2️⃣0️⃣1️⃣8️⃣ ⭐️

Då vart sista dagen här på detta år. Ett år som har gett oss både det ena och det andra. Ett år med positiva och mindre positiva besked. Januari som innehöll sjukhusbesök då dottern blivit nerknuffad från lekställningen på förskolan. Jahapp besök på akuten som visade att hennes arm var ur led och bruten. Gips i fyra veckor! Februari började med avgipsning för dottern och med att vi plussade på stickan den 3/2 :) hehe underbart, vår älskade dotter skulle få ett syskon om allt gick som planerat. Många besök hos MVC och specialister blev det framöver. Mars och vi hade fortfarande snö usch fy :/ inget för mig minsann. Men massa mys med nära och kära blev det. Sen kom April och dottern fyllde 3 och vi berättade för alla våra nära och kära att vi hade en bulle i ugnen ;) Vår älskade dotter blev som sagt 3 och våren började komma så smått.

Det blev plötsligt väldigt varmt :) vilket vi diggar ;) Sen blev det Maj månad och vi hade nu passerat merän halva tiden för denna graviditet. Som om inte det var nog så vart det den varmaste sommaren sedan urminnes tider ;) men gött va det!  Fixardag på dotterns förskola och där gick jag med magen i vädret. Så vart det Juni månad, som innehöll mer sjukhusbesök, urinvägsinfektion för mig och sjukgymnast för dottern. Men bara rutinbesök för dottern. Bad, kalas och massa annat blev det denna sommar. En sväng l Danmark med släkten för att fira morfar och lillebror som blev 25! Vi fick veta vad det var för en "liten" en som låg i magen. Det skulle bli en lillebror :) underbart. Höggravid och varmt vart det men bada det avstod jag minsann. 

Juli här och än jobbade man på. Hade som mål att jobba Augusto ut. Hehe blev ultraljud igen och det fick vi göra 4 gånger för lilleman där inne va stor. Så får la se, 32% över låg han vår bebis där inne. Augusti här och vips så vart det dags att gå på semester och föräldrarledighet. Bebis vart beräknad till oktober men icke det blir en septemberbebis. Det sa jag från början! Massa mys med nära och kära. Spännande så här länge har jag aldrig varit gravid förr ;) hehe dottern hade ju lite bråttom ut. Men vi fick planerad igångsättning den 17 september och nu var september här! Lite handboll hann vi också med ;) Men igångsättning blev det, men lilleman tittade ut den 18 september! Det blev inte som vi tänkt och vi fick ligga på Neo även denna gång ;) men bara 9 dagar!

Så vart det Oktober, men det blev en septemberbebis ;) denna månad blev det Knatteskutt för dottern och massa bebismys. Även lite höstlov hann vi med :) Sen Nuvember, besök på Vellingeblomman, mys hemma och lilleman växer. HLR-kurs för barn blev det också. Fixa och trixa inför julen, snart december här! December här sista månaden på året som kom att bli en ganska tråkig månad ändå :( vår älskade Frank blev sjuk och vi tvingades ta det svåra beslutet om att låta honom somna in :( den 22 december tog vi farväl. En av de hemskaste dagarna i mitt liv. Men får trösta mig med att han slipper lida och det var rätt beslut. Vi firade jul och fick snö den 23-24 december! Det var vår älskade Frank som fixade det. Nyår här och den slutade inte som planerat den heller. Min farmor skulle komma hit till oss. Spela bingo och äta räkor men hon gick oh trillade. Så fick bli ambulans också. Men fick ändå en nyår med min familj! Nu välkomnar vi 2️⃣0️⃣1️⃣9️⃣😉❤️

(null)



Nyårsafton 🎆

För att det är sista dagen på detta år och vi gör som vi brukar ;) spenderar den tillsammans med vår lilla familj. Även bjudit hit min farmor. Vi hade planerat att vi skulle äta räkor, annat gott och spela bingo. Men det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Räkorna var skalade, allt fixat, jag satt och hade gett lilleman mat. Dottern mös i soffan och sambon hämtade farmor. Vi skulle sätta oss oh äta. Men pang så ramlade min farmor. Landade på sin arm och fick ett jack i huvudet från sina glasögon. Lilleman har aldrig åkt ner i sin bädd så snabbt. Dottern blev ledsen och vi fick upp farmor så hon kunde sitta. Stoppa blödningen i huvudet. Ringa ambulans. Ja usch vilken nyårsafton detta blev.

