Denna helg...

Söndagkväll och det har passerat ännu en helg. Vips så försvinner bara dagarna, det är helt sjukt att det kan gå så snabbt, det var ett barn på jobb som sa för några dagar sedan "Snart är det jul" och vi vuxna bara skrattade hehe och sa att det var ett tag till. Men det går fort, fortare än vad man tror. Vips så är det snart ny månad, bara några dagar till. En dag som alltid går snabbt det är fredagar tycker jag. Fast att man slutar sent och stänger varannan fredag så går tiden snabbt. Sen är det ju lite lyx att man kan gå från jobb 17.05 när man slutar 17.30 ;) hehe lite lyx, men vad ska man göra när barnen blir hämtade tidigt Som sagt fredagarna bara flyger förbi och lördagarna lika så.
 
Tro det eller ej, men igår fick jag faktiskt med mig älsklingen till Center syd för en liten shoppingtur :) inte för att jag behövde något, men mysigt var det i alla fall. Fick dessutom två nya halsband av världens bästa älskling :) En mys lördag minsann! Tjockade oss ordentligt med köpe mat till lunch och middag. Hehe ibland så måste man bara! Fick även gjort av med lite av tjockis maten då vi städade hela lägenheten och det behövdes. Dock får vi inte av toaringen som gått sönder, har fått en ny men får ej av den gamla.
 
Ett ilandsproblem som vi får lösa ;) hehe Denna söndag till ära så har jag haft lite sovmorgon, helt slut. Trots att vi gick och la oss i tid igår hehe som andra pensionärer ;) haha Sen blev det såklart massor av morgonmys med bästa hunden, då älsklingen åkte till en kompis. Fått gjort lite nytta idag, har nästan satt in hälften av våra foton som vi framkallat :) känner mig duktig. Har ju några veckor till på mig att få in resten av fotona, dock tror ja inte att jag kommer att hinna få in alla. Men får göra ett försök. Dagen till ära så fick det bli två långa promenader med vovvsingen, nu myser vi i soffan :)
 

27-09-2014

Gahh blir ju nästan tokig, inte lätt när man har sådär små ont i axlarna och nedre delen av ryggen. Dels på grund av att man skulle behöva en omgång massage. Så får nog ta mig i kragen och beställa en tid :) hehe så får nog allt skriva in det i kalendern. 
 
Sen att man är allmänt seg och trött. Det gör ju inte saken bättre precis. Har nog dessutom åkt på en mindre inflammation i ena axeln :( inget kul alls. För det gör faktiskt ont. Inte lätt att sova på favorit sidan när det gör ont. Men det finns säker värre saker hehe 
 
För övrigt så fick jag älsklingen att åka till Center syd och shoppa lite. Fick två nya halsband av min älskling :) tihi mysdag! Sen har vi städat och slappat en del hehe
 
 

Mitt i veckan...

Onsdag kväll och dagarna bara flyger förbi. Snart har det gått ännu en vecka. Höstlovet närmar sig med stormsteg. Bara fyra veckor kvar sen är det lov och ja bara fyra veckor tills det är flytt ;) lite pirrigt är det då allt. Men det känns spännande och bra :) 
 
Det är ju så att man snart får börja packa så smått. Mycket som man använder dagligen, men också en hel del som man inte använder och som man i så fall kan klara sig utan. Så ja inom kort blir det minsann lite packning :) ska faktiskt bli kul.
 
Annars så rullar allt på här hemma i vår lilla familj i utkanten av Lund :) stor mys varje kväll och morgonmyset får man inte glömma om man frågar hunden hehe vår lilla Kiwilivis ;) 
 
 

Höst...

Ja minsann nu har det allt blivit höst, kallt och blåsigt minsann bara på en dag hände detta. Löven har börjat falla och allt skiftar färg hit och dit. Så ja, redan igår så fick minsann höstjackan komma fram från gadroben ;) hehe så ja den åkte på imorse också. Skönt var det när man var ute och rastvaktade i det kalla vädret. Men mitt i allt detta så är det mysigt med hösten tycker minsann jag. Det är liksom något speciellt :) 
 
Är faktiskt en av dem som tycker att alla fyra årstiderna har sin tjusning :) en riktigt fin höstdag det kan man nästan bara längta efter tycker jag. Eller ja i alla fall jag kan det! Som idag, det är precis en sådan dag. En underbart fin och mysig höstdag. Passade prefekt då det var dags för lite utematte med barnen på jobb. Härligt att kunna vara ute och ha lektion. Blir ju ofta så att man bara är inne, för att det är enklast tror man i alla fall.
 
Idag övade vi på siffrorna 1 till 10, vi samlade pinnar, lärde oss att skriva siffrorna i rätt ordning, på rätt håll och skriva dem på rätt sätt. Kul att kunna lära sig så mycket ute, sen lekte vi förståss en liten stund på lekplatsen. Man får ju passa på helt enkelt. Nu i skrivande stund sitter jag i arbetsrummet och har lite rast. Men det är snart dags för lite idrott :)

Vecka 38...

Fredag kväll om man är dunder trött, somnade redan klockan 20.00 igår när man kommit hem efter en intensiv arbetsvecka och en sväng hos frissan ;) så nu är man allt vacker igen hehe. Så skönt att få håret "helt" igen som man kan säga. Rätt färg och man är fin igen. Sen är det alltid lika skönt när man får håret tvättat också av någon annan :) hehe som massage, håller på att somna varje gång. Men vad gör det!? Haha huvudsaken är ju att det är skönt så man ska inte klaga.
 
