Nässelutslag 😷

Stackars liten för några dagar sedan så började sonen få små röda prickar över hela kroppen och vi trodde han hade fått vattenkoppor :/ men det visade sig sedan att det vart nässelutslag som han åkt på. Stackars lillkillen, som det kliade på honom. Sambon fick kontakt kry och få lite råd. Fick medicin som vi skulle ge och man såg att det sakta började gå tillbaka. Tänk så mycket konstigt det finns egentligen. Men vilken tur vi har den sjukvården vi har och att marioteten av de människor som jobbar inom vården är så fantastiska som de är.

(null)

S M Y G E H U K 🌊

Idag hade vi ett ärende till strax utanför Trelleborg för att hämta en jacka till dottern som vi köpt :) sen blev det en liten utflykt när man ändå va ute och körde. Mysigt med familjeutflykt. Dock vart det samma väder som sist vi var här haha jag och sambon när vi hade varit tillsammans i 1 år :) Idag fick vi blåst och regn som sist. Men plötsligt så kom solen fram och det blev varmt. Så det blev en härlig dag till sist. Med mellis ute i det gröna.

(null)

Stolt 🙏🏼

Det lyser i ögonen när man ser hur stolt han är över sitt underbara armband som han själv har pärlat på förskolan. Älskade lille du :) vad härligt att se. De får göra så mycket och utvecklas varje dag på förskolan. Har ju inget att jämföra med men är så otroligt nöjd med vår förskola. Båda barnen trivs så bra :) så hoppas vi det blir lika bra när det är dags för skola ;)

(null)

(null)

Fortfarande...

Det är minsann fortfarande sommar :) idag efter jobb blev det minsann till att fara och plocka björnbär tillsammans med lillebror, dottern och pappsen. För att sedan göra lite björnbärssylt iår igen :) blev ju en stor succé förra året minsann. Men denna gång blev det ett nytt ställe att plocka på. Sylten blev lika god iår igen ;) härligt när man kan va huslig och göra lita själv från grunden.

(null)


Bus & lek 🪁

Idag efter jobb fick vi besök av bästa mormor och morfar :) det blev massor av bus för lilleman minsann. Även dottern, men Vegas och morfar de busade som bara den med Kiwi :) hehe en massa lek i sandlådan det blev det med. En härlig eftermiddag med de bästa får jag säga. Underbart minsann, att ha den relationen som vi har i vår familj minsann.

(null)

(null)


Mitt allt 💕

Det finns inte nog med ord som kan beskriva hur otroligt tacksam jag är för er två. De bästa jag har, meningen med livet. Det är minsann att vara er mamma. Mina hjärtan, det finns ingen som er. Från första stunden då vi möttes har det bara varit kärlek, 1000 gånger om. Tänk att ni förändrat så mycket, men bara till det bättre. Jag ångrar inget med er, att vara förälder är inte alltid lätt men varför göra det svårt!? Jag kör mycket på magkänslan och tycker att det funkar bra. Man behöver inte göra allt så komplicerat. Man hör de ena och det andra att det är jobbigt med det ena och det andra. Att man inte hinner med allt också vidare. Men varför göra allt så svårt!

All tid med mina hjärtan är de bästa som finns, ni ger så otroligt mycket tillbaka på alla plan. Det är så underbart att umgås med er. Vår kloka dotter, du är så omtänksam och tänker på alla andra. Du är inte som alla andra men vad gör la det fortsätt vara den du är! Åh du får lille son, ett charmtroll från första stund. Du får alltid alla på så gott humör. Fortsätt vara den du är livet ut! Jag älskar er så otroligt mycket!

(null)

(null)

Ett besök 🙏🏼

Ett besök hos bästa gammelfarmor :) jag vet att det är pandemi och Corona åh allt vad det nu innebär. Men vi träffar våra nära och kära på ett Corona säkert sätt. Det är viktigt att tänka och när vi varit förkylda så har vi inte träffats på några veckor. Men så får det vara och det har alltid varit så. Inte utsatt varken min farmor, mormor eller morfar för något. Vet att det alltid tar hårdare på dem än på oss. 

