Lördag...

Så vart det lördag och sambobo är ledig :) hehe lite tid tillsammans. Dottern är hos farmor och farfar i helgen så endast lilleman hemma. Lite konstig känsla minsann. Men det är skönt, lite lugn och ro. Men man saknad ju dottern direkt efter bara någon timme. Massa mys i soffan hela morgonen och förmiddagen där hemma med mamma, pappa och Kiwi. Vår fyrbenta vän är så duktig med lilleman och nyfiken som få. Men vad gör det :) är man en del i familjen så är man.

(null)

Kvällen spenderade vi hemma hos mina föräldrar och blev bjudna på middag :) mycket gott och skönt att slippa göra mat minsann. Första träffen med gammelfarmor för lilleman och första gången som mormor höll lilleman. En mysig kväll, dunk ner i sängen när vi kom hem för att sova lite innan nästa matning.

(null)

Överraskad 😲

Dagarna rullar på och man hinner knappt tänka. Utan vi hänger på här hemma. Dottern fick vara hemma med mig och lilleman idag för det är fredag :) en mysdag hemma med båda barnen. Sen kom farmor på besök. En trevlig eftermiddag och plötsligt så ringer det i telefonen. Inte varje gång jag svara när det är ett okänt nummer. Men ibland, vilket jag gjorde idag. Vilket var tur då det var ett blomsterbud :) inte varje dag man får det minsann.

Smått förvånad, men min första tanke var att det var min lillebror från Norge ;) men icke det var chockerande nog från jobbet! En super söt mamma-sonbukett i blått :) så fin! Tvungen att föreviga denna på bild, man glömmer så fort annars och det är inte varjedag man får blomsterbud!

(null)

Första dagen...

Då var första natten avklarad. Det gick fint :) 3-4h mellan matningarna för lilleman och mig. Varken dottern eller sambobo verkar ha blivit störda under natten :) Skönt att få sova i sin egen säng minsann. Dagen till ära så skulle dottern till förskolan, vi skulle pricka in lillebrors matningar också ;) hehe men det gick! Sen hade jag och lilleman 5h för oss själva, men det gick snabbt. Swish så var det dags att hämta hem storasyster igen som hade haft det super på förskolan ;) gick dessutom toppen att både lämna och hämta henne.

Sen blev det ännu mer mys för oss alla i vår lilla familj där hemma :) en underbar känsla. Svårt att förstå att vi har en liten kille där hemma nu. 

(null)


Hemgång 😍

Spännande minsann, de ska ta prov på lilleman, hoppas på bra värden så vi kan få åka hem. Sen att vi blir helt utskrivna och slipper sonden. I väntan på dagens rond med läkare också så håller vi tummarna och gör som alla andra dagar. Äter, sover, byter blöja/kläder också. ÄNTLIGEN är det rätta ordet minsann. Som vi längtat till denna dag! Idag är det äntligen vår tur att få åka hem :) hem på riktigt! Lite svårt är det minsann att förstå. Att vi ska få ta med oss denna guldklimp hem! Att han är vår, ännu ett mirakel.

Nu återstod det bara till att hitta någon som kan hämta oss och alla grejer. Då vår bil hade gått sönder så sambon kunde inte hämta oss. Utan det fick bli morfar/pappa som fick äran att hämta hem oss. Snacka om lycka!  En som också blev överlycklig när vi kom hem förutom sambobo och dottern var minsann hunden. Helt tokig när hon fick se mig! Så nu är vi äntligen hemma, hela familjen samlad.

(null)

Premiärturen 🍃

För att det minsann var dags för premiärturen i vagnen :) första promenaden ute och då var mormor och morfar på besök. Farmor och farfar vart på besök en annan dag :) Lilleman han sov så gott hela promenaden minsann. Så skönt att få komma ut en sväng. Var några dagar sedan sist! Idag var det typiskt höstväder ute :) men det var minsann skönt att komma ut och röra på sig lite. Samt att få träffa både mamma och pappa. Inte träffat någon av dem sedan vi åkte in den 17:e så det är minsann några dagar. Än om vi skrivit sms varje dag som vi alltid gör :)

Hela familjen här och vi tog en liten promenad. Innan sambobo och dottern skulle hem igen. För imorgon var det dags för förskola och jobb för dem. Själv skulle jag och lilleman mysa vidare och kriga på innan vi får komma hem till familjen.

