En tröja 👕

YES! Köpt lite blandade tyger :) mest för att sy kläder till lusen. Men även annat smått och gott. Så satt för någon dag sen och knåpade ihop ett mönster till en tröja. Tog inte favorit tyget om det nu skulle gå åt pipsvängen hehe ;) men ack den som ger sig. Det gick fin fint. Det blev en brun och vit tröja till lilla lusen. Så nu ska den tvättas. Innan vi får prova den!
 
Så nu väntar man på lite tyger :) Blev påslakan och örngott till lusen i veckan också. Babyrosa med vita stjärnor ;) så fint så. Kommer bild när vi inviger det hela. Nästa projekt är nog ett par haremsbyxor till lusen. Får se vad det blir för tyg!
 

Överraskning ❤

Igår hade min älskade sambo planerat en hel kväll för oss bara oss två. Det enda jag visste var att vi inte skulle ut i skogen, jag skulle vara hungrig och Veija skulle inte med. Hrm inte lätt kunde ju vara vad som. Men så mysigt bara vi två. Det var ett bra tag sedan vi var ensamma och hittade på något så.
 
Världens bästa mamma och pappa passade Veija, som skötte sig hur bra som helst. Hon hade till och med somnat när vi kom hem. Efter ett mysigt restaurang besök, med god mat och mysigt sällskap. Sen handlade vi godis och efter det var det minsann dags för Biomys! 
 
Djungelboken hade älsklingen bokat ♡ den var super bra. I 3D dessutom! Så helt klart en lyckad kväll och så mysigt. Absolut uppskattat min älskade sambo han kan. Mannen som jag vill dela resten av mitt liv med. Pappa till mitt barn och förhoppningsvis mina barn :) min sambo! Älskar dig Dennis ♡
 
 

Återbesök...1 år!

Idag var det dags för återbesök på Neo i Lund med Veija, hennes 1 års kontroll på Neo. Kändes konstigt att vara där igen. Det var så lång tid sedan sist vi var där. Nästan overkligt, hade glömt vilken våning vi skulle till! Åh vi som tillbringade över en månad där. Våning 2 som mer eller mindre var vårt hem under dessa 43 dagar vi var inskrivna. 
 
Det känns overkligt att det är så länge sedan. Men det är över 1 år sedan. När hissen stannade på våning 2 idag var det som om allt kom tillbaka. Man mindes allt! Men det är tur att allt gått så bra :) vår älskade Veija växer och utvecklas som hon ska. Stolt mamma som gick ifrån Neo idag. Samt en glad med trött Veija hehe 
 
Fick även passat på att göra en godgärning idag :) lämnade lite kläder till en mamma vars dotter ligger inne på Neo i Lund. Det kändes bara rätt när jag stötte på henne inne på Instagram. Hon skulle ha kläderna på sin lilla A ♡ det är som om det vore Veija som är på bildena när hon va lika liten! 
 

Trippel choklad...

Trippel choklad i detta tråkiga väder. Fast jag förtjänar att tjocka mig i soffan då jah varit ute två gånger i regnet samt hagel idag. Vovven ska ju ha sin tur sen var det till att handla på City gross :) blöjor, sköljmedel och en del annat. Så har sjunkit ner i soffan nu med min choklad och vatten. Så helt onyttig är jag inte!
 
Skönt är det och samtidigt kunna se en bra serie :) Grey's Anatomy. En ny favorit minsann. Såg hela 4 avsnitt igår så nu fortsätter vi hehe innan det blir till att ge Veija mellanmål och sen traska till mamma och pappa ♡ mysig kväll där!
 

Rastning 🐕

För några dagar sedan i söndags för att vara exakt så var vädret ingen höjdare. Men vovven ska ju ändå ut så, här satt jag och skulle precis klä på både Veija och vovven oh ge mig ut i skitvädret. Men så ringde lillebror han var på G hit med Frank och ville gå en tur samt se vår nya gräsmatta :) nyfiken som han är hehe
 
Sagt och gjort väntade en stund sen begav vi oss ut i stormen haha blev en promenad i blåsten sen en stund i rastgården för hundarna. Kiwi fattade inget när hon fick springa utan koppel. Vi har inte varit i den rastgården innan då den ofta är upptagen. Men det var uppskattat och trött var hon sen minsann. 
 

Vårkänslor...

Kan man annat än få vårkänslor när solen skiner och himlen är blå!? Nej jag tror inte det. Det är så härligt när vädret börjar bli bättre och man inte behöver ha så mycket kläder på sig när man går ut. Sen att solbrillorna har fått komma fram igen :) det är toppen!
 
Sen är det inte varje dag man är ute på promenad med vovven utan att ha vagnen med. Man känner sig liksom naken haha men ändå skönt ibland för man kan gå lite andra rundor då. Häromdagen var jag ute med Kiwi själv och då var det toppen väder :) så fick passa på att ta någon bild. Bilder som visar på 100 % ren kärlek älskade hund. Du må vara speciell men vi älskar dig så.
 
 
 

Trädgården 🌱

Efter att ha startat helgen lugnt med lite tid vid symaskinen samt att vår härliga kompis Jocke var här så grabbarna stod för maten. Vilken tur man kan ha ibland. En mysig fredag :) hehe sen blev det morgonmys med hela familjen innan vi traskade upp för att fixa till oss, äta frukost och ta det lugnt en stund innan vi skulle köra och handla en sväng.
 
Blev en sväng till ÖB där vi fick handlat lite smått och gott hehe ;) sen bar det av ut till stora bernstorp för att köpa hundmat och handla lite mat. Sen när vi väl kom hem så fick jag en blixtide haha :) jag hittade billigt gräs på rulle så vi slog till och ringde Jocke. 
 
