Bildtorka

Inte nog med att man inte har bloggat på några dagar, jag har bildtorka! Hjälp det är hemsk, inte tagit några bilder på ett bra tag nu, men det är som sagt inte så lätt när man inte vet vad man ska fotografera! Kanske någon som har en bra idé? Har faktiskt funderat på att göra ett försök att fotografera råttisarna! Får la se om jag får tid och om jag lyckas ;)

Minnen som aldrig glöms...

En bild som kan beskriva mer än tusen ord. En ganska så gammal bild på mig och min lille Melker. Min lille Melker som tyävrr inte finns med oss längre. Satt och kollade igenom en massa bilder tidigare på mina små änglar och fastnade så för denna bild. Den väcker så många minnen, minnen tillsammans med alla mina änglar. Så mycket glädje som dessa småliven har skänkt inte bara mig utan hela familjen. Det har alltid varit jag som velat ha djuren, det har alltid slutat med att hela familjen har älskat dem och saknar dem minst lika mycket som jag. Att ha ett djur ger en så mycket kärlek, skratt och mysiga minnen. Listan kan göras lång... Saknar er mina tre små liv på fyra ben och dig världens bästa farfar.  

Zenta!!!

För att min söta lilla Zenta har gjort ett superduper framsteg idag, hon kom fram än en gång till mig när jag hade handen i buren och jag kunde då lyfta upp henne. Men hon fick då lite smått panik, men får hoppas att det ger sig med tiden. Tycker i alla fall att det är sjukt kul att jag kunde lyfta ut henne ur buren. Annars så funkar det bra med de nya råttis flickorna, har faktiskt haft både Molly och Betty ute idag en sväng. Mys med Pyret och Skrutten det har jag med. Såklart så har jag hälsat på Choco också! Potatis det har dem småliven fått idag, MUMS tycker dem!

Onsdag 25 November - Träning

Tiden går så snabbt när man har mycket att göra och när man har kul. Ännu två träningar är nu avklarade. Tiden den springer som sagt bara iväg. Ibland undrar man var den tar vägen!?

Killarnas träning började vi med att köra en passningsövning som gick ut på att slå säkra passiningar och två stycken skulle bryta passningarna. Vilket funkade ganska så bra tycker jag, dock har en del lite svårt för vad som är en "ballongpassning" och vad som är en passning. Men det kommer hoppas jag, bättre sent än aldrig. Sen fortsatte vi med en annan passningsövning som handlar om fart på benen och än en gång säkra passningar. Sedan blev det skott träning, med finter och likande. Plötsligt så var träningen slut så vi avslutade med streatchning *stavning*

Dags att börja tjejernas träning, som vi startade med samma övning som killarna. Tycker dock att tjejerna klarade den lite bättre, dock så körde vi den två gånger med dem för dem var lite färre. Sen tränade vi på skott, vilket dem behöver, skott med försvarare och sen lite finter där med. Sen hade jag lovat dem att dem skulle få träna på sin hejaramsa, så det fick dem =) haha och sen var det dags för ett litet besök in på P98-99:s träning där landslagsspelaren Sara Holmgren var på besök då hon är syster till en tränare i klubben och en av våra flickors moster. Så det tyckte tjejerna var kul, dem satt och snackade med henne en stund och sen fick dem autografer av henne =) jag fick då stanna och ta till några som inte var där. 

Men det har varit två lyckade träningar denna onsdag, sen är det dags för träning på fredag + kolla på match då våra F97 ska spela hemma. Sen är det träningsmatcher på lördag med P00-03 så ja det rullar på!

Framsteg!

Mina nya små råttisar gör framsteg, eller rättare sagt vi gör framsteg tillsammans. Haft ute alla och myst en stund med dem var utom Zenta som ännu är för rädd. Stackars liten, men hon har börjat bli mer nyfiken, så det kommer hoppas jag. Molly hon är lite seg, tar det lilla lugna men hur go som helst. Betty är ständigt på G, allt är intressant mer eller mindre. Choco är den som har gjort mest framsteg, hon kommer fram till en och börjar att klättra på mina händer, super mysig liten tjej.

Sen har vi mina små bäbisar Pyret och Skrutten. Dem myser och är precis som vanligt. Fast även dem har gjort framsteg, dem har börjat käka sallad =) blandat maten har jag gjort så det ska bli intressant och se vad dem äter och vad dem sorterar bort. Pyret har även hälsat en liten sväng på Zenta, lite spännande, dock var Zenta i buren och Pyret utanför men ändå.

Alltid lika trevligt...