Dock vart det ingen rolig start på fredagen, man fick gå upp 04.45 och då är man ju inte människa precis. Haha och hunden är inte hund. Men sånt är det när man ska börja jobba 06.15! Dessutom så väntar 1 mils cykling titell jobb också, då där inte går någon buss som är i tid så tidigt. Men man vet i alla fall att man lever då! Framme på jobb 06.05 och då möts man av en syn som inte var så trevlig. Krossat glas och annat skit utspritt på hela gården och en massa storlar som någon hade förstört. Inte kul alls! Så ja, då fick man börja städa skolgården klockan sex på morgonen. 
 
I onsdags var det dags för Skoljoggen på jobb, då alla barnen skulle springa och skänka pengar till SOS-barnbyar om man nu ville/kunde det. Det var ju då man fick äran att hålla i uppvärmningen för årskurs F-3 :) så ja ca 100 barn  plus alla vuxna :) men ja, det var ju klart att man fick offra sig. Lite sådär spontant får jag säga, fick lite hjälp av två 3:or också så. Annars så vart det minsann en bra dag på jobb, känner att det var effektivt :) fick gjort en hel del bra saker. Sen är det ju såklart alltid skönt att sluta tidigt en fredag :) det ska man inte klaga över precis.14.45 slutade jag :) toppen! Sen väntade 1 mils cykling hem mot stan. En skön cykeltur :)

Talspråk...

Det är som man brukar säga, talspråk är faktiskt rätt sanna ibland. Inte alltid, men ibland helt klart! Som när man säger "Man vet vad man har, men inte vad man får" precis den känslan hade jag när jag bugade jobb. Det enda jag egentligen viste var att jag fick 100% och en fast tjänst. Inte så bara! Men jag viste i alla fall vad jag hade, 75%, visstid, ett jobb jag trivdes på, underbara kollegor. 
 
Men ibland så måste man våga ta steget, att ta klivit och hoppas att man hamnar i något bättre eller minst lika bra :) Jag vågade ta steget, ett kliv som var bättre för mig! Ibland får man vara lite ego. Ångrar inte att jag tog detta kliv, det har blivit bra och jag trivs super! Underbart, det kan bara bli bättre. Att få vara med och påverka, det är något jag älskar. Speciellt när det är något som påverkar mig och som gäller mig.
 
Jag ser framåt och hur bra detta kommer bli. Det är bara till att ha tålamod och viljan. Så går nästan vad som helst att åstadkomma :) envishet är min starka sida, ärlighet är en annan!

2014-09-13

Det är inte utan att man saknar sina gamla kollegor får jag säga. Tur att man kan träffa dem ibland :) men så är det minsann. Var igår hemma hos en gammal kollega/vän härligt. Då jag fick träffa några av dem jag jobbade med tidigare ;) underbara människor! Nära och bra också hehe då det var i Staffanstorp. Så det fick bli en övernattning hos mamma och pappa.
 
En trevlig kväll, med pyssel, rundvandring och skapande i centrum. God mat och många skratt :) Blev en lång kväll, inte hemma hos mamma och pappa förrän 00.30 hehe då var det i alla fall skönt att hoppa i säng måste jag säga :) somnade bums! Hehe får i alla fall bjuda på några bilder på vad jag lyckades åstadkomma ;)
 
 

Torsdag!

Det är minsann inte utan att man känner att man lever ;) eller att man förtjänar sin lön. Så som vi jobbar och står i så borde vi helt klart ha högre lön. Men som jag brukar säga, det ska va lite och bita i :) annars utvecklas man inte. Barnens säkerhet går först och sen får resten komma sen.
 
Allt handlar om prioriteringar! Speciellt när det är lite personal. Men man får göra det bästa av situationen :) jag känner att vi är på G! Inte alla men en del, hinder stöter vi alla på men dem får man klar av. Påtal om något helt annat så fick vi rensat och gjort om en del på fritids igår :) Happy me och jag hade en plan som gick i värket! Så hoppas vi det funkar.
 
 

Trevlig helg...

Trevlig helg och fullt upp :) det är inte varje helg som man har fullbokad. Både lördag och söndag ;) hehe men denna var en sådan helg. Skönt med fredag, det är det ju såklart alltid, men denna fredag satt extra fint. Då man fått besök av herr förkylning. Så drygt, man blir helt seg när man är förkyld. För att inte tala om tröttheten som uppstår. Sov i nästan 12 h i torsdags, helt slut.
 
Men det hjälpte allt då jag brukar kunna sova bort förkylningar. Blir helt klart bättre fortare när jag får sova mycket ;) hehe kanske inte så trevligt för omgivningen men sånt är det! Så blev en lagom slapp kväll i fredags efter jobb, skönt. Städning och fix på lördagen innan svärmor och älsklingens bror med sambo kom. Tyvärr var svärfar sjuk. Men vi hade det trevligt ändå :) 
 
En lång och trevlig dag. Kändes att man hade en förkylning i kroppen. Sovmorgon på söndagen :) Efterlängtad helt klart, sen en tur med vovven innan älsklingens kompis kom på besök. En duktig hund vi har :)
 
 

Rosor...

Helt fantastiskt :) efter en lång dag/kväll på jobb en måndag. Så kom världens bästa sambo och hämtade mig efter föreläsningen ;) sen åkte vi en sväng till MCDONALDS! Super sugen på mjukglass ;) sen hem oh hoppa i säng. Men då från ingenstans så stod där röda rosor på bordet från min älskling ♡ Underbart att så "lite" kan göra sådan skillnad ;) plötsligt kändes inte dagen så långt trots att man varit uppe sedan 06.00 och kom hem ca 22.00!