Olle flytta in...

För att häromdagen så flyttade lilla Olle in hos oss eller ja hos Veija minsann. En söt liten nalle som bästa Jocke hade med sig när han kom på besök. Härligt minsann med sådana vänner. Inte för att dem behöver köpa något när dem kommer. Men bara tanken på lilla Veija :) inget han hade behövt.

Neurologen...

Då har vi hunnit med ett återbesök på Neurologen också denna vecka. Tyckte att det var skumt att vi fick två olika tider en till sjukgymnasten och en till läkaren. Dessutom dagarna efter varandra. Men tänkte inte så mycket mer på det, då vi trodde det var så för att det var specialister. Men det var fel, vi skulle fått en tid och båda skulle varit där.

Men så blev det inte. Det hade nog blivit något fel vid utskicket sa läkaren. Men så är det ibland. Men allt gick fin fint hos läkaren. Han var mer än nöjd med Veija. Så det är vi glada för vårt lilla hjärtegryn ♡ sen efter besöket blev det en tur på stan med mamma/mormor. En härlig dag i fint väder. Där vi fick köpt nya skor till Veija :) blir toppen. Läragå skor som hon fick av mormor och morfar ♡


Sjukgymnasten...

I förrgår var det dags att besöka sjukgymnasten i Lund med lilla loppan. Ett litet återbesök helt enkelt. Men dock inte på Neo denna gång, så vi fick leta oss runt i byggnaden som är Barnsjukhuset. Inte det lättaste men det gick. Där var i alla fall skyltar denna gång. Inte lika rörigt som när vi skulle kolla ögonen på ögonkliniken. Skulle vara där redan 08.30 så hade turen att världens bästa pappa kunde köra oss in. Så slapp vi gå upp ännu tidigare och ta bussen. Tidigt nog med 07.15 när man brukar sova till 08.00-09.00

Men allt gick fint hos sjukgymnasten :) vi fick några övningar som vi ska öva på som ska hjälpa Veija :) inte lätt när man är förtidigt född och genetiken är sen ;) men hon utvecklas bra och i sin egen takt. Så dem var nöjda ♡ vårt lilla hjärtegryn. Sen blev det ett stopp på McDonalds när vi körde hem. Pappa var snäll och hämtade oss igen :) länge sedan jag åt på McDonalds. Veija fick pommes och falukorv till lunch och det var fint.


Kiwi 3 år 🎂

Vår älskade lilla Kiwi har gått och blivit hela 3 år minsann :) jag som var sten säker på att hon fyllde 4 haha så bra koll har jag. Men det var ingen som hade koll när Kiwi fyllde år då lilla Veija var sjuk. Men lika glad för det var Kiwi hehe skönt det. Så bättre sent än aldrig för Kiwi fick sin present innan och efter sin födelsedag.

Men det är ju tur att hundar inte har någon koll på datum och tid hehe ;) vår älskade Kiwi ♡ något speciell men vi älskar henne för den hon är.

Lördag...

När man vet att man har en äkta vän ♡ som alltid finns där och som alltid ställer upp. Det finns få sådana människor, men vi har en i vårt liv jag och min familj. En speciell person som har en speciell plats hos oss ♡ denna speciella person kom till oss igår och bjöd på middag. Det är härligt med sommarkvällar med några av de bästa. Det blev hjort och dovhjort till middag med svampsås och sparris, lök och klyftpotatis :)

Sen blev det en lång promenad genom byn för att köpa mjukglass och sedan jaga pokemon med sambon haha tur att lilla loppan somnade i vagnen trots värmen. Men det var skönt ute :) så en bättre lördag helt enkelt.

Lek & sol...

Det är inte lätt när det är så varmt och man har haft så hög feber som lilla loppan har haft de senaste dagarna. Men nu är det mycket bättre. Börjar bli sig själv igen :) vilket vi tackar för. Älskade lilla barn ♡ men att sitta ute en sväng i skuggan är aldrig fel.