Ja, alltid lika trevligt att gå på ledar/styrelsemöte tycker jag. Trevliga människor och intressanta saker att snacka om. Kanske lite sådär mer eller mindre intressanta saker ibland. Handboll är som sagt alltid lika trevligt så det kan man nästan inte få för mycket av så det är nice. Vårt kära möte började 18.30 och ja det var för en gångs skull slut 20.30 som vi sagt, fast sen är det en annan sak att jag, Lilleman och Jörgen fastnade utanför lokalen till 21.25 haha så man var hemma 1h senare. Men som sagt det var trevligt att snacka handboll, i morgon är det dags för träning och det ska bli nice.

Work, work!

Precis som rubriken lyder så har jag jobbat idag. Varit i Södra Sandby, usch fy vilket väder och stackars jag och M fick gå igenom hela Sandby som vanligt i detta regn. Lagom framma vid skolan för att hämta A och I så slutade det regna haha. Snacka om tur eller inte. Fick också veta att familjen hade "skaffat" en katt som heter Milo =) mycket söt var den. Alltid mys med djur tycker jag, man kan aldrig få nog av dem. Men åter igen till jobbet, gav bort ett av mina pussel, Ariel var det. M älskar nämligen Ariel så tyckte att det passade, att behålla det tills man själv får barn det känns lite onödigt tycker jag, har inga speciella minnen med pusslet så det spelar ingen roll. Hade man haft många minnen är det en annan sak tycker jag.

Så nu blir det inte mer jobb denna vecka, eller jo men hemma jobb haha ska ju fixa med mitt rum som ska målas om, slipa golvet och lägga nytt golv. Redan börjat igår gjorde jag pappsen och älsklingen en bänk till mina små råttisar, sen idag har jag börjat packa ner och bära ut saker! Så i morgon fortsätter det!

Nya råttisar!

Som ni redan vet så har jag skaffat mig fler små råttisar, hade då tänkt mig en eller två kanske. Men det hela slutade med fyra stycken små råttis flickor. Men vad gör man inte för djuren små!? För er som inte vet så svarade jag på en annons där en tjej skulle skänka bort sina små råttisar pågrund av flytt, jag kännde direkt något starkt för annonsen. Så jag skickade ett mail, fick svar och sen snackade jag med mammsen och pappsen om det. Fick då ett OK så jag snackade mer med tjejen, som heter Linda =) Så ja det slutade med att jag och mammsen åkte till Simrishamn och hämtade hem flickorna små.

Självklart så hade jag tänkt att lägga upp bilder på dem småliven, dock så lånar jag bilderna som jag fick av Linda. Inte hunnit att ta några egna, men det kommer. Som sagt känner inte råttisarna så bra, men har fått en liten uppfattning om dem i alla fall.


Detta är då Betty på bild 1, en nyfiken liten tjej. Har valt att behålla namnet för jag tycker att det passar så bra. Hon är en riktig liten Betty tihi. På bild två ser vi råtta nummer 2 som inte hade något namn då Linda som hade dem tidigare hade tagit över henne från en som skulle avliva dem och troligen inte hade varit så snäll mot henne. Så hon hade inte haft hennes så länge. Men nu har denna lilla råttis fått ett namn av mig, Choco heter hon. Tycker att det passar så bra, hon är som sagt chokladbrun och sen passar det hennes personlighet så bra. Lite blyg men det får vi jobba på =) kan ju hoppas att det bara är nu i början. Bild 3 där sitter råtta nummer 3 som även hon inte hade något namn, då av samma anledning som Choco. Men även hon har fått ett namn av mig nu, Zenta. Kanske lite speciellt men det är precis vad denna lilla tjej är, mycket rädd av sig men det får vi jobba på, kommer dock fram till mig och tar mat ur handen så det är en bit påvägen tycker jag. Zenta passar henne prefekt, jag fick bara en sådan uppenbarelse att hon skulle hete Zenta så nu gör hon det. Sist men inte minst så har vi Molly på bild 4, även hon fick behålla sitt namn då det passar henne. Allt som går att äta är MUMS tycker Molly tihi och allt som man stoppar in i buren provar hon att stoppa i munnen =) tihi En reddig goding.

