Inte att leka med...

Det är bara förnamnet! Inget att leka med när man har ont i magen. Kan minsann inte komma ihåg när jag hade ont i magen senast. Har nog dessutom aldrig haft riktigt ont i magen. Förbaskade magknip som besökte min mage i nästan 3 hela dagar fy tusan! Inget kul alls, har som sagt aldrig haft så ont.
 
Sen känns det ju hopplöst när ingenting hjälper och man får ligga på spikmattan halva natten för att inte känna smärtan. Usch fy! Tacka vet jag spikmattan ♡ sådan tur att den finns. Men fick rensat magen kan man lungt säga. Igår släppte det äntligen! Så otroligt skönt!

Dagens...

Idag blev det en tur tillsammans med mammsen och Veija :) vi har ju en födelsedagsgris här hemma på lördag. Så det blev till att fixa lite idag :) dock blev det en del till Veija också. Dock mamma som shoppade loss till henne då hon hade en rabattchek :) hehe massa fint. Två nya pyjamaser som hon faktiskt behövde. Strumpor köpte jag :) sen blev det en söt mössa, två boddysar.
 
Sen kom det ett paket på lådan till Veija :) ett sött litet sett som vi beställt. Så nöjd! Alltid lika kul att handla till Veija. Jag fick själv en tröja :) samt en ny mindre plånbok som jah köpte för pengarna jag fick när jah fyllde år. Man får unna sig något. Den var inte billig precis hehe 
 
Helt enkelt en lyckad dag med bästa mamma oh Veija :) Blev bjuden på mat också gottigt! Fick även fixat mammas dator, skönt för nu kan hon används den hehe får se vad morgondagen bjuder på. 
 

Massage...

Myskväll hos gammelmosterbus igår, för mig och Veija :) då jag skulle passa på att använda deras massagestol. Skönt var det allt, idag känner man exakt var den tagit hehe. Nästan så jag har blåmärken på några ställen och är öm haha men bättre det än att det inte känns när man får massage.
 
Även Veija provade massagestolen :) hehe så trött så att inget dög merän mamma. Mupp unge minsann ;) hehe sånt är det. En mysig kväll hade vi i alla fall. 
 

Firad utan kalas...

Att bli firad flera gånger om utan att ha något kalas är bra jobbat ;) hehe varken jag eller sambon tänkte ha något kalas i år. Men ändå så envisas min mormor, morfar och farmor med att ge mig paket och pengar. Men det är la så dem är ju envisa som bara den. Inte konstigt att man är envis!
 
Så ja man blev firad hela 5 gånger hehe utan kalas :) bra jobbat tycker jag allt! Men kalas blir det för loppan när hon fyller år. Längtar till att kunna fixa en massa också. 
 

Taco middag...

Igår var det lite folk här hemma. Bästa svärföräldrarna, mammsen, pappsen och sambons bror med sambo. Jag har ju fyllt år och sambon fyller år nästa vecka. Så vi tyckte att det passade med lite middag här hos oss. Bestämde att vi inte skulle ha något kalas i år. Får bli kalas för Veija i stället :) hehe
 
Våra pappor fick för ett tag sedan varsin fin T-shirt :) som dem hade på sig dagen till ära. Så det fick bli lite fotografering. Hehe bra  med bilderna såklart. Så får bjuda på en sådan här tycker jag allt. Så igår hade vi en trevlig kväll, som alltid när vi umgås.
 

Bättre sent än aldrig, här kommer det en liten bild på Veija i sin fina haklapp och den talar ju för sig själv. Den blev helt klart poppis då den är röd :) Veija älskar rött. Vårt lilla hjärta ♡ hehe växer och frodas. Dock har en liten förkylning smugit sig på. Men får hoppas hon gör som sist. Sover bort den som jag brukar göra. 
 
Vi har i alla fall klarat oss från feber också :) så det är skönt och hoppas att vi slipper det denna gång också. 
 

10 månaders besiktning...

Igår var det dags för lilla loppan att gå på sin 10 månaders besiktning :) allt såg fin fint ut. Hon hade växt 3cm på en månad och ökat 700g sedan sist. Både mamma och pappa hade fel på gissningen om vikten. Pappa var dock närmst hehe :) skönt att allt fortfarande är bra.
 
