Vårt 2020 🎆

Nyårsafton är här och det blir en lugn kväll hemma med familjen. Även mina föräldrar var här. Bara huvudrätten som ska fixas idag, både förrätt och efterrätt är klar :) Sen blir det till att duka och fixa till oss alla lite. Ska bli skönt med en kväll hemma. Bara ta det lugnt och avsluta ett minst sagt annorlunda år.

Det blev en mysig kväll här hemma med massa god mat :) allt blev väldigt lyckat minsann. Vi hade en mysig kväll, per is som vi hade tänkt oss. Så har ännu ett år passerat, tänk vad tiden har gått fort. Det har minsann varit ett speciellt år med pandemi och allt vad det nu har inneburit för oss alla. Inte alltid så lätt alla gånger, men vad ska man göra. Man får helt enkelt göra det bästa av det man kan. Vi har ställts inför många val som vi inte tidigare behövt. Men vi har klarat det tillsammans. Vi står ännu här starkare än någonsin, du och jag älskling. Med våra två underbara barn. Våra familjer, släkt och vänner vid våran sida. 2021 står inför dörren och vem vet då blir vi förhoppningsvis man och fru ;) så spännade! Hej 2021 och välkommen!

(null)

Blomleverans 💐

När man har en magkänsla och fått för sig något så är det bara att fullfölja det hela ;) hehe så vart det för mig nu igen! Det vart så att min älskade mormor/morfar och farmor medvetet fick varsin liten blomma till jul. Så att jag skulle ordna en blomma till, nu till nyår. Sagt och gjort, gav mig iväg när jag käkat frukost och köpte varsin bukett till mormor/morfar och farmor. Sen traskade vi förbi mormor/morfar för att önska gott nytt år och lämna blommorna till dem. De blev så glad och alldeles till sig. Mamma ringade innan vi kom fram så vi hade bestämt att blommorna vart från oss alla. Barnen fick lite god choklad och sedan så traskade vi vidare genom byn hem till farmor.

Även farmor blev glad för blommorna :) vi mötte upp mamma och pappa där för lite fika. En mysig förmiddag innan vi skulle hemåt och fixa det sista inför kvällens bravader. Nyårsafton! 

(null)

(null)

(null)

Nyårs fint ✨

När Nissarna våra var fixat nyårs fint kan det se ut såhär ;) söta små glitterkläder som de ska ha dagen till ära och fina raketer har de fått upp tillsammans med de fina stjärnorna. Tänk idag är sista dagen på detta år, ett speciellt år får man säga minsann utan att överdriva :) nu ska vi fixa lite inför kvällens firande här hemma.

(null)

Leverans 🚚

När det är svårt ska man hjälpa varandra, när man kan så ska man hjälpa andra som ni frågar mig. Idag vart det ett sådana ögonblick där två för mig helt okända människor sitter isolerade och i karantän i sitt hem. För de har fått covid-19. Inte kunnat handla någon mat eller så till nyår. Så vi körde dit med varsin bit räktårta till förrät och chokladmoussetårta till efterrätt. Ska ju tilläggas att min sambo känner en av dem lite ;) men kändes ändå bra att kunna hjälpa någon!

(null)

(null)

Alena...

När barnen är hos bästa mormor och morfar ett par dagar och vi är alena här hemma. Då blir det inte mycket gjort haha ;) har jobbat och städat lite smått. Samt förberett maten som kan förberedas inför imorgon, en räktårta är gjord och en chokladmoussetårta med hallon är i frysen ;)

Våra små nissar även de har varit flitiga minsann och förberett små raketer till oss alla till dukningen :) så söta!

(null)

Lillebror 💙

Idag fick vi besök av min lillebror och hans tjej. Barnen blev så glada, inte sett honom så mycket på sista tiden. Men idag så, barnen fick lite julklappar och ja även jag och sambon. Vi fick varsin super fin tröja :) mitt i prick! Barnen fick leksaker som de säker kommer leka massor med :) hehe Det vart som om vi hade barnvakt haha dottern lekte med J och sonen med morbror hur länge som helst efter vi fikat lite ;) hehe en mysig eftermiddag!

(null)

Nissarna små...

