YES 💪🏼

Imorgon blir det minsann äntligen förskola igen för dessa två. Efter 2,5 vecka hemma med först lite feber upp och ner för Lilleman som sedan haft snuva i 1,5 vecka och dottern har varit yttepytte lite snuvig får jag säga. Så det ska bli skönt för alla att återgå till lite vad man kallar för vardag nu igen i dessa tider. Dock har det minsann inte känts som om man varit hemma och VABBAT. Utan lite mer som semester fast lite begränsad sådan! Så imorgon blir det jobb för både mig och sambon sen förskola för båda barnen ;) heja oss!

(null)

Gelétvål 🐰

Dagens aktivitet här hemma i "VABTRÄSKET" fick bli att göra egen gelétvål! En lätt och omtyckt aktivitet för både stora och små. Något som kanske kommer testas på jobb med barnen där med ;) vem vet får la se.

Recept:
1 dl kokande vatten
5 tsk gelantinpulver
1 1/2 dl handtvål

Gör såhär:
1. Blanda ihop vatten och gelantinpulvret i en skål och vispa snabbt så att inte gelantinpulvret lägger sig på botten. 
2. Tillsätt sedan valfri handtvål, vispa runt. Häll sedan i valfri form och ställ i kylen 30-60 min lite beroende av vad man hällt blandningen i för form.

(null)

Lekplats...

Efter ett stopp hos farmor med barnen. Självklart utanför bara, så blev det en lite stund på lekplats med mellis ute tillsammans med barnens mormor som också vart ute på tur med oss denna dag i det fina vädret. Lite kallt i vinden, men kläder efter väder så är det ingen fara minsann ;) en mysig stund med barnens mormor blev det allt innan vi skulle hem och fixa dagens middag.

(null)

Farmor 🧡

Det är inga lätta tider för någon just nu, det är förbaskade Corona ställer till det på så många plan. Då ska man självklart komma ihåg att vi här där vi bor just är ganska så "skonade" det finns områden och länder som haft och har det mycket tuffare. Men alla berörs vi mer eller mindre. Klart att det finns en viss oro även hos mig, men det är framför allt för mina nära och kära. Idag traskade vi förbi min älskade farmor och sa hej utanför. Barnen förstår inte varför vi inte kan gå in. Farmor själv förstår men tycker att det är lite väl löjligt. 

Men nej, vill inte under några som helst omständigheter utsätta henne för något. Vem vet, man kan ju tydligen gå och bära på viruset utan att visa någon symtom. Det är skumt, så därför vet man ju inte. Men det är så svårt, man vill bara krama om dig älskade farmor, gå och besöka dig som vi gjorde innan allt detta. Umgås och ha mysigt som vi brukar.

(null)

Ni två 😅

När man inte kan annat än skratta, vad ska man göra liksom ;) hehe inte alltid man hinner med med telefonen. När ni gör era tokigheter minsann ;) hehe men idag hans det med. Det är så roligt att se samspelet mellan djur och barn. Som här hemma, sonen har börjat visa intresse för hunden. Innan har han liksom inte brytt sig så mycket precis. Dottern har inte varit speciellt intresserad någongång så. Men sonen han kan gå fram och klappa, samt försöka prata med Kiwi. Är tacksam för att Kiwi är så snäll som hon är, för hon accepterar nästan allt. Att han kallar, pillar också vidare. Det är underbart att se att de funnit varandra.

(null)

Lekplatshäng ☀️

När tiderna är som de är, så får man umgås med nära och kära utomhus. Så idag bestämde vi oss för att ta en promenad till en av våra fina lekplatser här i byn. En av de senaste tillskotten faktiskt ute på Vikhem ;) det blev uppskattat av både stora och små kan jag säga. Barnens mormor och morfar hängde också med. Det blev först fika i solen innan det vankades häng på lekplatsen i det fina vädret. Är så tacksam för vädret just nu, så man kan träffas små stunder. Då rekommendationerna är att träffas ute och inte så många. Det är bäst att lyssna och lyda.

