Ledig dag...

För att idag har dotterns förskola stängt minsann, så därför det blev min sista dag på jobb igår. Skulle jobbat idag egentligen! Men sen blev dottern förkyld :/ typiskt. Inte så mycket att göra åt det, är ju sådana tider vi går mot nu. Så vad passar bättre än en slapp dag i soffan?! Både jag, hunden och dottern placerade oss i soffan. Mys med filar och lite gott. Skönt med en lugn dag, så inte har vi gjort allt för mycket idag. Men det är skönt med sådana dagar också :)  

(null)

Sista dagen 👩🏼‍🏫

Idag är dagen som jag de senaste veckorna har räknat ner till. För idag är det min sista dag på jobb innan det vankas lite semester och sedan föräldrarledig för en tid framöver :) kändes minsann konstigt att packa matlåda, jobbväskan och bege sig till jobb imorse. Man hade liksom ändå vetskapen om att det var sist dagen. Hade en bra sista dag får jag säga, bästa kollegorna samt barnen i klassen överraskade mig med presenter och jag fick tid att bjuda på glass. Alla barnen blev självklar nöjda :) så även jag. 

Det var helt klart med blandade känslor som man gick hem från jobb idag, än om det var skönt. För nu kan man slappna av lite mer. Ändå varit lite nojig över att "lilleman" skulle få för sig att komma ut när jag var på jobb. Men ack nej så skönt, har sagt att han är välkommen i september :) så snart är det september ;) kommer sakna mina kollegor något enormt, ja även barnen såklart. Men nu ska vi vila och ta det lugnt innan lillebror är här :)

(null)

Ultraljud nr 4 👶🏻

Dagen till ära så var det dags för ultraljud igen :) fjärde gången minsann. Det är alltid lika spännande med ultraljud, att få se bebis igen också. Precis som sist så såg allt fint ut med "lilleman" han växer och mår bra. Nu ligger han 32% över det "normala" hehe så han är en "stor"bebis :) de räknade ut att han skulle väga ca 3206g nu! Men sist låg han 37% över ;) hehe men så är det. En snäll barnmorska denna gången precis som sist. Men hon tyckte att det var lite konstigt att vi inte fått en tid till specialistmödrarvården idag med. För sist fick vi typ vänta i över 2h.

Så denna gång smet hon in där och fick bokat en tid till oss om mindre än en vecka :) vilket kändes bra. Så ultraljudet idag gick både bra och tog inte så lång tid :) men barnmorskan sa att det säkert var fel räknat med en vecka i alla fall. Men klokare kring det lär vi inte bli ;) haha han kommer helt enkelt när han kommer. Vi längtar något enormt efter lillebror nu och speciellt storasyster längtar!

Utflykt 👧🏼

För att idag var det dags att lämna denna loppa på förskolan med matsäck och allt :) lagom nöjd! Ett litet busfrö som var taggad på utflykt. Det vintigaste i matsäcken var ISTE :) haha söta du! För mig var det näst sista dagen på jobb! Känns faktiskt konstigt minsann, att imorgon är sista dagen på ett bra tag. Nog om det hämtade i alla fall en glad lus från förskolan idag, som alla andra dagar. De hade haft en mysig utflykt och dottern var nöjd. Men självklart trött ;) haha inte lätt att vara liten!

(null)


Milkshake 🤪

Gottigottgott en måndag som denna, man får ju se till sina behov :) tur man har en snäll sambo som köper hem allt man blir sugen på. Sen kan man fixa och trixa hur man vill. När vi väntade dottern så fick jag spel på frysta körsbär ;) haha ja vet av alla saker. Har alltid tyckt att det är gott, men då skulle jag ha det nästan varje dag :) haha nu denna graviditet har det inte varit något speciellt så. Men de senaste veckorna så har ja varit extra sugen på drickan Ginger ale, isglass eller milkshake ;)

För övrigt så har det varit en dag på jobb och förskola. Skönt att sluta 16.00 hinna hem och vila lite innan det är dags att göra mat. Sen fick vi minsann finbesök på kvällen av bästa lillebror som var hemma en snabb sväng från Norge :) hehe en stunds vila för mig blev det allt, då dottern underhöll morbror ;) en mysig stund!

