Kräftskiva 🦞

För att idag är det minsann dags för årets kräftskiva och kalas för bästa pappa/morfar :) Hela lilla familjen fixade sig och traskade sedan till bästa mormor och morfar för att äta kräftor och annat gott ;) helt klart en fantastiskt mysig kväll som vi dessutom kunde spendera utomhus ;) så underbart väder! Lagom, bara en kofta på framåt kvällen. Sen en skön promenad påvägen hem. Det är fantastiskt att vi än en gång fått fira kräftskiva med både farmor, mormor och morfar ;) så mysigt att de är så pass pigga som de faktiskt är :) underbart! Imorgon går vi in i en ny månad, för ett år sedan vart det bara 18 dagar kvar tills vår lille kille skulle komma till oss, inte visste vi ;)

(null)

Tomatskogen...

För att det växer minsann i vår "tomatskog" det får man helt klart säga. Tänk att det blev så många plantor och så många tomater. Vi som planterade en skivad tomat. En liten tomat, sen vattnade vi mycket, upp kom 2 små plantor, vi planterade om dem. Sen knäcktes tyvärr den ena och den andra dog :( så krukan åkte ut på trädäcket, glömdes bort och vips några dagar senare vart den full med tomatplantor. Haha bara till att plantera i vår stora kruka ;) sen fick vi gett bort några. Mamma och pappa fick, lillebror fick och en kompis barn :) så många fick glädje av våra tomater detta år!

(null)

Vår Vegas 👶🏼

Vår älskade lille kille finns det någon charmigare? Tänk att just du kom till oss, att du vår älskade kille valde oss. Det är ibland svårt att förstå, att inse att vi haft den turen att få två friska barn, en flicka och en pojke. Som jag sa när du låg i magen "Klart att det är spännande och lite extra kul att det är en pojke eftersom vi har en tjej sedan innan. Men det vintigaste är att det är en frisk bebis" Så spännade att få följa dig och din syster. Följa er utveckling och alla framsteg som ni gör varjedag! Det är underbart, det finns knappt ord som kan beskriva hur tacksam jag är över att vara er mamma. Vår älskade lille Vegas, tänk snart blir du 1 år! 

(null)


Stolt 🍅

Stolt är bara förnamnet, strax innan sommarlovet närmade sig fick dottern hem en liten tomatplanta från förskolan. Som de själva hade varit med och planterat, spännande tyckte dottern. Så nu var det upp till oss att hålla liv i plantan ;) Vilket vi tog på största alvar ;) hehe vi har vattnat, planterat om plantan 2-3 gånger. Så växt har den minsann gjort ;) hehe som synes på bilden. En stolt dotter, nu är där ännu fler tomater, tyvärr har de ej blivit röda än.  Men får se...

(null)

Passa på 🦆

Det gäller minsann att passa på när solen är framme ;) Då får man pack vagnen, slänga i barnen och ta med melliset ut. Det gäller att suga in alla solens strålar när den är framme. Idag vart en sådan dag :) Fixat och städat hela förmiddagen, så då får det bli lite utomhuslek på eftermiddagen. Med gott mellis och njuta av maten utomhus det är toppen! Sen lite lekplatshäng på det ;) toppen tyckte framförallt dottern. Så även jag och lillebror :) en härlig eftermiddag med de bästa, bara sambon som fattas. Sista sommarlovsdagen så man får njuta lite extra, tänk så fort det gått 10 nästan 11 veckors sommarlov!

(null) 


Björnbär 😋

För att idag blev det en liten utflykt med dottern och bästa lillebror/morbror. En tur in till Lund för att plocka "lite" vilda björnbär! Helt underbart att det växer så mycket och helt fritt. Vi plockade så att det stod ur öronen på oss, många slank ner i magen minsann. Det blev hela 4 kg bär på bara någon timme. Sen var det hem och koka sylt ;) mumma! Inte igår man kokade egen björnbärssylt. Det är något vist, det får mig att tänka på när jag var liten och vi var hemma hos min farmor och farfar. De hade egna björnbär i trädgården och farmor gjorde ofta egen sylt. Vi fick dessutom alltid hennes otroligt goda pannkakor till ;) än idag är de bäst! 13 burkar sylt blev det när vi vart klara ;) en härlig dag!

(null)

Fint väder...