(null)


Bebismys 👶🏼

Det är minsann så att man får ta vara på tiden, massa bebismys! Tiden går så fort, lilleman växer som bara den, så även vår tjej där hemma. Det lär bli en del bebisbilder här inne den närmsta tiden, kanske inte så konstigt ;) hehe man får ju ta vara på tiden. Kan inte bli för många bilder helt enkelt. Tiden går så fort, så får ha bilderna sen att kolla tillbaka på.

Bjuder på en av mina favorit bilder på lilleman just nu. Tycker den är så fin, med halsbandet med storasysters namn :) Båda barnen på samma bild ;) älskade barn! Svårt att förstå att man har två hjärtan att älska. Tur man har så mycket kärlek att dela med sig av. Men på tal om annat så rullar dagarna på här och hoppas att vi snart får komma hem till övriga familjen jag och lilleman. Så det blir vanlig vardag.

(null)Syskonkärlek 👧🏼👶🏼

För att det är inte varje dag man får vara med om detta ögonblick :) när storasyster får hålla lillebror för första gången. En oändlig kärlek dessa två emellan. Som om de alltid har varit tillsammans ;) massor av kärlek och mys. Vår stora tjej som är så snäll och fin mot lillebror hela tiden. Hoppas det håller i sig livet ut. Föralltid våra underbara barn, så fantastiskt att se, hur lugn lillebror blir hos storasyster.

Kommer ju inte ihåg själv när min lillebror kom till världen men är så tacksam över att ha fått möjligheten att få ett syskon. Samt att kunna ge vår dotter ett syskon, sen ett klart + att det blev en lillebror. Kul med en tjej och en kille :) men huvudsaken är att de är friska!

(null)


Solning ☀️

Här tar vi stora kliv framåt må jag säga. Dock har lillemans gulsotsvärden gått upp så pass att han måste intensivsola som det så fint heter. Men det har vi varit med om med storasyster också. Fast lilleman har fått sola mer. Nästan 3 dygn faktiskt, så där ibland alla dessa madrasser och annat ligger vår lilla prins. Är än en gång så stolt mamma, vår kille han ammar på och vi myser. Än har han dock inte börjat gå upp i vikt men det kommer snart.

(null)
Livet...

Livet just nu, ja det påminner inte om den där vanliga vardagen för en nybliven mamma. Allas liv är olika, men att spendera sina dagar i sjukhusmiljö det går nästan inte att beskriva. Att man inte kan göra det lite trevligare. Så som lite färg här och där. Nog för att allt ska vara stilrent men de kunde varit olika färger i rummen så det inte blivit så tråkigt och stelt överallt :/ 

Det är nästan lite komiskt minsann, två förlossningar som varit så olika men som resulterat i två fantastisk barn. Men som minsann inte kan pricka in sig på listan över "normala" förlossningar. Men vad gör la det när allt gått bra och vi har vår lilla familj med våran egen historia. När vi låg inne med dottern och hon kom till världen skrev jag en rosa bok till henne. Om vår resa på neo också vidare. Man tror man kommer ihåg, men man glömmer mycket, så "kul" att ha denna bok. Håller därför på att skriva en till lilleman också :) en röd och svart bok blir det för honom med hans resa.

Så kan både vi och dem själva läsa de när de blir stora. Kul att ha tycker i alla fall jag ;) får se hur kul de tycker det är :) Men det får tiden utvisa minsann!

(null)


Dagarna 💙

Trots att man ligger här i detta inte allt för hippa sjukhus rum, så går dagarna rätt så fort ändå. Ibland går tiden sakta, men för det mest går de fort. Kommer ihåg när jag låg inne med dottern. Då gick tiden fort även då. Tänk 43 dagar var vi inskrivna med loppan på Neo och låg inne. Sen hade vi hemsjukvård efter det! I skrivande stund har vi legat inne med lillebror i 5 dagar, känns emellanåt som längre men emellanåt känns det som om han kom igår ;) hehe älskade pojk! Man märker att det går på rätt håll, vilket är super skönt. Han mår inte så illa längre, dock tror de att han kommer behöva sola lite. Inget konstigt, det gjorde dottern också.

