Mysig fredag...

Idag har det varit en mysig dag :) en bra dag hela dagen. Upp i lagom tid, vilket vi inte gjort på länge. Typ sovit till 11.00-11.30 de andra dagarna. Men idag stod klockan på 09.00 men gick upp redan 08.30 när Veija ändå skulle äta.
 
Fixade Veijas väska packade också vidare :) fick med allt som skulle med när vi var bjudna på svamp brunch hos mamma och pappa samt morbror :) så efter att ha packat allt och gett Veija mat kollade vi lite tv. Sen blev det en tur med Kiwi ;) innan vi traskade iväg. 
 
Goda svampar vi jag smaka som lillebror hade köpt :) mumma minsann. Trevligt som alltid och Veija mumsade i sig både gröt och torsk med potatis och dill. Vår duktiga tjej :) gott med mammas hemmagjorda mat.
 
Sen hemgång och svida om till träningskläder då det var dags för träning med P06 :) gick bra ensam idag som tränare. Men dem är ju inte många så det gick. Sen handla en sväng innan man kom hem till familjen och mamma som var på besök. Taco blev det till middag och chokladpudding till efterrätt. En lyckad dag. Skönt att höra att allt var bra P ♡
 
 
 
 

Snö!?❄

När snön plötsligt slår till från ingenstans verkligen. Ingen som var beredd minsann! Men så är det la alltid här i Skåne? Räcker det kommer en snöflinga så blir det turbulent överallt haha :) typiskt skåningar. Det var i alla fall kallt och minusgrader. 
 
Men allt försvann på en dag! Kort vinter. Men undrar så om det blir en vit jul?! Eller blir det som alltid annars snön kommer till nyår eller efter! Det får vi allt vänta och se. Mysigt med snö men skit med all slask som blir.
 

Mat i all ära...

Mat i all ära men ack vad det är tråkigt och svårt att komma på olika rätter. Man vill ju inte äta samma varje dag precis ;) hehe blir lätt så iallafall här hemma. Att man gör samma slags recept om och om igen. Inte för att det inte är gott men kunde va kul med något annat. 
 
Så idag blev det minsann något annat. Ehh lite hittepå :) pasta i ugn med broccoli och bacon. Gott blev det iallafall :) lätt och bra! Sambon tyckte om det så klart godkänt. 
 

Grönsakssoppa 🍲

Mumma :) idag har jag och Veija nog tillbringat halva dagen ute för att inte ljuga. Fast det har varit tråkigt skit väder hela dagen. Men sånt är det, fick i söndags ett sms om att där var ett paket att hämta ut. Men inte haft tid att hämta det. Men naturligtvis så skickade dem ett sms till igår med samma meddelande. Hrm ja jo jag fattar, jag ska hämta paketet!
 
Så ja trots att vi hade ärenden på andra hållet i byn. Så traskade vi till Ica sen hela vägen till Dollar store och sen äntligen hem. Men fick fixat en del. Sen fixa lite smått här hemma :) innan det var dags att ta på regnjackan och klä vagnen igen. Då vi skulle till bästa farmor och äta soppa ;) mumma! 
 
En trevlig kväll hos farmor tillsammans med pappa och lillebror :) även Frank var med. God grönsakssoppa och fattiga riddare till efterrätt. Kunde inte blivit bättre. Sen ute i skitvädret igen, dock fick vi sälskap av bästa lillebror och Frank hela vägen hem. 
 

Hinner ej...

Nej man hinner minsann inte med allt som man vill om dagarna. Har mycket att hitta på, vilket såklart är härligt så man ska inte klaga. Men skulle till exempel vilja skriva mer här om vad vi gör om dagarna jag och familjen. Men det får bli när det finns tid :) har i alla fall hunnit besöka mormor, morfar och farmor i veckan. Samt att jag påbörjat Veijas andra boddy ;)
 
Så lite har man fått gjort. Varit en del hos mamma och pappa också ♡ behövs ibland! Hehe ute i ur och skur med hund och barn. Ingen kan säga att vi inte är ute i alla fall. Hrm ska snart påbörja ännu ett projekt får se om det går vägen. Man har ju ingen idétorka i alla fall :) det ska man vara glad för.
 
Nu är det fredag och man ligger här nyduschad och väntar på sambon som är och hämtar kinamat efter jobbet sitt. Kan man ha det bättre? 
 

Världsprematurdagen 👣

Idag är det ingen vanlig dag. För det är den 17 november och det är VÄRLDSPREMATURDAGEN ♡ En dag för alla dessa små mirakel som beslutar sig för att komma tidigare till världen än vad dom borde. Det är olika anledningar till varför dem kommer tidigt. Vår älskade Veija kom 10 veckor förtidigt. Sugen på livet! Själva anledningen tror dem var att jag hade en infektion. Men det får vi aldrig veta.
 
Men en dag som denna får man skänka en extra tanke till alla som är inne i prematurbubblan på Neo eller hemma ♡ massa kärlek! 
 

