Lördag 28 april 🌷

Det blev en tripp till svärföräldrarna i Bjuv denna lördag för att jag skulle få lite hjälp med min underbara kudde jag äntligen köpt :) ett bättre köp minsann. En gravidkudde som det så fint heter, så skönt man sover med den! Blev fika när vi kom till Bjuv, sen gick vi en sväng till två lekplatser. Lagom trött var man sen, så vilade en stund. Sen fixade vi med fodralet till min nya kudde. Sen var det dags för mat, tacos blev det minsann.

Gott med mat i detta fina väder minsann, en mysig dag i fint väder och en glad lus. Sen var det dags för oss att köra hem och lilla lusen skulle stanna ett par dagar hos farmor och farfar. Men allt annat än glad var hon när vi skulle gå. Men det hade gått över sedan.

(null)


En bra start...

Det är minsann långt ifrån varje dag man startar dagen med en sådan här tallrik. Man borde göra det oftare, men det gör man inte. I veckorna finns varken ork eller tid, men på helgerna så. Men gott var det och det var inte bara jag som njöt. Utan även dottern åt gröt med jordgubbar :) de satt fint i magen får man säga. 

(null)

Här blev det mer än frukost minsann, en skön dusch efter vår härliga frukost. Älskade unge, vårt lilla troll, såg ut precis som en trollunge. En ren lus blev det i alla fall. En härlig lördag :) 

(null)



Torsdag ☔️

Snart är även denna arbetsvecka till ända. Redan torsdag och det fina vädret var bara på ett kort besök. Tyvärr fick vi bara njuta några dagar av det fina sommarvädret! Men man får vara glad för det lilla ;) idag trodde vi som alla andra dagar att vi skulle hämta dottern på förskolan. Men ack vi fick bara med oss ett paraply hem haha! 

Söta unge som envist nog skulle hålla pappas paraply själv utan hjälp. Då ser det ut som följande ;) haha men man lär sig inte om man inte får prova själv. Det brukar jag säga till barnen på jobb. Man måste försöka själv för att lyckas :) idag blev det en kväll ner mysta i soffan framför TV:n mysigt värre!

(null)


Slit och släp 👩🏻‍🏫

En ny jobbvecka har vi kickat igång och det är fullt ös som vanligt från morgon till eftermiddag ;) Än om man har sina rutiner och det rullar på med allt som ska göras så är det ändå fullt upp. Gråhårig det lär man bli innan man fyller 60 i alla fall :) haha trött i ryggen när man gått mycket. Men ska inte klaga, det finns de som har det svårare och värre besvär. Brukar hjälpa med att lägga sig och sträcka ut ryggen på soffan en stund när man kommer hem :)

(null)

Namnsdag 👨‍👧💕

Det är ofta jag skänker dig en tanke, det finns många saker som påminner mig om dig. Även saker som jag önskat att du fick uppleva igen och dela med oss. Personer som du aldrig fick chansen att träffa. Min underbara sambo och min fantastiska dotter. När jag ser bilder på dig och mig när jag var liten så kan jag se dig och min dotter. Trots att ni aldrig träffats. Men glädjen i mina ögon tillsammans med dig. Samma glädje finns i min dotters ögon!

Kärleken till dig kommer aldrig någonsin att sluta växa. Jag känner hur du alltid är med mig, på ett eller annat sätt. Kan inte låta bli att tänka på allt som du missar/missat. Men samtidigt så gläds jag åt all tid som vi fick tillsammans. Att mina barn har den bästa skyddsängeln som himmelen någonsin haft. Jag älskar dig nu och föralltid farfar 💕

(null)


Besök...

Besök en bättre lördag, när man ändå inte hade något in planerat i kalendern så är det alltid trevligt med besök. Vår kära vän kom på besök och det blev grillad korv med bröd, potatissallad, tillbehör och gott. Dessutom så bjöd vår kära vän på hemmagjord efterrätt :) alltid trevligt! Det är inte varje dag man får kladdkaka med rabarber ;) en trevlig kväll!

(null)

Värme 🌸

Äntligen kan det vara så att värmen har kommit!? Idag har det varit en helt fantastisk dag :) vädret är verkligen på topp. En underbar dag på jobb, många timmar som har spenderats ute med alla kids. Ibland älskar jag mitt jobb lite extra, vissa dagar är bättre än andra, så är det bara. Idag fick det bli en kvällspromenad med min älskade lilla familj. Det blev ett besök på City gross för att köpa glass, dottern som bjöd. Hehe söta unge, skulle ha egen väska med pengar och plånbok i :) sen betala själv också!