(null)

Men hur får man tiden att gå!? Ja, bra fråga. Sysselsätter mig med att blogga, sociala medier, Netflix där jag hittat en serie! Sen ska lilleman ha mat var tredje timme, byta blöja också vidare. Massa mys och vila! Sen får man besök av sambon och dottern varje dag. Samt av några från personalen ;) så tiden går. Sen ska man själv hinna äta, duscha också där emellan!

(null)

Kräkning 🤢

Stackars liten, allt går framåt för vår lille gosse. Men han mår fortfarande lite illa. Kan det inte bara försvinna! Man vill bara att han ska sluta att må illa. Än om man märker på honom att han mår bättre nu än för några dagar sedan. Men hoppas det försvinner helt snart. Vi kämpar på och myser här inne på Neonatal jag och Lilleman. Men man vill ju inget hellre än att han ska bli bra. Att stå bredvid som mamma och inte kunna göra mer än det man gör känns konstigt och tungt emellanåt. Ingen förälder vill ju att ens barn ska må dåligt.

Men man måste va stark, man måste intala sig själv att det blir bättre och man får glädjas åt alla framsteg som de små gör. För vår lilleman gör framsteg varje dag! Brukar tänka, vilken tur vi har här i Sverige/Lund som har en sådan sjukvård och får den hjälpen vi får. Att vi hamnade här igen med denna fantastiska personal som faktiskt jobbar här! Några kända ansikten och en del nya. En annan tanke som jag brukar tänka varje dag när jag vaknar. Fantastiskt med en ny dag och det betyder en dag närmare hemfärd!

(null)


Familjen 💕

För att det finns inget bättre än familjen! Än om första mötet mellan storasyster och lillebror inte blev som vi tänkte eller på den platsen vi tänkt så var det så gulligt och sött! Det är inte varje dag man får uppleva detta speciella möte :) så mycket kärlek! För att inte tala om denna bild, det är så mycket kärlek på en och samma bild! Legat inne med lilleman i snart tre dagar och det känns emellanåt som en evighet. Kan inte låta bli att tänka på att jag låg inne med dottern i 43 dagar! Vet att det inte blir lika länge med lilleman, men vet inte hur länge!

Så när man får besök så är det rätt skönt, än om man är kvar i den här miljön. Världens bästa storasyster kom på besök idag :) första gången som hon träffade lillebror. Så underbart med alla samlade i familjen, förutom hunden ;) hehe än om man önskat att man var hemma! Men hoppas att vi snart får komma hem. Men vi tar det i lillemans takt. Vi ska inte förhasta oss, oss kan de inte köra med.

(null)Neonatal...

När det inte riktigt blir som man tänkt sig för andra gången. Nog för att lillebror inte hade bråttom ut och stannade så att han räknas som fullgången 37+1 valde han att titta ut. Men med lite komplikationer, han hade lite jobbigt att andas själv. Gav aldrig ifrån sig det där typiska klara skriket när han kom ut. Sambon fick klippa navelsträngen och jag fick ha honom på bröstet en kort stund. Sen fick de tillkala personal från Neo. Det blev genast fullt med folk i rummet. Som när dottern föddes :) en konstig känsla. Men mitt i detta så var både jag och sambon lugna! 

Men det blev så att lilleman och sambon fick åka upp till Neonatal och jag stanna kvar där nere ett tag. Sen fick sambon hämta mig och sakerna efter lite fika. Upp en våning och vi hade fått samma rum som sist men inte samma plats. Ja, det var ju bara till att gilla läget även denna gång. Kände igen sig och man kände igen en del av personalen!

(null)

Det kändes konstigt att behöva ligga inne på sjukhuset igen, på samma avdelning som sist. Men denna gången var det annorlunda. För hemma väntade en förväntansfull storasyster. Men som inte fick träffa sin lillebror direkt. Men kändes ändå bra att de hade koll på honom och allt skulle bli bra. Men fy tusan vad man saknar denna tjej! Bara varit ifrån henne i 2 dagar men det känns som en evighet!