(null)


Slapp söndag 😴

En alldeles lagom och slapp söndag minsann. Den satt där den skulle. Inga måsten och inget inplanerat på hela dagen. Så skönt, att bara vara hemma. Glida runt i mjukiskläder hela dagen lång :) inte varje dag man kan göra det. Men idag är en sådan dag! Slappt på soffan, käkat frukost, lekt med dottern. Lite lunch på det och sedan sängen för en stunds vila igen. Haha nästan lite komiskt, dottern sover inte middag längre på förskolan, men när vi är hemma så gör hon det, ibland för att mamma i huset behöver vila ;) haha Ladda batterierna för imorgon är det jobb :)

(null)

Lördagsmys 👫

En lugn lördag, lagom trött i både kropp och knopp minsann. Inte så konstigt då man är lite förkyld, varit hemma i tre dagar, inte gjort så mycket. Höggravid också vidare. Så idag fick det bli en lite längre promenad tillsammans med dottern. Köpa blommor och lite annat :) lagom täppt i näsan var man när man kom hem. Sen fick man vila lite innan det var dags att bege sig till mammsen och pappsen. För att idag blev det lite kvällsmys hos bästa pappa och mamma :) Grillat och annat gott minsann. Det var inte igår som vi grillade precis. 

Har ju varit grillförbud ett bra tag, sen har det inte blivit av bara ;) vi som annars älskar grillat både jag och sambon. Ja även dottern :) så det var extra gott idag minsann. Dottern som stolt visade upp sin fläta som hon hade fått i håret :) hehe älskade lilla du. Snart blir du storasyster och kommer växa några cm :)

(null)

Sommardag ☀️

Trots att de lovat sämre väder, så har det varit två fina dagar nu :) riktiga sommardagar och jag har knappt orkat gå ut. Men sånt är det när man är höggravid och förkyld på det. Trots det så har det börjat släppa i halsen i alla fall :) skönt! Så idag fick jag tvättat en maskintvätt, städat ena toaletten. Skönt att orka göra lite i alla fall. Men sen var jag minsann helt slut efter det. Puhh fick landa på soffan en stund innan svärmor kom för att hämta dottern på förskolan. Sen roade de varandra :) så kunde bara vila, fick dock ta mig till affären en snabb sväng. Sen hem igen, skönt med lite frisk luft i alla fall.

Skönt, trots att man var helt slut i kroppen när man kom hem. Tur att man har cykeln :) hade inte pallat gå. Eller jo kanske till affären men inte hem igen. Men, men sånt är det. Två dagars sjuka blir till tre. Så jag kan vila upp mig ordentligt inför nästa vecka. Då det återstår 4 arbetsdagar innan lite ledighet. Sen är det inte länge kvar innan "lilleman" kommer till oss. Men nu ska ja kurera mig.

(null)

Förkylning 🤧

Hej förkylning, ja där kom den som ett brev på posten :( så segt vaknade redan igår tisdag med ont i halsen. Men man tänker ah de går över, de brukar ju släppa. Men hade det hela dagen, även super trött efter att ha jobbat halva dagen, nära på att gå hem från jobb då. Men ack höll ut, tog två panodil och höll ut. Men imorse vaknade jag med ännu mer ont i halsen, trött i kroppen och täppt i nästan. Så det blev till att stanna hemma :/

Lämna dottern på förskolan typ 2 minuter bort. Men ändå helt slut i kropp och knopp när jag kom hem. Så det blev soffan, vaknade efter 1,5h. En dusch och lite mellanmål. Kolla lite tv sen blev det lunch, inte speciellt hungrig. Sen sängläge 1,5h innan man traskade och hämtade dottern igen. Allt fint med henne. Hem och inta soffan igen innan sambon kom hem. Fy att man kan bli så trött, är i alla fall glad att jag ej fått feber och ont i kroppen nu när man dessutom är höggravid. Hoppas förkylningen försvinner snabbt.

(null)

Bulan vecka 33-34 👶🏻

Ja för att efter idag återstår 8 arbetsdagar :) spännande minsann. Vi är klara med vecka 33-34 ja eller nått. Känner att efter förra ultraljudet så blev det minsann ännu mer förvirrat då jag hade gått in i vecka 32 men bebis var som i vecka 35! Så de här med att räkna veckor de har vi liksom lagt lite åt sidan känner jag. För verkar inte vara någon som har riktig koll. Tror ju stensäkert att vi är felräknade och ligger före den veckan som de har sagt att vi är i. Men mitt i detta så känns det som huvudsak att både bebis och jag mår bra.