Det måste vara min goda hemmalagade mat som gör underverk :) hehe men lilla loppan är så duktig för hon äter allt! Har en bra aptit. Så det är skönt, man hör så många som har det svårt att få barnen att äta också.
 

Alla ❤-dag...

En söndag som som denna blev premiär dagen för Veija på babysimmet :) det syntes i hennes ögon att hon mer än gärna hade badat lite till. Som en fisk i vattnet och babysimmet fick helt klart godkänt av Veija. Ja även av mig! Har ju själv jobbat med det, så kände faktiskt igen allt. Men det var ett tag sedan sist!
 
Myspys i bassängen helt klart :) sen fick vi åka hem och käka lite frukost och Veija tog sig en lång välbehövligt sovstund. Nästan 1h blev det det, inte konstigt att vara och simma i en varmbasäng i 30 min :) 
 
Dagen till ära som var alla ♡-dag så fick det bli lite hjärtpasta till middag. Samt falukorv,  inget kunde passat bättre än det då det var just den rätten som min älskade sambo gjorde till mig första gången han skulle laga mat till mig.
 

Grattis till mig själv 🎂

Inte varje dag man fyller år precis :) igår var det min dag. Hela 26 år blev man då minsann, men frågar du sambon min så är jag fortfarande 25 :) hehe tur han inte tycker att jag är gammal. Hehe tillbringade min födelsedag i handbollenstecken. Då grabbarna som jag hjälper till att träna spelade sammandrag hemma. 
 
Så blev till att packa ihop sig själv och dottern för att bege sig till hallen :) mormor kom och passade Veija när grabbarna skulle spela. Gick bra för dem och alla hade kul. Även Veija var nöjd hela dagen. Duktiga unge, det ska börjas i tid.
 

Just love it...🌷

Kan inte mer än säga att jag bara älskar dessa blommor. Tulpaner är nog den bästa blomman som finns :) dem är så oskyldiga där dem står. Dem finns i så många färger och man blir så glad när man ser dem. Tur att jag fick en ny bukett av mamma häromdagen :) då mina gamla hade gett upp lite.
 
Men sånt är det att en bukett står över en vecka det är nice :) härligt! Kan inte få för många så bomba mig med tulpaner det gör inget. Det och orkidéer :) två favoriter. Fick en fin orkidée av mamma och pappa på min födelsedag. 
 

Bulle...

I tisdags var det fettisdagen :) men jag fetade inte mig med någon fastlagsbulle från affären. Då vi håller igen i veckorna jag och sambon. Men det blev en liten fastlagsbulle hemma hos mormor och morfar. En som mormor hade gjort :) lite lite grädde annars en god bulle med lite mandelmassa i. 
 
Så kändes helt okej ändå :) sen traskade man vidare. Fick även shoppat lite nya saker till vagnen :) blir super! Tråkigt att gamla skötväskan inte får plats i nya vagnen :( men får trösta mig med att den inte var så dyr! 
 

YES!!!

Yes jag fick jobbet som jag sökte :) ibland är sker saker som är för bra för att vara sant! Satt här hemma en kväll och slötittade på TV. Resten av familjen hade gått oh lagt sig. Jag klickade in på platsbanken och kollade runt lite. Tycker det är ganska kul att kolla vad det finns för jobb. Inte för att jag inte trivs med det jag har. Men det finns ju så mycket man vill göra eller ja iaf jag :) hehe så jag hittade en annons och klickade in.
 
Sen blev det till att skicka in CV och personligt brev. Sen tänkte inte jag så mycket mer på det. Men sånt är det hehe :) ett yrke som jag bara älskar. LSS boende ♡ något jag jobbat med innan och jag bara trivs som handen i handsken. Dagen efter var jag och Veija ute och gick för att fixa lite ärenden vips ringde det i telefonen och det var dem från LSS boendet! Snacka om chockad.
 
Så fick frågan om jag ville komma dit på besök. Sagt och gjort sen skulle dem ringa mina referenser. Sen hör av sig igen. Toppen så kul! Blev sugen, så ja fick det! Så har varit där en gång och gått bredvid :) ska dit nästa vecka igen! Längtar redan, att det kan kännas så bra!
 

