2017 ⭐️

Sista inlägget för i år :) tänk så mycket som har hunnit hända på ett år. 2017 ett år fullt med dalar och toppar. Mest toppar får jag säga :) Året börjad med ett Januari fullt av massa mysdagar och en dotter som börjat gå. Ett uppföljningsbesök på Neo hann vi också med! Sen blev det Februari månad, som bjöd på, mer snö än om premiären var i januari ;) hehe sen en massa mys med familjen och bullbak mums med slätabullar. Fylla år hann man också med, än om man slutat bli äldre ;) Vips så var det Mars månad. Där hans det med barnkalas, påskfirande till höger och vänster. Simning för Veijas del, inget som inponerade på mig. Men Veija diggade att simma :) Sen blev det April! April bjöd på tvårskalas för allas vår Veija, vi hämtade min lillebror i Kosta :) påskmat och frisörbesök. Maj månad kom sedan och bjöd oss på ögoninflammation, massa besök hos släkt och vänner. Minisemester till Köge, fira mormor och morfar som hade 60 årig bröllopsdag. Bonnamarknad och besök på mammas jobb för Veija :) Sen smög sig Juni på. Som bjöd på kalas, varma dagar, midsommarfirande och semester/sommarlov ;)

Vips så var det Juli, där det blev firande av världens bästa farmor som fyllt 90 år :) massa små utflykter hit och dit. Bärplockning på Eriksgården med älskade familjen. Utgång med de bästa och bakning. Sen blev det Augusti, här blev det en spontantripp till Helsingör med våra underbara föräldrar, Skånesdjurpark och en hel veckas stugmys med världens bästa familj. En liten dal, som rättade till sig med lite j*vlaenama! Jag tog steget mot ett hälsosammare liv och började gå ner i vikt! Vips September var här och bjöd på familjemys, utflykt, joggingturer för mig själv och med dottern. Oktober smög sig på. Återbesök på Neo som gick toppen, söndagsmiddagar, soppa hos farmor, viktnedgång :) November kom och året började ta slut. Men vi hann med familjeklippning, lov och besök på mitt jobb. Även 50 års fest och Mora träsk hans med i November. December stod för dörren och bjöd på besök hos doktorn, julmarknad, pepparkaksbygge, klägranen, julfest, pepparkaksbak i mängder. Julfirande och nyår!

Ja, kort sagt ett år fyllt med mycket kärlek och roliga saker. Allt fick jag inte med här men de mesta i alla fall. Även mindre roliga, men ack det struntar vi i att upprepa och tjata om! 

(null)




En tanke 💕

När man kan så ska man tycker minsann jag. Det är precis så jag tänker när jag ska besöka min älskade farmor, mormor och morfar. Att jag ibland köper med mig en liten blomma till dem och de blir alltid så glada men säger alltid standard frasen "Det hade ni inte behövt" Men de blir alltid så glada, varjegång. Tänk att så lite kan betyda så mycket för någon annan. Men jag brukar själv tänka så att hur hårt det än låter så är det ju roligare/trevligare att få blommor och presenter när man lever än sen. 

Därför fick det bli varsin bukett till farmor, mormor och morfar som tack för senast och gott nytt år! Nästan så man själv ville behålla buketterna. Men så glada de blev för blommorna även denna gången. Min älskade farmor som är över 90 år hade lagar middag och dukat fint när vi skulle komma på besök. En mysig fikastund hos bästa farmor/gammelfarmor. Som dottern sa häromdagen när sambon sa "Ja gammelfarmor är snäll" och dottern svara "Ja åh hon är min bästa vän" älskade lilla trollunge! 

Sen blev det en tur till världens bästa mormor och morfar framåt kvällen. För att även där ge dem en liten blomma :) som tack för senast ock önska gott nytt år! Såklart så blev de också super glada.  

(null)


2 dagars jobb...

Det blir två dagars jobb, efter några dagars ledighet. Så det får man kalla för kort arbetsvecka :) lagom om man frågar mig. Man ska ju inte klaga när man ansöker om ledighet och man får ledigt! Skönt, dessutom så har vi varit barnfria här hemma. Då dottern varit hos mina föräldrar i två dagar ;) Klart att man saknar den lilla lusen när hon inte är hemma. Men man hinner göra en del saker som man annars prioterar bort.  Men sen är det ju så att det är skönt att bara ha sig själv att fixa och packa till på morgonen ibland. 