Ingen diabetes, det har de uteslutet nu för 4e gången med "lilleman". Så han ligger där inne och goar till sig bara :) mys med alla dessa rörelser, sparkar och allt vad han fixar med där inne. Så mysigt, har ju lagt sig rätt dessutom och jag kände när han gjorde det. En häftig känsla! Nästa besök hos barnmorskan är föst om nästan två veckor, men innan det ska vi hinna med ett tillväxtsultraljud till :) spännande att få se "lilleman" igen och höra vad som ska planeras här näst.

(null)

Tomater 🍅

När trädgården levererar dag efter dag nästan. Ja, inte långt ifrån i alla fall. De senaste dagarna har där varit tomater att plocka varje dag, men typ 1-3 stycken. Idag var där minsann lite fler. Så vi fick ta en liten skål, så här blev det minsann tomater till kvällsmiddag :) Det är minsann skillnad på hemmaodlade och köpta. Så är det bara ;) dottern precis som jag bara älskar tomater. Frågar man henne vad hon vill ha för grönsak så blir det tomat. Jag lika så faktiskt, tycker om de mesta. Men tomater är minsann favoriten.

För övrigt så har vi slappat hela dagen och laddat upp för en veckas jobb. 5 arbetsdagar denna vecka minsann. Spännande och totalt 9 kvar innan lite ledighet innan "lilleman" kommer. Vi längtar!

(null)

Söndag...

När man får vakna upp till det här! Finns inget bättre, efter ännu en godnattssömn så är det söndag och vi ska stiga upp. Eftersom det blev en ganska så sen kväll igår med kräftskiva och kalas. Så blev det inte till att ställa klockan idag. Behövs inte för de här två drar igång vid 07.00-08.00 haha Det sköna med allt är att man vackert kan ligga kvar och halvsova ett tag till. De sköter sig själv. Inga planer för dagen minsann, blir en slapp söndag vilket gillas och sambon är på bättringsvägar. Så hoppas vi andra slipper förkylningen och annan skit.

(null)

Kräftskiva & kalas 🎉

För att det är lördag och idag står det kräftskiva/kalas för pappsen på schemat för vår lilla familj :) gott med kräftor och räkor. Inte varje dag man äter det minsann. Sen allt gott som man har till är också toppen. Även dottern åt kräftor, räkor det älskar hon :) hehe sen blev det efterrätt inte i min smak, men det slank ner en bit. Sen lite annat gott ;) pappsen blev firad och vi sjöng. Det viktigaste av allt om ni frågar dottern. En mysig kväll med släkten och familjen.

(null)

Fredagsdrink 👶🏻

Ja, det är ju trotsallt fredags så varför inte starta med en drink? Man har ju börjat få rutin på den här proceduren ;) haha både på gott och ont. 5e gången för min del och 4e med "lilleman" i magen. Upp efter klockan, lämna dottern på förskolan. Sen bege sig till barnmorskan. Fastevärdet var fin fint 4,4 :) inget socker i urinen så det börjar i alla fall bra. Sen lite väntan, men fick höra "lilleman" allt fint med honom och han växer på där inne i magen. Blodtrycket var också bra och allt fint. Sen var det dags för stick igen, super bra 7,4 visade det. Så ingen diabetes här inte.

Men det trodde varken jag eller min barnmorska så vi hade rätt. Fick lägga in resultatet också i min journal. Så nu återstår det ett ultraljud till så vi vet ungefär hur stor "lillebror" är där inne. Men han växer och mår bra. Men stör mig lite på varför de bara inte kan erkänna att de kanske kan va så att de räknat fel. Vi tror helt klart att de gjort det och även min barnmorska. Men vi får la se :) skönt att allt är fint med bebis och ja även mig! Så i helgen får vi fira. 

(null)

Syskonkärlek 💏

Emellanåt känns det minsann som om det är en hel evighet sedan dottern var bebis och kom till världen. Men i vissa lägen känns det som om det var igår. Förevigade magen med "lillebror" idag tillsammans med storasyster :) myspys. Bilden nere till höger är en favorit i repris. För exakt samma bild tog vi med Veija i magen. Ska bara hitta den, har den som riktigt foto! Man ser skillnad på formen på magen måste jag säga. Sen hann ju inte magen bli så stor med dottern, eftersom hon hade bråttom ut. Men denna bild väcker minnen minsann. Älskade barn, snart har vi två utanför magen! Våra små mirakel.

