Påskafton 🐣

Idag på självaste påskafton var vi bortbjudna till mamma och pappa på påskmiddag. Det blev en mysig eftermiddag/kväll trots att dottern fick feber. Hon var inte helt hundra minsann, men hon orkade i alla fall att måla ägg. Det var hon inte ensam om minsann ;) som synes på bilden. Alla målade faktiskt ägg, även sambobo, gammelmormor, gammelmorfar, gammelfarmor och lillebror också. En trevlig stund innan maten.

Sen blev det minsann påskmat för hela slanten :) så gott! Dottern lagom trött och hängig. Så hon somnade i extra sängen. Lilla loppan, nästan 39*c usch fy. God efterrätt blev det med, chokladägg och glass :) gott! Påskägg hann dottern också få :) så glad! Det blev till att åka hem lite tidigare än planerat, men dottern var helt slut. Jag började känna mig lite konstig i kroppen. Men hoppades på att jag bara hade spänt mig. Men sen kom det i knäna. Vi som skulle på påskfirande imorgon med!

(null)


Äggjakt 🐣

Det är ju trotsallt påsk :) då får man ju leta påskägg. Hade fixat varsitt påskägg till dottern, sambon och hunden. Så de fick vackert leta upp de. Dottern var ivrig och letade för fulla muggar. Hon hade nämligen haft äggjakt på förskolan och min bror kom förbi igår och gav henne ett ägg då med. Så hon hade minsann fått in en rutin på hur man letade ägg. Tur hon kunde hjälpa pappa och Kiwi ;) älskade lille lus. Så nöjd när hon fick öppna ägget och fick se allt godis!

(null)


Lite besök...

Det är inte alla som har den möjligheten som vi faktiskt har. Att besöka både gammelfarmor, gammelmormor och gammelmorfar ;) men den möjligheten har vi. Åh att de dessutom är nära, så vi kan bara ta cykeln dit eller promenera. Härligt och att de är så pigga. Min farmor är ändå över 90, mormor och morfar är 84 och 85! Det är inga dåliga åldrar minsann. Åh att de dessutom är så pigga. Det är en sådan lyx minsann. De blir alltid så glada när vi kommer förbi en stund. Nu var det ett tag sedan vi var hos min morfar och mormor. Då de har varit sjuka, förkylning och hosta.

Men nu mådde de bättre, så då traskade vi dit en sväng. Så glada när vi ringde minsann. Fick komma med en blomma i alla fall, då mormor fyllt år. Lite fika hade vi med oss också. Sen blev det minsann lite bus och bokläsning. Det står alltid på schemat, när vi är på besök. Det är en sådan glädje att kunna ge de den möjligheten att få uppleva barnbarnsbarn :) inte alla som får det!

(null)

Påsklov = jobb 🥚🐓

Så var det dags för påsklov, skönt minsann. Än om jag skulle jobba hela lovet. Så är det ändå skönt, för loven betyder mindre antal barn. Vilket brukar leda  till att det blir lite lugnare på jobb och man får ibland tid över för lite planering. Så det brukar vara skönt med lov, fast man jobbar. Sen ibland om man har tur kan man få gå hem lite tidigare om där är lite barn :) men påsk ska det firas till helgen. Härligt minsann, innan dess blir det att måla ägg med barnen på jobb och massa annat. Om ingenting annat så hoppas vi att våren kommer snart. Vi vill inte ha mer snö!

(null)


Ni två 💕

Att ni blivit sådana kompisar är otroligt. Fast från första stund så har Kiwi vår fyrbenta vän inte visat annat än kärlek. Ni har ett speciellt brand och kommer alltid att ha. Ibland är ni trötta på varandra och vill inte veta av varandra. Men så är det med "syskonkärlek" haha eller vad man ska kalla det! 

(null)


Bästa...

Inte varje dag man är iväg för att klippa, färga håret och bara ta det lugnt. Dessutom vart hela lilla familjen med. Det var dags för vår familjeklippning :) haha när man gör en bokning och sen gäller det hela familjen! Det är härligt att man alltid är lika nöjd varje gång man går ifrån salongen. Gäller även övriga i familjen. Sambobo blir lika snygg varje gång och dottern hon är så nöjd när hon fått sin blåa stjärna. Höjdpunkten är ändå att träffa bästa Lotta. "Min Lotta" som dottern säger.

(null)

Påsk 🐰

Så har det minsann hunnit vara påsk också :) precis som förra året så lämnade jag en liten påskhare på förskolan. När det vankas påskfest så måste man vara fin minsann. Frågade dottern som hon ville vara påskkärring eller påskhare. Svaret blev givetvis påskhare 🐰 vår allas lilla påskhare. Söt som socker minsann! Den sötaste och enda påskharen på förskolan denna dag. Lagom stolt får man säga. Vår stora tjej! Påskharen har vuxit lite sedan förra påsken, kan det vara allt godis måtro? 

Haha eller är det så att liten börjar bli stor? På riktigt 😊 som en av barnen sa till mig när jag fyllde år "Res på dig så jag får se om du vuxit något!" Haha barn är bara för härliga! 