Men idag blev det ett besök hos gammelfarmor för mig och sonen då dottern samt sambon ej vart hemma. Men vi hade som alltid en mysig stund :)

(null)

Min dejt 💙

Min dejt denna lördag ;) då sambon åkt på partaj och ska sova hos sina föräldrar samt dottern som ska hänga hemma hos farmor och farfar denna lördag. Så det blev en kväll för mig och sonen här alena med hunden. Lite besök av mormor och morfar fick vi allt ;) annars en mysig dag hemma för oss. En sväng på lekplats hann vi dock med i förmiddags för att få lite frisk luft ;) underbart väder minsann. En mysig lördag! Min älskade son, mammas pojke utan tvekan ;)

(null)

Sista av...

Då får man nog säga att vi har sugit ut det sista av sommaren för den här gången. Nu är hösten välkommen och vi hoppas vi en fin höst. Så att hösten inte bara regnar bort! Minipoolen fick åka fram idag när pappa och storayster badade i stora poolen ;) sonen vart inte på humör för stora poolen. Tur det gick att lösa ändå ;) hehe älskade ni, min älskade familj!

(null)

En härlig dag ☀️

För att idag har vi haft ännu en härlig dag där vi kunnat njuta av det underbara vädret. Känns hela magiskt, man får minsann suga in all D-vitamin som man kan inför hösten som snart är runt hörnet. Underbart med sommarvärme och sommarkläder. Jag bara älskar det, att slippa ha på sig halva gadroben när man går ut ;) hehe vi som är ute ganska mycket :) hehe men idag var vi varit ute hela dagen hos barnens farmor och farfar. Samt ett dopp hemma hos barnens farbror och fru i deras pool hann vi också med ;) härligt minsann! Så underbart att kunna umgås med några av de viktigaste personerna i våra liv. En härlig sommardag!

(null)

Vallat får 🐑

Kort sagt en annorlunda dag "på jobb" vi har nämligen spenderat hela dagen utomhus i en fårhage. Vi fick dessutom äran att valla får och äta underbar mat ute i de härliga vädret. Det är inte precis varje dag man får prov på detta. En upplevelse ut över det vanliga måste jag säga. Lagom trött efter en lång dag, men så givande. Känns så bra med allt. Så hoppas att kommande termin blir toppen!

(null)

(null)


”Nytt jobb” 🙏🏼

När det är dags att packa sin väska som om man själv börjar skolan igen ;) den där känslan. Det vart nämligen dags för mig att bege mig till mitt "nya" jobb ;) eller ja detta blir minsann tredje dagen på "Lilla" som vi kallar det, samma chef och enhet men på en annan skola :) så spännande och taggad på denna termin och mitt nya uppdrag. 

Men vi kör lite fritids några dagar denna vecka innan skolan börjar nästa vecka och allt kör igång på allvar på måndag. Gahh spännande med nya utmaningar. Idag vart vi på utflykt och plockade lite björnbär men de va inte många som vart mogna än :) men de kommer!

(null)

God mat...

Der är minsann inte varje dag man grillar och det sitter som en smäck ;) idag vart en sådan dag med super gott grillat kött med en god sallad till. Sen lite vitlöksbröd. Så mumsigt, en mysig kväll hemma efter en dags jobb.

(null)


Bjärred 🍦

En glass är aldrig fel och att umgås med härliga vänner är ju aldrig fel måste jag säga. Det blev en helt fantastisk kväll. Efter en glass i magen så blev det en sväng ner till stranden där barnen sprang och badade i vattnet. Vilken kväll! Fler sådana här kvällar önskar vi oss. Så underbart, imorgon är det både förskola och jobb som gäller. Så hem i någorlunda tid för hela familjen. Men nöjda ändå ;)

(null)

Badet i byn 💧

För att idag packade vi stora vagnen och fixade goda kycklingrullar att ta med till lunch för att sedan bege oss till badet här i byn. Härligt väder, solen visade sig från sin bästa sida. Så det blev ett toppen besök för både stora och små. Barnen älskar att bada så det är härligt. Sen fick båda barnen provat att åka rutschkana. Lilleman han fick mersmak och ville åka om och om igen med sambon. Dottern åkte en gång, sen va hon nöjd. Lunchen den slank ner som alltid. En så mysig stund tillsammans. En trött kille som somnade i vagnen påvägen hem. Fler som va trötta ;) men vi fick gå! 