Sen fortsatte vi vår kvällspromenad genom byn, hem till mina föräldrar som förvisso hade besök men vi bjöd in oss själva en stund. Alltid trevligt en fredag som denna :) man får ju ta tillvara på vädret helt enkelt. Man vet inte när det blir såhär fint igen eller hur länge vädret är här för att stanna. 

(null)


Uppe med tuppen...

En ny rutin som jag faktisk tycker om. Skönt att få den där dagliga rundan oavsett väder. Röra på sig är minsann A och O. Det gör jag på jobb varje dag, men det blir mer eller mindre. Har man då vetskapen om att man varit ute 20-40 min varje morgon så har man i alla fall fått den motionen ock luften. En som också uppskattar det är hunden som har börjat med att stå över mig på morgonen glad som få när klockan ringer. Hade hon kunnat tala så vet jag vad hon sagt "Åhhh ska vi gå ut nu matte?!" Haha älskade hund!

Vissa dagar är det bara vi ute, men vad gör det. När det regnar eller när klockan är 05.30 är det nästan bara vi ute. Hrm undrar varför!? Haha 

(null)

Pusta ut...

Det är inte varje dag man får tillfälle och tid att sätta sig ner med en kopp. Oh nej det är inte en koppkaffe :) haha har fortfarande inte blivit vuxen som min sambo säger. Utan det fick bli en stunds vila med en kopp varmchoklad trots hyfsat väder ut. Men det förtjänade jag minsann, när man ställt upp gör kollegan och tagit klassen hela dagen. För att det ska fixas med vedömningsstäd också vidare. Inte lätt att hinna med allt annars. 

Huvudet var det inget "fel" på haha utan snarare ryggen som är trött efter en hel dag. När man stått upp nästan hela dagen. Bara någon timme kvar för idag innan cykeln tar mig hemåt :)

(null)

Födelsedags tjejen 👧🏼

Idag för exakt 3 år sedan valde du att komma ut i raketfart :) var har tiden tagit vägen? Att du blivit så stor vår lilla tjej på 1630g och 41 cm ren kärlek. Mycket har hänt på tre år, som du har utvecklats och utvecklas varje dag. Ibland är det svårt att förstå att du vår älskade tjej har blivit så stor och att det var hela tre år sedan du tittade ut. En regnig onsdag för tre år sedan. Men vad gör det, världens finaste tjej. För en vecka sedan hade vi kalas för dig  och så stolt du var. 

(null)

Idag var vi tvungna att fira dig en gång till :) denna gången blev det pippitårta och middag. Din mormor, morfar, farmor, farfar, morbror och farbror med fru kom på besök. Ett mysigt litet kalas för världens bästa tjej. Stora tjejen som du njöt även denna gång. När vi sjöng för dig och du fick öppna dina paket. Så mycket fint du fått.

(null)



Kalas 🍰

Det vankades kalas idag minsann ;) alltid trevligt minsann. Idag var det min moster och man som hade kalas. Smidigt att fylla år i samma månad :) det är många kalas på våren. Då vi är många som fyller år i början på året ;) men vad gör det. Idag bjöds det på smörgårdstårta, mums. Både jag och dottern åt så det stod ur öronen på oss :) så gott! Ett tag sedan jag åt det, kommer inte ens ihåg när det var sist! Gott var det i alla fall ;) 

Till efterrätt blev det min mosters fantastiska vanilj/sockerbullar ;) mums! De satt fint, dottern klämde minsann två stycken. Trots hon ätit så mycket smörgårdstårta innan. Härligt med god aptit! Ett mysigt kalas :) oh en trött dotter som somnade i vagnen påvägen hem.

(null)

Sol ☀️

En som i alla fall har fattat vinken om att njuta av solen :) man vet aldrig när och hur ofta den visar sig. Så man får ta tillvara på varje tillfälle som ges. Än om det bara är 5 minuter i sängen och solen glimtar in så får man passa på. Man ska njuta av allt som man har möjlighet till. Ingen dag går i repris! Man ska ta tillvara på varje dag. Varje dag är unik!

