Majbål 🔥

Då vart det dags att fira in våren ordentligt eller sommaren! Med det årliga Majbålet som vi brukar besöka om vädret tillåter :) vilket det gjorde i år! Hela lilla familjen samlad efter maten och det blev en promenad ner till bålet. Lilleman han sov sig igenom det hela. Men dottern va pigg och vaken. Nyfiken på allt och alla. Va såklart spännande med bålet nu när man faktiskt förstår lite mer och kan gå själv också. En mysig liten tripp så här på kvällen. Nu hoppas vi på en härlig vår och sommar. Men massor med dagar/kvällar ute och barfota kvällar i gräset. 

(null)

Mys med mini 👶🏼

Ett besök hos gammelmormor och gammelmorfar i det härliga vädret blev det idag :) härligt att kunna sitta ute och njuta minsann. Inte varje dag man kan det. Så man får passa på och ta tillvara på de dagar som det bjuds på sol :) underbara sol! Kan inte mer än säga att bilderna får tala för sig själv. Underbart med så mycket glädje, kärlek och allt vad det nu är på en och samma gång. Gladare kille får man minsann leta efter ;)

(null)

4 års kontroll 👧🏼

Det är minsann inte varje dag man är på 4 års kontroll. Ett bra tag sedan Veija var på BVC, men idag vart det dags för 4 års kontroll. Så vi packade vagnen och traskade iväg. Så härligt att se allt som hon lärt sig och hur framåt hon är! (Varning för skryt) man kan inget annat än att vara stolt som mamma där man sitter. Fick göra en del övningar, kolla synen, hörseln och mer där till. Allt såg super ut så en stor guldstjärna till dottern och OK-stämpel i rumpan ;)

Veija kalas 🎈

Äntligen dags för ännu ett kalas för dottern ;) efter kompis kalas här hemma, mini-kalas så blev det dags för stora kalaset för hela tjocka släkten ;) hehe som Veija har längtat. Spänning minsann ;) inte varje dag man har kalas och dessutom fyller 4 år! Älskade unge vart har tiden tagit vägen?

Om inget annat så har vi en nöjd tjej här hemma :) massor av paket och ett lyckat kalas. Fick själv bestämma mat, köttfärsås och spagetti. Till efterrätt kladdkaka, vaniljglass och saft :) mums! Får nypa mig i armen för att inse hur stor du blivit redan. Trots du endast fyllt 4 år så är du en så klok, snäll och omtänksam tjej. Mamma älskar dig! Vi lyckades ju dessutom pricka in Veijas kalas på gammelmorfars födelsedag, så vi fick sjunga för honom med ;) hehe

(null)

(null)

Mini me 👧🏼

För att det är något speciellt. Det är en speciell känsla att bli mamma. Tänk att det var du vår fina tjej som låg där inne och skvalpade runt för 4 år sedan. Som tiden går, tänk att jag varit mamma i 4 år :) det är galet. Ibland känns det som om det vart igår du kom och allt är nytt. Sen får man stanna upp och nypa sig i armen åh då inser man att du börjar bli stor. Stora tjejen, mini me ;) jag kan ibland se mig själv i dig, så lika men ändå så olika. Ibland är du som en liten mig och ibland är du så lik din pappa. Du kommer alltid vara pappas flicka, det finns inget som slår det. Men vad gör det, älskar dig ändå av hela mitt hjärta. Min älskade dotter!

(null)

Kosläpp 🐮

Ja, precis som rubriken lyder så har vi varit på kosläpp ;) tänk dotterns första och mitt första. Det är minsann inget som jag varit på tidigare. Det är liksom något som har blivit mer och mer popis. Varken jag eller min bror har varit på det innan. Inte ens mamma och pappa. Så i år fick vi ändra på det. En tripp till Svedala ;) så blev det kosläpp. Så glada korna blev när de fick komma ut.

