Barnmat...

Hrm det är minsann inte det lättaste precis det här med barnmat. Är ju en hel djungel där ut med smaker, ålder för när barnen kan och ska äta vad. Konstigt att man blir lite förvirrad? Nej det tycker jag inte. Har i alla fall fått klart för oss när och hur mycket loppan bör äta. Så vi är på god väg. Ett mål är redan ersatt av gröt :) duktig lillfis. Sen är ett halvt mål ersatt så snart är även det helt ersatt av pure ;) mumma! 
 
Så jag fick en blixtide och gjorde egen barnmat :) Blev fyra olika sorter denna gång och 17 portioner så det blev en del hehe :) loppan har smakat två och den ena var super sen de här med fisk blev katastrof första gången :/ men skam den som ger sig, hon fick fisk dagen efter också hehe då gick det fint.
 
Så är det när man har en envis mamma :) hehe hoppas Veija blir som jag, provar allt och åt allt när jag var liten. Typ samma nu, finns alltid något man inte tycker om. Har iaf hittat lite recept jag ska prova till Veija nästa gång :) super kul och mycket billigare att göra maten själv.
 
 

Godmorgon söndag!

Här ligger vi och har det bra sådär en söndagsmorgon :) lilla trollungen vaknade 07.30 ny tid och 08.30 gammal tid hehe lite sovmorgon där minsann. Idag är det sådär en härlig söndagsmorgon. Får la se vad denna dag har att erbjuda :) har ju lite planer men det får vi se om vi genomför eller ej. Annars blir det en annan dag. 
 
Får väl snart ta och stiga upp. Känner nämligen en sådär bekant doft från en viss liten Veijas blöja! Eller är det bara en fis?
 

Mamma & dotter 💕

Kan man annat än bara älska sitt/sina barn?! Nej jag tror minsann inte det :) hehe det är liksom obegränsad kärlek från första stund. Helt fantastiskt, en känsla som inte går att beskriva. Det är ett speciellt band mellan en mamma och hennes barn. 
 
Igår hade jag och Veija nästan likadana strumpor hehe lite små sött :) inget jag hade tänkt på. Brukar kombinera Veijas kläder så dem passar ihop, även mina egna men inte mina och hennes hehe 
 

Silledill & farmormys...

En onsdag hos oss :) det blev en liten tur till Dollar store med farmor som kom på besök till mig och Veija ;) sen fick vi handlat lite på Lidel också då vi skulle göra inlagd sill när vi kom hem. Sill som Veijas farfar och pappa hade fiskat :) mumsigt värre. 
 
Sagt och gjort det blev Branteviksill :) super gott så nu ska den bara ligga till sig ibland alla kryddor. Kommer bli super, gjorde en burk till mamma, pappa och lillebror också :) mitt i allt detta hann jag göra fläskpannkaka till middag och mysa med vår Veija. Massa farmor mys för Veija, då hennes farmor sov över här.
 

Besök på Neo...

Igår var det då dags igen för ett besök på Neo inne i Lund :) För att kolla så att loppan utvecklas som hon ska. Samt lite extra koll på hennes nackmuskler då hon inte har varit så road av att ligga på mage och lyfta på huvudet. Så sist vi var på Neo var dem lite oroliga tanterna men inte jag. Då jag vet att hon kan och vips så kommer det bara gå.
 
Som sagt jag hade då rätt :) för igår så visade loppan vad hon gick för. Med stora steg gjorde exakt allt som dem ville även Nevrologen som var extra inkallad var mer än nöjd så det var skönt. Vår lilla loppa sköter sig!
 

Fina höst...

Det finns nästan inget finare än hösten med alla dess färger minsann :) synd bara att det inte varar så länge. Det går så snabbt över med alla dessa färger och löv. Men var årstid har sin charm måste jag säga. Bjuder på en bild från igår när jag och Veija var ute på promenad och på G hem till farmor :) för en liten fika. Skönt med promenader i det fina höstvädret.
 
Kan nog säga att jag och Veija är ute minst en gång om dagen och går. Är det inte med Kiwi så är det något annat vi ska :) skönt att komma ut och röra på sig.
 

Tandläkaren & mormormys...