(null)


Lillebror 👶🏼

Dags att krysta för kung och fosterland :) så häftigt! Kunde känna igen känslan när dottern föddes, sen att det höll i sig längre denna gång. Kommer inte exakt ihåg hur länge jag krystade, men byte av personal hann vi med mitt i allt ;) haha fick samma som va där när vi skrevs in! Lite komiskt för barnmorske studenten hon var med när vi väntade dottern, när vi träffade min barnmorska då hade hon praktik i lilla Staffanstorp ;) Lite komiskt att hon kom ihåg oss och att hon nu var med och förlöste lillebror!

Sista 45 minuterna struntade jag i lustgasen, den va mest i vägen. Efter att ha bytt ställning några gånger. Så var han påväg ut, kunde känna hans huvud, fullt med hår! Lilleman ploppade ut 15.51 den 18 september :) oändlig kärlek 4040g och 54cm lång stor kille! Lite skillnad mot storayster! Fick mysa en pytte stund, sen fick de komma specialister då han inte andades riktigt som han skulle. Så det fick bli en sväng till Neo även denna gång för oss. Lilleman och sambo fick åka upp till Neo. Sen fick jag ligga kvar, moderkakan skulle ju ut.

Detta moment hade jag nästan fasat för, eller inte fasat. Men vet att det tog lite tid med dottern, så även denna gång. Fick akupunktur, de klämde, tryckte och hade sig. Men tillsist kom den ut, men de fick hålla på ett tag. Sen skulle de sys, tog lite tid. J*ävla bedövnings spray, usch fy de värsta med att föda barn. Sen även bedövning med spruta! Sen sydde de, men bedövningen hann släppa. De frågade om de kändes och erbjöd mig lite mer spray. Ehh nej tack bara sy! Haha

(null)

Sen blev det en kort vila, lite lagom snurrig i bollen var man vid det här laget kan jag säga. Hade inte riktigt hängt med på att lilleman nu var ute från magen och att han var här hos oss. Söta lilla unge, tänk två underbara barn har vi nu skapat! Svårt att förstå, sen blev det lite fika för oss :) de satt fint! Kort där efter blev det att åka upp till lilleman. Man kände igen sig minsann, samma rum men en annan plats! 

(null)18 september 👶🏼

Sen på morgonen kändes det betydligt mer. Blev en varm dusch, då kändes det ganska mycket 08.30! Sen vid 11.00 drog det igång ordentligt, efter vi ätit lunch! Skulle få lite smärtlindring, några tabletter. Men hann bara svälja, sen kom de upp igen. Kände redan innan att jag kommer må illa, så bad om en kräkpåse :( Fick frågan om jag ville ha morfin, men nej det ville jag inte. Vet att det hjälper, men att det också kan påverka bebis. Så helt uteslutet!

Så även epidural, så länge som personalen inte sa att jag var tvungen att ta den för att klara förlossningen. Så här blev det lustgas precis som sist :) vilket passar mig bäst! Visst gör det ont/känns det att föda barn. Men det är en så häftig känsla. Skulle kunna göra om det vilken dag som helst :) alla dagar i veckan! Sen tryckte det på, de kände och jag var öppen 6 cm, de tog hål på hinnorna och vips så kom allt vattnet. Blött blev det allt! Sen efter en stund kändes det som om jag ville krysta, men fick vänta lite. Visst bebis tryckte på men lite tidigt än. Fick ligga där med min lustgas haha

Sen var det dags...

(null)


På plats 👶🏼

Då var dagen med stort D här, den 17 september är datumet vi fått för igångsättning. Allt var planerat, när de skulle ringa då skulle jag lämna dottern på förskolan, farmor hämta. Mormor och morfar eller morbror gå med vovven. Men ack dottern förkyld och hade feber. Så icke kunde vi åka in på förmiddagen när de ringde. Fick säga som det var. De skulle då ringa på eftermiddagen samma dag. Så fick vi se om det blev idag eller imorgon. Klockan blev 15.00 och telefonen ringde :) vi var välkomna så fort vi kunde! Så det blev till att packa det sista, sen blev vi körda till förlossningen!

På plats och så redo :) dottern i bilen påvägen dit! Spännande att lillebror snart skulle komma till oss. För nästa gång vi skulle ses så var mammas mage borta. Det var lite konstigt minsann. Men hon var glad och nöjd att få umgås med farmor. Så då var det bara till att trycka på klockan in till förlossningen. Fick vårt rum och sedan vänta en stund. Klockan 17.30 blev vi igångsatta med första shotten ;) sen varannan timme! 

