Helgen :)

Så är snart denna helg också över, har gått nästan lika snabbt som resten av veckan. Jag har i alla fall haft en bra helg, startade med att man slutade tidigt från skolan 13.00! Sen så blev det lite träning och sen tog man bussen med Mattiiin in till Malmö för att träffa några polare från klassen :) hem en sväng till Jasmina först och ta det lungt. Sen blev det utgång, lite käk nere på MF Libanesiska piroger, inte allt för gott men det gick.

Hade sedan tänkt att slå oss ner på Lillatorg men där var fullt överallt. Så vi tog bussen till Möllan i stället. Där vi slog oss ner på Mascot :) mycket trevligt ställe, drack en alkoholfri drink som var supergod. Hade det allmänt trevligt med folket. Vi som var med, jag, Mattiiin, Jasmina, Janette, Christos, Mohammed och Tobias. Sen träffade vi också Jaybee en sväng på festivalen. Avslutade kvällen med nattamat, sen var det hem och nanna som gällde 01.45!

Lördagen bjöd inte på något speciellt, tagit det lungt och småsnackat med familjen. Farmor kom också på besök en sväng så det blev lite fika. Sen så var det dags att laga mat, grillat skulle det bli. Det som stod på menyn.

Söndagen den har också varit chill, dock haft ett par saker att göra. Städa till råttisarna, dammsuga rummet, moppa golvet och sen dömma match P99 spelade. Sen blev det en sväng med hunden, köpet lite snax som vi sitter och myser på nu. Babe han lagade mat till mig idag, så myss :) Nu ska vi kolla på film och mysa!

Härligt är ärligt...

Rubriken den är given idag. Passar precis in på denna dag :) Kom till skolan och möts av alla underbara människor och deras smile. Sen som om det inte skulle vara nog, man fick ju en hel drössss med kommentarer om att man hade fina kläder och snygg frisyr. Det blir man alltid glad för, fast att man inte gjort något speciellt med håret, hade inget speciellt på sig. Men allt klär en skönhet ;) tihi. Därför bjuder jag på en bild, nu ska jag kolla de sista på fångarna på fortet!


(Jag, 24 augusti 2010)

=)

Vad mer kan man säga? Rubriken den talar för sig själv, har gått en hel vecka i skolan nu, är inne på min andra vecka redan. Stortrivs helt klart redan på skolan, alla är så otroligt trevliga. För att inte tala om klassen Flu1 :) även träffat Flu2 en hel del och dem är riktigt trevliga dem med. Som det är nu så trivs jag till 100% och jag har aldrig varit så säker på något som det här. Känner att det här är helt rätt!

Varit på internat i tre dagar med klassen, otroligt trevligt och så kul vi har haft det. Hade aldrig kunnat tro att man redan efter så kort tid skulle kunna lära känna varandra så mycket som vi redan gjort i klassen. Skrattat det är något som vi gjort, det kan man lungt säga. Fått veta att på fredag är det lekdag med Flu2 och nästa tisdag så ska vi ha vollyboll som vi har organiserat för hela skolan, så det är mycket som händer. Men det kommer mer infortmation om mina två år på Hvilan :) 

Ett SMS!

Fick ett gulligt SMS idag när man var på G hem från skolan. Satt och väntade på bussen inne i Lund då det plingade till i mobilen :)

Hej!
Går skolan bra?
Saknar dig!
Din favorit
Stefan

Tänka sig ett SMS från chefen på jobbet som jag jobbat på hela sommaren :)

Första dagen

Första dagen är nu avklarad på min nya skola :) Ska nu tillbringa två år på Folkhögskolan Hvilan i Åkarp strax utanför Malmö. Helt otroligt känns det, jag kom ju som sagt både in i Åkarp och Eslöv. Det var dessutom fler än jag i klassen som hade gjort det. Sen var det ju trevligt att där var några kända ansikten som man ska gå tillsammans med :)

Som alla andra första dagar så får man en massa information och rundtur på stället. Precis vad vi fått idag, sen kanske ett plus i kanten är att vi fick varsin fadder i från FLU2 :) Alltid trevligt att lära känna lite nya människor! Så nu ser man fram emot morgondagen som ska bjuda på gympa direkt på morgonen och sedan planering inför vårt lilla internat som vi ska på onsdag-fredag :) Ska bli trevligt, så man får la packa gympaväskan innan man lägger sig haha, ett tag sedan man gjorde de!