Vårt hjärta försöker i alla fall se glad och pigg ut :) söta unge. Finns inget bättre än att se dig le. Se att du mår bra vår älskade dotter. Tänk att du är vår, bara vår älskade du. En favorit lek är ju helt klart Tittut :) det är alltid kul.


Semester...

Semester, blå himmel och sol :) det är toppen. Man ska helt enkelt inte klaga. Än om man sitter under parasollet i skuggan :) men det är skönt ändå. Men över 30ºc är varmt minsann. Lilla loppan sover middag ute på sin madrass i skuggan. Härligt när man kan vara ute. Troligen har febern försvunnit. Det verkar så i alla fall ;) så får hoppas på det.

Puhh varmt är det i alla fall :) men man ska inte klaga som sagt. Tänkte 3 veckor till har jag semester. Sen börjar jag jobba igen. Känns lite konstigt när man tänker efter.

Feber 🤒

Usch fy vårt lilla hjärtegryn har fått feber :( inget kul alls. Man blir så mållös, man vill göra allt i världen för att ens små hjärtan ska bli friska. Det är jobbigt att se dem sjuka. Loppan hade hög feber 39,8 som mest. Men man får lugna sig och ge dem vätska samt något som får ner febern.

Man har läst en del att det är bäst med Alvedon eller panodil. Men ipren går också bara dem inte har vattenkoppor. Men har alla apotek alvedon/panodil?! Hrm nej så dåligt i min mening. Loppan har i alla fall varit duktig och druckit samt ätit :) inte ätit som vanligt men ändå.

Inte konstigt i den här värmen typ 35ºc ute och feber samt varmt inne. Inte lätt, hungrig blir man ju nästan inte i denna värme. Så vi har sovit i vardagsrummet jag och Veija. Där är mycket svalare :) vad gör man inte för sina barn. Sov på två filtar och två kuddar första natten. Sen fick vi låna madrasserna av min mormor och morfar :)


IKEA...

Yes :) i onsdags var vi på IKEA jag och Veija följde med mammsen och pappsen. Trevligt och skönt att slippa vara ute i det suoer varma vädret. Typ 30ºc ute så betydligt svalare inne på IKEA. Jag som inye skulle ha något hehe mer än några klämmor till påsar.

Men det blev lite smått och gott :) hehe en boll till Kiwi, klämmor, underlägg, en lampa, två tvättkorgar så vi kan sortera tvätten :), sen hade dem äntligen fått in Kiwis råtta August igen ;) så köpte två så vi har på lager. Blev lite bestick och skålar samt muggar till Veija också ;)

En mysig och god fika blev det också. För min del blev det en räkmacka :) mumma. Inte varje dag man äter det precis. Sen ut i värmen igen, puhh!

Grillning 🍗

Mumsigt värre igår blev det grillning hemma hos mamma och pappa. Kycklingben grillade vi minsann :) inte varje dag vi gör det. Gott blev det, riktigt gott också hade vi potatis i ugn. Till hade vi kalla såser och rivnamorrötter samt mandariner :) länge sedan vi hade det sist.

En trevlig kväll och vi kunde sitta ute och äta så fint väder var det. Sen blev det efterrätt där inne :) blåbärspaj! Super god med vaniljkräm till. En toppen kväll efter en toppen dag.

Trött 💤

Inte lätt när det är svårt hehe vårt hjärta. När man varit och lunchat med farmor, mamma och pappa på Nova Lund och sen in på farmors jobb. Där man fick träffa alla farmors kollegor :) söta lilla hjärtat. Inte konstigt att hon somnade bums i bilen när vi körde hem.

Det blev som sagt en liten halv spontan lunch med Veijas farmor igår på Nova ;) gott! Wook kitchen ;) vegetariska vårrullar blev det för mig med nudlar. Älsklingen åt kyckling med nudelwook och svärmor åt kyckling spett med ris och jordnötssås. Helt klart en trevlig lunch :)


Myspys...

