Poolhäng 💦

För att vi fick besök av bästa mormor och morfar idag. Det blev middag hos oss och en mysig eftermiddag kväll. Det var dessutom badpremiär för mormor med dottern i poolen. Min mamma bara älskar att bada ;) så även dottern. Men dottern har liksom inget stopp, då hon vägrar att gå upp ur vattnet. Fast att hon skakar som ett asplöv och är blå om läpparna. Haha precis som om hon aldrig skulle få bada igen.

(null)

Sonen fick mysa med morfar när vi andra badade och fiskade upp dottern efter många om och men. Men skam den som ger sig. Upp kom hon efter en tids tjat. Sonen njöt av uppmärksamhet från morfar :) hehe så mysigt att kunna ge sina föräldrar detta. Massa barnbarnsmys! Sen får vi ju passa på att tacka bästa morfar för hjälpen med poolen! Bjuder även på en bild på vår fyrbenta ;) hehe 

(null)

(null)



Trädgårdshäng 🌳

Idag blev det en dag i trädgården :) dags att få poolen på plats igen. Efter vårt missöde för några dagar sedan så ;) hehe pappa kom och hjälpte oss att bygga ett litet trädäck som den kunde stå på. Så efter bara någon timme så vart däcket på plats och nu skulle bara poolen dit. Åh vips så vart det super fint minsann :) härligt med poolen på plats. Så nu får solen gärna stanna framme och lysa varje dag.

(null)

Gunga det är livet om ni frågar våra barn. Både dottern och sonen de diggar att gunga. Hehe så vi körde lite gungning dagen till ära. När vi ändå skulle hänga i trädgården hela dagen. Så skönt att kunna vara ute i det underbara vädret.

(null)

Hehe vår lille cooling ;) i mammas brillor. Något stora men det ska börjas i tid! Hehe inte lätt att förstå vad som händer. En mysig dag i trädgården med min lilla familj. Mysigt minsann!

(null)


Slime 🦠

Ny dag och en ny aktivitet minsann. Inne i en period där det ska ske saker ofta ;) hehe inte så lätt alla gånger. Men dagens aktivitet är en sak som jag också lovat dottern att vi skulle göra en dag. Eget slime har jag lovat att vi skulle göra. Min kollega på jobb försökte göra det med några barn en dag. Men det gick åt pipan. Hehe så har fått läsa på lite också. Dottern tittar på youtube ibland och där gör de massa slime. Så hon har nog bättre kolla än mig ;) haha Sagt och gjort. Det blev minsann slime, två olika. Ett rosa och ett grönt. Men eftersom det är så varmt så fick de bosätta sig i kylen ;) hehe men en nöjd tjej här hemma i alla fall.

(null)


Glasstillverkning 🍦

Så vart det dags för dagen aktivitet. Vi har ju köpt formar så varför inte ;) egen glass skulle göras efter dotterns beställning! Sagt och gjort. Vi mixade ihop det som vi skulle ha i. Sen i med det i formarna :) också sen på med pinnarna. Vips in i frysen, nu återstår bara väntan. Väntanstider på att glassen ska frysa ;) hehe tar ju sin tid. Förberett dottern på att det inte blir glassätande idag, utan först imorgon.

(null)

Mums 😋

Det satt där det skulle, på kvällen så vart det dags för lite mamma- och dottermys ;) hehe vi hade bestämt oss för att åka en sväng till Burlövs center blev det. Där vi kollade i lite affärer, skönt att vara lite barnfri minsann. Händer inte så ofta, älskar att ha med barnen och fixa massa. Men vissa saker är bara lättare att göra utan barnen, så är det bara. Hade även bestämt att vi skulle äta ute, mums det blev vegetariska vårrullar med ris och sweet chillisås ;) de satt som en smäck. Dock utan för budgeten, men vad gör det ;) hehe ibland så!

(null)

Besök på mormors jobb!

En liten utflykt idag med barnen och vagnen blev det. Packa vagnen och traska till bussen. Som skulle ta oss till Lund :) Hoppade av bussen och dottern hon tyckte det vart konstigt att vi hoppade av där vi gjorde. Men det var inte så konstigt vi skulle bege oss till mormors jobb. För att luncha lite med henne i det fina vädret. Puhh så varmt det vart idag, över 30! Men man ska inte klaga. Det blev minsann en promenad kan man säga. De hade nämligen stängt av en väg med vägarbete så ja det tog en stund innan vi vart framme. Men vi kom ändå före mamma. Hehe men vi kröp in i skuggan. Det blev en mysig lunch minsann. Mätta blev vi också :)

(null)

Efter lunchen med bästa mormor/mamma blev det en promenad genom stan. Men beslöt oss för att gå i de gamla gränderna/gatorna där är så mysigt på sommaren. Härligt minsann, så kunde såklart inte motstå dessa fina rosor vi såg påvägen. Så ett litet stopp blev det för att föreviga dem. Sen traskade vi vidare till Stadsparken. 