Så kom ambulansen och det slutade med att de tog med sig farmor. Hon mådde ändå ganska okej, pappa mötte upp henne inne på akuten. Många timmar senare så var de hemma igen. Med en arm i mitella och blåsten på såret i huvudet. Vi fick spelat bingo och ätit räkorna än om det inte blev som planerat riktigt. Men sånt är det kunde gått värre. Båda barnen sov vid 00.00 ;) hehe nytt år nudå!

(null)


Försenad julklapp...

Idag blev det till att traska hem till gammelmormor och gammelmorfar :) för att fika lite och överlämna deras julklappar. Bättre sent än aldrig ;) men de hann i alla fall få julklappen detta året. Haha den årliga kalendern som de blir så glada för och sedan en burk med hemmagjort godis blev årets julklapp. Inte lätt att veta vad man ska ge när de har de mesta och inte behöver/vill ha något alls. Envisa som få ;) hehe Även lillebror/morbror kom på besök, så det blev mys på hög nivå minsann denna söndag :) dottern bara älskar min lillebror. Hon säger alltid "Min Johan"

(null)

(null)

Cheescake...

För att det blev cheescake, gjort två stycken men ack inte blev det ett tredje julfirande tyvärr. Då bästa mosterbus blev sjuk igen :( dumma förkylning och feber. Så vi fick äta cheescake själva ;) haha så bjöd hit mammsen och pappsen. Då jag vet att mammsen bara älskar denna cheescake. Saffranscheescake :) mums säger jag bara. Men för den som ska tänka på figuren, den får välja något annat haha

Blev lite enkelt middag först, fläskytterfilé med sallad och vitlöksbröd till ;) sen cheescake efter! Det blev en mysig kväll trots allt!

(null)


26;e december...

För att idag vart planen att det skulle vart ett tredje julfirande med släkten på mammsens sida. Men tyvärr var mosterbus förkyld och låg med feber. Så det blev en mysig stund hos bästa mamm och pappa i stället :) men vår tredje jul var framskjuten till den 29;e så får vi se. Blir till att göra cheescake en dag minsann! Annars så har det varit en lugn dag, slappat hemma och fixat lite. Sen som sagt middag och mys hos mamma oh pappa då lillebror och pappa lagade maten idag ;) hehe super gott blev det. Kycklinggryta och ris med sallad :) mums!

(null)

Den 25;e...

Efter en intensiv men ändå mysig julafton igår så vaknade jag och lilleman efter att ha sovit hela natten hos farmor och farfar hyfsat i tid. Sen blev det frukost och sist upp var farbror hehe men sambobo va inte sen han heller. Mysig frukost, lite slapp tid och sen middag på det. Propp mätt är man nu minsann. Sen packa ihop allt och rulla hemåt til Kiwisen som skött sig fint hos bästa lillebror.

Julafton i Bjuv 🎅🏼

Iväg kom vi efter lite om och men. Men det hör till när man som småbarnsfamilj ska packa med sig halva huset. Men så är det man behöver i princip ha med sig samma saker om man ska va bort en natt som om man ska va borta två veckor de enda som skiljer är ju mängden kläder ;) haha sen får vi typ packa ner halva lillemans gadrob. Så är det när man spottar/kräker/bajsar ner sig ibland haha 

Vår älskade KiwiKebab fick stanna hemma och passa huset, då bästa lillebror/morbror passade henne på kvällen/natten! Hehe så hon fick en tripp till Lund minsann ;) hehe väl framme i Bjuv blev det mat direkt hehe ;) vad kunde man annars vänta sig!? Sen lite lugnt, vi kollade på Kalle Anka. Sen kom tomten och det blev julklappsöppning. Där efter middag. Lutfisk minsann ;) sen julklappsspelet. Där jag och dottern fick ihop hela 17 paket ;) haha en trött men nöjd dotter somnade bums! Så även denna mamma!

(null)

Kärlek ❤️

För att det är julaftonsmorgon och än är det vitt utanför fönsterna. Tänk att lillebrors första jul blev vit :) underbart. Än om jag inte är något större fann av snö. Jag diggar värme och sol om jag får välja ;) hehe Därför har denna sommar passat mig perfekt. Trots man varit gravid/höggravid! Men nog om sommaren, nu är vintern här och vi får njuta av snön sålänge den varar. 