Sen att det är jullov och mindre att göra på jobb gör ju inte saken bättre :) men det är rätt skönt. Ibland är man värd att ha lite luftrum och kunna andas ut på jobb. 
(null)


Stolt...

För att man inte kan vara annat än stolt i mammahjärtat, när dottern för första gången bajsar på toaletten. Inte bara jag som var stolt, även sambon var stolt. Men stoltast av alla var helt klart dottern själv. Som dessutom synes på bilden. Älskade lilla hjärta, tänk om bara några månader blir du 3 år. Som tiden springer iväg och det gäller att bara hänga med. Liksom bara suga åt sig allt som händer och ta tillvara på varje minut. Vara tacksam för allt man får vara med om. 

(null)




Juldagen...

Puhh då var det mesta beträffat julfirande över för denna gång. Det är alltid mysigt, med julfirande och allt vad det hör till. Men ack, lite skönt är det när det är över också. Juldagen till ära så gjorde vi det man ska göra! Vila och bara slappa, dock hann vi med att städa huset och rensa sambons gadrob. Taggad för lite shopping i mellandagarna :) något fynd hoppas man hitta! Vad kan bättre passa in på vår juldag än en bild på vår lilla chillkanin som ligger och slappar i soffan. 

(null)

Senare mot eftermiddagen blev det finbesök här hemma. Bästa Jocke kom på besök och det blev en liten tripp till affären för att inhandla dagens middag :) som Jocke haft med sig receptet till! Gott är bara förnamnet! Lite julklappar blev det med. Dottern nöjd över sin lera :) en mysig dag/kväll blev det efter allt julfirande. 

(null)

Julafton 🎅🏻

Då var även den 24 december här :) dagarna går så fort och det kanske har lite och göra med att man har något inplanerat varje dag! Men det gillas när det händer saker. 24 december och det betyder julafton :) mysigt! En lugn förmiddag och sedan julfirande nummer två hos världens bästa mormor och morfar. Som är bevisare än f*n själv. Envisades med att fixa och trixa med allt vad det gäller julmat och dukning. De är ju bara 82 och 83 ;) haha Sen att vi bara var 16 stycken haha!

Men det är lika mysigt som alltid med julen :) och vädret var som vanligt regn och grått! Men man har börjat vänja sig haha Än om julmaten inte är min favorit direkt så var det gott. Sen lite risalamalta :) det godaste av allt. Paketöppning med en trött dotter och besök av tomten blev det också! En trött men super nöjd tjej hade vi minsann här hemma sen på kvällen :) toppen kväll med alla nära och kära. 

(null)

(null)



Lillejul 🎄

Så har det blivit den 23 december och det innebär lillejul minsann. Detta år blev det hemma hos mammsen och pappsen :) mysigt och lillebror samt farmor var med i vanlig ordning. Dagen till ära hade vi, jag och Veija bakat en ny efterrätt ;) pepparkaks- och saffrans cheesecake MUMMA kan ni tro. Farligt god blev den allt! Vi käkade den obligatoriska julskinksmackan innan vi högg in på julklapparna samt spelade bingo och åt cheesecake. 

Helt klart en bra start på den här julen minsann. Dessutom så lyckades vi vinna lite smått på bingolotterna som vi köpt. Alltid lite spänning när man spelar ;) hehe Veija tyckte det var helt fantastiskt med julklapparna att få dela ut och dessutom få en egen cykel 👍🏻 det var helt klart pricken över i;et får man säga. Söta unge "Tack för cykeln" En lång och mysig dag. Där Veija kom i säng 23.45 men ändå skulle det läsas bok och inte vilken bok som helst! Bara en bok som gäller nu "Mimmi diskar"

(null)



Julavslutning 👩🏻‍🏫

Äntligen, får man säga så?! Efter en lång och intensiv termin på jobb så vart det julavslutning i onsdags :) En annorlunda dag och framförallt en kort skoldag för alla. Men sen var det fritids och för en gångsskull så prickar jag inte in stängning på jobb! Skönt jag lyckades pricka in öppning :) så kort dag för mig! Sen blev det att fara hem, hämta dottern och sen köpa blomma till kollegan som vi skulle hem till på kvällen för lite julmys. Inte nog med det, så fick vi alla pedagoger i klassen varsitt paket från alla barnen. Detta fina paket innehöll ett armband så fint.

Sen innan man skulle iväg igen på kvällen så kom svärmor förbi och lämnade en liten julblomma. Så fin, passade perfekt i hallen där den står så fint.  Sen avslutades denna dag på ett mycket trevligt sätt hemma hos kollegan tillsammans med övriga kollegor i vårt hus :) god mat hade vi beställt! 