(null)

”Lillördag” 😁

För att idag är det faktiskt "Lillördag" och det innebär att det endast är 2 dagar kvar av denna arbetsvecka. Sen är det dags för en efterlängtad helg. Efter jobb idag så blev det en sväng till apoteket för att köpa lite blandat. En nöjd dotter som dök ner bland sminket och provade en del som synes på bilden. Snygg blev hon ;) hehe söta unge. Sen åkte vi till Netto för att fynda några billiga varor :) gott! De hade nästan allt även denna gång.

(null)

Är det "Lillördag" så är det minsann. Sen får man passa på att "synda" lite innan man får sin dom på fredag då man ska göra ännu en glukosbelastning. Kan minsann rekommendera dessa härliga bullar från ICA :) dessutom 4 för 20:- så extra billiga. Dottern svepte sin snabbt kan jag säga. Ja även min och sambons åkte ner snabbt de med. En mysig onsdag med andra ord.

(null)

”Lillebror” 👶🏻

När storasyster är med och får välja så blir det fint. Tänk det är inte så hemskt lång tid kvar tills "lillebror" faktiskt är utanför magen. Det är svårt att greppa, trots att allt är så nära. Sista saken på listan inför "lillebrors" ankomst är nu inhandlad :) nappar. Man vet ju aldrig om bebis vill ha napp eller inte. Men man får i alla fall ha någon i beredskap. Föredrar ju nappar från namnnappen egentligen, men svårt när "lillebror" inte har fått något namn ännu. 

Så det fick bli av samma modell, men med djurmotiv :) dottern lagom nöjd och exalterad över att vi först skulle köpa nappar, sen att hon fick välja vad det skulle vara på dem. Man har nästan glömt så små de första napparna är. Åh tänk dotterns första napp var ännu mindre! Gud vad man längtar, nästan helt färdig packad med förlossningsväskan. Endast de sista kvar så som tandborste, hårborste och övriga hygienartiklar. Samt mobil och laddare osså. Det blir liksom så verkligt när man packar ner dessa små kläder.

(null)



Tandläkaren 👧🏼

Stora tjejen som hade tid hos tandläkaren idag :) spännande ändå. Sist vi va där va på deras 1 års kontroll. Nu var det dags för 3 års kontroll. Tur vi var i tid, så vi hann borsta tänderna, gå på toa. Samt leka lite i väntrummet, ett toa besök till 5 min innan vi blev inkallade så behövde lusen uträtta nr 2 ;) hehe gick fint! Sen fick vi komma in till tandläkaren, hrm lite smått skeptisk var dottern mot att sitta i den där stolen. Men efter en liten stund när sköterskan gick för att hämta tandläkaren, så hoppade hon upp i stolen.

Sen kom tandläkaren och snackade med henne. Visade lite vad hon skulle kolla i munnen också. Hrm dottern visade först sina framtänder, sen gapade hon. Eftersom hon va så duktig så fick hon välja en liten sak i burken. Det blev en gul dinosaurie :) tandläkaren var super nöjd med dotterns tänder! Toppen, de trodde till och med att hon inte använde napp. Så det blev en sväng inom city gross när vi cyklade hem för att få en belöning och köpa lite annat. 

(null)


Trött tisdag...

Andra dagen denna vecka som man är på jobb ;) hehe idag är en trött dag. Haft lite ont i rumpa/rygg emellanåt. Men får variera mig med att sitta, stå och gå på jobb. Så har det gått fint. Men så är det när man är gravid och bär runt på några extra kilon. Blir besök hos barnmorskan i slutet av veckan! Trots att man är på jobb, så känns det inte riktigt som att man har börjat jobba, då dagarna är sega. Sista dagarna på sommarfritids. Skolorna drar ju inte igång förrän på torsdag! Så tre sega dagar, får man säga. Men sen drar det igång.

Efter idag är det minsann 12 dagar kvar att jobba. Hoppas jag kan jobba augusti ut. Hade varit skönt, men vi får la se. Men målet är augusti ut, sen får vi se om det blir för tungt eller så. Det får tiden utvisa och man får ta en dag i taget.
 