Tänk att vi har två så flitiga små nissar här hos oss. De har så julfint, men kläderna de hade de minsann plockat ner inför julafton. Men tur jag hann ta ett fint kort innan :) allt är så sött och smått. Undra hur länge de kommer vo kvar här hos oss ;) hehe dottern hoppas att de aldrig kommer att flytta. Men jag är inte Lina säker ;) vi får la se helt enkelt.

(null)

I said YES 💍

Tänk att mitt i kaoset när vi skulle packa ihop oss för att åka hem från svärföräldrarna på självaste julafton. Så går han ner på knä, tar fram en ring och frågar om jag vill gifta mig med honom! Vad kan jag svara på det förutom JAAAA!!! Ingen visste något, så svärföräldrarna blev lika överraskade som jag :) hehe Är så oroligt glad, har väntar och hoppats! Nu har han frågat, nu ska vi bara vänta och se vad det blir för restriktioner vi får följa eller inte ;) återstår att se!

(null)



Julafton 🎅🏼

Trots allt konstigt detta år så blir det en julafton hemma hos svärföräldrarna som vi inte träffat på ett bra tag nu minsann. En mysig julafton med min lilla familj och svärföräldrarna. Doxk bara vi där, då sambons bror och fru inte kom på grund av omständigheterna och att de ska ha bebis närsomhelst :) så spännande! Mycket mat och annat gott har vi fått idag. Dessutom kom tomten på besök. Det trodde vi minsann inte, men han överraskade barnen. Sonen vart inte så intresserad. Men dottern vart framme hos tomten direkt ;) hehe många fina paket fick barnen idag med. Julafton gånger två haha ;) 

(null)

(null)

(null)

(null)

Julaftonsmorgon ❄️

En stor dag för di små ;) Vaknade upp och fått lappar i strumporna från Nissarna. Vilken lycka, sen ännu mer upptåg när vi väl tog oss ner. Så överraskade barnen blev minsann när de fick se vad Nissarna och Tomten släpat hit ;) en mycket uppskattad present får jag säga. Dessutom så hade Nissarna shoppat fina kläder till barnen som de kunde ha på sig idag när vi ska till barnens farmor och farfar. En intensiv men lyckad Julaftonsmorgon här hemma minsann. 

(null)


(null)


(null)

Lillejul 🎄

Så har dagen före den stora dagen kommit. För idag är det lillejul. Dagarna har bara försvunnit förbi. Idag har jag minsann haft lite att stå i ;) hehe det är ju dags för revben i ugn, sås, potatis, rödkål och annat gott. Det ska ju faktiskt spelas Bingolotto. Nissarnas påhitt minsann, även mamma och pappa kom hit till oss. En mysig lillejul med massa gott. Öppnade julklappar hann vi också med ;) ett speciellt år är snart till enda. Men man får göra det bästa av det man har. Barnen var i alla fall nöjda och maten den satt fint. Någon speciell vinst blev det tyvärr inte på lotterna haha Men vi fick i alla fall spelat!

(null)

(null)

(null)


Han ❤️

Han den där mannen på bilden, det är han som gör mig hel. Han som är min andra halva, han som gett mig det bästa i hela vida världen. Våra barn, det är han som jag delar allt med. Det är vi som byggt ett hem tillsammans, skapat en familj och han som ger mig så mycket kärlek. Han som får mig att få grå hår ibland. Han som får mig att känna mig som världens lyckligaste min Dennis!

(null)

 


22:e December...

Nu hade man kanske hoppats att snön låg vit utanför fönstret och att det sakta men säkert snöade lite lätt. Men ack det är lika grått/grönt som vilken tråkig höstdag som helst där ute. Det är även så pass så att regnet det öser ner och allt är blött. Vi som fått ett trevligt litet brev av våra små Nissar. Så mysigt det hade varit med en promenad, men icke. Detta väder är ju ingen hitt. Det fick bli mysfika inomhus för vår del idag. Men det vart minst lika uppskattat av barnen. Tyvärr vart sambon på jobb, då han inte fick igenom sin semester. Så tråkigt minsann :( men snart är han ledig! En dags jobb till bara, håller tummarna för att han i alla fall får sluta lite tidigare imorgon.
 