Myspys här hemma på kvällarna :) det är så härligt att se hur mycket kärlek det är mellan vår lilla Veija och Kiwisen. Vår Kiwi må vara något speciellt men det är just därför vi älskar henne så mycket. Även Veija är unik och speciell ♡ våra två hjärtan! Låter bilden tala för sig själv. När dem båda två var lagom trötta härom kvällen så la dem sig så här.

Glädje ♡

När en bild kan säga mer än tusen ord. Så mycket kärlek och glädje på denna bild. Med min älskade mormor och morfar med lilla Veija ♡ det är svårt att tänka sig att dem får uppleva barnbarnsbarn. Fjärde generationen i släkten, allas vår Veija. Tänk så mycket glädje du sprider vart du än går.

Är så oerhört tacksam för att just jag fått äran att vara din mamma. Får ibland knipa mig i armen för att förstå att det är verklighet och inte en dröm. Älskade unge ♡ du är mitt allt. Mammas och pappas ögonsten!

Semester...

Utan att ha en tanke på det hela så har jag haft semester i en vecka :) den 10 juli var min sista dag på föräldraledigheten för den här gången. Känns konstigt när man tänker efter :) att man varit hemma med vårt hjärta i över 1 år. Men snart ska hon börja på förskolan. Stora tjejen ♡

Första semester veckan har varit full rulle på :) men det är som alla andra veckor hehe ingen större skillnad. Bara trevligt när det händer grejer ;) det är spännande tycker även Veija. Som för tillfället älskar att utforska allt och alla.

Ankorna...

För att igår lämnade vi vovvarna hemma för en stund och tog allt gammalt bröd som vi hade här hemma som vi lyckats samla på oss och traskade iväg. Ut i det fina vädret för att mata ankorna i dammen som ligger en bit ifrån oss. Vilket är uppskattat av både Veija och ankorna. Veija tycker det är helt fantastiskt med ankor/fåglar eller ja djur överhuvudtaget :) vilket är skönt att hon tycker det är kul.

Men blir la så när man har en tokhund här hemma och en annan som är här ganska ofta. Samt att både jag och sambon älskar djur. Så det lär la bli både djurparker och gårdar som ska besökas. Efter fått besök hos ankorna så blev det till att handla lite mat. Sen hem till vovvarna igen.


Hundvakt...

För att vi har en extra hund i familjen just nu och det har vi haft sedan i torsdags :) allas vår älskade Franken. Hehe men det är lungt att ha honom här också. Han är så van vid att vara här. Så det är inget nytt. När han kommer hit annars så vet han aldrig om han ska stanna eller följa med hem.

Men det är ju ett gott betyg han brukar ligga kvar i soffan när han ska hem annars :) hehe snacka om att han trivs här. Söta lilla Frank. Vovvarna har busat så mycket i trädgården så att Frank troligen har överansträngt sitt ena ben. Stackars liten men det är redan bättre.

Så här hemma är det och har varit fullfart :) dubbla hundrundor och Veija har myst med vovvarna som bara den. Härligt det är så det ska vara. Frank diggar Veijas madrass. Som synes på bilden.

Kärlek ♡

Vad kan mer beskriva denna underbara bild, än ordet KÄRLEK!? Det finns nog inget ♡ så mycket kärlek på en och samma bild. Det är svårt att förstå att så mycket kärlek kan få plats på en och samma bild. Äkta och sann kärlek ♡ den går inte att beskriva med ord.

En fantastisk bild på världens bästa mamma/mormor och pappa/morfar med sitt lilla hjärtegryn ♡ en speciell sorts kärlek. Är så tacksam över att ni är mina föräldrar och att ni är som ni är. Hade inte kunnat ha bättre föräldrar än ni. Jag älskar er pappa och mamma.

Nagelgodis!