(null)


Hej vardag...

Så vart det måndag igen och det är dags att komma in i allt vad vardagsrutiner heter igen. Än om man redan jobbat två dagar så har dottern inte varit på förskolan. Så nu ska vi få ihop vardagspusslet ett litet tag innan "lilleman" kommer och då blir det andra rutiner som ska sättas. Men det tar vi då i september någon gång! Nu är det jobb och förskola som gäller. Första dagen på förskolan, ny avdelning och allt. Mycket att ta in. 

Men en glad tjej lämnade jag i alla fall till förskolan. Så det var skönt när man sedan skulle trampa mot jobb. 14 dagar kvar :) vi räknar ner. Efter en hel dag på jobb är man lagom trött. Hem och hämta dottern på förskolan. Där vi möts av en glad tjej :) som blir extra glad när både mamma och pappa hämtar :) allt hade varit toppen hela dagen, fixat toabesöken bra och allt. Man kan ju inte bli annat än stolt i mammahjärtat ;)

Hem och fixa med lite blandat. Sträcka ut ryggen på soffan en stund innan det stod korvstroganoff på dagens matlista :) mums. Plötsligt blir det väldigt tyst i soffan. Går in för att kolla och där ligger en trött tjej som somnat. Kom på att vi glömt fråga om hon sovit på förskolan. Så skrev och frågade. Nepp inte sovit alls på förskolan så inte konstigt att hon va helt slut. Stora tjejen minsann!

(null)


80% 👶🏻

Det är minsann så att man får nypa sig i armen för att verkligen förstå att det redan gått 80% av graviditeten idag, eller minst 80%! Tänk det är som mest 20% kvar, det är inte speciellt mycket kvar tills "lilleman" är helt färdig bakad! Svårt att förstå faktisk, att där faktisk är en liten bebis i min mage. Som ligger där inne och har det bra. Tjockar på sig och förbereder sig för livet utanför. Vi längtar till september då vi är säkra på att "lilleman" kommer då! Magkänslan har sagt det hela tiden. 

(null)


Lördagsmys 💕

För att det är en efterlängtad lördagsmorgon tillsammans med hela familjen. Finns det något bättre!? Så skönt att bara vara, ta det lugnt och umgås med familjen. Tänk att jag får äran att vakna bredvid dessa godingar varje dag. En del dagar bokstavligen om dottern kommit in på natten till oss. Annars smyger hon in på morgonen för att mysa lite. Speciellt på helgerna, denna stund är så guldvärd. 

Dessa två alltså ;) söta är de tillsammans. Vilka kompisar de blivit. Varjedag är det fullfart och massa mys mellan dessa två. Svårt att stoppa de ibland när de sätter fart. Men det är så härligt att se att de har varandra. 

(null)

AW med jobb 👩🏼‍🏫

Så vart det fredag och de två första dagarna på jobb är avklarade. Det känns konstigt att ha börjat jobba igen, man är liksom fortfarande hemma mentalt men på jobb fysiskt. Nedräkningen har minsann börjat nu 14 dagar kvar att jobba, det är mitt mål att min sista dag är den 30 augusti. Så hoppas att "lilleman" håller sig där inne augusti ut i alla fall. Sen är han välkommen när som! Swish har dessa två dagar sagt, så hoppas de resterande 14 går lika snabbt.

Men åter till dagens rubrik, AW med jobb idag. Som tur är så är det i Staffanstorp och på jobb. Så man behöver inte ta sig så långt i alla fall. Man är ändå ganska så trött minsann. Så det ska bli skönt att hoppa i säng ikväll minsann. Men det blev en trevlig kväll med alla goa kollegor. Samt att vi lekte lite lekar som vanligt, puhh säger jag. Tur var det inte så fysiskt.

(null)

TUL 👶🏻

Så har det minsann äntligen blivit dags för ultraljud igen :) alltid kul och spännande. Allt bra med "lilleman" där inne som växer som bara den, ligger ca 37% över kurvan så det är en stor bebis! Har gått in i vecka 32 men lillebror är stor som om jag vore i vecka 35. Så ja lite förvirrad är man allt, men allt såg som sagt bra ut och bebis mår bra. Så även jag ;) Efter ultraljudet fick vi göra lite prover och träffa en läkare för vidare planering. Tog bara två timmar! Lagom hungriga minsann, de hade kommit fram till att jag ska få äran att göra ännu en glukosbelastning för att verkligen kunna utesluta graviditetsdiabetes. 