Så får man minsann passa på när det är fint väder. Då åker cykelvagnen fram och cykeln ;) På förmiddagen innan lunch blev det en tur till sambons jobb. Underbart väder och mycket varmare än vad man tror ;) en nöjd dotter som fick åka med pappa i trucken på jobb. Mer, en gång till sa hon! Sen fick vi cykla hem igen för det vart dags för lite lunch ;) innan nästa äventyr.

(null)

Efter lunch och framåt eftermiddagen så blev det ännu en cykeltur, denna gången genom byn. Hem till min mormor och morfar. En mysig tur och en mysig eftermiddag som alltid. Det är inte alla som har den turen som vi. Att ha gammelmormor och gammelmorfar så nära ;) underbart att se hur glada de blir när vi kommer jag och barnen!

(null)

Kanelbullar...

Ibland får även sambon lite små ryck ;) hehe för att idag blev det bakning här hemma och det var inte jag som bakade för en gångsskull ;) utan det vart sambon som fick ett ryck tillsammans med dottern. Det blev nämligen kanelbullar ;) hehe gottigottgott! De var verkligen super goda minsann. Än om man inte borde äta, så gjorde man ju det. Men vad gör det om 100 år!? Haha inte varjedag som sambon bakar ;) man får ta till vara på när det händer.

(null)

Gammelfarmormys 🧡

Idag blev det gammelfarmormys för vår del. Ett besök hemma hos min farmor. Det är så härligt att se, denna kärlek och glädje som syns i min farmors ögon när hon träffar mina barn. Att kunna ge henne den glädjen, önskar så att min farfar också hade fått träffa dem. Men tyvärr blev det inte så, allt har säkert en mening. Det är inte alltid man förstår det bara.

(null)

Skrylle 🌳

En liten söndagsutflykt med familjen :) det vart minsann inte igår som vi vart i skogen! Men idag blev det av, jag passade på att övningsköra dit, gick fint minsann. Sen blev det skogspromenad med hela familjen. Vi hade lurat med oss mormor, morfar, farmor, farfar och morbror Johan ;) Mullespåret blev det dagen till ära, dottern uppskattade detta mest av alla. Tur vi tog den lilla/gamla vagnen då det verkligen var en skogsrunda. Där vart ingen sandad stig hehe Men vi tog oss runt.

(null)

Sen efter skogspromenaden satt det minsann fint med vår medhavda fika ;) massa bullar och pålägg. Gottigottgott, det är minsann något speciellt med att äta utomhus. Speciellt när det är lite sådär små kallt eller vad man ska säga. Alla åt och vi hade det trevligt. Efter maten sen blev det ännu en liten tripp till skogen.

(null)

Men den här turen gick i lekenstecken. Både stora och små uppskattade detta. Att röra lite mer på sig innan det vart dags för lite mer fika. De "vuxn" vart sugna på kaffe ;) hehe så det blev kaffe och kaka innan det vart dags att åka hem med två trötta barn. Ja, även två trötta föräldrar ;) hehe men en härlig dag i skogen fick vi!

(null)

(null)Morgonmys 🐕

När det är dags att vakna och gå upp. Då är det minsann inte så lätt när vår lilla kompis på fyra ben lägger sig så här mysigt och bara vill mysa. då får man ju helt enkelt ligga kvar en stund och mysa. Ingen brådska här minsann med att gå upp.

(null)

Bebishäng 🥰

För att idag blev det lite bebishäng när vi lämnat storasyster hemma hos mormor och morfar. För att hon skulle få vara där själv och sovaöver. Så spännande ;) För resten av familjen, förutom sambon som vackert får jobba efter semestern. Så blev det lite chill hemma med lilleman. Sen packa vagnen och ta bussen till Lund. För att träffa en av mina bästa vänner och hennes son. För lite lunch och fika. Bebismys och massa prat.

Det blev lunch på subway :) mums! Sen blev det promenad i stan, längesedan sist! Sen blev det lite lekplatshäng i stadsparken :) Vegas uppskattade minsann att gunga! Sen blev det en fika på Espresso ;) gott minsann! En trevlig eftermiddag med bästa M och lille M ;) 

(null)

Malmö folkets park 🌼

Idag blev det en liten utflykt minsann ;) En tripp i det osäkra vädret till Malmö folkets park minsann. Inte varit där på 100 år tror jag. Vi fick även lurat med oss mormor på vårt lilla äventyr. Dessutom så tog vi bussen till dotterns stora förtjusning ;) hehe Så det blev ett riktigt äventyr får man säga. Men vi hittade dit, sen blev det till att leka, skoja och fika. Bästa mormor hade köpt med sig goda sockerbullar som vi mumsade på. Men ack det vart minsann en fågel som bajsade rakt ner bland bullarna ;) så typiskt. Men vi kunde rädda en del av bullarna i alla fall.