(null)


Kakleverans 🍪

Det är minsann inte varje dag man får kakleverans minsann :) men efter vårt bak så blev det till att ta en sväng till min älskade farmor och fika lite. Så även lämna lite nybakat ;) glad blev hon minsann och goda blev kakorn. Det är långt ifrån alla som får uppleva denna kärlek och åldersskillnad som faktiskt är på Veija och min farmor! Farmor blir 91 år i sommar och dottern fyller snart 3 :) tänk det skiljer 88 år! Det är galet minsann och för att inte tala om deras kärlek 💕 Få ord kan beskriva det som de har tillsammans. De behöver bara se varandra så skiner båda upp. Man ser det i deras ögon.

Är tacksam för att både min farmor, mormor och morfar fått/får uppleva min dotter. Att man har kunnat ge dem den glädjen. En extra bonus i livet. Ibland undrar jag hur det hade varit om även min farfar fått träffa dottern, jag vet att hon hade varit bortskämd något delux hos honom. För det var jag, den enda flickan! Men det lär vi aldrig få veta, men vi får glädjas åt det vi har och det vi hade tillsammans jag och farfar ❤️ ett speciellt band! 

Efter besöket hos min farmor och fika där så blev det en promenad hem till mormor och morfar som var lite skruttiga efter förkylning också. Även där levererade vi lite kakor! De blev så glada och uppskattats var det minsann. Dottern tyckte det var lite konstigt att vi inte skulle gå in till gammelmormor och -morfar ;) men hon förstod efter ett tag!

(null)

Baka kaka...

När mamma i familjen blir sugen på att baka kaka och "tvingar" resten av familjen att vara med ;) haha så kan det gå ibland. Tur att dottern inte är så svårövertalad i alla fall. Sambon kan vara lite svårare att övertala när det gäller bakning ;) men denna gången gick det allt! Haha sagt och gjort så blev det chokladsnittar med pärlsocker, mumma! Dottern tyckt det var spännande som alltid när vi ska baka något eller laga mat :) kul med hjälp i köket helt enkelt! Degen blev helt klart godkänd, även kakorna såklart. Allt som innehåller choklad är gott!


(null)


Kalas på menyn...

Här vankas det minsann kalas för kusinvitamin en lördag som denna :) så det fick bli en slapp förmiddag hemma med familjen och förbereda lite. Samt fixa till sig ;) sen en kort tripp hem till mamma och pappa innan kalaset för att sätta ihop kusinens present. Fick ju passa på att ta en bild på lilla familjen. Det bästa här i livet minsann. Är så otroligt glad att jag har er. Allt blir så mycket lättare tillsammans med er. Finns det något som är motigt och är jobbigt så vet man att ni alltid finns där. Min älskade familj 💕

Kalas för kusinen det blev som alltid mycket skratt, god mat och godis. Massa god glass som Veija bara älskar, inte som i början då hon bara klagade på att glassen var kall haha älskade tjej!

(null)

Tokfia 👧🏼

Att man kan älska någon så som jag älskar dig :) det är ibland svårt att förstå att det snart gått 3 år sedan du kom till oss. Att du är 3 år vår älskade prinsessa. Du kom i en rasande fart, sugen på livet och nyfiken på allt! Det är klart att alla föräldrar älskar sin barn mest i hela vida världen och det är utan tvekan så vi känner för dig vårt älskade hjärta. Söta älskade lilla du, vi har hunnit bli lite gråhåriga både jag och din pappa. Men vad gör det, allt annat väger över utan tvekan. Älskade lilla tokfia så mycket kärlek du sprider och så mycket glädje. Vi älskar dig mamma och pappa. 

(null)


De bästa 💕

De bästa av allt är kärleken. Det är ni, jag bara älskar all den tiden jag får spendera med er min älskade familj. Det är aldrig tråkig tillsammans med er. Än om ni ibland kan ge mig ett och annat grått hår. Men det är la så det ska vara i en familj. Kärleken är ändå det bästa och starkaste. Tänk i år har vi 6 år jag och sambobon. Som tiden går och dottern fyller  3 om en månad typ. Som tiden bara springer iväg, känns ibland som om det var igår Veija kom till välden i en rasande fart. Men ack nej det är snart tre år sedan.  En mysig dag med de bästa, min lilla familj. 

(null)

1 mars...

Är det ett skämt eller!? Att det är typ 2-3dm snö ute och det är 1 mars! Helt sjukt nu ska det vara vår och vi som haft tema årstider på jobb och pratat om vilka månader som tillhör vilken årstid. Barnen lär ju tro att vi snurrat till det hela. Vilket är fullt förståligt :) med tanke på vädret ute. Usch fy för kyla och snö! Vi vill ha sol och värme nu. Idag fick det bli en pulkatur till ICA :) en som var nöjd hela vägen både dit och hem. En som hejade på mamma hela vägen ;) "Heja mamma, heja mamma"

Vi fick i alla fall lämnat in paketet och även köpt lite smått och gott om ni frågar Veija :) en härlig tur. Men lagom trött var man allt när man kom hem. Så vi landade i soffan en sväng både jag och Veija. Även hunden placerade sig där.

(null)