund :) toppen! 
 
Det var så roligt med snö så man ville gå ut och leka hela tiden. Så man lurade matte och husse flera gånger att man var kissig och behövde gå ut ;) helt enkelt en mysig snödag. Sen blev det bus i snön med bästa Frank :)
 
 
 

Måndag...

Inte så illa trots allt ;) en vanlig måndag såhär. Faktiskt super skulle jag vilja säga. Ett tag sedan man käkade fetaost :) Det kan ibland vara tungt när man vet att klockan ringer även imorgon bitti,  segt också ska man upp tidigt. Men det är samtidigt alltid lika kul när man väl kommer till jobb :) 
 
Det är dessutom ny månad ;) December minsann, underbart då det är jul om bara några veckor :) julafton om 22 dagar : en underbar känsla. Men det är ju en del som ska fixas och trixas med innan jul. Men det är minsann lite hemligt ;) men bra kommer det att bli! 
 
 

Pepparkaksbak...

Pepparkaksbak för hela slanten :) mysigt måste jag säga. Precis som alla andra år så vart det dags att baka pepparkakor. Alltid när vi var små så bakade vi alla kusinerna hemma hos mormor och morfar. Det var mysigt, både pepparkakor och pepparkakshus blev det då.
 
Dock har vi ej bakat tillsammans de senaste åren och inga pepparkakshus har det blivit. Men pepparkakor har jag bakat varje år. I år blev det också pepparkakor, men i min egna lägenhet. Eller ja min och min sambos :) toppen! Så pepparkaksbak blev det med mamma i år då sambon och pappsen såg på fotboll samt vovvarna som busade.
 
 
 

Fredag hos oss...

Minsann så här kan det vara hos oss en helt vanlig fredag ;) tihi  helt enkelt underbart med fredag att komma hem till sin underbara familj efter en vecka på jobb. Men snart så är det inte många veckor kvar innan jul, så det går i ett. Fredags mys är något av det bästa som finns :)
 
Sen att vår lilla Kiwi växer så det knakar är en helt annan sak ;) en "stor" valp, massor av valp mys och bus hela dagarna. Finns det något bättre?! Nej, det är valpmys som är något av det bästa som finns. 
 
 

Bak på jobb...

Man har minsann haft turen även denna vecka att man fick baka på jobb :) massa stora pepparkakshjärtan med barnen blev det. Till vår advendskalender i klassen på jobb. Det blecv supder duper bra  förutom att vi bränd de två första hjärtanen ;) men resten blev hur bra som helst :) Så nu hänger 24 pepparkakshjärtan i klassrummet. Dock ska nr 24 bytas ut och nr 25 och 26 hängas upp. Då vi har 26 barn i klassen ;) fullrulle! 
 
Det var effektiv bakning då 20 av 26 hann baka på 2h :) sen ska det tilläggas att 6 var sjuka!  Så tycker att vi var duktiga ;) och barnen tyckte att det var kul.