(null)


Mums 🍏🍉

Ny abstinens efter fruktsallad :) det går i vågor det där. Ett tag åt jag det varje morgon/förmiddag. Sen blev det något annat ;) nu är det fruktsallad igen. Inte varjedag men ofta :) inte bara jag som är nöjd! Dottern tycker också det är toppen. Sambon är inte lika exalterad men han åt lite ändå ;) haha 

(null)


Buss 🚌

Inte varje dag man åker buss minsann. En lyrisk dotter som bara längtade tills vi var framme vid bussen. Dessutom super duktig då hon gick hela vägen från förskolan till bussen :) sen fick vi ju vänta lite innan vår buss kom. Men det hade inte hon något emot. Sen var det ju extra toppen att vi skulle åka bussen till Lotta :) älskade unge! Dags för denna mamma att ljusa upp håret lite :) inför sommaren minsann. 

Sen blev det vår tur att åka buss :) där underhöll dottern alla på bussen. "Hjulen på bussen..." sjöng hon för glatta livet! Sen blev det en korv påvägen till Lotta. Slutade med att mamma fick äta korven själv ;) haha efter vårt besök hos Lotta blev det mat i stan då sambon kom och hämtade oss :) mysig middag i det fina vädret!

(null)

Kalastjejen 👧🏼🎂

Vår alldeles egna stora, kloka, härliga, spralliga, glada, tjej ja listan kan göras lång. Har vi haft kalas för och så stolt tjej. Nöjd och glad över att än en gång få ha kalas. Alla dessa paket, ballonger, människor som kom bara för hennes skull :) älskade barn! Minst sagt en lyckad dag för alla, så glad att både min farmor, mormor och morfar kunde komma. Åh ja alla andra också så klart :) ett härligt kalas! 

Där vi bjöd på grillad korv med bröd samt lite tillbehör. Hade även stått och bakat en chokladtårta efter dotterns önskan. Svurit och blivit gråhårig ;) men en tårta blev det. Men dottern nöjde sig med mariekex och saft haha så tårtan fick vi andra äta :) den blev godkänd från min egen sida. Än om jag inte är någon tårtälskare. Dotterns tredje kalas, vart tog tiden vägen?

(null)



Kärlek och sommar 🍓

När man i vardagen får små tecken på kärlek bara sådär. Vilket får en att stanna upp ibland och tänka lite extra på alla underbara människor. Både de som finns oh de som funnits. Att man har en sådan tur att faktiskt ha så många underbara och fantastiska människor runtomkring en är en lyx. Inte alla som fått den möjligheten. Nu vill vi ha riktig sommar och fint väder så man kan va ute hela dagarna och äta ute. Åh allt vad sommaren hörtill ;) underbart väder har vi haft några dagar. Snart maj månad!

(null)




Grillpremiär 🍖

Mums är bara förnamnet :) idag blev det grillpremiär minsann, efter sjukstuga och soffhäng i några dagar så var det gott med riktig mat. Sen får man ju ta tillvara på det fina vädret. Även att dottern är hos farmor och farfar. Så jag har minsann fått vila ordentligt. Gott med grillad fläskfilé :) mums! Även tillbehören satt där de skulle.

(null)

Promenad 🐕

Äntligen efter fyra dagars sjukstuga så blev det äntligen en lång och normal morgonpromenad med hunden. Igår var vi ute en luten tur, men orkade nästan inte gå någonstans. Så nu var det skönt med en promenad. Dock i lite slöare tempo än vanligt, men en lång och efterlängtad promenad i det härliga vädret. En som också var glad var vovven minsann, dock tyckte hon att jag var lite långsam hehe men ut fick hon komma i alla fall.

(null)

Sjukstuga 🤒

Usch fy precis som rubriken lyder så blev det sjukstuga här hemma för mig. Dottern vaknade utan feber på söndagen, men vi vågade inte sätta henne i bilen och åka iväg 45 min. Så vi fick roa oss här hemma jag och dottern. Sambon åkte på påskfirande och byte av däck. Så där låg jag helt däckad i soffan, som tur var med en trött hund. En pigg men snäll dotter. Som dessutom roade sig själv. Tur för mig, för det var länge sedan jag mådde så kasst som jag mådde. Synd att missa påskmaten som jag hade sett framemot ännu en gång.  Men fick inta soffläge.