Det finns ingen i min närhet som förstår varför jag beslutat mig för att ta handom dem. Men det behövs inte, dem behöver inte förstå, det räcker med att jag vet varför och att jag är nöjd med beslutet. Det är trotsallt jag som bor tillsammans med råttisarna i mitt rum. Förutom älsklingen, men han tycker om dem för att han älskar mig =)

Dagen med stort D

Idag är det dagen med stort D, för idag så ska jag faktiskt åka enda till Simrishamn och hämta 4 små råttisflickor som jag ska ta handom, tro det eller ej men det är sant. Så om allt går som det är planerat så blir jag stolt ägare till 6 råttor från och med ikväll =) Har ju två små råttisar redan Skrutten och Pyret. Men jag ska då inte ha alla 6 i samma bur utan de nya ska ha en bur, Skrutten och Pyret ska ha kvar sin bur. Blir för många annars i en jue ;)

19 November - 09

Ännu en november dag har snart passerat. Denna dag har jag inte gjort för mycket, men endå hunnit med en del. Kan låta skumt men så är det. Började dagen med en tur med hunden, inte allt för fint väder, men det funka. Gick hem till farmor, farmor skulle nämligen vara hundvakt när jag och mammsen åkte och handlade. Så sant som det var sagt så var hon det. Gick bra men han åt nästan upp en tvättklämma haha. Sen åkte vi hem med varorna, sen till farmor och fika. Mumsigt värre får jag ju säga, sen blev det dags att dra sig hemmåt.

Sen styrde jag cyklen mot Hagalid dags att fixa lite med matchkläderna inför helgens matcher. Sen en tur in i djuraffären för att köpa lite smått till mina små råttisar, ett litet trähus, godisar med ostsmak och en hängmatta. Så man blev 282:- fattigare, men värt var det. Imorgon blir mina små råttisar fler, ska till Simrishamn och hämta hem 4 små flickor, så snart har man 6 små råttisar =) Ni kanske tycker att jag är knäpp, men ack nej det känns superduper bra! Snart dags för käka är hungrig som bara den!

"Jag i ett nötskal"

Jag vet nog inget annat som kan beskriva mig bättre än denna bild. Bilden säger mer än tusen ord tillsammans, detta är jag i ett nötskal, spelar nog ingen roll vem du frågar som känner mig. Tycker att dessa bilder tillsammans talar för sig själv, vem jag är, hur jag är och vad jag tycker, känner och vill! För er som inte känner mig, så är det mina djur som jag har haft genom åren och för tillfället så har jag Frank, Skrutten och Pyret. De andra är mina små änglar på fyra ben uppe bland molnen. Om ni frågar mig så skulle alla djur vara välkommna hem till mig, om ni frågar min pojkvän så är jag en djuroman! Haha kan nog stämma, varje gång jag går in i en djuraffär så slutar det med att jag vill ha något av djuren med mig hem. Men tyvärr så blire inte så, då mina föräldrar tycker att det är bra som det är med djur här hemma nu.

Men nej, man kan aldrig få nog, eller jo för man ska ha tid, kärlek och plats för dem. Men det är något som jag har, man har tid, kärlek och plats för det som man vill. En anledning till att man börjar längta lite extra till att flytta till eget är ju den att då kan jag ha vilket djur jag vill och hur många råttor jag vill =) himmelriktet underbart! Det låter som ett super liv, råttor och andra gnagare kan klara sig hela dagarna då man jobbar, men en hund. Den behöver komma ut. Alla djur är underbara, men får nog säga att råttan är det djur som passar och beskriver mig bäst. Det är ett speciellt djur, inte så värst många som har det hemma så om man inte är uppfödare förståss, fast det är fler och fler som har dem som husdjur YES. Dem är underbara små liv, hund har jag alltid önskat mig och nu har vi skaffat en =) underbart. Men som första djur när man flyttar får det bli råttor eller kanske en/två chincillor!? Hund får vänta ett tag! För tillfället så vill jag skaffa fler råttor eller kankse två möss eller chinchillor. Men jag vet till 100% att jag kan glömma möss och chinchillor. Kanske har man turen att övertala föräldrarna om fler råttisar!? Får la se vad som händer.

 

Ännu en gång

Ännu en gång har jag gjort pressgurka, andra gången på en vecka haha. Det är ganska så starkt jobbat tycker jag allt, eller!? Det är både enkelt och ganska så roligt om ni frågar mig. Om inget annat så är det superduper gott. Har även varit och hämtat våra biljetter till Disney on ice =) kul ska det bli. Sen stod det en liten gubbe och sålde klistermärken bland annat, så var ju bara tvungen att köpa några. Tänkte att jag kunde handla 5 ark så blev det 50:- men fick då 5 ark för 40:- så en gratis för att gubben fick klappa lille Frank som var med. Sen hade jag inte att göra förutom att renbädda sängen så det gjorde jag, satt på en maskin tvätt och lite så. Satte även igång diskmaskinen, sen var det slut på min att göra lista. Så jag fick för mig att städa huset, tog fram dammsugaren och dammsugande ovanvåningen och undervåningen. Källaren sket jag i för där är så mycket mög just nu, så inte lönt. Nu kom älsklingen till mig och Frank så ska mysa lite med honom nu! Sen blire träning, pizza och mysss!