Fint väder med sol och blå himmel startade vi vår tripp med. Men plötsligt blev det helt grått och det började regna. Först bara lite, sen mer och mer. Så tillsist så fick vi söka skydd och vi bestämde oss för att åka till Entré. Inte varit där på 100 år heller. Men där var ju verkligen inget att hänga i granen direkt förutom HM outlet ;) där jag fyndade 4 tröjor! Åh dottern fick mumsa på glass, så det blev en härlig tropp trots regn, men den kom solen igen :)

(null)


Sommar 🌞

För att det är minsann riktig sommarvärme här i vår by. Så idag fick det bli lite lekplatshäng med barnen. Så härligt att kunna spendera massa tid utomhus. Njuta av friska luften och får utlopp för spring i benen ;) Som så många gånger förr så blev det en promenad till nya lekplatsen vid Sockerbruket, till dotterns stora förtjusning ;) hehe en av hennes älsklings lekplatser. Åh faktiskt en av mina med. Detta är en lekplats som de faktiskt har tänkt till när de gjort den. Där är liksom något för alla åldrar, dock kunde där varit lite fler bänkar om man som vi ofta har med oss picknick ;)

(null)

Men efter en stund på lekplatsen vart det dags att promenadera hemåt blev det som alltid några stopp påvägen. Idag blev det ett stopp vid en björnbärsbuske som vi hittade. Där var faktiskt lite bär, så vi plockade och smakade. Vips de åkte ner i dotterns mage som ingenting ;) men det kallar jag riktig svensk sommar, när man kan plocka vilda bär minsann. En nöjd dotter och ännu ett sommarminne.

(null)
Grattis 🎉

Grattis till världens bästa pappa/morfar på din dag. Idag är det din dag, en extra tanke till dig! Hoppas du har det härligt på semestern med mamma. Jag försöker att säga det så ofta jag kan, de tre orden som man inte kan säga för sällan JAG ÄLSKAR DIG! Så även idag säger jag det "Pappa jag älskar dig!" Jag är stolt över vem du är, allt du gjort, var du är idag och att du är du. Men framförallt att du är min pappa och mina barns morfar. Hoppas du har den bästa födelsedagen man kan tänka sig.

(null)

60 års fest 🎉

Det vart lördag och dagens planer vart 60 års kalas/fest för min farbrors fru :) Sambon skulle på andra uppdrag så jag och barnen vi gjorde oss fina och promenerade till min farbror. Ibland är det skönt när det inte är så långt ;) hehe Väl framme så bjöds det på tårta, fruktbuffe och massa gott. Dottern åt frukt så det stod ur öronen ;) hehe sen blev det lite spel också. Efter det grillat med tillbehör. Så gott, allt satt precis som det skulle. Så vi får minsann tacka för en trevlig kväll. Med mig hem fick jag två trötta, men nöjda barn.

(null)

Fransk hallonkaka 🇫🇷

För att igår när denna mamma äntligen placerade sig i sängen så surfade jag som alltid en sväng på mobilen innan jag somnade. Då snubblade jag över ett recept. Fransk hallonkaka, det både lät och såg smarrigt ut. Så det vart man tvungen att spara. Sen somnade jag. På morgonen blev det fix och trix här hemma. Städa och plocka undan massa saker. Lite rastlös som jag kan bli ibland ;) haha så varför inte sätta slag i saken och baka den här franska hallonkakan?! Hrm men jag och barnen kan ju inte äta hela själva.

Så det blev till att bjuda hit mamma och pappa. Samt min farmor på lite eftermiddags fika i trädgården. Vi passade även på att sitta ute och njuta av solen, som faktiskt lös idag. Det blev en mycket god kaka och alla njöt ;) en bit kaka skickade vi med mamma och pappa hem till mormor och morfar. Så där tog den slut ;) 

(null)