(null)





Pepparkaksbak ☃️

För att även i år så fick vi till ett pepparkaksbak hemma hos svärföräldrarna :) det har ju liksom blivit en tradition kan man säga. Det var ju till och med så att vi gjorde det innan Veija var född. Faktiskt alla åren vi varit tillsammans jag och sambon ;) så femte pepparkaksbaket och Veijas andra! Vår egen lilla bagerska hade minsann fullt upp med att först, förstöra mammas pepparkakor som låg på plåten. Men sen så blev det bättre och hon bakade egna. Än om hon höll på ganska länge så slutade det med att jag fick baka 70% av degen ;)

Men det var helt klart värt det och mysigt var det. Än om vi nog inte kommer hinna med att äta alla pepparkakor, så är det trevligt och mysigt att baka :) härligt. Det blev en heldag hos farmor och farfar. Inte var dottern trött när det var dags för vila, nej då skulle hon göra allt annat. Men poff så sov både dottern och jag!

(null)

 

Julmys...

Tänk det är inte långtid kvar till julafton minsann. Den senaste veckan har gått av bara farten får jag säga. Massa julstök och fix. För att inte tala om allt som hänt denna vecka. Sista veckan på förskolan för detta år för dottern och i tisdags hade de julfest. Så sött, då fick jag lämna en liten tomtenissa på förskolan. Så glad och nöjd för att det skulle vara julfest. Men också för att det var morfar som skulle hämta henne på förskolan. Söta unge ;) hehe Själv så hade vi drop-in på jobb. Puhh jobbade länge, alla slutade 17.00 den dagen och sambon hade möte på jobb. Så tur morfar kunde rycka in :) dottern så glad och nöjd!

En lyckad dag för alla minsann och sista hela arbetsveckan för detta året :) skönt när man tänker så. Än om veckan kändes lång hehe Man jobbar i alla fall för sin lön och dubbelt upp. Tänk om alla kunde få en fin bonus bara sådär. Hade inte suttit helt fel ;) men man kan ju alltid drömma. För övrigt så fick vi en fin julblomma av världens bästa mamma och pappa :) pryder nu fint vårt köksbord! 
 
(null)

(null)


Jul temadag...

Ja precis som rubriken låter så hade vi jul temadag i måndags på jobb och då hade vi eller jag. Fått för mig att vi skulle baka pepparkakor ;) haha bara 72 barn som skulle vara med på temadagen. Självklart så skulle ju alla få göra allt, så man fick ju hålla vad man lovat. Att baka pepparkakor med 72 8 åringar det är minsann en utmaning, tur dem bara var 20 i varje grupp typ ;) haha men helt klart nöjda var alla barn! Som synes så blev det en del pepparkakor denna måndag, närmare 270 stycken, minst.

Så vi hade och göra. Efter typ plåt nummer 7 så gav jag upp räkningen och idén om att ha koll på hur många plåtar vi gräddade! Puhh kan man i all fall säga och skulle någon säga "Ska vi baka pepparkakor?!" Så får de göra det själva. Denna mamma ska inte baka mera pepparkakor detta året i alla fall. 

(null)


Julfina 💇🏻‍♀️

Äntligen var dagen kommen den 17 december :) vi har väntat minsann. För det var dagen med stort D :) hehe familjeklippning på schemat denna dag. Så spänd, minsann dottern skulle klippa topparna, höll på att somna när det var hennes tur. För innan det så hade sambon blivit både klippt och fått ny färg samt slingor. Jag fick ny fin färg, helt ny färg minsann. Så är det när man får för sig att man ska ha ny färg och det bara blir så bra varje gång :) så här bjuder jag på lite smakprov från vårt besök hos bästa Lotta på Konkret skönhet i Lund!

(null)



Julgranen 🎄

I år blev det minsann en julgran! Förra året hade vi också gran. Men året där innan blev det ingen. Men i år, trots att sambon minsann hade försökt förhala det hela några gånger. Så blev det en gran. Jag och dottern tog saken i egna händer och vandrade iväg tillsammans med Veijas farmor och köpte oss en gran. En liten och alldeles lagom gran för oss :) en stor gran om ni frågar Veija! Men precis lagom om ni frågar mig, så båda nöjda och glada. Även sambon erkände och sa att den var lagom.