Det blev minsann en härlig eftermiddag tillslut. Skulle gått på kosläpp 11.00 men då öste det ner så mycket att om vi haft en båt kunde vi åkt båt dit. Haha så det fick bli kosläpp 14.00 i stället ;) blött vart det men vi slapp regnet! Så nu kan man bocka av kosläpp på sin lista ;)

(null)

Äventyr 🚌

För att idag bjöds det minsann på super väder igen :) Då får man passa på att vara ute och idag blev det en busstur till Lund för ett besök till Nova Lund för att införskaffa ny mössa till lilleman och solhatt ;) får ju ha med honom så man får prova direkt. Går inte att köpa huvudbonad utan att ha provat. Bussen från Staffanstorp till Lund sen gick vi en promenad genom stan ut till Nova. Vi hittade vad vi sökte, en mössa och två solhattar ;) solbrillor till loppan :) 

Sen blev det en promenad in till stan igen, men med ett stopp på lekplats med lite mellis ;) en härlig dag med mina små hjärtan! Två sovande barn när vi gick in mot stan efter lekplats besök.

(null)

Klippning 💇🏼‍♀️

Äntligen dags för klippning av hela familjen minsann ;) hehe vissa behövde det mer än andra. Haha ingen nämnd ingen glömd som man brukar säga. Dessutom dagen till ära så har det varit helt fantastisk väder, sommarväder minsann och vi hoppas så att det är här för att stanna :) Tänk om vi kunde få en sommar som förra :) hade räckt med 25-27 grader och inte 30-35 hehe men som jag njöt förra sommaren trots att man var höggravid! Älskar när det är fint väder och varmt!

Så denna kvällen till ära kom bästa kusinen hem till oss och klippte hela familjen samt mamma. Sen bjöd vi på köttbullar och spagetti ;) toppen gott vart det. Sen lite jordgubbar till efterrätt!

(null)


Lata dagar ☀️

När det är som bäst, massor med tid hemma med de bästa ;) underbart väder har det bjudits på och det gäller att bara suga in värmen. Man vet aldrig hur länge solen är på besök. Kanske inte så många mer än jag som önskar en sommar som förra ;) det hade varit toppen! Massa sol, värme, spendera dagarna ute från morgon till kväll. Tvinga in dottern på kvällen för att hon inte vill gå in ;) ja man kan ju inte göra mer än att hoppas på en varm sommar! För övrigt så ska vi bara lata oss idag, inga planer alls! 

Förutom att jag ska övningsköra med pappa, spännande att prova hans bil ;) hehe får vi hoppas det går lika bra som med mammas! Men skam den som ger sig, det ska minsann gå!

(null)

 

Påskafton 🐥

Efter gårdagens firande av påsken hos mina föräldrar så vart det dags för firande nummer två ;) dock blev det inte påskmat denna dag. Det blev grillat och det går fint det med. En tripp hem till svärföräldrarna stod på schemat :) hehe massor av gott här med. En god tårta till efterrätt bjöds det på minsann. Härligt väder och solsken fick vi avnjuta denna dag.

(null)

Långfredag 🐣

Så vart påsken här och dagen till ära så är vi bortbjudna till mina föräldrar för lite påskmat och annat gott. Påskmat precis som julmat är ingen favorit här hos mig, men det går att äta. Det positiva är att man tar det man vill ;) Måla ägg det hann vi minsann med det också hehe min lillebror kom ju med den briljanta idén om att ja men kan vi inte ha sockerkaka med grädde till efterrätt!? Ja, det går la fint sa vi andra. Ja så kan vi baka den efter vi ätit hehe sagt och gjort. Vi bakade sockerkaka med dottern. Härligt inte varje dag man får nybakad sockerkaka till efterrätt ;) mums. Helt klart en mysig kväll med familjen, mormor, morfar och farmor.

(null)


Hänger med pappsi...

När man hänger med pappa till affären för att handla och man har en sådan tur att få glass ;) hehe toppen tyckte dottern. Inte konstigt hon tycker om oh följa med oh handla hehe ;) Själv satt man här hemma med lilleman och fixade saker när man fick denna nöjda bild. Älskade tjej, du är så fantastisk trots din trots du börjat med. Envisare unge får man leta efter ;) haha men tur att jag är envisare!