Som jag hade med dottern, men denna gång visade det inget. Men kan ju ha fått det nu senare, så får se. Skulle det inte vara det så är han bara stor helt enkelt sa dem. Så ska få remiss till att göra en glukosbelastning till och en remiss till ännu ett ultraljud för att se hur stor han är om någon vecka. Men ser det hela som positivt att det är en stor bebis, eftersom dottern inte va så stor. Trots att hon också va större för sin vecka. Men både jag och sambon är övertygade om att de har räknat fel, samt att han kommer i september och inte oktober.

(null)

Älskade barn...

Det är så härligt när man får alla dessa underbar bilder från svärföräldrarna när de hsr dottern ett par dagar. Dessutom fick dottern ledigt ytterligare ledighet i två dagar :) men snart är det minsann dags för förskola och rutiner igen. Känns konstigt minsann, men sånt är det. En lycklig lus som är hos farmor och farfar. Inga problem alls att åka med de hem och vinka av oss. Hehe söta du! Sen att man dessutom fick bada två dagar i rad hemma hos bästa farbror med fru. Dottern älskar minsann att bada och dessutom så hade de gjort pannkakor :) mums tycker dottern.

Men det är inte utan att man saknar henne direkt när hon åkt typ. Det känns både tomt och tyst! Sen att man får passa på att fixa lite hemma med saker som är lättare att göra utan att dottern är hemma. Dock är det svårt att göra vissa saker nu, med magen som är lite ivägen när man ska göra vissa saker. Men det är ändå så härligt och mysigt.

(null)


Semesterslut...

Sista semesterdagen är här och det är endast jag samt hunden hemma. Då sambon jobbar, dottern är hos farmor och farfar ett par dagar. Kändes minsann konstigt att typ vakna själv. Men samtidigt  lite skönt för man hade ingen tid att passa och det kunde gå i min egen takt men mina extra kilon ;) haha Ändå uppe i hyfsad tid 08.00 :) sen efter frukost blev det att cykla till jobb för att skriva ut lite, sen hem igen i värmen. Sen blev det minsann en förmiddag hos bästa farmor tillsammans med mammsen och pappsen. Det blev fika och trevligt sällskap. Köpte med bröd och fick lämnat in mina paket på Ica. 

Efter besöket hos farmor for jag och mammsen en sväng till Burlöv center där jag köpte strumpor till lilleman :) hehe är han lika varm som storasyster så lär han inte kunna ha tjocka strumpor ;) hehe så fick köpt några tunna. Sen kollade vi på lite ditt och datt. En mysig fika blev det också ;) mums med chokladboll och iste! En mysig och lugn sista semesterdag :)

(null)

Cykling 🚲

Det ska börjas i tid, övning ger färdighet. Tänk sen när hon kan cykla själv och man knappt hänger med. Det går så fort allt sådant. Man får ju liksom nypa sig i armen ibland, men något av det bästa som finns är faktiskt att se sina barns framsteg och hur de utvecklas varje dag. För utan att vi vet om det så utvecklad de varje dag. För en del är det ett litet steg, för någonannan är det ett stort steg.

Alla är vi olika och tur är la det. Men åter till cyklingen, dottern har inte varit så intresserad av att sitta på den också. Utan titta och känna. Men den senaste tiden har hon velat sitta på den. Nu även åka lite med hjälp och stöd såklart. Nu övar vi för att benen ska gå av sig själv ;) hehe heja heja!

(null)

Sista...

Då går vi in i sista svängen vad det gäller semester för den här gången. Endast tre dagar kvar av semestern. Känns faktiskt lite konstigt, man har ju endå varit hemma ett tag. Sen dessutom så vet man att man ska jobba 16 dagar innan det är dags att vara hemma igen. Men ska ändå på något sett bli skönt att komma igång med lite rutiner. Så hoppas vi att jag kan jobba augusti ut! Som planen är i alla fall. 