11 augusti - 10

Denna dag till ära så regnade det när man vaknade, men ack så kan det vara. Inte mer med det, högg in på frullen för en gångs skull, jag var faktiskt hungrig när jag vaknade. Sen blev det på med gångskorna och regnjacka. Ut i regnet med hunden, ganska så skönt ändå, slutade ju att regna. Sen var det hem och slappa litta framför TV:n väntade på brollan och mammsen som var och handlade. Blev lite fika sen innan mammsen var söt och färgade mitt hår :) hoppade sedan in i duschen, så otroligt skönt.

Sen hade jag ju varit smart nog och frågat brollan igår om han ville cykla med mig till Åkarp, skulle ta tiden och sedan handla tabletter. Så nu var det brollan som jagade på och sa att vi skulle cykla. Hade ju slutat regna helt. Så vi slängde oss på cyklarna och trampade iväg. Det tog ca 40 min till Åkarp, med motvind, så går ju snabbare om det inte blåser. Tyvärr hade dem inga tabletter :/ så lite otur, men vi cyklade glatt tillbaka. Stannade dock vid Ljungshandel och köpte glass :) myssss!

Fick då ett trevligt samtal :) men säger inte mer!

Sen var det till att cykla hem, färga brollans hår, sedan fixa med busskorten registrera dem inne på hemsidan, så vi kan kolla saldo :) Sen var det dags att klippa brollan, snyggt blev det som vanligt! Lagat mat sen och nu ligger man här och kollar på Wipeout sen ska man kolla på Livet på BB.


(Jag, 9 augusti 2010)

Tisdag

Idag är det tisdag och vad står det på dagens schema? Första saken var ju att jag skulle gå ut med lille hunden, men brollan var så snäll och gick med honom. Så ja, det står faktiskt bakning för min del ;) nice ja jag vet att det inte var så länge sedan, men nu är det ännu ett nytt recept :) tihi får se hur det går den här gången då! Sist gick det ju super bra, men det betyder inte att det gör det idag. Då receptet är lite klurigare idag ;P men hoppas att jag kan lösa det med.

Annars så får jag se vad som händer idag, ska nog ut och gå en runda sen när jag bakat! Så otroligt fint väder så varför inte? Man behöver ju som sagt röra på sig :) än om man inte alltid vill erkänna det.

Dalby stenbrott :)

Söndagen den 8 augusti 2020 kl 16.00

Fick ett litet ryck kan man nog säga, fick för oss att vi skulle åka till Dalby stenbrott och ta oss ett dopp. Ja, i detta underbara väder ;) regna! Men som sagt det brukar ju bli varmare i vattnet då! Så vi tog och gjorde slag i saken och packade väskorna. Hoppade in i bilden, jag, Mattiiin, brollan och hunden.

Såklart så var där inte en själ när vi kom fram, inte svårt att hitta parkering precis ;) haha. Underbart fint är där allt, aldrig varit där tidigare det är lite skandal :O men nu har man varit där, bättre sent än aldrig! Fick i alla fall tagit oss ett dopp i det fina vattnet, inte så kallt, men inte så varmt heller. Frank han simmade som aldrig förr, diggade att bada som in i :) Sen blev det en tur kring stenbrottet och snacka om att det var fint. Lite kul att ha fått se hela stenbrottet! När vi skulle bege oss så var vi inte längre själv där, utan det kom en bil till med badsugna människor :) Sen blev det hem och mysa framför Tv:n!


(Dalby, 8 augusti 2010)

Massa myspys

Vad mer kan man säga, haft en massa mys hela helgen. Skönt ibland, när man inte har så mycket planerat, bara mysa en massa hela tiden. Inte varit något toppen väder hela helgen precis, men tillräckligt för att jag inte suttit inne och bloggat i alla fall. Så min kära uppdatering får komma nu när man ligger i sängen, lyssnar på lite skön musik och snart ska sova. Men har lite annat jag sak skriva om ockå, så kommer ett par inlägg till ;)

Massor med mys som sagt, men det tackar man aldrig nej till eller? Nej, det är mysss :) tihi myst med Mattiiin och Frank. Fast på bilden ser det nog ut mer som om dem har myst med varandra, vilket dem har :P tihi. Frank är alltid lika pigg på att mysa en massa :)


(Mattiiin & Frank augusti 2010)

Grattis pappsen!

Hipp, hipp hurra för idag är det min pappas födelsedag! Världens bästa pappa fyller faktiskt år idag, 54 år. Har varit en dag med en massa saker som skulle göras. Gå med hunden, städa till råttsen, handla mat, blomma till pappa, dammsuga nedervåningen och mitt eget rum. Sen också förbereda maten till middagen som skulle bjudas på. Världens bästa farmor, mormor och morfar skulle komma på middag. Mycket trevligt, kusinen Jocke kom på besök och grattade pappsen. Sen kom kusinen Lotta, Patrik och Anne! Trevligt, underbart sitter här nu och snacka skit hehe.