(null)

Ute 🌳

När man kan så ska man ;) hehe man får helt enkelt passa på att vara ute när vädret är på topp och man kan. Idag blev det en sväng till Sagolekplatsen och även en tripp inom kusinens jobb påvägen till lekplatsen. Så glad dottern blev för att få träffa "Sin Lotta" hehe hon är ju för söt. Lilleman han hängde med som alltid, gott ovetandes om vart vi var påväg så sov han gott i vagnen. Hade dessutom packat med mellis och satt ute oh njöt i solen. En mysig eftermiddag får man säga.

(null)

(null)


Årets påskkort 🙈

Det är minsann inte lätt, när man kan se framför sig den perfekte påskbilden. Men att verkställa den i verkligheten ja, det är en helt annan sak ;) Speciellt när den ska innehålla två busfrön. Men skam den som ger sig, här blev det en del att välja på. Några smakprov får ni här, en del bättre än andra. Men båda barnen på bild i alla fall ;) hehe hoppas att de som får kortet fysiskt i brevlådan blir glada! För jag blir glad när jag kollar på bilderna.

(null)

 




Övningsköra 🚘

Ja, ni läser rätt! Jag har bestämt mig och nu ska det bli körkort här minsann. Så idag blev det till att övningsköra för första gången på ja va blir det 4 år ;) hehe det gick över förväntan måste jag säga. Mamma blev också lite förvånad minsann. Har denna gång möjlighet att övningsköra både med mamma, pappa och sambobo ;) så nu kör vi!

Påskfest 🐥

PÅSKLOV och på dagens schema stod det påskfest ;) nere på öppnaförskolan. Efter att ha packat vagnen och lastat ungarna så blev det minsann till att trippa ner till BVC och delta i deras påskfest. Som bestod att sångstund som vi deltog i och sedan pyssel ;) efter det blev det lite påskmat och sen massa bus och stohej. Men mig hade jag vår egna lilla påskkärring och påskgubbe ;) hehe en mysig stund med vänner. Träffade K, L och M :) sen blev det minsann lekplatshäng efter besöket på BVC. 

Man får minsann ta tillvara på vädret ;) man vet inte hur länge solen är här för att stanna. Så där hängde vi på lekplatsen i nästan 3 timmar. Sen traskade vi hemåt. Två utslagna och trötta barn hade jag med mig hem.

(null)

Hej då 👋🏼

Ännu en stor dag är det idag, för snart är det påsk och denna vecka har vi lite PÅSKLOV här hemma. Vi myser och ska hitta på lite roligheter minsann. Bland annat så vart man ju tvungen att prova en av alla presenterna man fick igår när man hade kalas. Slime är något som är popis här hemma hehe ;) så efter frukost åkte det fram minsann. Spännade tyckte dottern. Efter en stunds lekande så beslöt vi oss för att göra slag i saken som vi pratat om några dagar.

Dags att lämna bort napparna. Ett stort steg minsann, nu skulle man bli stor på riktigt. Sagt och gjort det var Påskharens bebisar som skulle få napparna. Hela 3 stycken ;) i med dem i ett påskägg som vi la i trädgården till påskaharen. Nu bara vänta och hoppas på att han hämtar det och vem vet man kanske får en belöning. Jajemen vips så var ägget med nappar borta och där stod ett stort paket med ett brev. Från påskaharen och hans bebisar.

Så glad och så stolt tjej vi hade här hemma :) nu återstod det bara till att se hur det skulle gå på kvällen ;) men det får gå som de vill. För napparna finns inte kvar de är hos påskharens bebisar.

(null)

15;e April 👧🏼

Vårt stora hjärta, idag är ingen vanlig dag. För exakt 4 år sedan tog du oss alla med storm. I en rasande fart och tid att vänta det hade du minsann inte. Du var sugen på livet och allt vad det innebär. Du var nyfiken på livet utanför magen. Idag för 4 år sedan gjorde du entré 17.40 tittade du ut vår älskade dotter. Jag kan minnas det än idag, vår älskade stora tjej. Åh idag fyller du hela 4 år. Vart tog tiden vägen!?