(null)

Våffeldagen 🧇

När det är våffeldagen och vi inte fått en enda våffla på jobb. Lite dåligt tycker jag, barnen kunde ju fått det till mellis kan man ju tycka. Men icke, det skulle dessutom ha varit våffel dropin på barnens förskola. Men det här förbaskade viruset förstör så mycket. Så tyvärr inget dropin, så vi fick ha vårt eget "dropin" här hemma ;) hehe sambon ställde sig och gjorde våfflor till hela familjen! Mums kan jag säga minsann ;) dessutom med lite grädde och hemmagjord björnbärssylt!

(null)

Tidig morgon...

För att det blir några kalla och tidiga morgonpromenader med fyrbent så är i dessa tider när sambon är hemma och VABBAR. Då jag själv ska ta mig till jobbet. Då faller morgonpromenaderna på mig, annars brukar sambon ta hunden på morgonen och jag barnen då jag lämnar för jag börjar för det mesta senare än honom. Bra fördelning tycker jag allt! Imorse vart det ingen värme minsann, frost minsann överallt. Men mycket fint och friskluft får jag säga. Nästan bara jag och hunden ute ;)

(null)

Våren är här...

När man får passa på att vara ute, det kan man minsann säga att vi gör här hemma. Speciellt när vi varit hemma ett bra tag nu då ;) kan säga att det är minsann tur att vi har vår trädgård. Idag fick vi lite besök av världens bästa morbror :) Såklart så höll vi oss ute, bäst så för alla. Man ska va försiktig nu i dessa tider för allas skull. Än om man kanske inte är i någon riskgrupp själv precis. Men för alla andras skull. Det blev massa ute lek och en liten sväng bak till baksidan där vi typ aldrig är. 

Har två odlingslådor där bak med rabarber, hallon och sen en lådan där jag ibland sår lite blandat. Men när vi är där bak säger dottern plötsligt "Mamma, kan vi inte dra upp morötterna? Jag vill ha en" Jag tittar konstigt på henne och säger, "Va, morötterna där är väl inga kvar" Men jodå där stod i alla fall lite blast, men behöver ju inte vara några morötter för det. Men vi drog upp dem och där va några fina och välsmakande morötter ;) haha från förra året! Sen blev det hemmagjorda hamburgare till middag för hela familjen. Morbror skulle vidare så han får käka här en annan dag sa dottern.

(null)

Kiwi 🐕

Vår älskade fyrbenta familjemedlem, Kiwi, vår KiwiKebab ;) du må va ytterst speciell och egen ibland. Men har man inte blivit som man skulle bli så får man vara som man är ;) så brukar man ju säga! Vi älskar dig för den du är, du är tokig och speciell absolut men så älskar. Idag låg du och mös på en av dina favorit platser i Vegas lekrum ;) med din trogne vapendragare August vid din sida ;) älskade hund! Snart blir du 7 år, till sommaren!

(null)

Fröknäcke 🌱

För att igår fick jag ett ryck och gjorde en sats med fröknäcke. Dock skulle ju blandningen stå över natten, så det har den fått göra. Sen idag breddes den ut på två plåtar och sedan in i ugnen i nästan 2h perfekt hemmafix när man ändå är hemma och VABBAR ;) det sköter sig själv. Men man kanske ändå inte vill gå hemifrån. I alla fall inte jag ;) hehe så här blev de tillslut. Super mumsiga med bara salt och lite smör på :)

(null)

Mer VAB 🙃

När man fortfarande vabbar och man själv är super rastlös. Det blev lite bakning idag igen ;) den här gången så fick jag bestämma. Två små nöjda barn vid dagens bakning ;) Cookies på schemat, jag är så svag för dessa kakor. Det är helt klart mina absoluta favoriter ;) Kan äta de vilken dag som, är svårt att låtabli när man vet att de finns hemma. Sen när man dessutom hittat det perfekta receptet, så de blir precis som jag vill ha de är pricken över iet ;) hehe underbart.