På natten hade jag lite förvärkar. Men inget större, kunde ändå sova hyfsat, trots man skulle dricka en shott varannan timme! Men vips så var klockan över 12! Lillebror skulle få en egen födelsedag :)

(null)

Så redo 👶🏻

För att det är snart dagen med stort D, vi fick ju ett datum för igångsättning. Inget närmre än den 17 september, vilket är på måndag :) så spännande! Hoppas dock att han kommer innan eller håller sig där inne tills den 18 :) så han kan få en egen födelsedag. Då farfar fyller år den 17 :) haha men det får bli som det blir. Han tittar ut när han är redo! Men känns ändå bra att vi fått ett datum. Men det enda är att vi inte kommer kunna åka in på morgonen på måndag då vi inte kan lämna dottern på förskolan eftersom hon har feber. Min mamma är förkyld också vidare.

Så kommer få ringa till förlossningen på måndag och säga som det är! Så får vi se om vi får åka in på eftermiddagen eller den 18 i stället. Har ju hört att det kan ta ett tag innan allt startar när man blir igångsatt. Så blir det att vi åker in den 17 så hoppas ja han håller sig där tills den 18 ;) haha som min kära kollega sa "Smart drag av dottern att bli förkyld, för att få lite mer egen tid innan lillebror kommer" haha söta unge! Nu laddar vi batterierna :)

Både jag och lilleman är redo för att träffas för första gången, ja även din pappa är redo :) så otroligt spännande detta är! Tänk någon gång i nästa vecka så är vi fyra i vår familj, ja fem om vi räknar hunden ;) vilket man kanske gör ibland!

(null)


Vankar fram 🦆

Idag hände det, jag och dottern tog en lite längre promenad, det var ändå så fint väder :) gäller att passa på! Dessutom får man passa på när det känns hyfsat i både rygg och mage. Än om man vankar fram haha :) men det kommer ju snart något helt speciellt utav detta. Så lite får man la kämpa, det kommer bli så fantastiskt. Jag längtar till förlossningen :) det har jag i och för sig gjort sedan dag ett. Tror det eller ej, min sambo tycker jag är hel knäpp, när jag säger att jag får gåshud och blir alldeles pirrig i kroppen när jag tänker på att föda :) så även när jag kollar olika BB-program på Tv där de ska föda!

Jag och dottern har kollat på x-antal avsnitt och program när de föder barn. Dottern är också intresserad och frågar en massa hela tiden :) hehe så söt. Hon frågar om lillebror också ska komma ut så också vidare! Hehe blev iaf en tur till ankorna idag för att mata de. Igår gick vi hela familjen till City gross gick bra med mage och rygg.

Det blev minsann en tur till idag :) hela familjen traskade till Hemmakväll för att köpa godis då denna mamma va sugen. En dotter som fått lite förhöjd temp :( men hoppas det försvinner! Snabbt, för nu är det helg och hela familjen ska bara mysa och ladda upp inför kommande vecka som kommer innebära massa spännande saker!

(null)


Snart...

Tänk så fort tiden den går ändå ;) svårt att faktiskt ta in att snart är man tvåbarnsmamma och att jag faktiskt ska få uppleva en förlossning igen! Ingen förlossning är den andra lik, vilket jag helt klart kan hålla med om. Fast jag bara upplevt en änsålänge ;) hehe precis som att förlossningarna är olika så är minsann graviditeterna det med. Mina har varit olika, än om jag mått prima under båda!

Haft semester en vecka och varit föräldrarledig en :) hemma mycket med min älskade tjej. Så värdefullt med egentid bara hon och jag. Än om denna mamma varit något begränsad. Då det varit tungt att gå, cykla har gått fint :) dock lite tungt med dottern där bak nu sista veckan. Men snart är lilleman här :)

(null)

Specialistmödravården 👶🏻

Då har man varit på besök hos specialistmödravården inne i Lund. Inte första besöket men troligen sista för denna gång. Kändes lite konstigt minsann då denna graviditet troligen snart är över. Fått veta idag att det kommer bli en september bebis. Men det har vi ju sagt från början. Idag är det tisdag och vi har fått datum för igångsättning om "lillebror" inte väljer att titta ut innan. Man kan ju alltid hoppas, men tror inte han gör det minsann. Han har det för bra där inne :) hehe 32% över ligger han. Så jo, det känns ändå helt okej att bli igångsatt. Men kommer helt klart att sakna magen! Men efter dagens besök så blev det helt plötligt inte lång tid kvar innan lilleman är här, så spännande.