(null)

Framme i parken och vi landade på lekplatsen en stund, men den stunden blev kort minsann. Då det vart så varmt, så man orkade ju inte göra någonting minsann ;) hehe så vi bestämde oss för att gå och köpa glass i stället jag och dottern. Så det blev glass i skuggan och lilleman fick också smaka. Sen tog vi bussen hem i värmen.

(null)






Besök hos 👵🏼

För att idag blev det en tripp/promenad bort till min älskade farmor i värmen. Handlade lite smått till henne först, sen traskade vi hem där med det vi handlade. Lite fika och glass. Varmt ute men det är så skönt med sommar om ni frågar mig ;) hehe dock tyckte inte farmor det vart så skönt. Men det kan man ändå förstå ;) hehe men en mysig stund hos gammelfarmor blev det med glass. Glass är gott :) det tyckte både Veija och Vegas!

(null)

Envisare än...

Ja man får minsann smaka på sin egen medicin ibland ;) två envisa ungar har man då fått. För att inte snacka om sonen nu idag när vi skulle hem från svärföräldrarna. Han va super trött och han vägrade somna. Så det tog nästan 25 minuter innan han somnade påvägen hem. Nog för att han inte alltid somnar när vi kör bil. Men detta va priset, inte förrän jag började vifta med en näsdukspaket, så blev han tyst och sen när han fick den i handen. Så vips så somnade han ;) hehe lilla hjärtat.

(null)


Mys besök...

För att idag hade vi mys besök av bästa morbror/lillebror :) även mammsen och pappsen vart här. Dottern bara älskar morbror Johan! Vart ju bara tvungen att fånga dem på bild efter ett dopp i poolen sitter de oh äter jordgubbar. Då är det minsann sommar på riktigt ;) hehe Grillen i fullgång och köket fullt med mat. Det är härligr minsann. Ännu en mysig kväll med familjen, det är så mysigt och man får ta tillvara på allt, varje solglimt minsann.

(null)


Midsommarafton 🌻

För att idag blir det en dag hemma med familjen. En lugn och mysig midsommarafton ;) En lugn morgon, som sedan bjöd på blomsterplockning. Det är klart man ska plocka blommor på midsommar :) härligt! Sju olika sorter hittade vi minsann jag och dottern. Så nöjd, sen packa vagnen med picknick och gott. Dags att bege sig till Baldershage här i byn, för att fira midsommar. Vi hjälpte till att klä stången och sedan så dansade vi en sväng jag och dottern med min "faster" samt kusinbarn! Satt och hade mysig picknick med mamma, pappa, min moster, hennes man och min kusin ;) så mysigt minsann!

Efter lite picknick i hagen så begav vi oss hemåt och åt lite midsommar mat och hade familjemys hemma. En lugn och mysig dag/kväll får jag säga. Precis vad vi behövde, tackade faktiskt nej till midsommarfirande hos svärföräldrarna. Kände för att bara vara hemma :) 

(null)


På äventyr 🚌🚊

För att idag har vi jag och barnen gett oss ut på äventyr kan man lugnt säga ;) hehe Packat vagnen och fixat en massa. Sen traskade vi till bussen för att åka till Lund. Under hela bussresan så snackade dottern med en mamma och hennes bebis. När vi skulle hoppa av bussen så säger mamman "Du Veija det var jätte trevligt att få prata med dig hela vägen och jag är så glad att jag valde att ta bussen och inte bilen. För hade jag tagit bilen hade jag ju inte träffat dig" Dottern blev lite generad men glad :) hehe Hopoade av bussen och traskade mot tåget som skulle ta oss till Helsingborg. Men hiss nr 2 ville inte funka så det fick bli att gå en omväg. Men vi kom på tåget minsann.

Nästan 45 minuters tågresa med mina små hjärtan var påbörjad. Lite smått kli i byxorna hade dottern. Men hon tyckte det vart spännande att åka tåg. Sen äntligen framme i Helsingborg :) av tåget och ja som vanligt dags att byta perrong ;) hehe men vad nu vagnen får inte plats i hissen!!! Vad gör vi nu, hinner tänka tusen tankar. I värsta fall får jag ta tåget tillbaka till Lund! Men ack skam den som ger sig, vi får la ta rulltrappan! I med båda ungarna i vagnen och upp för rulltrappan. Puhh turen hade vi att vagnen gick in i hissen som gick ner till nästa spår. Där fick vi springa längs hela perrongen för att hinna med tåget. 

(null)

Wohoo vi kom med tåget, en ner bajsad lillkille och en trött tjej. Ja tur bara tåget från Helsingborg till Bjuv tar 15 min. Av tåget och byta bajsblöja i värmen. Sen traska till barnens farmors jobb. Sen hem till svärföräldrarna :) där vi tillbringade eftermiddagen, kvällen och natten samt förmiddagen innan det vart dags att åka hem igen! En härlig tripp i värmen!

Mysdag ☀️

En mysdag hemma med mina små hjärtan :) en lugn och skön dag hemma. Kan va skönt det med ibland och om inget så kan man behöva det. Speciellt barnen. Att bara ta det lugnt ;) Sen vart det att fixa mat så vi kunde äta någorlunda tidigt när sambon kom hem. För att sedan packa in oss i bilen och tillbringa kvällen i Lomma :) så mysigt! Lite försmak på semester minsann. 