Men nu skulle den ju pyntas och det hann vi minsann med i söndags innan vi skulle iväg. Fin blev det och helt efter Veijas vilja så när som chokladkulorna som vi fick hänga längst upp så inte Kiwi tar ett smakprov. Vi har även bågat oss på att ha klapparna under granen :) mysigt och fint! Kiwi har varit jätte duktig och inte rört dem alls, visar inget intresse för dem. Så vi hoppas på det bästa :) Dock var det minsann lättare att få både Veija och Kiwi att vara still framför granen i år än förra! 

(null)

 

Tredje advent 🕯

Tänk när detta fina foto togs var det endast en vecka kvar till julafton :) och nu i skrivande stund är det bara två dagar! Puhh det är så mysigt med alla tända ljus och speciellt alla ljus till jul. Det är liksom en speciell känsla när man tänder alla dessa ljus just till julen eller nära julen så som det är nu! Våra advents ljus är minsann lite annorlunda detta år. Men fint blev det även detta år. Brist på inspiration och tid att fixa något annat. Så fick man ta något som man hittade hemma. Men lika bra gick det!

(null)


Familj 💕

Det är ni, ni som gör mina dagar. Meningen med livet är ni min älskade familj :) Att få vakna bredvid dig min älskade Dennis, att varje morgon vakna och veta att det är med er jag ska få spendera tiden, det är guld värt. Går inte att beskriva med ord, så mycket ni betyder för mig. Jag bara älskar all tid vi spenderar tillsammans vi som familj. Jag älskar oss :) det är underbart att umgås bara vi. Men också när vi umgås med våra när och kära. Jag älskar er min lilla familj ❤️
(null)



Glidaren 🐶

Det är minsann inte alla som har en så kelsjuk lunchkompis som jag :) det är inte dåligt minsann. Alltid lika glad, oavsett när man kommer hem och hur länge man har varit borta. Vår allas något speciella fyrbenta vän KiwiKebab :) Du trampar ofta på våra nerver, men likförbaskat älskar vi dig tusen gånger om! Du har sånt tålamod och du är så snäll mot Veija. Som hund i en barnfamilj, får man utstå en del. Men kul har ni ihop, när ni utför era upptåg. 

Det är så skönt att ha dig hemma hos oss :) Det var ju faktiskt du som valde oss. Där du stod, redan då på två ben och stuttsade av glädje. Så valde vi dig! Du är speciell på många sett och vi skojar ibland och säger att vi fått dig för våra synder. Men innerstinne så älskar vi dig till 110% om inte mer! Min lunchkompis i vått och torrt ;)

Du gör dessutom ditt jobb. När det kommer "objudna" gäster som herrmo natten 02.30 så var du beredd och du gav dig inte! Som tur är, ingen som bröt sig in. Utan det var bara polisen ;) som skulle kolla så allt var bra. Mer om den historian behöver vi inte ta här. Men skratta kan man göra i efterhand. 

(null)

Lucia 🕯

Årets lucia har varit och tänk vi är halvvägs genom december månad redan. Lite speciellt har det varit i år på lucia. Då dottern gick sitt första luciatåg! Dagen till ära fick hon vara pepparkaka :) så glad och stolt visade hon upp sitt pepparkakshus och övat sångern har hon gjort några veckor här hemma. Vår söta lilla loppa :) när det är sådana här saker och stolpar påvägen som kommer  man plötsligt på hur stor Veija plötsligt blivit. Att tiden går för fort! 

Det blev i alla fall en mysig lucia. Med världens sötaste luciatåg och mysig frukost efteråt tillsammans med Veijas förskola. Veija tyckte det var toppen. Då både morfar och farmor var med samt mamma. Helt klart en mysig dag :) 

(null)



Min resa...

Nu kändes det rätt, att lägga ett inlägg om min resa :) kommer inte ens ihåg vilken vecka som var sista veckan jag uppdaterade. Men nog om det, nu kände jag i alla fall för att skriva ett inlägg. Då jag lyckades med - 1,5 kg förra veckan. Snacka om lycka, det är sådana tillfällen som får en att bli extra peppad. Veckan där innan hade jag + 0,5 kg men så var det rödaveckan! Har för tillfället tappat totalt 8,9 kg så nära 10 kg :) får vi se denna vecka vad som händer.

(null)



Julmarknad & pepparkakshus...

En super mysig andra advent som bjudit på både julmarknad och pepparkaksbygge :) en bättre söndag får man allt säga. Hastigt och lustigt så bestämde vi oss för att åka på julmarknad och detta året blev det till Löberöd. Ingen av oss hade varit där tidigare. Dock var det ingen stor julmarknad, men det var trevligt och mysigt ändå ;) att spendera tid med de bästa man har sin familj och min egen lilla familj :) Veija tyckte det var mysigt med den lilla snön som kom. 

