Julskyltning Staffanstorp 🎅🏼

Sambon hade andra planer för dagen, han skulle umgås med sin bror. Så jag och barnen vi slog till på en julskyltning till ;) hehe men man kan ju knappt låtabli när det är i byn! Dock hade jag inga större förväntningar då de inte brukar vara så mycket att hänga i granen när det tidigare varit julskyltning i byn. Men iår blev jag glatt överraskad kan jag säga. Där var super mycket i lagom mängd speciellt för barnen. Dottern ja även sonen de njöt minsann :) hehe 

Det bjöds på fiskedamm, godispåsar, olika roliga ballonger och massa annat. Vår lilla tripp i byn fick avslutas med munkar som vi mumsade på när vi kom hem. Då det vart kladdigt och för kallt för att äta de ute.

(null)

Grantändning 🎄

Kan inte merän säga att jag bara älskar det här med julen ;) det är så fantastiskt mysigt och mer eller mindre alla kommer i sådan stämning :) det är så härligt att se. Idag blev det lite mer mys i julens tema. Grantändning i Lund stod på mitt och barnens schema såhär en fredags eftermiddag, men först lite övningskörning på körskolan. Sen blev det mys med både farmor och mormor!

Sen blev det en busstur med barnens mormor och barnen in till Lund för att kolla grantändning och julmys. Inne i stan träffade vi min lillebror som mötte upp oss, barnen lekte i snön som de forslat dit och speciellt dottern njöt. Köpt nya vantar till Lilleman hann vi också med ;) så en mysig eftermiddag minsann.

(null)

Nya glasögon 🤓

När pappan i familjen ska ha nya glasögon, då är det viktigt med smakråd ;) Därför blev det en promenad efter att sambon kommit hem från jobb. Ner till optikern för att kolla på nya bågar till sambon. Såklart så kunde inte dottern låtabli att prova ;) hehe en glad loppa i snygga glasögon som passade henne perfekt. Men än behöver hon inga glasögon ;) Men vet ju helt klar vad för stoö dottern ska ha om hon behöver glasögon!

(null)

Årets kalendrar...

När man märker att man varit ifrån jobb ett bra tag ;) haha när det kliar i fingarna. Så iår blev det en ny sorts kalender till mina nära och kära. Gjorde hela fyra stycken. En till dottern, en till mina föräldrar, en till min bror och en till svärföräldrarna. Sambon han fick ingen i år ;) hehe han fick ju förra året! Så är det när man ser något pyssel när man klickar runt och sen inte riktigt kan släppa det hela ;) Så det fick bli kalendrar! Är faktiskt ganska nöjd minsann ;) hehe Dottern fick vara med och välja vilka färger de skulle ha!
 
 

Bibioteket...

Det blev minsann ett litet besök på vårt mysiga bibliotek här i byn. Vi kom ju på att vi hade böcker som skulle tillbaka nu i dagarna. Så lika bra att lämna dem i tid, vi hade redna hunnit läsa alla, en del mer än en gång. Tanken vart att låna några få böcker då dottern så gärna ville låna nya. Men det slutade med att vi lånade fler än vi gjort innan ;) hoppsan! Vi hann dessutom läsa några böcker på bibblan, innan vi begav oss hemåt igen. Kallt ute, men skönt minsann. 
 
 
 

Julskyltning i Råå 🎄

Som alla andra år så vart det dags för lite julskyltning denna helg :) Den här gången bar det av till Råå för hela lilla familjen, min lillebror och mamma samt pappa och lillebrors tjej. En mysig tripp. Ett stopp påvägen för lite lunch. Sen bar det vidare till Råå, mysigt nere vid havet. Men kallt vart det minsann, trots att man hade lager på lager. Men vi fick gått en sväng på julskyltningen och mamma hade turen att vinna en ål :) hehe dottern njöt av allt man kunde titta på :) sonen han hängde med som alltid. Såklart blev det inköp av sockervadd från dotterns sida :) hehe och brändamandlar till mannen min ;) Sen efter vår lilla tripp blev det till att åka hemåt. Med två trötta barn i bilen ;)
 
(null)
 

Tandläkaren 🦷

Så har det blivit dags för sonens första besök hos tandläkaren ;) ska ju vara en mindre kontroll och samtal vid 1 års ålder. Men vi har ej fått något tid till sonen. Så fick ringa och boka en tid själv :) men fick i alla fall en tid ;) Precis som väntat så såg sonens tänder super fina ut och han blev merän godkänd. Guldstjärna i kanten och tandsköterskan blev glatt överraskad när vi sa att vi redan börjat borsta tänderna :) 

(null)

Äpplemos 🍏

Så vart det dags för ännu ett påhitt från min sida :) hehe så är det att umgås med mig. Denna gången fick min bror och barnen utstå mitt påhitt ;) hehe plocka äpplen och göra egen äpplemos! Så sagt och gjort! Hade ju dessutom lovat att göra en äppleplockare. Då det är för dyrt med att köpa en, vi har ju inget eget äppleträd. Resten av sambons familj hade lite roligt åt mig att jag skulle göra en egen. Så även min bror och han vart smått skeptisk när han såg mitt verk ;) hehe

Men plocka äpple det klarade den av perfekt :) så massor av äpplen blev det för oss. Sambon kom och hämtade allt så vi slapp gå med sakerna och äpplena till farmor. Då vi traskade dit på lite besök. Innan vi gjorde äpplemos, det var super enkelt att göra egen och god blev den. Så en mysig dag tillsammans med barnen och lillebror blev det. Samt farmor, pappa och sambon. Även mamma en snabbis.