 

Duktiga jag

Har fakitkst varit riktigt duktig idag tycker jag allt. Har varit hemma hos världens bästa farmor idag och hjälpt henne med att dammsuga hela hennes lägenhet. Vilket gick helt super, både Frank och brollan var med. Vi fick käka pannkakor, rostat bröd och annat gott. Köpt grönsaker på torget idag innan vi gick hem. Sen har jag varit på Hornbach och handlat mamms till mina små bebisar tihi, sen även handlar farsdags present, då pappsen ska firas i helgen när resten av familjen är iväg med släkten och jag är hemma med Frank, älsklingen. Sen har jag varit så duktigt och bokat in en klipptid till nästa vecka, onsdag 12.30 så ska jag få ny frilla. Hoppas på att det blir en stor förändring tycker att mitt hår är tråkigt för tillfället. Sen efter de lilla besöket så skalade jag potatis och städade min toalett. Så jag tycker faktiskt att jag har varit duktig idag.

I morgon händer det grejer, jag har en del saker som ska ske. Bland annat så ska familjen åka iväg i helgen, så är hemma själv med Frank och Matiiiin. Mysigt värre, men innan älsklingen kommer i morgon så ska jag ha hämtat ut familjens biljetter till Disney on ice på pressbyrån och gjort pressgurka. Vi ska se på Disney on ice i januari nästa år =)

Vaccination

Jaha då var man vaccinerad, man kan säga så mycket att nej det kändes inget, merän ett stick. Sen spände det mycket lite när dem drog ut sprutan. Så det är skönt att ha gjort det nu, får faktiskt erkänna att jag inte riktigt var sugen på att ta den innan jag skulle, lite sådär usch för sprutor. Men vem tycker om sprutor egentligen!? Men man är i alla fall vaccinerad och det känns super bra. Jag ångrar mig icke, spelar ingen roll vad folk säger.

Handboll hela helgen!

En mycket viktig träning hade vi i fredags, med både killarna och tjejerna. Faktiskt kul för vi var många, så det var superduper, dock så saknade vi ju några. Men så är det alltid, sen hade vi ju någon som så kallat började igen. Alltid kul att få fler till laget! Lördagen bjöd på mer handboll vilket alltid är trevligt om ni frågar mig. Samling 12.30 på hemmaplan med tjejerna, kiosken kom igång snabbt och föräldrarna skötte det super bra. Tjejerna spelade totalt tre matcher, dagen slutade med två förluster och en vinst. Så det var vi nöjda med, inte bara vi utan även tjejerna och föräldrarna. Dock fick jag hoppa in och dömma en match, då den andra domaren på plan 1 försvann, men sånt är livet. En mycket trevlig dag, älsklingen var på plats hela dagen =) sen kom även Sebastian ner en sväng, sen åkte vi hem och hade det chill. Pojkarna drack rom & cola och jag drack läsk hehe. Söndagen började med att klockan ringde 07.30 och vi steg upp 07.40 då det var dags för samling 08.15 och sedan dags för spel i Ljunghusen med killarna. Där vi gick hem med två vinster och en förlust så även där så var det en lyckad dag, dock så fortsatte dagen i Sjöbo med våra andra killar, med två träningsmatcher. Där vi åkte hem med en vinst och en förlust i bagaget. Så en mycket nice handbollshelg får jag ju säga. Stolt är man som tränare till dessa två lag i alla fall! Så på onsdag är det dags för träning igen!

Snabbt inlägg

Snart går bussen och jag ska bege mig till jobbet i Södra Sandby. Andra dagen denna vecka som jag jobbar. Skönt, men man skulle ju kunna arbeta lite mer ibland känns det som. Men man har ju andra saker att hitta på också såklart, men mer jobb skulle inte skada och ändå så jobbar jag hos två familjer! 15 minuter tills bussen går och ca 10 minuter tills jag ska gå ut till bussen.  