(null)

Sen avslutades denna dag hemma hos mammsen och pappsen där det stod husbygge på schemat. Årets pepparkakshus är gjort och detta är Veijas första men absolut inte sista :) hon tyckte det var super kul och spännande. Så nu är det lite mer jul här hemma. Med ett pepparkakshus i vardagsrummet. Mysigt, vi blev dessutom bjudna på tacos denna kväll :) toppen om ni frågar sambon! En lyckad andra advent. Imorgon ny vecka :) får vi se vad den bjuder på!  

(null)





1 advent ⭐️

Det är ju nästan lite komiskt när man tänker efter :) här kommer ett inlägg från första advent som var för en vecka sedan. Ja, exakt en vecka sedan. Då det faktiskt är andra advent idag. Men visst är det mysigt. Jag brukar ha som tradition att pynta och ta fram "alla" tomtar den första advent och ja så blev det även i år. Dock brukar granen inhandlas något senare. Men allt i tur och ordning! 

Det är ju bara så mysigt att hänga upp all julbelysning och bara njuta. Då känns det verkligen som att det snart är jul. Än om vi inte har mycket pynt och ståt så är det ändå mysigt minsann :) Man rår liksom om familjen och sina nära ännu mer på något sett.

(null)


Julfest 🎅🏻

Ett något sent inlägg men vad gör det. Bättre sent än aldrig om ni frågar mig. Men nog om det, här kommer i alla fall ett kort inlägg om vår kära julfest med jobbet. Trevligt var det och god mat får man säga. Så glad att det var annan meny än julbord :) hehe julmat kommer man ändå äta några gånger så skönt att slippa det redan nu ;) om man nu får säga så. För att inte prata om efterrätten. Den var toppen, men de hade nog kunnat servera vad som helst då det var ett tag sedan man åt chokladkaka.

(null)

Skyltlördag 🍩

Det var minsann dags för lite "julmarknad" eller så fint som det heter skyltlördag här i vår by nu i lördags. Dock tycker jag att det är tråkigt och lite synd att det är mitt på dagen när det är ljust. Tycker att julmys med alla ljus också ska vara när det är mörkt. Men trots att det minsann var ljust så vart det kallt och mysigt. Dottern var lite trotsig och sur när vi skulle bege oss. Men sen så, tinade hon upp. Fick dessutom äta en liten munk :) vilket var toppen. Dessutom ett plus när man fick välja hur den skulle se ut själv. En mysig dag med lilla familjen :) (null)


Kvälls- & helgmottagning...

Fredag eftermiddag/kväll fick jag och dottern tillbringa någon timme på kvälls- och helgmottagningen i Lund. Då dottern varit lite smått rosslig och hostig några dagar/nätter. Men inte mer än en vanlig förkylning, men hostan hade varit mer på taglig samt att hon varit super rosslig i luftrören. Så det blev ett beslut in till Lund för att ta en koll.

Min lilla snutta, så duktig i väntrummet. Tog ca 1h innan det blev vår tur. Sen fick vi vänta på läkare, när vi träffat en sköterska. Blev besked snabbt att ett stick i fingret skulle vi ta. Duktig som alltid när vi är någonstans, så sträcker dottern fram ett finger. När sköterskan säger "då måste jag låna ett finger" de tar provet och sen får vi vänta en stund på att få träffa doktorn igen. Först ville de bara skriva ett recept på hostmedicin. Men denna mamma gav sig inte och fick tillslut utskrivet luftrörsvidgande medicin.

Skönt att ändå få det man vill, dessutom när man känner sitt barn bäst. Vi hann dessutom hämta ut receptet precis innan apoteket stängde! Tur hade vi med för det var sista masken för barn 2-4 år! Puhh hemma efter 2h bra jobbat! En duktig dotter 💟 minsann min älskade tös! 



Glöggmys 🍵

Ja ni läste rätt! Det blev glöggmys härom kvällen :) Det var nämligen dags för mig och sambon att ha vår årliga paketinslagnings kväll. Där vi i princip slår in alla julklappar på en kväll och har tända ljus. Mysigt om ni frågar mig och detta året så överraskade jag sambon med glögg, pepparkakor och ädelost ;) mumsigt! Dock är inte glögg min favorit precis. Men ibland får man offra sig! Bjuder på en mysig bild :) paketbilder lär det bli flera gånger om senare så de sparar vi på.