GRATTIS PAPPSEN!

7 år av saknad!

 

Idag prick på dagen så är det 7 år sedan du lämnade oss. 7 år av saknad, det går inte en dag utan att jag tänker på dig, det har inte gått en enda dag utan att jag önskar att du vore här hos oss, hos mig. Höll om mig med dina armar. Så nära, så mjukt, det är som om det vore igår. Jag satt inte hos dig när du somnade in, men jag vet att du vet att jag fanns med dig hela tiden, nu och föralltid. Förevigt vid din sida, sviker dig aldrig!

Åren bara går, det är hemskt för 7 år sedan och innan dess det var tider det. För 7 år sedan var jag 13 år, ovetande om allt som komma skulle, ovetande om att jag skulle få stå på egna ben, utan dig vid min sida. Fick 13 helt underbara år tillsammans med dig, 13 år som jag aldrig någonsin kommer att glömma. Önskar så att dessa 13 år kunde få gå i repris, spola tillbaka tiden, stoppa och bara leva om så bara för 1 minut.

Skulle göra vad som helst för att endast få 1 minut tillsammans med dig. Få känna din kropp, din värme, se dig le, se dig andas, få se dig vara lycklig. Skänka dig all min kärlek, värme och allt jag kan ge. Jag hoppas att du kan se mig från ditt hem, hoppas och vet att du finns med mig överallt. Jag finns och lever för dig! Jag älskar dig farfar, saknar dig det gör jag varje dag, minns dig det gör jag hela tiden, förevigt du och jag!

(Farfar, juni/juli 1990)

Frankiboy ;)

Vår hund är sötast i världen, han har diggat det här med att ha "sommarlov" hehe eller ja att vi andra är lediga för då kan han busa hela dagarna. Mysa och busa det är livet! Här har han tagit pappsens sko, skorna som han nu har bitit i sönder. Så jag och mammsen har köpt nya till pappsen. Men sånt är livet när man han en hund som ibland får sina små ryck ;)


(Frank, 10-07-28)

Bakdag

För några dagar sedan så fick jag för mig att jag skulle baka russinbullar för det är mina favorit bullar, men det är typ inga affärer eller konditiorier som säljer dem. Så för att göra slag i saken så bestämde jag mig för att göra egna. Satte mig och kollade i kokboken, men nej där fanns inget recept. Så fick sätta mig och söka på internet. Hittade efter en stund två olika recept, men dem var inte lika. Fick bestämma mig för ett av dem, sen skriva upp vad jag behövde köpa.

Skaffat allt som behövdes, men fick dessutom för mig att jag skulle baka vanliga slätabullar som jag gjorde sist. Då bakade jag en omgång slätabullar och en omgång kardemummabullar. Tihi första gången jag gjorde slätabullar då och det blev succé :) Så därför gjorde jag en omgång denna gång också. Även hittat recept på ostbullar och några andra bullar. Får se vilket det blir nästa gång! Är i alla fall nöjd med dagens resultat, inga döbakta bullar. Sist jag bakade matbullar var i 9:an på hemkunskapen och då lyckades vi inte så bra, eller hur Oskar och Tina!? haha men kul hade vi! Bjuder på ett smakprov på dagens resultat!

(Bakning 2010)

Sista & första...

Ja, sista arbetsdagen har man klarat av yes! Även första dagen på mitt lilla sommarlov har jag klarat av. Men det är inte så svårt för dagarna bara passerar förbi och snart så har det la gått en hel vecka. Haha nej men nästan så snabbt går allt, har i alla fall bestämt mig för att jag ska planera in saker som jag ska sätta mig för att göra. Idag så har jag varit duktig och städat/rensat i mitt lilla pyssel rum. Investerat en laminator, laminator papper och en pappersskärare :) tihi nice! Känner mig duktig, sådanna saker som jag faktiskt kommer att använda, så är det!

Annars så har jag inte gjort allt för mycket, varit och blockat vinbär hos Nisse tillsammans med Frank och brollan. Sen gick vi till farmor och lämnade en del. Sen traskade vi hem med resten, frös in det också lagade vi mat. Nu sitte jag här i soffan har skrivit dagbok och kollar nu film :) med pappsen och brollan. Snart kommer mammsen hem och Frank är ute, muppar sig i trädgården!


(Glasförgyllaren 2010)