Men är så sjukt tacksam för att jag fått gå längre denna gång. Att bebis stannat i magen. Att de har tagit mig på allvar och lyssnat på vad jag har känt och tyckt. Än om jag varit lugn sedan dag 1! Tror minsann att sambon varit mer nervös.

(null)

Stora hjärtat 👧🏼

Du är mammas stora hjärta, tänk att du snart ska bli storasyster på riktigt. Som vi tjatat om detta nu så länge tycker du säkert. Men nu är det verkligen snart dags. Snart är lillebror här hos oss :) vår stora tjej, när lilleman är här så kommer du minsann bli så mycket större över en natt. Spännande det här med att få ett syskon. Det tycker du med, som du längtar och väntar. 

Det gör vi hela familjen, ja även de runtomkring. Då du är så efterlängtad lilleman där inne i magen. En syster som redan avgudar dig! Nu innan lilleman kommer till oss, så har jag och min stora tjej fått lite extra tid tillsammans :) så mysigt. Sen får vi ha lite egentid jag och stora tjejen. Mamma älskar dig hjärtat!

(null)


Tematräff - Amning 👶🏻

Idag stod det tematräff på schemat :) 15.30-17.30 så bästa pappa/morfar fick komma och passa dottern innan sambobo kom hem. Amning var temat på dagens träff, det erbjuds fem olika träffar. Men denna var den enda jag kände att jag ville gå på helt enkelt. Eftersom det blev som det blev med amningen med dottern. Så känner jag att lillebror vill jag försöka amma. Så hoppas vi det går denna gång, blir ju ett annat utgångsläge i och med att han inte kommit så tidigt som dottern. 

Spännande känns allt, men kursen den gav inte så mycket som jag hoppats på. Men ja lite fick man la med sig. Än om man önskat att man fått ännu mer.

(null)

Grillning efter tematräffen stod på schemat. Då väntade min härliga lilla familj där hemma och mammsen, pappsen och vovvarna! Det blev grillat och en härlig eftermiddag/kväll tillsammans :) hehe sambobo han skickade denna härliga bild på våra fyrbenta små vänner :) haha vilka muppar!

(null)Nostalgi 🤾🏼‍♀️

Det är inget annan än ren nostalgi när man efter så lång tid kan få se handboll igen :) ens gamla klubb som nu inför kommande säsong ska starta både dam- och herrlag :) ska bli kul! Dock så drar det inte i handbollsarmen längre, men det är kul att kolla på handboll, ja även spela. Men inte seriöst och kondisen den är i botten. Så det blir läktaren för mig! Dagen till ära så spelade damlaget träningsmatch och jag samt mammsen åkte dit. Det var en viss känsla minsann ;)

Dock lite klydd med vilken hall, men det är tur man har gamla tränarkollegor man har kontakt med fortfarande. Så vi fick rätt på att de bytt hall och tid  :) så handboll blev det!

(null)

Besök i Bjuv...

Lördag och det betyder ledighet :) skönt minsann! Det behövde denna gravid kropp får jag säga. Planer sedan några veckor tillbaka var middag i Bjuv hos svärföräldrarna tillsammans med mammsen, pappsen och vovvarna. Så det var fullthus minsann. Det bjöds på god mat och trevligt sällskap som alltid :) hehe även sambons storebror och fru var där. 

Skönt med en dag när man bara kunde vara ;) hehe slippa planera mat, fixa och trixa. Bara vila kroppen. Är man hemma så kan man inte låta bli riktigt. Än om bästa sambobo har gjort de mesta som är tungt här hemma. Men laga mat de har man svårt för att låta bli ;) haha Dagen till ära så är det ny månad :) september är här! En efterlängtad månad då lillebror troligen kommer till oss denna månad :) som vi alla längtar!

(null)