Hämtmat & mys...

Japp det hör minsann helgen till. Lite hämtmat i form av kinamat samt annat gott. Själv tog jag en fläskfilé :) den satt fint minsann. Alla var nöjda och glad. Blev en mysig söndag hemma hos mamma och pappa tillsammans med min lilla familj, lillebror var också där samt Jocke :) dagen efter kalas hos gammelmosterbus med familj.
 
Söndagar är minsann en dag då det inte händer allt för mycket här hemma i alla fall :) vi myser och slappar hehe speciellt vår lilla slappfis Veija, som fixa det lite extra mysigt för sig när vi kollade på farmen.
 

Tanken...

Vart man än står, så finns det saker som sker. Saker som du inte alltid kan förändra. Men om man stannar upp och ser något som är fel. Med vetskapen om att du inte kan förändra saker själv, men du kan påverka andra. Du kan påverka andra att vilja förändra saker, sig själva eller vad det nu gäller. Ofta bara igenom att vara dig själv. Våga vara dig själv, stå upp för vad du tycker och tänker. Samt för det som du har gjort.
 
Våga vara stolt för vem du är och vad du har gjort här i livet. Våga prova nya saker, ta steg framåt inte bakåt. Men stanna gärna upp på vägen. Det är så mycket man missar annars. Våga och du har hälften vunnit :) det är sant minsann.
 

Här övas det...

Japp precis som det står. Här hemma har vi övat i gåstolen :) vilket Veija tycker är toppen. Dock går det sakta framåt men så kan det vara. Går nästan bättre att köra bakåt haha ;) men det kommer. Hon blir i alla fall lika glad varje gång man tar fram stolen :) vilket är positivt. 
 
Underbara unge, kan sitta och titta på dig i evigheter. Vad du än gör, när du sover, äter, gråter, skrattar ja när som helst! Kan inte fatta så mycket vi har gått igenom när man tänker efter. Men någonstans så tycker jag ändå inte att det har varit speciellt jobbigt. Det är många som frågar det. 
 
Snart blir det lite besök :) då kommer pappsen och Frank för att äta med mig och Veija samt Kiwi såklart. Sambon jobbar och mamma är inte hemma :) så vi får roa oss haha
 

Nyttig lunch...

Idag har varit en bra dag :) upp vid 08.30 då Veija vaknade. Lite mat i Veijas mage, sen blev det till att inviga våra kära yogamattor som jag köpte till oss igår. Nu finns det ingen återvändo ;) hehe nyttig mat, inget sött i veckorna endast något litet på lördagar. Samt hemmalagat bröd, bullar, mussli samt bars :)
 
Blev ett träningspass på 30 minuter idag :) så lite svettiga blev vi allt. Sen lär vi nog ha träningsvärk imorgon haha ;) sen blev det en nyttig sallad till lunch. Med kassler hehe gottegris! Men nu till kvällen blev det en skål med frysta körsbär :) underbart en av mina favoriter.
 
 

Nyttiga bars...

Idag blev det till att prova göra egna bars :) har ju börjat göra vårt eget bröd. Mumsigt värre provat två olika samt att sambon gjorde nyttiga bullar i helgen. Egen mussli har vi också gjort ;) kul att prova på att göra själv. Sen är det ju betydligt nyttigare. 
 
Så ett nytt recept idag, egna bars med aprikoser och lite choklad :) härligt! Det var både enkelt och gott. Så det blir fler av dem, även andra recept. Har en hel del nya recept som ska provas, provade en ny kycklinggryta häromveckan :) både sambo, mamma, pappa och dottern blev helt sålda!
 
 

Doplammsgudstjänst 🐑

 Då var det dags att hämta hem Veijas lilla kompis som hon fick när hon döptes den 22 Augusti :) vår älskade tjej. Sagt och gjort i lördags var vi på Doplammsgudstjänst här i församlingen, där vi hämtade Veijas lamm. Sjöng en och annan psalm samt några visor. 
 
Men vem tror ni sov igenom hela gudstjänsten!? Haha jo vår lilla Veija alla andra barn var vakna och var med i sånger och rörelser ;) men är man trött så! Sen blev det fika hemma hos oss då mammsen och pappsen var med.