 
 
 

En promenad 💞

För att idag blev det en promenad genom byn som så många gånger förr. Hem till min kära mormor och morfar för att lämna deras julblomma från oss och lite julgodis som vi bakat. De är alltid så tacksamma för allt de får. Så söta min älskade mormor och morfar. Det finns ingen som dem. Att se deras lycka är så fantastiskt, man vill bara att den här skiten "Corona" ska vara över. Så vi får kramas, umgås igen. Men snart går vi mot ljusare tider, våren kommer snart! Efter vi lämnat lite godis och blomma. Så vandrade vi vidare ;)

(null)

Genom byn på andra hållet denna gång ;) hem till min älskade farmor som också skulle få sin blomma, lite godis och paketen. Vi stannade även där på lite fika. Hehe men vem stod i köket och bakade bullar om inte min farmor på snart 94 år ;) hehe älskade lilla farmor. Som vi även saknar att få vara hos dig som innan. J*vla Corona, det ställer till det som bara den ska jag säga. Det är minsann klurigt, inget som är lätt. Rätt eller fel! Man får gå på magkänslan, använda sunt förnuft och göra det bästa av det hela. Det blev i alla fall en mysig stund hos farmor min!

(null)

Kreativitet...

När man får låta kreativiteten flöda :) det är inte varje dag det. Men idag blev det till att fixa med lite smått. Skulle göra julblomma till farmor, mormor och morfar. Men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Men det blev bra ändå ;) Små söta blommor fick jag ihop till sist. Så imorgon ska de överlämnas på vår lilla promenad :)

(null)

Julgodis 🍬

Det blev visst lite julgodis även i år ;) hehe närmare fyra sorter blev det allt. Först ut vart Rokey roud, sen blev det chokladbollar med mariane :) Sen en favorit i repris hehe Snickersrutor, så farligt gods kan jag säga. Sen sist men inte minst havrerutor med mörkchoklad. Så gott ;) Min favorit vart snickersrutorna utan tvekan. Chokladbollarna med mariane de smakade tyvärr inte så mycket som jag hoppats på. Men allt sött är ju gott mer eller mindre iaf.

(null)

Julpresent 🎁

När man får en julpresent eller ja flera på jobb. Både från jobbet och från några söta små elever. Själv är jag inte så mycket för just glögg, men fick två flaskor med olika spännande smaker. Så vad passade bättre idag då när mamma och pappa kom på besök. Så det blev lite glöggmys med familjen. Måste tilläggas att vi smakade bara en av flaskorna. Den med choklad och hjortron. Den vart minsann god :) den andra sparar vi till ett annat tillfälle!

(null)

Tjejmys 👧🏼🦮

När man skulle lägga dottern och hunden också vill vara med ;) Hon brukar hänga med upp när barnen ska sova. Speciellt om inte sambon är hemma ;) men idag så ville hon verkligen vara med! Hon hoppade upp i dotterns säng och låg där för lite mys. Älskade hund, du må va speciell på många sett. Men så förbaskat mysig och snäll.

(null)

Fredagsmys 👨‍👩‍👧‍👦

Så skönt sista jobbveckan avklarad för den här terminen och vi har lite ledighet framför oss att se framemot :) jag och barnen har lite JULLOV nu i några dagar ;) så skönt att vara ledig. Välbehövligt minsann! Som de flesta andra dagar så möttes vi av ett litet Nissebrev när vi kom hem. Barnen och sambon vart hemma först så man möttes av två studsande barn i hallen när man kom hem. Sen vart det bara till att börja bygga koja ;) hehe samt mysa till det och sambon for för att hämta pizza ;) inte helt fel minsann. Skönt med mys! Riktigt fredagsmys får man säga. Barnen helt sålda på både koja, pizza och godis framför en bra film. Det blev Madagaskar ;) haha Sonens nya favorit! 