Så det fick bli lite mer bakning idag helt enkel, "stackars" barn som får stå ut med sin vaktbolag mamma ;) haha men smeten är god och kakorna med! Så det går nog ingen nöd på de :) får vi hoppas i alla fall. Annars har vi minsann inte gjort så mycket annat idag, varit ute en sväng såklart. Friskluft måste vi ha :) 

(null)


VAB & mer...

Så vart det fortsatt VAB på schemat. Det är minsann en konstig tid vi lever i nu. När allt har blivit som det har blivit. Men inget mer att göra, nu mera så får man vara hemma och VABBA för snuviga barn. Så här är vi hemma, jag och barnen. Om man nu får säga det så känns det nästan som att ha semester ;) dock är man lite begränsad. Men vad gör la det. Får ju spendera massa tid med mina älskade små skatter. Så för att ha något att göra så blev det till att göra chokladbollar idag. Några med kaffe till sambon och resten utan till resten av familjen ;) hehe

(null)

Sen är jag så otroligt glad över att vi har vår älskade  trädgård som innehåller massa för de små. Åh ännu mer ska det minsann bli om jag får som jag vill ;) hehe Men idag så lekte vi en sväng i vår älskade sandlåda :) barnen bara älskar det. Speciellt sonen, han vill ju inte gå varken där ifrån eller in när det är dags. Så får vi se hur länge vi ska VABBA den här omgången i dessa tider. Hade det varit en vanlig "dag" så hade barnen varit på förskolan och jag på jobb. Så även dottern hade varit på förskolan när sonen hade lite feber. Men det är nya riktlinjer...

(null)

Älskar oss 💓

För att jag älskar oss, mina älskade barn. Ni två gör mina dagar ;) Går inte en dag utan att jag får ett leende på mina läppar när jag ser er eller tänker på er. Ni sprider sådan glädje omkring er, våra små solstrålar! Skulle försöka mig på en bild på oss tre idag, men det är minsann inte det lättaste ;) hehe men det blev en bild i alla fall. Hehe älskade ni!

(null)

Bokskogen 🌳

Idag fick vi ett ryck, eller ja snarare jag som vanligt. Vart sugen på att ta tillvara på de fina vädret som lovats denna dag. Sagt och gjort så blev det minsann en tripp till Bokskogen denna dag. Fint väder och mellis hade vi med oss också ;) en härlig liten tur med hela lilla familjen :) underbart att bara umgås och ha det mysigt. Vart minsann år och dar sedan jag var i Bokskogen. Sambon hade aldrig varit där. Så det blev en ny upplevelse. Tänk när det blir ännumer vår och härligt väder så många vändor man kan göra hit då ;)

(null)

Corona 🦠

Tänk vad ett virus kan göra, vända upp och ner på hela världen. Det är nu officiellt att det finns ett nytt virus i vår värld. Som troligen redan är i Sverige bara det att det inte är fastställt än. Ett dödligt och farligt virus som ingen är emun mot än. De vet inte så mycket om det hela. Så det är bara till att vänta och se. Hålla sig hemma vid minsta symtom. Inte träffa någon i riskgrupperna, umgås med få personer. Umgås och träffas ute. Hålla avstånd på minst 1,5 meter. Ja, riktlinjerna är många och mer kan man inte göra.

Får dagligen flera mail om detta och hur vi ska förhålla oss till detta också vidare. Många barn och vuxn borta på jobb. Men vi kämpar på och hoppas att det finns en lösning snart. Tvätta och sprita händerna gör vi ännu mer än annars. Handkräm är också något som går åt mer. Folk hamstrar från butikerna, apoteket och andra ställen. Det är sjukt rent ut sagt. Man kan inte riktigt fatta hur det faktiskt är. Känns så konstigt bara en sådan sak som att hälsa på min älskade farmor och mormor morfar det går inte nu. Eller jo fast bara utanför! Allt är nytt för alla men man gör det för deras skull.