Gårdagen =D

En av de bättre dagarna på ett tag nu. Vår lille Frank fick komma hem till oss igen, vår lille ponkedonke. Känndes hur bra som helst får jag ju säga, så i natt så har man åter igen haft en vovve i sängen. Mysigt värre =) Det är verkligen vår lille Frank som har kommit hem igen, han äter som han ska, gör sina behov som han ska, busar och myser igen. Vår underbara vovve är sig själv igen, känns super! Dock så går han på en strång diét nu, så han ska ha mat 5 gånger per dag i små portioner, med speciall foder för lille maggen!

Bakning

Blev så otroligt sugen på att baka, vilket jag kan bli ganska så ofta. Men den här gången hade jag tänkt att bjuda på ett av dem två recepten som jag använt idag. Bakade först kardemumma muffins, en sats. Då det skulle bli ca 14 stycken, men det slutade med 24 stycken. Sen gjorde jag en sats med kladd muffins där det blev 18 stycken muffinsar. Så det blev stor bak idag 42 stycken muffinsar blev resultatet. Mammas kommentar när jag sa att jag var sugen på att baka "Ja men det går alldeles utmärkt"

Kardemumma muffins ca 14(stora formar) ca 24(små formar)

Du behöver:
75 g margarin
3 ägg
2 dl socker
2 tsk kardemumma
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk

Granering
Grovhackad mandel
Kardemumma

Gör så här:
Sätt ungnen på 200 grader. Smält matfettet, låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt kardemumma, sikta ner vetemjölet och bakpulvret varvat med att mjölken hälls ner, rör om varsamt. Tillsätt sist matfettet. Rör smeten slät, häll i formar. Granera och grädda mitt i ugnen ca 20 min. (till vänster på bild)


 

Djursjukhuset

Fick då åka in till Djursjukhuset i Malmö i går med Frank, någon gång vid 23.30 typ. Han var inte alls sig lik vår lille Frank. Så dem undersökte honom, men hittade inget på plats. Han blev dock lite piggare när han kom in dit, men det var nog för alla lukter. Men dem beslöt sig för att behålla honom under natten och ge honom dropp. Samt kolla om han ville käka på morgonen, sen fick dem se om dem behövde rönka honom. Så dem ska ringa till oss om någon timme. Så får vi se om han får komma hem idag eller så. Men man kan ju snacka om att det är tomt här hemma och för att inte snacka om i sängen när man ska sova. Vår lille Frank ♥

Fick veta för en stund sedan att det är bra med honom, men att dem ville behålla honom tills i morgon för att han kunde bli lite lös i baggen ;) tihi så vi får troligen hämta hem honom i morgon. Så får hoppas på det, men det viktigaste är att han mår bra!

Vår lille Frank ♥

Vår lille Frank mår inte så bra. Stackars liten, kräktes igår innan vi skulle gå och nanna. Sen har han inte käkat något på hela dagen, bara ingnorerat maten. Var och klippte klorna på honom och det gick hur bra som helst. Sen har han varit lite sådär dempad hela dagen, men lekt en sväng med bollen och varit ute en pytte stund. Dock så kräktes han en gång till nu ikväll, usch stackars lille Frank. Vår lille ponkelonke ♥ Hoppas att han blir bättre tills i morgon vår lille Frank.

Ett inlägg!

Inte något inlägg på några dagar, fy på mig. Men varför skriva om man inte vet vad man ska skriva om!? Nej inte speciellt lönt tycker jag. Lite kort, hade tänkt dra igenom min helg lite snabbt. Inte orkat skriva förrän nu. Fredagen började med att älsklingen kom hit, sen åkte vi till skogen. Jag, mammsen, Frank och älsklingen. Skrylle faktisk och där träffade vi Karin och Jack. Tihi mycket mysigt i skogen, fikade varm oboy och mackor mycket mumsigt. Sen var det hem, byta om och sen dra till träningen. Fick älsklingen att vara med på träningen, tihi mycket kul. Sen blev det mys i soffan resten av kvällen med familjen.

Lördagen spenderades i Vellinge hos älsklingen. Mysigt hade med oss lille Frank så det var fullrulle, mycket god mat och nice sällskap. Så man ska inte klaga, en duktig hund det har man allt. Sen bjöd söndagen på "Stora Ledardagen" som tillbringades i Lund tillsammans med Lilleman, Micke och Niclas. Alltid lika trevligt, totalt 300 ledare, ganska så många. En mycket givande dag kan jag ju säga! Lyssnade på tre olika men bra föreläsare, Per Gärdsell en helt fantastisk människa, Erwin Apitzsch som tror på det han gör och Johan Zanotti en helt klart cool person. Så det var en givande dag! Alltså en mycket givande och underbar helg.