För att mammsen har fått sina naglar fixade nu till semestern :) kul att inte bara fixa sina egna hela tiden för det gör jag en gång varannan vecka. Men nu var det mammsens tur :) franska blev det såklart vad annars!? Haha mammas favorit!

Själv fick det bli neutrala med glitter sist så det vankades bröllop. Men denna gång får det nog bli mina efterlängtade gröna. Som har blivit uppskjutna x antal gånger nu. Men grönt ska det bli ikväll eller imorgon. Lutar nog mest åt imorgon :) hehe

Mormor/Farmor besök...

I onsdags hade vi besök av svärmor/Veijas farmor :) som kom hem till oss efter jobb. Vi mös i trädgården och åt smultron ♡ toppen tyckte Veija. En fin sommar present fick hon med av farmor och farfar.

En uppskattad present :) med massa knappar och ljud/musik. Så nu kan Veija digga loss som aldrig förr :) hon bara älskar musik! En mysig kväll med farmor och Jocke var också här. Innan på dagen var Veijas mormor här och mös. Samt fixade sina naglar inför semestern.

En dag full av myspys minsann :) det tycker vi om. Massa mys ♡ Tacos blev det till middag. Gott för det var ett bra tag sedan.

Morfar bus 😙

Hehe inte varje dag det är morfar bus :) i tisdags var bästa mamma och pappa här på besök efter dem hade varit och beställt nya glasögon. Så körde dem hit till oss för att kolla hur det var med min hosta. Inte lätt när man inte är sjuk så ofta så är alla helt tossiga när det väl händer. Sen ska man inte klaga ;) skönt att man inte är sjuk så ofta.

Fick i alls fall läkaren att skriva ut ett recept utan att träffa honom :) ibland ska man allt ha tur. Men skönt var det för då skulle man få sova i alla fall. Inte sovit på några nätter så det var skönt minsann. Pappa och mamma var som sagt här och underhöll mig och Veija ett tag. Sen skulle pappa iväg. Så jag och mamma gick för att hämta mitt recept :) sen handlade vi på city gross.

Så det blev middag här hos oss i tisdags :) en mysig kväll som alltid. Vovvarna var också med såklart! Mamma och pappa körde hem ganska sent. Men sen fick pappa komma hit igen då mamma hade glömt sin telefon haha vilka pensionärer dem är ♡

15 månader ♡

Tiden går som bara den. Man hänger ju inte med. Idag precis på dagen blir du vårt älskade hjärta hela 15 månader. Som tiden går :) Som du har vuxit, när jag ser på dig känns det som om det var igår du föddes. Men du är hela 15 månader ♡ helt otroligt vad tiden går och så mycket som du har lärt dig.

Det händer saker varje dag :) du utvecklas och blir mer och mer en egen liten individ med en egen personlighet. Satt precis och kollade på en film "Nio månader" den handlade om en graviditet ♡ kan inte mer än tänka på när du föddes vårt hjärta än om det var efter 6,5 månad! Ändå något positivt för mig och din pappa för allt gick fin fint.

Något jag absolut vill uppleva igen :) att få bära något så speciellt. Ett nytt liv, ett liv man själv skapat ♡ underbart! Som att bära dig vårt hjärta, lilla Veija tänk att det var du som låg där inne i mammas mage. Vårt lilla mirakel ♡ vi älskar dig utan gränser.


Kategorier...

Nu ska här bli mer ordning på allt inlägg :) ska försöka att lägga alla i rätt kategori. Alla ligger typ i samma Tette som är min allmänna :) får se om jag kommer på hur man flyttar gamla inlägg annars så får dem ligga där dem ligger och sen får dem som skrivs nu och framåt hamna rätt.

Huvudsaken är att alla finns kvar hehe och det gör dem ju. Tänk så många inlägg! Får ej rätt på det riktigt och inser att det tar alldeles för långtid att lägga alla rätt i alla fall från mobilen. Får prova från datorn annars ligger alla under Tette!