Vår dag idag har bestått av tandläkar besök och mormormys. Men innan dess så hann älsklingen sätta ihop min nya tvättställning :) wohooo happy me :) nu kan jag tvätta en massa minsann. Det gamla stället hade helt klart gjort sitt hehe pinnarna som man hänger kläderna på började gå av en efter en.
 
Men men så kan det vara ;) Efter en rask promenad till mamma/mormor så blev det till att lämna Veija där för lite mormormys :) sen ge sig iväg till tandläkaren i tron om att laga två små hål. Haha väl inne och det var min tur så var det min granne jag skulle gå till. Tänk vad världen är liten. 
 
Äntligen en som tänkte som jag har haft ett litet hål i en av mina visdomständer som dem envisats med att laga två gånger redan. Detta skulle varit tredje gången men precis som jag sa första gången "Kan man inte bara dra ut den, jag använder den inte och jag kommer inte åt att borsta där" men tidigare har jag bara fått till svar "Vi lagar alltid först" så ack.
 
Men han tyckte som jag att vi skulle dra ut den. Men ville jag göra det idag, yes ut med den. Men jag varnade honom att jag fick gå till specialist sist och dra ut min andra visdomstand för den hade 3 rötter man brukar ha 1! Som sagt tanden åkte ut och ja där var 3 rötter här med.
 
Så det var en match för tandläkaren :) men skönt att den är borta. Haha så 1h senare var jag med en tand mindre. Inte det jag hade trott när jag cyklade iväg. Men väl hemma hos mamma och pappa igen så var mormor och morfar där på fika och Veija hon hade sött sig minsann goa unge ♡ så henne kan man lämna bort fler gånger. Nu ska vi sova snart eller ja jag ska övriga familjen sover redan.

Liten börjar bli stor...

Det är helt sinnes vad tiden den går. Vår loppa hon växer som bara den. Spännande oh följa hennes utveckling och allt vad det innebär :) känns super att vara förälder, kan inte säga något annat minsann. Häromdagen så upptäckte Veija att man kan hålla i saker vilket hon gjort tidigare men nu så har hon kommit på att man kan ta dem till munnen och smaka på dem.
 
Lyckades fånga det hela på bild :) inte alltid som kameran är med hehe men denna gång så! Underbart att se ♡ vårt lilla hjärta. Älskade unge!
 

Halvårsmiddag 👣

Som sagt vår lilla  Veija har ju hunnit bli hela 6 månader fast hon egentligen bara skulle varit 3,5 månader :) lite skillnad minsann. Så vi tyckte att det var på sin plats med en halvårsmiddag för vårt lilla hjärta. Så vi bjöd Veijas farbror med sambo, farmor, farfar, mormor och morfar. Även morbror men han kunde tyvärr inte komma.
 
Det blev lasagne och sallad samt äpple och blåbärspaj med glass :) mumsigt värre hehe trevligt sällskap med många skratt. Oh lilla Veija bara njöt som vanligt hehe av att vara i centrum. Många fina saker fick hov med hehe vad bortskämd? 
 
Efter en lyckad kväll så hade vi en övertrött tjej som hade lite svårt att somna stackars pappa satt i 20 min men icke skulle hon sova. Sen tog det 5 min så somnade hon hos mig. Men har ju lite mer vana. Sen somnade vi allihop bums!
 
 

6 månader 💕

Tänk vad tiden bara springer iväg, idag exakt på dagen är det 6 månader sedan du vår älskade Veija bestämde dig för att komma ut. Sugen på livet och alldeles perfekt. 10 veckor förtidigt, men du var älskad från första stund ♡ det är svårt att beskriva den kärlek som jag har till dig. Redan innan du tittade ut så var där en speciell kärlek. 
 
6 månader sedan vi blev en liten familj ♡ så perfekt och underbart. Det är så härligt att få vakna upp varje dag och veta att man har världens bästa dotter, sambo och hund som förgyller ens dagar. Så mycket kärlek, skratt i oändlighet ♡ man vet aldrig vad dagen har att erbjuda tillsammans med er.
 
Att få se dig utvecklas och växa varje dag är en gåva. Att just du Veija är vår ♡ det går inte att beskriva med ord. Så fin, söt, underbara, perfekt, UNIK och bara vår. Vi älskar dig Veija! 
 

Resultatet...