(null)

Dop 💗

Idag vart det minsann dags för dop, för hela familjen. Det var sambons kusins lilla dotter som skulle döpas. Så det blev minsann en lång tripp till Knärred för hela familjen. En lång bilfärd minsann, som tur är så va båda barnen lugna och för en gångsskull på bilhumör. Händer inte så ofta, sen att båda sov halva vägen var också ett super plus :) inte så lätt att hitta heller. Men ja vi blev 10 minuter sena :/ men ack vad ska man göra!? Bättre att komma sent än att inte komma alls ;) Ett fint dop, god mat och härlig tårta. Dagen avslutades med en tripp till svärföräldrarna. Ett stopp påvägen hem för lite mys och mat. Sen rullade vi sista biten hem :) en lång dag minsann!

(null)


Fika 🍰

En fika sådär en söndag när man är ledig ;) man får minsann passa på när man kan. Det är inte varje dag som man själv får välja kaka/bakelse på konditoriet. Himmelriket för dottern, hon njöt och valde en hallonbuskens. Jag och mamma valde varsin saffransboll och delade på en dessirebulle :) mums minsann! Safframsbollen va sådär, men den slank ner. En mysig spontan eftermiddagsfika med barnens mormor blev det minsann. Det gör man allt för sällan, så man får minsann passa på.

(null)

Härligt 🐕

Det gäller minsann att njuta av solens strålar när den väl tittar fram ;) som idag! En härlig morgonpromenad med vår fyrbenta blev det för mig och sonen. Efter vi lämnat dottern på förskolan . Som sagt man får passa på :) Inte bara vovven som njöt, så även jag och sonen som slapp ha vantar på sig som han inte är så glad för ;) efter promenaden med vår fyrbenta så blev det en promenad till för att motionera och sedan handla lite :) sen hemåt och göra mer nytta!

(null)

Brev påväg 💌

Hedersuppdrag för dottern idag :) hehe efter middagen så blev det en liten promenad med barnen i kvällsmörkret! Stopp påvägen vart city gross för att inhandla frimärke till brevet som skulle postas :) Ett brev till min mammas faster! I brevet så postade vi en teckning som dottern gjort, ett foto och ett litet brev. Så nu hoppas vi att det kommer fram ;)

(null)

En mysig...

När det blir en sådan mysig dag utan att man planerat för mycket ;) det är underbart! Så spontant en måndag som denna, här hemma hos min älskade farmor. Det är sann glädje i denna bild, underbart med kärlek. Barnen rastar farmor så hon får vila sen ;) hehe det är härligt att se! Än om min farmor är 92+ så är hon pigg för sin ålder. Sen att hon blir ännu piggare av att umgås med sina barnbarnsbarn! Som sagt vi har varit och myst med min farmor idag och barnens mormor kom också dit :) härligt minsann!

(null)

Pappasdag ❤️

För att idag är det alla pappors dag som jag försökte förklara för dottern, då hon frågade vem som fyllde år när vi bakade kladdkaka ;) hehe inte lätt det där minsann! Det blev som sagt lite bak, en kladdkaka dagen till ära ;) mums! Sen en promenad hem till bästa pappa och mamma för lite fika! En mysig eftermiddagsfika blev det allt, hela kakan försvann.

(null)

Billesholm 🐱

Idag vart det en tripp till Billesholm som stod på schemat för hela familjen. En tripp hem till barnens farbror med fru :) samt deras katt. Som dottern bara älskar, vill klappa och kolla på hela tiden. Inte lätt att vara katt eller liten och förstå att katter inte är som hundar. Men de gick fint, vi byggde duplo och spelare tv-spel sen va vi en tur på lekplatsen allihop. Sen blev det tacos till middag, dottern njöt minsann ;) hehe vi andra med! En mysig dag minsann!

(null)

(null)

Legobygge 🔶

En mysig eftermiddag hos mormor och morfar. Idag stod det legobygge på schemat. Dottern älskar att plocka fram legot hemma hos gammelmormor och gammelmorfar. Ibland är det kul när man inte redan har allt hemma ;) hehe En uppskattad eftermiddags tur till min mormor och morfar. Även sonen är intresserad av legot ;) får ju använda det under noggrann övervakning! Hehe men kul hade alla inblandade, min morfar älskar också lego. Lite kul när mina barn kan leka med sånt som jag själv lekt med som barn. 

(null)

Materiel kärlek 💗

Ibland säger det bara klick ;) som med min älskade kalender! Som jag har saknat min kalender. Nu när man varit hemma mer än ett år så ska det bli kul att börja jobba igen snart, men än är det någon månad till ;) Så min vackra kärlek i A4 format får vacker vänta på mig tills det är dags på riktigt! Så får vi se vad vi ska hitta på tillsammans.

(null)

Fullrulle 🤣

Älskar när det är fullrulle :) hehe som denna dag där vi startade med lite bollek hela familjen. Trots min förkylning, dock känns den bättre. Sambon har ryggont, men man får offra sig för barnen ;) hehe vi hade dock turen att bästa morbror kom dit och hängde med oss :) Så det blev fulltös för di små :) älskade ungar. Sen hängde han med hem till oss för lite förmiddags mys, innan han skulle vidare i gängorna. Vi chillade hemma, för att sedan tillbringa eftermiddagen och kvällen hos mamma och pappa. Där det serverades purjolåda :) så mumsigt! Alla tycker om det utom dottern, inte så glad för det. Hehe sonen åt som vanligt med godaptit :) en mysig söndag minsann! 

(null)