Men störigt hade velat ha alla som rör lilla familjen under sin kategori. Men får la se om jag lyckas :) hehe

Väla center...

För att i måndags var det dags för ännu mer äventyr :) dags för en mysdag med mysgänget. Som består av mig, Veija, mamma, min moster och min kusin ;) denna gång bar det av till Väla center för en liten shoppingtur. Inte för att vi behövde något direkt men sånt är det. Bara umgås och mysa ♡ härligt!

Veija var på toppen humör som alltid :) har ju börjat stå lite på sina ben när man håller henne eller i gåstolen. Men hon har och bross på med oh vara sen med det. Jag gick sent och så även sambon. Men nock om det vi fick shoppat lite, samt fikat en del.

Lite middag på Blå tuppen och sen bulle och mums. Sen lite shopping och avslutning med glass :) gott en toppen dag minsann. Sen hemåt med en trött Veija och en trött mamma med sin hosta.

 

Farmor 89 🎂

För att i söndags var det dags för kalas igen :) fullrulle denna helg. Bröllop i lördags och ja som sagt söndagen bjöd på kalas för min farmor. Hela 89 år fyllde hon minsann min älskade farmor ♡ tänk vad tiden den går får man säga.

För en gångs skull så var alla där, även mina två kusiner och mitt kusinbarn :) då Veija och han fick leka lite. Sen bjöd farmor på smörgåstårta. Mumsigt värre tyckte även Veija ;) som åt det till lunch! Sen blev det tårta med jordgubbar och grädde till mellanmål :) en trevlig dag. Trots min förbaskade hosta.

Kvällen bjöd på mys hemma i soffan helt slut efter helgen. Men sova fick man ej. J*vla hosta! Snälla som dem är så gjorde mamma och pappa mat som vi kunde hämta. Fick köpt hostmedicin innan apoteket stängde men den hjälpte föga. Men annars en toppen helg. Ett stort GRATTIS till världens bästa farmor ♡

Bröllop 9 Juli ❤

En stor dag var det i lördags :) då det var dagen med stort D för sambons storebror då han skulle bli Herr Svensson! Dagen då min sambos storebror gifte sig med sin sambo. Så detta innebar att även vi i lilla familjen var bjudna på bröllop ;) inte varje dag man är på bröllop precis. Men varje gång man är det så är det alltid lika svårt med vad man ska ha på sig!
 
Men denna gång var jag ute i god tid :) jag lyckades hitta en klänning på HM för endast 99:- som blev perfekt! Ibland ska man ha tur! Veija hade redan kläder hemma, en super söt klänning som hon fick av min farmor när hon fyllde 1 år! Sambon fick offra sig och köpa en ny kavaj! Inte billigt minsann.
 
Men det blev en fin kväll, med vigsel utomhus. För vi hade i alla fall tur med vädret hehe ;) sen middag och mingel inne på restaurangen på Skäralid :) så nu är dem gifta Herr och Fru Svensson! Tänk när det är vår tur min och älsklingens ♡ en vacker dag!
 
Veija charmade alla så klart :) inte är vi förvånade precis. Dessutom så skötte hon sig super som alltid annars ♡ vårt älskade hjärta! En lång kväll, då vi inte var hemma förrän 01.30! 
 

Morgon TV 📺

Efter frukosten som slank ner som vanligt och efter att ha diggat lite musik så blev det en tur i "bilen" gåstolen för loppan. Som hon älskar det ;) ljuvliga lördagsmornar! Sen lite morgon TV för loppan. Spännande tycker Veija :) blir nog snart dags att väcka sambon. Endast han som inte är vaken, även hunden har vaknat.
 
Morgonmys, idag är en speciell dag! Det är nämligen dagen med stort D för min sambos bror då han ska gifta sig! Så idag ska vi alla på bröllop :) spännande minsann.
 

Hej hosta...