Idag måndag hade vi lite smått på vår att göra lista jag och dottern. Cykla till barnmorskan för att lämna ett urinprov, handla blomma till pappa/morfar samt fylla på mitt mini apotek hehe Åh slutligen gå en morgon/förmiddagsrunda med Franken. Som synes nedan så var det som alltid en stolt tjej som fick gå med Franken i värmen. Varmt för alla, både oss och hund. Men sen cyklade vi hemåt igen. Då roade dottern sig med pappas hörlurar :)

(null)

En mysig första dag på denna vecka med min lus :) på kvällen blev det mys med hela lilla familjen! Blåsa såpbubblor blev kvällens nöje ;) hehe vem var mest road? Haha det var nog minsann sambon. Ja även hunden tycker det är toppen :) än om hon blir gasig i magen av alla bubblor hon fångar haha

(null)


Grattis bästa pappa 💛

För att idag är det inte bara söndag och en vanlig dag. För det är bästa pappas födelsedag :) 5 augusti för att vara exakt. Det blev lite middag hos oss på kvällen. Både mammsen, pappsen, Frank och svärföräldrarna var bjudna på middag. En trevlig eftermiddag/kväll minsann. Vi fick dessutom klippt häcken, så den är fin och tar mindre plats. Helt sinnes vad den har växt detta år. Trots denna värme och torka.

Det blev minsann kycklinggryta med ris till middag också sallad :) mycket gott och uppskattat. Vi fick ju även sjungit för pappsen på hans dag, det tyckte Veija var toppen. Så ett stort GRATTIS till världens bästa morfar/pappa på hans dag. Vi alla älskar dig!

(null)

Bulan vecka 31-32 👶🏻

Vi ska inte snacka om att tiden går, både dagar och veckor bara swishar förbi. Vi har snart passerat vecka 31 och går in i vecka 32 :) wow säger jag! Dock tror vi fortfarande att vi är längre gångna. Men det får vi förhoppningsvis svar på nästa vecka när vi ska på ett ultraljud till ;) för att se hur stor lillknodden är, då magen växer bra och vi ligger på översta kurvan så är han ingen liten bebis. Spännande, hur som haver så har vi passerat vår mentala gräns 29+6 då dottern kom. 

Besök hos BM idag, vägning, kolla järnvärdet som var bra. Mäta magen som växt bra som sagt, blodtrycket låg bra och lillebror mår fin fint. Spännande tyckte dottern att höra hjärtljuden, få se när mamma fick stick i fingret osv. Sen efter besöket så tog vi en sväng inom öppnaförskolan/BVC för att kolla läget. Dottern blev förtjust och fick leka där en stund. Idag hade vi inget besök inbokat. Så vi håller fredag för resten av dagen och sen är det helg. Endast tre dagar kvar på semestern.

(null)


Tomater 🍅

När man helt plötsligt har en kruka full med tomater och man inte gjort något mer än låtit förra årets tomatplantor stå där och dö. Ja bokstavligen! De stod och ruttnade. Sen drog vi upp de, eller ja min mamma gjorde det när hon va här. Sen har vi inte orkat göra så mycket mer med krukan i år. Sen plötsligt en dag så var där något litet grönt i krukan och jag trodde att det var ogräs. Men orkade inte stå och pilla med det. Så tänkte att jag drar upp det när de blivit lite större. Lättare då!

Haha men sen så blev det större minsann och när jag väl tänkte dra upp det så upptäckte jag att det faktiskt var massa tomatplantor :) haha så vi lät dem stå. Ja, de har fått vatten lite då och då. Men nog inte så mycket som alla säger att tomater behöver. Men nu har det dessutom blivit en massa tomater som dessutom går att äta efterhand. Vi hade inga större förhoppningar om att de skulle bli röda. Haha men det har de blivit!

(null)

Ledighet 🌻

Härliga sommardagar minsann, snart har hela denna semestervecka flugit förbi den med. Snart bara tre stackars dagar kvar av semestern. Sen ska man jobba 16 dagar är målet innan man tar lite semester/F-ledigt innan lillkillen kommer :) spännande de här. Det går fortare än man tror, redan onsdag idag. Vi har haft en skön dag hemma, inga måsten också. Bara vara är skönt i denna värme :) speciellt med mina extra kilon! Man får ta tillvara på varje stund/dag med dig min skatt! Det är det bästa med att vara ledig. Att få tillbringa tiden med min familj!

(null)