(null)

K U S I N B U K E T T 💐

För att världens bästa mormor/gammelmormor har fått komma hem igen till morfar ;) så underbart att hon äntligen har fått komma hem efter både sjukhusvistelse och korttidsboende! Vi tackar han där uppe att allt dessutom gått så bra som det gjort. Nu blir det vila, träning och återhämtning. Älskade lilla mormor! Som så många gånger förr så har jag än en gång fått en idé ;)

Den här gången så blev det en KUSINBUKETT. Jag tänkte själv gå och lämna en bukett med blommor till mormor nu när hon kommit hem. Men sen tänkte jag varför inte ge henne en från oss kusiner. Så skrev till kusinerna och alla var på. Så det blev en bukett till mormor/morfar från oss alla 5! Så fint, vi fick dessutom till det så vi kunde överlämna den allihop utom en av oss. Så glad mormor blev!

(null)

Resturang...

För att idag blev det en sådan mysig kväll med de bästa i mitt liv. Min familj, vi packade ihop oss och åkte till Lomma för att käka middag på något trevligt ställe och kanske ta en glass efteråt i mysiga Lomma. En sådan härlig kväll med underbart väder. Man får passa på när man är ledig ;) mycket god pizza får jag säga! Sen efter en välsmakande middag blev det en promenad och sedan en glass i magen. Båda barnen nöjda och glada. Likaså vi vuxna. Semester och sol det är härligt minsann.

(null)

(null)

(null)

Trädgårdshäng 💦

När hela familjen är samlad och det bjuds på strålande väder. Då får man passa på att bada lite här hemma. Är så tacksam för vår trädgård, där vi lyckats få till en bra kombo av de mesta. Specillt denna vår som varit utöver det vanliga. Många dagars VABB av snuviga näsor och allt har varit upp och ned. Då har det varit skönt att ha trädgården som innehåller lite av varje, pool, studsmatta, gungor, sandlådan och andra leksaker. Så skönt, ingen stress över att man måste gå någonstans bara för att sysselsätta barnen. Sen är det klart vi har varit iväg en hel del, men vi har också spänderat en hel del tid hemma :) 
 
Som idag då vi haft en hemmadag i trädgården hela familjen, så mysigt tycker nog vi alla. Så väl fyrbent som tvåbenta :) hehe skönt med fint väder dessutom. Det är så härligt med sådana här dagar. Så värdefulla, sådana stunder man plockar fram i höst och vinter. Våra som vattendjur till barn, de bara älskar vatten. Speciellt dottern, hon kan ju ligga i hur länge som helst. Vi får oftast släpa upp henne ur vattnet. Jag och familjens fyrbenta vi höll oss bredvid poolen denna dag och njöt i solen :)

(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 

Pappa 64 🥳

För att idag är det ingen vanlig dag. Det är nämligen världens bästa pappa/morfars födelsedag. Så idag blev det minsann middag hos mammsen och pappsen efter jobb. Lyx såhär mitt i veckan, att slippa laga mat när man kommer hem från jobb. Vart ju bara jag som börjat jobba, de andra kör på lite mer semester. Men jag hade ju min några veckor tidigare så jämt blir det ändå. Lille söte Vegas han lämnar över paket till bästa "moffi" som han kallar morfar för. Söta unge! Dagen till ära så spelades det blå, vit fotboll och bästa morbror vart ju tvungen att hänga med lite och ha koll. Då landar lilleman direkt bredvid och kollar "boll" hehe
 
(null)
 
(null)
 
Bästa farmor vart också med dagen till ära när det käkades kräftor och räkor. Det är inte fel det minsann :) Det är lite pilligt att skala men så gott. I alla fall räkor, kräftor är ingen favorit för min del. Men brukar ta några bara för att kan ja la säga. Dottern och gammelfarmor som det blir för henne de har minsann ett speciellt band. Här sitter de och plötligt börjar skratta från ingenstans och vi andra förstår ingenting.
 