Det blev till att sy en massa fint igår med tygerna som jag köpt till Veija. Det blev ett påslakan och sex örngott så det blev allt lite och inte blev det mycket tyg över. Nu återstår det bara den svåra delen. Jag ska ge mig på oh sy kläder :) till Veija såklart. Blir spännande men verkar inte jätte svårt, men steg ett är att byta nål på symaskinen och det blir till att klura ut hur man gör. 
 
Hittar inte instruktionsboken som följde med maskinen. Men det ska nog gå oh lösa minsann. Annars får jag be om hjälp hehe :) så får se om jag ger mig på det imorgon eller på söndag. 
 

Kreativa...

Så då har jag fått inhandlat mina första tyger :) har ju fått för mig att jag ska sy lite. Sy lite till Veija :) örngott, påslakan osså. Men även försöka ge mig på att sy boddysar :) har aldrig sytt det innan. Men någon gång ska vara den första. 
 
Men det är minsann inte lätt att välja tyg finns så många fina. Man vill ha lite av varje men man får ju begränsa sig då det inte är billigt precis. 
 

Vår tisdag...

Mycket på schemat denna tisdag :) än om det blev lite ändrade planer. Men det var till att stiga upp efter klockan iaf ;) sen fixa till sig och packa skötväskan så allt fanns där. Sen väcka lilltrollet och ge henne mat. För att sedan traska till BVC och möta Lotta där. Ett bra besök och Veija hon växer och utvecklas 6545g och 65 cm lång :)
 
Sen traskade vi till mosterbus jobb och sa hej. Sen tog vill älsklingens bil och körde till Malmö :) där jag köpte lite tyger för jag har fått för mig att jag ska sy saker till Veija ;) sen blev det en shoppingrunda på Emporia. Där jag fyndade lite saker till Veija såklart. Sen bjöd bästa kusinen på lunch mys.
 
Efter en mysig dag blev det till att fara hem till farmor och äta fisk Gös :) mumma minsann så det var en lång dag igår.
 
 

Underbart besked...

Jag tror minsann att rubriken talar för sig själv :) idag hade vi fått en tid på hjärtavdelningen på barnsjukhuset i Lund till Veija för att kolla hennes hjärta. Då hon föddes med ett "hjärtfel" med en öppen ductus som det så fint heter. Ett vanligt "fel" hos förtidigt födda barn :) som sagt vi var på besök där innan sommaren för att följa upp då var hon ca 3 månader och då fanns ductusen kvar.
 
Men eftersom hon inte hade besvär av den så ville man bara följa upp det nu efter sommaren. Oh ja det är klart att man har varit lite nervös men har känt på mig stressad allt skulle se fint ut :) vilket det gjorde. Först gjordes ett EKG och allt var bra sen kollade man ductusen och den fanns inte kvar mer. Inget annat fel heller :) 
 
Så glada i hågen gick jah och Veija där ifrån. Sambon hade redan gått för att jobba. Dem var ju hela 30 min sena så han hann inte stanna, så fick vara kvar själv. Det blev en tur på stan sen för att leta filt men hittade ingen. Blev dock lite kläder till Veija och två par byxor till mig :) samt en väska till mig och en till mamma.
 
 

Äntligen...

Yes äntligen har dem kommit alla mina efterlängtade glitter gel som jag beställt :) känns som om det var en evighet sedan jag beställde dem. Men nu är dom här :) dock i muppiga burkar där man inte ser vilken färg som är vilken. Haha så fick börja med att kolla på alla och skriva på locken ;) 
 
Dock inte så lätt vad man ska "kalla" alla färger för haha dem har säkert ett namn men aja det fick bli lite hittepå :) går fint det med bara jah som ska använda dem.
 

IKEA!!!

Wohooo idag blev det minsann ett besök på IKEA :) för att införskaffa möbler till vårt lilla hjärtas rum. Kommer bli super bra när det är klart. Bättre sent än aldrig men varför stressa? Inte så att Veija kan "använda" sitt rum än direkt. Vi fick även handlat en matstol till Veija så här ska det övas på att sitta själv med stöd :)
 
Övning ger färdighet :) om än lite vingligt men skam den som ger sig hehe :) Utvecklingen tar stora kliv framåt för Veija vilket är så kul att se. Men så är det när man övar och när det bara lossnar helt enkelt. För övrigt så har vi tagit det lugnt och tvättat en del här hemma. 
 