Julaftonsmorgon och våra två små trollungar har som vanligt sovit gott hela natten. Nu på morgonen blev det att  fixa och packa bilen full med allt som ska med till Bjuv. Men lite fina julbilder det hann vi föreviga minsann ;) hehe Så mycket kärlek mellan dessa två, vänta tills de är större. Då kommer syskonkärleken fram :) hehe känner igen det hela. 

(null)


Lillejul ❄️

Efter en tuff och hård dag igår. Så vaknade vi upp till en vit lillejul och jag vet att det är du vår älskade Frank som fixat detta till oss. Du älskade snö precis som din bästis Kiwi! Underbart att se dotterns ögon stråla när hon fick se snön. "Åhh mamma jag vill åka pulka sen!" Hehe sagt och gjort, förberedelser här hemma så smått. Sen kom morbror, mormor och morfar hit. På med alla ytterkläder och ut i snön allihop utom sambon som va åh handlade.  Även Kiwi fick följa med en tur i snön ;) som hon älskar det. Hon är nog den som älskar det mest.

Sen hem och fixa maten. Hämta farmor och sen käka god stek med alla dessa tillbehör ;) mumsigt värre. En trevlig middag än om vår Frank fattas oss och det känns lite konstigt. Paketöppning det hann vi med det med innan det var dags för dagens huvudaktivitet som är det årliga BINGOspelet :) hehe alltid lika trevligt! En tradition minsann ;) hehe en mysig kväll det blev trots gårdagens tunga men så rätt beslut. Fantastiskt att se att älskade farmor är så pigg och hänger med som hon gör :) Då får vi ladda inför julafton nudå!

(null)


Vår Frank 🐶❤️

Man vet inners inne att denna dag ska komma. Men man vet inte när och tur är nog det. För fy f*nken vad det är hårt. Under dagen så har man fått uppdateringar om vår älskade Frank ❤️ Han mår inge bra och sen kom samtalet som jag försökt att förbereda mig på. Men som ändå blev tufft, att vår allas älskade Frankemannen ska få somna in idag! Hade redan bestämt mig för att jag ville vara med, min lille Frank ❤️ Jag som främst va hemma och tog handom honom när vi fick hem honom. Det var självklart att jag skulle vara vid hans sida när han somnade in. 9,5 fantastiska år fick vi tillsammans, från första stund var det ren kärlek. Det går inte att beskriva all denna kärlek, lycka, glädje som du vår älskade FRANK har gett oss alla. Stora som små, Kiwis bästa och enda kompis. Hon må va speciell, men ni älskade varandra. 

Jag kommer aldrig någonsin att glömma dig, nog för att jag inte bott hemma på några år. Men vårt hem var ditt andra hem. Alltid välkommen förutom när Kiwi löpte ;) Jag saknar dig till tusen och nästan  dagligen så tänker jag på dig i olika sammanhang. Vår allas Frankiboy ❤️ Fick i stillhet somna in den 22 december 2018! Med sin familj vid sin sida, jag vet att alla djur är ett lån. Men fy f*n vad tungt det är, men ingen ska lida inte ens ett djur!

JAG ÄLSKAR DIG FRANK 🐶❤️ Alltid i mitt hjärta, min första hund! Du kommer alltid ha en speciell plats hos mig! Nu slipper du de onda och nu kan du springa fritt tillsammans med min älskade farfar som du aldrig hann träffa tidigare! Nu är ni tillsammans det vet jag.

(null)


Bakning...

Idag blev det lite mer köksgöra ;) hehe sambobo som ätit upp all knäck fick ställa sig och göra en ny omgång med knäck. Så vi har knäck till lillejul ;) hehe när mamma och pappa har fullt upp och lillebror ska äta. Så får storasyster rycka in och mata lillebror, så stolt tjej här hemma. Första gången som hon fick mata lilleman, så glad. 

(null)

Annars blev det bakning tills imorgon, vet inte hur morgondagen blir. Då inget blivit som vi tänkt oss här hemma. Vår älskade Franken har blivit sjuk och varit inne på djursjukhuset och måste kanske somna in :( så morgondagens planer ligger på is. Skulle varit lillejul här hemma, men kanske blir hos föräldrarna i stället. Får se! Men en saffranskladdkaka har vi svept ihop i alla fall ;) luktar ljuvligt.