Fantastiskt!!!

Wohooo ja det är minsann fantastiskt :) har tagit mig i kragen och börjat träna småttingarna i handboll igen :) denna gång har jag fått äran att starta upp P06-07! Man har ju varit med förr. Men det känns bra, kul att börja igen. Har även varit och kollat på mina flickor jag haft tidigare. Så stora dem blivit :) 
 
Tänk så många barn man haft på handbollen. Kan inte ens räkna så långt. Så i fredags blev det träning och i lördags kollade jag på match. Sen har jag varit hos mamma och pappa oh myst! Käkade räkor gjorde vi tillsammans igår :) På Veijas 7 månaders dag! Vår stora loppa. Idag har vi varit en sväng på Burlöv center med mamma/mormor och pappa/morfar jag och Veija. 
 
Hann även göra en ny omgång mat till Veija :) nya recept underbart. Än så länge så äter hon alla och har tyckt om alla rätter jag gjort.
 
 

Mysdag 👶

Idag har vi en hemma mysdag jag, Veija och Kiwi :) vi gör inte allt för mycket och vi bara myser. Tvättar lite och skrivit några recept. Men nu kollar vi bara lite tv. Vårt eller ja i alla fall min favorit kanal TLC ;) hehe just nu är det Cake Boss. Dock finns det ju bättre program på denna kanal som livet på BB eller one born in minute :) man blir så sugen.
 
Massa mys med lilla loppan som inte är så liten längre. Hon växer och utvecklas som bara den. Har dessutom börjar få bissingar :) två stycken är på G upp mitt fram där nere. Vår älskade tjej! Man kan titta på dig i evigheter och nästan alltid är du glad vår älskling.
 

Mysig onsdag 🍁

Idag har det varit varit en riktigt härlig och mysig onsdag minsann. Har myst hela dagen :) först upp i någorlunda tid. Sen ute med Kiwi i det sköna höstvädret. Sen ge Veija gröt, mumsigt! Oh sen packa ihop det mesta och bege oss hem till bästa farmor/gammelfarmor att träffa lillebror/morbror där. 
 
Blev plättar som beställt :) finns ingen som gör godare plättar än min älskade farmor. En mysig eftetmiddag blev det allt. Sen fick vi traska och handla till dagens middag som vi skulle tillaga och äta hemma hos mamma/mormor och pappa/morfar :) köttfärslimpa, potatis och sås :) mumsigt värre. Lite glass till efterrätt också kollade vi lite tv innan vi åkte hem. En fantastisk mysig dag med några av dem man älskar mest i hela världen. 
 
 

Kreativ & nyttig...

Ja minsann idag har jag både varit kreativ och nyttig :) tänk på en och samma dag. Har fått sytt lite idag med, samma tyg som sist. Men idag försökte jag mig på en dregglis och en mössa. Tycker att resultatet blev bra. Speciellt mössan, dregglisens mall har jag ändrat lite på så får vi se när jag ska sy nästa.
 
För övrigt så har loppan haft på sig bodyn som jag sydde till henne och den var perfekt. Lite lång i armarna osså men där är och växa i :) så här ska det sys mer minsann. Ska köpa mig lite fler mönster eller så gör jag egna. Får se minsann :) spännande! 
 
Sen fick jag en sådan lust att ut och springa så ja sagt och gjort så tog jag på mig springkläderna och på med reflex på både mig och vovven. Så blev det en liten tur :) kändes ganska bra. Första turen sen efter graviditeten, men har ju redan lyckats gå ner i vikt, vägde redan mindre efter 3 mån än vad jag gjorde innan graviditeten. Så ja det har varit en bra dag.
 
 

Emporia 👜

Idag har vi varit på Emporia jag och Veija tillsammans med bästa Tina :) efter någorlunda sovmorgon så blev det till att gå en sväng med Kiwi, ge Veija sin gröt och sen packa ihop allt. För att traska till bussen ;) mötte upp Tina i Lund sen tog vi första bästa tåg till Emporia. 
 
Shopping blev det allt, fick handlar en hel del till sambon som behövde nya tröjor :) jag själv fick också tröjor :) härligt! Sen Veija fick två pyjamaser och två par tights. Alltså inget denna gång för att det var sött utan för att hon behövde det.
 
Sen blev det en fika :) en god sådan minsann. Härligt innan vi skulle ta tåget hemåt. Men vi kom inte så långt för när tåget kört en bit och stannar på Malmö C så säger dem i högtalarna "Vi kommer inte stanna i Lund utan kör direkt till Kävlinge" då blev det fart av tåget hehe. Sen stod vi där som några fån. Ingen visste något och det stod fel på alla skyltar. 
 
Fick ringa sambon och snäll som han är så körde han till Malmö och hämtade oss :) sen fick vi lämna Tina i Lund. Efter att ha stått i Malmö i nästan 1h oh allt va upp och ner med folk som sprang hit och dit. 
 