I Lomma blev det ett besök på Lomma glassbar ;) där jag äntligen kunde använda mitt presentkort som jag fick av kidsen på jobb förra sommaren. Men det blev liksom inte av förra sommaren, med bulan på magen och lilleman i magen. Så ikväll får vi njuta!

(null)


Vi har blivit...

För att vi har blivit med pool ;) vi har minsann uppgraderat oss lite från baby-poolen till en större sak där även jag och sambon kan bada. Så nu hoppas vi på en varm och skön sommar ;) där vi kan njuta riktigt ordentligt i trädgården och ta många dopp i poolen. En nöjd tjej här hemma i alla fall ;) härligt med vatten och att få bada minsann. Skälv ska ja minsann bada denna sommar. Förra badade jag inte en enda gång trots 30-35 grader varje dag och sol. Men så är det när man hade en liten påg i magen som man ville skulle stanna där inne så länge så möjligt ;) hehe

(null)

Sommarfest 🌼

Vi har snart haft sommarlov i två hela veckor och dagarna springer minsann iväg ;) det är spännade med sommarlov i 10 veckor tycker dottern. Hon är precis som jag, diggar när det händer saker och man kan planera olika saker. Jag älskar att planerna och ha saker inbokade ;) det är toppen! Ibland kan det vara skönt att bara vara hemma en dag. Men ofta så blir jag så rastlös och måste ändå ut en sväng. Så om det bara är på en promenad ;) hehe

Men idag hade vi faktiskt lite planer ;) det var Sommarfest på schemat! Öppnaförskolans sommarfest här i byn ;) där det bjöds på dans runt stången som vi klädde tillsammans, frilek, picknick hade vi med oss! Toppen får ja säga, helt blå himmel och underbart väder. En mysig förmiddag med våda barnen blev det innan vi rullade hem igen. 

(null)

Grattis bästa lillebror ❤️

För att idag är det ingen vanlig dag, idag är det min bästa lillebrors fördelsedag ;) hipp hipp hurra bästa morbror på din födelsedag! Som sagt våra planer för dagen vart att fira min lillebror hemma hos mina föräldrar här i byn. Så det vart till att packa med allt som skulle packas i vagnen och traska iväg. Härligt med en promenad när vädret ändå är på topp minsann ;) hehe god mat och en trevlig kväll som alltid när familjen är samlad!

(null)

Varje morgon...

Att varje morgon få vakna till detta! Det är livet, det är meningen med allt! Så fantastiskt underbart måste jag få säga. Jag är lyckligtlottad att ha fått två friska och underbara barn. Två graviditeter som påmint om varandra för bra mådde jag båda gångerna. Skillnaderna fanns ändå där, första graviditeterna låg där en flicka i magen dom hade bråttom och tittade ut i vecka 29+6 ;) hehe andra graviditeten låg där en pojke i magen som de fick sätta igång i vecka 37+0 och som tittade ut i vecka 37+1 :) hehe men det är minsann något jag skulle kunna göra om vilken dag som helst.

(null)


Nationaldagsfirande 🇸🇪

Idag är det minsann Sveriges Nationaldag :) inte för att jag brukar fira denna dag speciellt. Men i år så hade jag läst någonstans att det skulle vara allsång med Astrid Lindgren tema i Burlöv. Så vi packade bilen och släpade med oss mormor och morfar ;) hehe Där det visade sig vara både allsång och nationaldagsfirande ;) Två flugor i en smäll helt enkelt. Dottern och morfar gick flaggparad ;) stolt som bara den. Picknick hade vi med oss och massa gott :) En mysig dag i solen, sen blev det grillat på kvällen. En toppen dag!

(null)

SOMMARLOV ☀️

Då tar vi sommarlov, 10 härliga veckor ligger nu framför oss eller om man ska va petig 10,5 vecka ;) hehe så underbart att kunna ge dottern så många veckor av ledighet. Kan man så ska man! Jag är hemma med lillebror hela sommaren, så varför ska dottern va på förskolan?! Inte för att hon/vi inte trivs där. Men det är långt ifrån alltid man kan vara ledig så länge, en hel sommar!

Snacka om att dottern va glad, lite stolt när hon berättade för kompisarna på förskolan om att hon skulle vara ledig i 10 veckor! Så länge ;) hehe älskade unge. Så mycket vi ska hitta på i sommar. Ingen länge semestertripp i år. Men dagsutflykter och påhitt ;)

(null)

Nu är det...

Nu är det minsann sommar när man kan fylla poolen med förvisso både kallt och varmt vatten. Men vi har ju tagit ett kliv in i Juni månad minsann ;) Leka och bada så det stänker om det ;) det är härligt. Älskar minsann detta väder, älskar vår trädgård och allt där till. Så mysigt att kunna tillbringa massa tid tillsammans utomhus när vädret är på topp. Dottern super nöjd över att få leka med vatten. Det är så härligt att se. Att så lite kan skapa så mycket glädje. 

(null)