(null)

Klippning 💇🏽‍♀️

Idag vart det minsann dags för lite klippning av hela familjen ;) det blev minsann familjeklippning hemma hos bästa mamma och pappa. Då kusinvitamin kom dit och klippte oss. Samt satt lite färg i vårt hår, sambon fick lite slingor ;) Så nu är vi minsann snygga inför jul och nyår. Hela familjen hehe praktiskt att kunna klippa sig allihop samtidigt. Sen blev det dessutom middag till på köpet. En mysig eftermiddag/kväll.

(null)

Julklappar 🎁

De här med julklappar kan man diskutera hit och dit minsann. Men jag tycker att kan man så ska man ge de man håller närmst och älskar en klapp. Det behöver inte vara något dyrt, något stort. Det är tanken som räknas och köpa något för att bara köpa är också onödigt. Så i år fick det minsann bli klappar som inte bara är en klapp utan betydelsefulla julklappar minsann till mamma och pappa. När de har de mesta och inget önskar sig. Så fick det bli en slant till barncancerfonden och två lotter från Cancerfonden! 

(null)

3 månader 👶🏼

Som tiden flyger förbi, vart det inte igår som du tittade ut lilla du!? Känns så ibland, men ack nej det är hela 3 månader sedan på dagen. Så dagen till ära blev det besök på BVC som bjöd på vaccination. Mammas kille var så duktig, hehe som G sa. Ja, det var inte mycket ljud det kom här heller precis som storasyster. Så duktiga så ;) hehe vågen visade 7715g och växt på längden hade han gjort det med 66,8cm långa killen.

Växer minsann som bara den, dottern som vägde 4495g vid 3 månader och va 56cm lite skillnad. Men inte så konstigt med tanke på hennes start vikt. Älskade barn, så olika men ändå så lika. Man märker att ni är syskon helt klart :)

(null)


Fullt upp...

För att vi har fullt upp här hemma med både det ena och det andra ;) hehe dottern har tre olika paketkalendrar att öppna varje dag och sex stycken chokladkalendrar. Så här är oh göra kan man säga. Åh ja hon är bortskämd, men vad gör la de. Kan ju inte hjälpa att alla tänker på henne, så som hon tänker på dem :) det är ömsesidig kärlek! Spännande med alla paket och kalendrar som ska öppnas varje dag.

(null)


Besök ❤️

Ett besök hos bästa gammelfarmor/farmor idag. Dottern bli alltid lika glad när vi säger att vi ska gå till gammelfarmor. Hon kan till och med ibland önska att vi ska gå dit ;) Men jag förstår henne för det är alltid lika mysigt att komma hem till farmor och det har alltid varit. Njuter varje gång och tar till vara på varje stund hos min älskade farmor. Hon är trots allt 91 ska snart fylla 92 nästa år. Det skämtar man inte bort minsann. Världens bästa farmor!

(null)

Årets gran 🎄

Då vart dagen kommen som vi skulle släpa in granen, eller ja granen kom in igår men inte på plats. Den fick bo i duschen under natten ;) Men idag kom den på plats och pyntad blev den :) mysigt att pynta tillsammans med familjen. Så nu är den på plats granen :) så mysigt det blev inne i vardagsrummet minsann. Dottern tyckte det var lagom mysigt ;) så stolt över att hon fått välja gran!

(null)

Julgodis ☺️

Idag blev det till att stå i köket lite :) För vi hade fått för oss att vi skulle göra lite julgodis ;) hehe sagt och gjort det blev minsann chokladpraliner med apelsinsmak, saffransfudge med pistagenötter och knäck :) allt blev bra och gott. Dock tycker jag det är roligare att göra och gebort än att äta själv. Vilket är bra i och för sig :) hehe Så får vi hoppas att bästa gammelfarmor och gammelmormor/morfar blir glada ;) 

(null)

Lucia 🌟

13 December redan och det är dags för lucia, puhh vart tar tiden vägen snart är det minsann jul! Dagarna bara flyger förbi, så brukar det kännas när man jobbar och man ska hinna med massa saker ;) men de e exakt samma känsla nu när man är föräldrarledig. Dagen till ära så är det luciafirande på dotterns förskola och vi ska dit hela familjen + farmor och mormor :) så många minsann! Hehe härligt så duktiga de va alla barnen, dottern bara älskar de här med att sjunga och klä sig fint :) hehe

Mysig frukost bjöds det på efteråt :) mysigt minsann dottern var så nöjd! Härligt att se, sen fick dottern följa med farmor hem till oss. Sambobo skulle till jobb, jag och lilleman ner på föräldragruppen :) så det var fullt upp för alla. Sen hem och mysa med dottern mamma och farmor :)