Gahh tror jag blir galen snart. Har dragit på mig någon form av förkylning minsann inget kul. Varit kass sedan i söndags kväll. Men börjat gå åt rätt håll i alla fall :) så alltid något! Nu har man en förbaskad hosta kvar. Som lär hålla i sig ett tag och hes är man också.
 
Men tur man har så snälla föräldrar som fixar panodil och svärföräldrar som fixat tabletter mot hostan ♡ samt en sambo som far och hämtar allt. Jag har det bra ska inte klaga. Ska snart blir lite mat för Veija sen ska vi försöka på oss en tur med hunden.
 
Det har fått bli trädgården nu några dagar för vovven. Inte orkat gå! Men idag så ;) tur sambon gått en tur i alla fall!
 

Ny färg ✂

När det är dags för ny färg i mammas hår så åker hela familjen till stan för att fixa detta hos bästa Lotta! Hehe hela salongen för oss själva :) så även pappa Dennis blev klippt och fin. Veija hon rulla runt på golvet och hade det skoj. Ingen klippning för henne denna gång. Inte så längesedan sist.
 
Sen blev det en tur till Nova hela familjen och Lotta hängde med :) lite shopping och mat på det. En snabb visit upp i Lottas nya lägenhet. Sen for vi hemåt igen. Nu är hela familjen redo för bröllop i helgen ;)
 

Rymling...

Inte lätt när man hela tiden rymmer från sin madrass för att kolla allt annat så blir madrassen snabbt upptagen. Hehe så är det här hemma i alla fall. Veija älskar sin madrass och sover middag där om vi är hemma och somnar där för natten :) så den används flitigt minsann. Men när inte Veija använder den så används den gärna av hunden vår.
 
Så vovven vår hon ska få en egen :) så dem slipper dela och Veija slipper alla hundhår i sin. Hehe men ska bara få tummarna loss för att sy en till. Men det kommer la hehe häromdagen så var det fullrulle här hemma och madrassen användes minsann :) Härligt!
 

Midsommarhelgen 🌼

Detta år blev ett speciellt midsommarfirande då jag och Veija åkte till Tyskland med släkten på min sida. Det var tidig uppstigning på midsommarafton för att packa in oss i bilarna och köra mot Danmark. Med fullpackade bilar så blev det avfärd mot Öresundsbron. Sen en biltur genom Danmark ner till båten som skulle ta oss över till Tyskland. Innan det var dags för båten blev det ett kissestopp påvägen.
 
Sen blev det lunch för lilla Veija i bilen innan vi körde på båten för att sedan fortsätta äta lunch på båten. Rörigt som vanligt när man är många hehe 14 stycken med Veija. Sen ner i bilarna igen och ca 1h körning i Tyskland innan vi var framme på hotellet. Fick rummen och sen var det dusch för Veija. En runda nere vid havet sen och massa affärer.
 
Blå himmel och sol. Pizza till middag som gammelmorfar och gammelmormor bjöd på för Veija :) hehe sen blev det bad innan middagen ;) härligt med vågmaskin! Det tyckte Veija var toppen. Middag på hotellet sen en tur till en närliggande bar. Innan sängen kallade för oss. Veija sov hela natten ♡ härligt. Frukost 09.00 haha fick väcka loppan halv nio.
 
Sen promenad på "stan" tyvärr blev mamma/mormor dålig så hon fick gå tillbaka till hotellet. En del pallade inte värmen eller alla insekter. Men vi tog en tur ner i byn jag och Veija. Hittade jordgubbar och lite annat. Fick köpt mig en ny väska även mamma fick en!
 
Sen en vila på hotellet. Ut och äta lunch/mellanmål med kusinen Lotta :) sen somnade både jag och Veija på rummet. Innan det var dags för dusch och fix. Fotboll som stod på schemat i baren på hotellet. Där Veija charmade alla hehe ;) sen middag med buffé! En härlig kväll innan vi skulle åka hem på söndagen. En fantastisk helg ♡