(null)
 
(null)
 
Åka "broom broom" det är toppen. Speciellt när man får "köra" själv. Haha att de kan tycka det är så kul minsann. Speciellt i morbrors bil. Det är toppen tycker båda barnen. De kan typ sitta där hur länge som helst och "köra" samt lyssna på musik. Så är de nöjda ;) hehe söta ungar!
 
(null)
 

Egen odlade 🍅

Det är inte varje dag man kan gå ut i trädgården och plocka egen odlade tomater precis. Men det vart precis det vi gjorde idag och det kommer vi kunna göra flera gånger om. För så mycket tomater som där är på alla våra plantor. Det är så kul att se, allt har tyvärr inte vuxit lika bra. Våra jordgubbar har blivit attackerade av några insekter så de fick vi slänga. Smultronen lite halvt men de har ändå överlevt. Men tomaterna och sockerärterna de frodas!

(null)

Mina hjärtan ❣️

Det finns ingen som er, det finns inget bättre här på  jorden än just ni! Älskade barn, ni gör mina dagar så mycket bättre. Utan er hade jag inte varit hel. Mina älskade barn. Ni är så fina mot varandra och alla ni träffar. Så mycket kärlek!

(null)

Ett besök 🤎

Efter maten blev det en liten promenad som så många andra kvällar. Underbart väder så då får man passa på. Ett stopp påvägen som vi ofta gör. Den här gången ett stopp hos gammelfarfar :) När vi sa att vi skulle gå och vattna hos gammelfarfar så säger dottern sött "Mamma då vill jag plocka blommor till gammelfarfar" älskade lilla stora du! Så otroligt fint, barn förstår merän vad vi vuxna gör ibland. Dottern har aldrig träffat sin gammelfarfar. Men ändå bryr hon sig så mycket om honom. Pratar om honom, precis som om de träffats. Som om de kände varandra. 

Så sagt och gjort, vi plockade blommor påvägen till gammelfarfar som dottern stolt fick sätta i vatten. Älskade barn, som jag önskar att du fått träffa din gammelfarfar. Han hade älskat dig så! Ni hade haft så kul, ni hade förstått varandra som ingen annan!

(null)

Helsingborg...

Idag blev det en liten utflykt med hela familjen till Helsingborg. En utflykt som jag hade på min lista ;) men denna gången blev det en eftermiddags tripp. Mötte upp barnens farmor och farfar vid Fria bad i Helsingborg :) blev en mysig eftermiddag för oss alla på lekplatsen som uppskattades av både stora och små. Lite synd bara att där va så mycket folk. Men inte konstigt med tanke på att det vart så otroligt fint väder. En liten fika där vid stranden, sen dags för middag. Men inte bestämt vart vi skulle käka. Så slutade med att vi åkte hem till svärföräldrarna och beställde mat. Super god mat och mätta blev vi allihop.

(null)

(null)

(null)

Farmor & farfar 💕

Idag blev det ett besök hos min älskade farmor. Jag kan inte utan att fundera ibland på hur det hade varit om du farfar funnits med oss. Vad du hade sagt, vad du hade gjort. Att du fått träffa barnen. Det gör lite ont, men du har varit borta långt innan de fanns i våra liv. Men det gör ändå ont att du aldrig fick träffa dem. Doften som nu är 5 år snart 6 pratar ofta om dig, som om hon kände dig, som om ni träffats. Kanske har ni träffats, bara ni vet.

Hemma hos farmor fastnade jag i gamla fotoalbum från förr. Där va du, precis så som jag minns dig. Alltid lika glad, lika härlig, lika underbar som alltid! Min farfar, min älskade farfar som alltid fanns där, som gjorde precis allt för oss. Allt i livet ska inte va lätt, det är har man lärt sig. Ibland får det göra ont, det är okej. Dagarna går upp, dagarna går ner men livet fortsätter och det är bara att hänga med när det svänger. Men du fattas mig farfar. Är glad för alla bilder och minnen jag har. Du lever kvar!

(null)

(null)