Du är så klok, charmig, unik och helt fantastiskt underbar vår älskade dotter. Du förgyller våra liv och dagar med så många skratt. Ett och annat grått strå har du också bidragit till. Men vad gör det, ångrar inte en sekund att jag valde att bli mamma. Att du dessutom valde oss, mig att bli din mamma är jag så tacksam för. Kan stirra mig blind på dig, de bästa som finns. Mina barn, min dotter, min son. 

Du min dotter är så snäll, fin, klok, omtänksam, smart, klipsk och mer där till. Är svårt att sätta ord på hur fantastisk du är. Mamma älskar dig av hela mitt hjärta. Idag på din 4 års dag hade vi lite firande än en gång. Kalas med kompisarna har vi haft och kalas med släkten det ska det bli längre fram. Idag blev det ett litet kalas med morbror, farbror, Emelie, mormor, morfar ocj farmor. Allihop kom hem till oss för tårta och mys. En lyckad dag för vår älskade Veija.

(null)

Summering...

När tiden springer förbi så får man ibland göra det lite lätt för sig ;) som att köra ihop några händelser i samma inlägg. Man får ju vara smart ibland. För att i April så har vi minsann hunnit med att vara på 90 års firande av "Faster Gulli" som egentligen är min mammas faster. Men alla säger vi faster Gulli ;) hehe tänk att hon är 90, det är inget man skämtar om minsann. Det är respekt, god mat och en trevlig eftermiddag på Lillgården i Åkarp. 

Men från det ena till det andra så är ja så nöjd med beslutet att färga håret ljust igen ;) men vet minsann inte vad jag trivs bäst i ;) hehe inte lätt när allt klär en skönhet! Men det blir ändå så ljust på sommaren så känns ej lönt att färga det mörkt. Annars har vi hunnit med massa syskonmys, de är verkligen så härliga våra små troll. Dottern är verkligen så glad och stolt över sin roll som storasyster.

(null)


Tiden ⏰

Man hinner knappt blinka så fort tiden går. För att inte tala om sonen. Han växer som bara den ;) hehe idag vart det dessutom premiär för gåstolen. Det blev någon slags nostalgi när man fick se sonen i stolen, det vart som om drt var dottern som satt där i. Enda är att sonen är något större än vad dottern va vid denna ålder. Men annars så lika. Allas vår lillestolstråle Vegas, alltid så mild och go. Älskade unge vår!

(null)


Påskfest 🐰

För att idag vart det dags för påskfest på förskolan för dottern :) som de senaste åren frågar jag "Vill du vara påskkärring eller påskhare?" Åh änsålänge har det blivit samma svar "Påskhare!" Så det var bara för denna mamma att plocka fram sminket och sätta igång ;) Det resulterade i en nöjd och glad dotter även detta år. Dessutom så fick årets påskhare med sig ett stort påskägg med en liten överraskning till sig själv och kompisarna. Så ja även detta år lämnade man en nöjd påskhare på förskolan redo för påskfest!

(null)


Liten börjar...

Liten börjar minsann bli stor, vart tar tiden vägen!? Hallå va de inte igår du låg i magen? De känns så ibland, sen ibland känns det som om du varit hos oss hur länge som helst ;) lilla du. Tänk så rika vi är som har berikats med en lite pojke och en flicka. Vilken glädje, vilken lycka med en av varje. Huvudsaken är att ni båda är friska och mår bra! Snart är du hela 7 månader, som tiden flyger förbi. Det är svårt att hinna med allt som ska hinnas med. Man vill så mycket och mer men hinner bara hälften ;) hehe men det är la så när man är förälder.

(null)



Kompiskalas 🎈

Idag var det den stora dagen, dottern skulle få ha sitt första hemmakalas för sina kompisar :) hehe inte så lätt att husa 12 barn! Så det blev ett utekalas i trädgården. En lyckad eftermiddag med 11 glada barn och 2 vuxna. Även min mamma var med och hjälpte till lite med lilleman ;) hehe Smidigt att kunna ha det en måndag under förskoletid, dottern ledig. Men resten av kompisarna kom tillsammans med sina fröknar :) ett toppen koncept!