Så är det när man inte mår helt 100 :( vaknade med ont i halsen. Så fick bli panodil samt ett samtal till tandläkaren för att avboka min tid och få en ny. 
 

Muffins...

Jahapp då har jag åter igen fått ett ryck ;) denna gång blev det två omgångar kladdmuffins :) mumma eller ja det hoppas jag för har ej smakat. Tokigt nog är jag inte sugen men älskar att baka. Men man kan ju alltid bjuda andra hehe ;) men det ska nog gå. Våra "gäster" brukar inte tack nej precis.
 
Har dessutom börjat känna ett litet sug efter att börja springa igen. Så får la ta tag i det :) får göra upp en plan! Så att man får allt att funka ;) men det ska absolut gå. Snart blir det till att ge Veija lite mat, ut en tur i stormen med Kiwi sen laga lite mat sen landa i soffan igen. Vaknade med huvudvärk imorse samt att jag svettades som bara den. 
 
Så det blev två panodil :) sen har jag mått prima minsann så jag har nog sovit bort en förkylning ännu en gång. Skönt det, har ej tid att vara förkyld. 
 

Batwomen...

Här hemma har vi numera en liten batwomen om kvällarna och nätterna :) härligt! Nya pyjamasen sitter som en smäck hehe inköpt på HM av mosterbus ;) super läcker! Spännande om allt går som vi planerat så blir det IKEA imorgon och införskaffa framförallt en spjälsäng till lilla Veija som inte är så liten längre.
 
Får hoppas att hon sover bra i den :) men det ska nog gå bra. Hon har ju haft/har god sömn så. Sen får vi se om jag kan övertala sambon att vi ska köpa lite andra saker också till Veija :)
 

Vår helg...

Jadå det har minsann hänt en hel del i helgen för oss :) vet knappt vart man ska börja. Men som jag nämnt tidigare så hostade vi lite i trädgården och nu har jag samlat in lite av alla våra tomater. Så får vi se om dem mognar, mormor hade hört att man skulle lägga dem på ett fat i garderoben så sagt och gjort.
 
Sen har jag bakat lite äppelmuffins :) mumsigt har ju fått en massa äpplen så får se vad jah ska göra med dem. Veija övar på att ligga på magen minsann och det har tagit stora kliv framåt :) vår duktiga tjej. Annars har vi hjälpt mamma, pappa och lillebror att flytta! Härligt ;) kommer bli super i deras nya hus! 
 
Har även hunnit med en tripp till mosterbus med familj :) hehe lite sådär spontant. Massa mys i höstrusket. 
 

Nagelfix...

Äntligen fick jag till en dag/kväll där jag kunde fixa mina naglar :) över två veckor sedan sist. Usch fy vilken utväxt haha men jag höll ut. Pillerill blev det denna gång. Hade sett framför mig hur jag skulle göra gråa naglar med grönt blingbling, men ack nej det blev något helt annat. 
 
Fick lust att för första gången prova glitter gel :) spännande också på mig själv hehe. Men det blev bra och jag är nöjd efter en massa pillande. Inte så lätt med att göra höger hand med vänster hehe men det gick. Nästa gång kan bara bli bättre.
 

Tisdag 29 - sep

Neo besök stod det på dagens schema :) en extra koll för Veija med sjukgymnast. Det var bara bra med henne fått några övningar för att hjälpa henne att stärka nackmusklerna. Men hon har att bross på så ;) skönt att allt var bra annars. Bästa mamma/mormor var med på besöket :) så efter det så blev det fika hemma hos oss innan mamma/mormor skulle jobba. 
 
Sen shoppade vi nya mattor jag och Veija :) två till Veijas rum, en ny till badrummet där nere och en ny till tvättstugan :) fyndade gjorde vi helt klart 240:- för alla fyra. Lite annat smått och gott blev det med sex paket våtservetter för 50:- ;) 👍minsann. 
 
Men vi hade mer inplanerat denna dag :) det var åter igen dags för bebismys hos mosterbus med familj ;) hehe dem är helt tokiga i Veija ♡ mysigt och god middag fick vi med spagetti och köttfärssås :)