Detta blev minsann en riktig höjdare, barnen helt sålda och somnade gott. Snäll som man är så lovade man att låta kojan vara kvar tills imorgon. Så där fick jag och sambon ligga och kolla serie när barnen lagt sig haha 

(null)

(null)

JULAVSLUTNING 2020

Vart ska man börja, var ska man sluta? Det har minsann varit en annorlunda termin för att inte tala om år. Men så otroligt tacksam man är för att man har ett jobb och de fantastiska kollegorna som jag har äran att ha! Idag har det varit julavslutning på jobb och ja det har minsann inte varit något som har varit sig likt. Annars brukar vi ha gemensam avslutning, men iår fick vi hålla oss i våra celler ;) Så typ "gör vad ni vill av tiden i er cell" haha ne men det blev en bra avslutning hos oss tycker jag allt. Söta små Rudolf fick barnen med sig hem och cheferna bjöd på gotte mat för oss anställda. Så inte helt fel en dag som denna, nu tar vi lite ledighet minsann! 

(null)

(null)

REGNBÅGE 🌈

När vi får recept och brev från Nissarna om att vi ska testa att göra en egen regnbåge ;) så häftigt och barnen blev helt på G när de såg lappen och godiset. Så enkelt, men så kul. Sonen hjälpte till så smått medhans dottern vart helt inne i uppgiften :) sonen han tog mest lite smakprover haha man får ju inte vara dum. Ett uppdrag som uppskattades av båda barnen.

(null)

(null)

14:e December...

När vi kommer hem från jobb och förskolan åh vi möts av ännu ett litet brev från Nissarna och en liten tokig dukning på bordet till oss alla ;) haha ni skulle ha sett barnens ögon! Haha älskar när de köper idéerna rätt av och sambon han bara tycker jag är heltokig ;) men sån är jag!

(null)

(null)

L U C I A ⭐️

När det blivit Lucia och allt. Då är det minsann tur att vi har våra Nissar minsann ;) Som vart så duktiga och fixade god fika till oss på Lucia och allt. Ska ju tilläggas att jag tvingade sambon att hjälpa mig och rulla chokladbollar igår kväll/natt haha för att Nissarna skulle ha gjort fika ;) Barnen blev helt lyriska över fikan, dotter sa "Men hur kan de veta vad vi tycker om?" :) hehe söta lilla tjejen!

(null)

(null)

Julbakning 🎅🏼

Idag överraskade minsann våra små Nissar oss. Det vart minsann grejer på hela diskbänken ;) hehe mjöl överallt! Sen låg där recept och ett litet brev från Nissarna där de skrivit och fixat så vi skulle baka pepparkakor och saffransbullar ;) mumsigt värre. Båda barnen blev glad över att baka pepparkakor. Sonen han satt en bra stund innan han gav upp. Eller ja de var snarare vi som gav upp ;) dottern hjälpte till lite med saffransbullarna efter pepparkaksbaket. En mysig dag med besök av barnens mormor och morfar. Sen gemensam middag på kvällen! 

(null)


(null)

(null)


(null)

Julgran 🎄

För att mitt i allt baket så blev det en liten promenad för att införskaffa en julgran, då det var stängt tidigare i veckan :) haha när vi gjorde ett tappert försök! Det är alltid lika mysigt att köpa gran. Inte för att det är något avancerat eller längre påhitt :) vi brukar bestämma oss ganska så snabbt! Så även i år ;)

(null)

Fåglarna 🐧

Idag vart det minsann dags för ett uppdrag från våra Nissar, de har minsann fantasi utan desslike ;) hehe Ja lappen talar för sig själv, men sagt och gjort det blev minsann lite mat till våra små fåglar. Vi har en hel del som är i vår trädgård minsann. Hoppas på ännu fler nu när vi hängt ut lite mat till de små :) vi brukar ha en liten rödhake bland annat!

(null)

(null)

Egentid 💅🏼

För att idag vart det dags, det är minsann 5,5 år sedan sist. Tänk vad tiden går, men det vart i alla fall dags att bygga naglar igen här hemma. Så sugen, varit sugen ett tag men inte riktigt tagit tag i det. Men nuså! Men man är ju lite ringrostig minsann, men det ger sig till nästa gång ;) men ett helt ok resultat, men blir ännu bättre nästa gång!