Man får helt enkelt passa på nu när jag är hemma. Annars jobbar man ju måndag-fredag. Det blev ett lyckat kalas, dottern valde att bjuda på korv med bröd, jordgubbssaft och vattenmelon. Samt glass som efterrätt, fri lek med alla saker i trädgården och sedan en liten arrangerad lek. Som slutade med att alla fick varsitt påskägg ;) så lyckat och en massa presenter fick dottern. Så nöjd och glad men trött tjej hade vi här hemma på kvällen!

(null)

De bästa 💕

För att det finns inget bättre än ni, ni är hela min värld! Att jag har fått äran och haft turen att få vara er mamma finns det inga ord som kan beskriva. Att inta titeln som mamma är inget självklart, inget som alla får uppleva. Men jag har fått möjligheten och är så otroligt tacksam och hedrad. Jag har dessutom fått uppleva det två gånger om! Älskade barn, det är svårt att inte nypa sig i armen ibland för att verkligen inse att det är på riktigt. Jag älskar er så innerligt mycket att jag inte kan finna ord som kan beskriva min kärlek. Skulle göra vad som helst för er. Gå genom eld och över hav! Plocka ner månen! Ni är det finaste jag har, mamma älskar er!

(null)



Kalas 🎁

Stora tjejen som gjort sig redo för kalas :) sitt första kompiskalas som hon ska på helt själv. Utan mamma och pappa. När blev hon så stor!? Vår lillatjej, känns som om det var igår du kom till oss i en rasande fart. Men det är snart 4 år sedan på dagen. Så klok och fin tjej du har blivit. Vår allas Veija, älskade tjej!

(null)

Lekplats häng 🦓

På dagens schema blev det lite halvspontant lekplats häng minsann :) hehe med morbror också såklart! På senare tid har det ju byggts en del i vår by/stad och därför har det tillkommit några nya lekplatser minsann :) vilket vi inte tackar nej till. Underbart att vara ute och umgås ;) ett toppen sett och man kan dessutom passa på att ha med någon god picknick :) denna gången blev det pasta sallad med kyckling. Sen hade morbror ordnat efterrätten ;) kardemummasnurror puhh så gott!

Vi fick helt klart en underbar eftermiddag tillsammans, än om det kändes som om vi gick 1 mil innan vi kom fram hehe men skam den som ger sig. Efter att ha jobbat en sväng kom sambon också ;) det blev dessutom gungpremiär för lillkillen!

(null)


Stolt tjej 👧🏼

Nu är det bestämt, man får minsann passa på! Dottern fyller snart 4 år, vart tog tiden vägen!? Hehe hon ska få ha hemmakalas med alla sina kompisar :) man får som sagt passa på när man kan och jag ändå är hemma. Sen är det ju kul med alla barnen. Dottern va så stolt idag när hon gick till förskolan och fick ha med sig alla inbjudningskort som skulle delas ut :) söta du!

(null)


Tummarna loss...

Idag fick jag ett sådant där ryck som jag kan få ibland. Äntligen verkställde jag något som jag tänkt att jag skulle provat så länge. Men det har bara inte blivit av ;) hehe Det var minsann inte alls svårt och varför jag inte gjort det tidigare det kan man fråga sig ;) hehe men det blev några omgångar pickladrödlök idag minsann ;) så mumsigt! Smakad får det göra en annan dag! Så får vi se vad övriga familjen säger. Om det blev godkänt ;)

(null)

1 April ☀️

Det är 1 April idag och det bjuds på fin fint väder minsann ;) solen är framme och skiner på oss. Åh dagen till ära så fick vi besök av farmor! Så det blev en lång promenad till sambons jobb. Som dottern tyckte det var kul att träffa pappa och hänga lite på hans jobb. Så även åka en lite tur i den stora trucken ;) som hon inte velat/vågat tidigare :) hehe men nuså! 

Annars inga andra större planer denna dag, bara njuta av vädret och hoppas att det håller i sig helt enkelt. Inte alltid det gör det i april månad då brukar vädret vara upp och ner ;) hehe

(null)