(null)

Julmarknad 🐴

Efter en lång dag igår med massa skoj så drog denna söndag igång och det var dags för ännu en årlig tradition, nämligen Julmarknad :) härligt! Denna gången hade vi kollat upp lite närmare angående julmarknaden också. Vi hade till och med en plan B. Efter förra årets marknad som inte var så lyckad enligt oss. Detta år blev mer än lyckat ;) hehe som säkert synes på bilderna. En lycklig dotter som fick ta 5 lotter och vann på 2 ;) hehe

Sen fick hon rida häst för första gången :) spännande och kul! Camember åt vi mums! Köpte salamikorv ;) kollade på tomtar och massa annat skoj. Träffade chefen gjorde man det med hehe En lyckad och mysig dag tillsammans med bästa familjen. Äskade mamma, pappa och lillebror!

(null)

Mysdag 💕

För att idag lördag stod det mysdag på schemat :) Vilket innebär att jag, min mamma, min moster och min kusin samt dottern har en heldag med mys och nu får lilleman också hänga med på ett hörn ;) Idag blev det en busstur till Malmö museum ;) samt Malmö tekniska museum :) i detta ösregn! Snacka om att vi var blöta när vi kom fram. Sen fick man ej ha vagn inne på Malmö museum så jag och lilleman väntade utanför och käkade lite samt gjorde ett ombyte ;) hehe sen blev det god lunch innan vi gick till Tekniska museumet :) 

Sen efter två museum och två trötta barn blev det en promenad hem till kusinen och sambo. Ett stopp påvägen för att köpa godfika ;) mums en lyckad och mysig dag får jag säga. Sen fick vi springa till bussen, körde nästan ner en papperskorg påvägen haha men vi hann med bussen!

(null)

Visa ord 👴🏼

En tripp hem till gammelmormor och gammelmorfar idag efter det att jag och lilleman hämtat dottern på förskolan. Alltid lika mysigt får man säga. Älskar denna bild så, min älskade morfar. Mina barns älskade gammelmorfar som står där och berättar ett åh annat! Små trollisarna de lyssnar med stora öron. Spännande minsann ;) Så härligt att se. Där lillebror är där är storasyster, tror ni det kommer ändras? Hehe troligen! Kanske blir det tvärtom ;) vem vet det får vi se! Lilleman har utan någon som helst tvekan fått den bästa storasystern man kan få.

(null)

Nostalgi 🍓

Nu tror ni säkert att jag är helt väck, en jordgubbe mitt i vintern. Men icke, det stämmer fint. En jordgubbstjej jag hämtat och ja även lämnat på förskolan denna dag :) hehe i mammas gamla mössa från när jag var liten. Det är inte utan att det blir nostalgi när man ser dottern i mössan. Man tänker lite på när man själv var så liten. Allt man var med om, hur mycket man själv har hittat på i denna mössa, så mycket den varit med om. Nu ska samma "gamla" mössa få följa med på nya äventyr!

(null)

Pepparkaksbak ⛄️

För att idag vart det dags att packa in hela familjen i bilen och köra till svärföräldrarna i Bjuv. För att det stod pepparkaksbak på schemat :) härligt! Det årliga pepparkaksbaket ;) En förväntansfull tjej här hemma som ser framemot att få baka pepparkakor. Tänk när man var så liten själv, hehe vilken koncentration hon ligger inne med. Syns så tydligt på bilden, djur koncentration hos denna tjej. Super nöjd över att få kavla, använda sina nya formar, en Frank och en Kiwi. Sen att få smaka på degen och när pepparkakorna "inte" blir bra så kan man ju alltid äta upp dem ;) hehe 

Satt ihop ett pepparkakshus hanns också med, dock var dottern inte lika road av detta. Men baka pepparkakor det var toppen, sen att få smaka också va gott ;) hehe men degen den är godast!

(null)

Överraskad 😃

För att vi har en liten tjej här hemma som är mer än förvånad, ja vi föräldrar lika så ;) haha när bästa morbror kommer och överraskar dottern med en stor flyttkartong med massa paket i :) en hel kalender innehållande 24 olika paket! Snacka om förvånade vi blev och överraskade. Min käre lillebror har minsann inte slagit in många paket i sina dar, då jag och mamma har fått sköta detta ;) men nu överraskade han oss alla!

(null)