 

Vår helg...

Fredagen bjöd på lite kreativitet här hemma då jag äntligen fick tummarna loss och sydde en body till Veija :) Blev faktiskt nöjd. Men nästa lär i alla fall bli bättre. Känner att det gav mersmak så lär bli mer :) tihi sen blev det fredagsmys med lilla familjen. 
 
Sen lördagen den bjöd på en tur hem till mormor tillsammans med Veija, mammsen och mosterbus :) en liten fika och massa mys. Sen blev det rödvinsmarinerad hjortstek med rostade rotfrukter till middag då vi hade kocken Jocke på besök. Gott blev det minsann inte varje dag man äter något så gott. Sen filmmys och godis i soffan. 
 
Söndagen bjöd på farsdags frukost hos bästa pappa och mamma tillsammans med mormor. Sen kom även kusin Lotta på besök för lite mys med Veija. Sen traskade vi hem och jag fick gjort mina naglar :) happy me provade något nytt! En bra helg minsann! 
 
 
 
 
 

Kärlek 💗

Idag är det nohate dagen :) så man får passa på att sprida lite kärlek. I mina ögon har kärlek ingen färg, ingen speciell form. Kärlek kan vara så mycket, den finns i så många olika former. Det är bara du själv som bestämmer hur den ska se ut och vara. 
 
För mig är familj, vänner och övrig släkt kärlek. Att visa kärlek kan man göra på många sett. Det är ofta det lilla som betyder så mycket. Det viktigaste här i livet är att alla runtom dig mår bra och är lyckliga. Det är ren kärlek!
 

Morfarmys 💞

För att ikväll så har jag och Veija haft besök av pappa/morfar så vi har haft morfar mys. Då pappa inte ville vara hemma då mammsen skulle ha systerträff där hemma. Haha så han flydde hem till oss :) så då blev man inte själv till middagen denna onsdag. Trevligt med lite sällskap när man äter.
 
Sen kollade vi lite på tv och mös i soffan :) Veija snackade och njöt som vanligt. Ingen lyxmiddag men stuvade makaroner och falukorv :) mumsigt minsann! Även Kiwi var nöjd med besöket och njöt i soffan.
 

Pyssel...

Idag fyndade jag en massa pysselsaker som alltid kan vara bra att ha också hittade jag bruksanvisningen till min älskade symaskin så här ska det sys. Får ju helt klar göra något med tyget som jag köpt och fått :) happy! Att man kan bli så glad för så lite. 
 
Har ju fortfarande inte fått tummarna loss och sytt boddysar till Veija men nu när jag hittat min bruksanvisning så! Blir det minsann till att mäta ut och klippa imorgon om jag inte får något annat för mig. Det vet man aldrig. Har också fått handlat till farsdag som är på söndag. 
 
På farsdag förra året fick mina föräldrar, lillebror och farmor veta att vi väntade barn :) en trollunge och ut kom Veija ♡ vårt lilla mirakel! Så i år blir det hemmagjorda julklappar minsann.

Filé 🐟

Precis vad rubriken säger, filé. Så är det när sambon är ute och fiskar med svärfar och lillebror :) dem kom hem med en massa sill. Ca 25 stycken! Oh ja vad ska man göra med dem? Jo dem behöver ju fileas, hrm ja vem fick göra det!? Jo jag fick ju göra det då sambon for till jobb och glömde att vi haft fisken i förrådet. 
 
Så ja efter att ha varit och gjort lite ärende på banken och sen en sväng hemma hos mamma och pappa :) så fick jag hem och fixa lite i trädgården. Räfsa och sopa löv ett evighetsjobb. Sen filea sill :) någon gång ska vara den första. 
 
Men dem blev fileade allihop och nu är en del i frysen och en del är i saltlag i kylen. För det ska bli inlagdsill som jag ska ge bort :) så hoppas den blir bra.
 

Mys i Bjuv...

Igår blev det nästan en heldag i Bjuv hos svärföräldrarna :) massa farmor och farfar mys för Veija. Härligt som alltid får hon stå i centrum hehe vårt älskade lilla hjärta. För att inte prata om att hon är van vid kameran :) det blev fika med äpplekaka och bullar. Sen lite tid framför tvn ;) innan vi tog en härlig promenad i höstvädret. Men varmt var det inte direkt. 
 
Sen vart det dags för loppan att äta pure ;) hehe kyckling och ris blev det denna gång hemmalagad :) mumma tyckte loppan! Sen fick vi god kyckling med sås och ris samt sallad! Mycket gott så proppmätt blev jag. Sen mys i soffan innan vi skulle åka hem till vovven och huset :) duktiga Kiwi som passat huset och haft besök av mormor.
 
En lyckad och trevlig lördag :) synd bara att tiden går så fort. Såhär i skrivande stund så är snart även söndagen förbi och ny vecka imorgon. Puhh får se vad den kommande veckan bjuder på.