(null)

Paket 🎁

Idag fanns det minsann ett paket från våra nissar, för vår lille Nisse han har fått en kompis Nisse-Lina. Så nu har vi två små busiga nissar minsann ;) hehe barnen blev helt överlyckliga när de fick se paketen! Även när de öppnade och fick se att det var en bok från Nissarna.

(null)

Ljusgata ⭐️

Efter lite pepparkaksbygge på förmiddagen så blev det en liten mini-utflykt med hela familjen, även mina föräldrar och min bror + hans respektive hängde med på vår lille tripp som den här gången gick till Veberöd av alla ställen. Men där vart en gata som var full med massor av julbelysning och grannarna på gatan hade gått samman och samlade in pengar till barncancerfonden! Sen ska det ju även tilläggas att min kollega bor på gatan så därför vi visste om det hela. Men det blev en mysig avslutning på denna dag :)

(null)


6:e December

Tänk det har redan gått 6 dagar av december och vi räknar ner till julafton. Snart, snart är en spännande dag här. Trots att det är så att inget har varit som det brukar detta år. Så har vi ändå ännu ett år att se tillbaka på och snart är året slut. Vi är inne på sista månaden för år 2020!
 
Så idag vaknade vi upp till ännu ett brev från Nisse, där han hade fått ett paket som var till Veija och Vegas. Han hade naturligtvis redan tjuvkickat lite ;) han kunde inte vänta tills barnen öppnade sitt paket från Tomten. Det blev pepparkakshus bygge :) fyra små hus fick vi ihop och ett stort. Man börjar få in snitsen på att sätta ihop husen med smält socker.
 
 
 

Julpyssel...

När vår Nisse gör så vi har fulltupp minsann, idag vart det dags för lite JULPYSSEL. Alltid lika trevligt med lite pyssel, dock tycker jag själv det är svårt om man inte har en plan. Så barnen de pysslade för glatta livet, dottern älskar när jag tar fram pyssellådan(en hel flyttkartong) haha Det är härligt med pyssel, även sonen vart duktig och satt ner en bra stund och pysslade han med. Det blev bland annat fina kottgranar :) och vår lille Nisse han har fått en fin liten stege. En röd för hans favoritfärg är röd ;) Även barnens mormor och morfar kom en sväng och pysslade med oss ;) hehe alla efter sin egen förmåga.
 
 
 

Paket från Nisse 🎁

Idag blev vi överraskade när vi kom hem från förskolan och jobbet. Vår käre Nisse hade inte fått svar från Tomten än. Men han hade varit på promenad och handlat godis. Han älskar godis och kunde inte låtabli att köpa varsit litet paket till barnen heller. Så när vi kom hem så låg där lite papper, tejp, sax och inslagningspapper på köksbordet. Som Nisse hade stökat till det. Men där låg också varsitt sött litet paket var till barnen. Snacka om att de blev glada för paketen.
 
 
 
 
 

En kompis...

När vår lille Nisse skrev att han kände sig lite ensam och undrade om vi kunde rita en fin teckning som han kunde skicka till Tomten, på honom och en kompis. Så att Tomten kanske kunde skicka en kompis som kunde bo hos vår lille Nisse. Dottern satte sig direkt och fixade en bild som vi kunde ge till Nisse. Han svarade snabbt och skickade den direkt till Tomten. Så nu får vi vänta och se om han får någon kompis. 

(null)

Önskelistor 📜

Dagens nisseuppdrag vart att Nisse var lite förvirrad och fått brev från Tomren om att han skulle skriva en önskelista ;) hehe men inte riktigt kom ihåg vad det var för något. Sagt och gjort dottern i fullgång med att skriva sin önskelista själv :) älskade lilla stora du! Du börjar bli så stor, lillebror fick ha lite hjälp av mamman i huset ;) hehe men fina önskelistor blev det som vi lämnade till Nissen också får vi hoppas att Nisse skickar de till Tomten och att de kommer fram.

(null)

(null)

1 December 💌

Idag kom det minsann ett fint litet juligt brev från Nisse. Dottern blev helt förtjust ;) Älskar allt sånt små fix och pyssel. Fixa små Nissebrev och bus, undrar vem som kommer tycka att detta är roligast :) haha sambon har redan röstat på mig ;) 

(null)