Sen satte dem spakarna i vårt gräs haha eller ja den så kallade gräsmattan vi hade innan. Dem grävde typ upp halva sen fick det vara nog för denna dag 21.20 gick dem in. Sen var det bara att fortsätta på söndagen och sedan rulla ut vår fina nya gräsmatta :) kommer bli super fint när vi är klara med allt i trädgården. Ska ju förlänga trädäcket. Sen bygga sandlåda med tillhörande trädäck. 
 

Gahhh...

Varför ska det vara så dyrt med tyg!? Hrm man vill ju köpa lite av allt. Men får leta vidare, hoppas på att hitta något som är hyfsat billigt i alla fall. Väntar på ett paket :) vill bara sy, sy och sy. Blev två dregglisar till idag en till Veija och en till en arbetskamrats lilla son.
 
Hoppas dem ska bli nöjda :) hade varit en dröm att ha så mycket pengar så man slapp tänka på vad man kan och ska köpa hela tiden. Men man kan ju alltid drömma. Om någon vänlig själ läser detta och har tyg över så finns jag här. Vill någon ge mig något så blir jag glad för tyg (sambon) ;) hehe "blink blink"

När suget kommer...

När suget kommer tillbaka :) ett tag sedan jag sydde lite kläder till Veija. Men ni blev jag sugen igen. Sist blev det två boddysar, en mössa och två dregglisar. Nu blev jag sugen igen ;) så nu jagar jag tyg! Har sytt en mössa med tillhörande dregglis, samt tre andra dregglisar. Syr lite smått av tyget som man kan hitta här hemma. 
 
Blir även något örngott samt påslakan snart :) det har jag lite tyg till! Sen ska jag även ge mig på att sy till mig själv! Ska bli spännande, tyg jakten fortsätter. Synd det är så dyrt med tyg bara.
 

Bort blåst...

Det kändes minsann och dag som om både hund, vagn och jag skulle blåsa bort häromdagen då vi var ute på hundrunda. Det blåste som aldrig förr, ett bra tag sedan det blåste så minsann. Men vi klarade oss hela rundan. Alla kom med hem igen hehe ingen flög iväg. Ömsom sol Ömsom regn och moln. 
 
Inte lätt att veta vad man ska ta på sig när man ska ut minsann :) hehe än blir det för mycket så man får ta av sig och än fryser man som bara den. Tur att Veija fick en ny vindfleece i födelsedagspresent :) så mycket som vi är ute. Bra att ha två!
 

Trädgården 🌳

Börjat pyssla lite smått i trädgården :) men framförallt börjat planera. Många idéer har jag i alla fall. Får se hur många som sambon min går med på hehe :) han brukar inte vara så svår övertalad. Hoppas det inte är så denna gång heller hehe ;) men det lär jag märka. Stora planer :) får hoppas att det går som vi vill. Många härliga stunder hoppas vi på i vår trädgård. Precis som förra sommaren. 
 
Förra veckan fick jag ännu en gång en lysande idé :) tyckte det var dags att spola av trädäcket. Sambon han bara pustade. Men sagt och gjort. Fick låna högtryckstvätt av min kära moster så nu fanns det ingen återvändo. Hehe sambon fick välja på att fixa trädäcket eller ge dottern mat samt laga mat. Gissa vad han valde!? Haha ja trädäcket. 
 
Fint blev det minsann, så när det blir bättre väder ska det få ännu mer kärlek lite olja. Även vårt kära staket ska få lite kärlek med en omgång olja. Älskar att pyssla i trädgården. Idag hängde sambon upp mitt nät till mina fina blommor så dem kan klättra. Sen var det de här med ogräs :/ puhh det är ett ofog! Men det går, få ta tag i det en dag! Det lär ju inte gå någonstan precis!
 

1 års besiktning...

Idag var det dags för Veijas 1 års besiktning :) hehe Tänk hon är redan 1 år vårt hjärta. Inte bara dags att väga och mäta utan även vaccination stod på schemat idag. Det är alltid lika trevligt att komma till BVC då vår sköterska är helt fantastisk :) Veija tycker det är lika kul. Loppan hade minsann växt :) Hon väger nu 9340g och är hela 77cm lång. Vår lilla älskling börjar bli stor. 
 
Vaccinationen den gick så fint :) först ett stick i höger ben blev ett litet pip från Veija och vår sköterska väntade sig mer. Men så sa hon "Åhh ja både du och mamma är så lugna." Hrm ja varför stirra! Sen stick i vänster ben den som känns mer då kom det två krokodiltårar sen inte mer. Så duktig vår tjej ♡ Så mycket beröm hon fick. Man kan inget annat än att vara stolt! 
 
 
 

1 års kalas 🍰

En helt fantastisk eftermiddag/kväll igår med dem bästa för att fira vår lilla skatts 1 års dag :) tänk ett helt år! Så många som kom för att fira vårt lilla hjärta, så älskade från första stund. Inte är hon blyg heller precis hehe då vi var ca 25 stycken och det var tjobaloo med allt och alla. Stå i centrum är något som Veija bara älskar. Hon njöt av varje sekund!
 
Maten blev lyckad och som alltid så blev där över hehe :) gjorde tre formar med kycklinggratäng och en blev över. Så är det när svärmor och mamma lägger sig i hehe ;) det blev även två tårtor! Mumsigt och räckte också hehe blev en bit över bara.
 
Många fina saker och pengar fick vårt hjärta ♡ Vår lilla glädjespridare delux! Utomhusleksaker, klossar, en apa, klänningar, tröjor, böcker mm. Ja en massa saker fick vårt hjärta! Helt enkelt en lyckad kväll och ett lyckat kalas!
 

Veija 1 år 🎂

Vår älskade dotter föddes för exakt ett år sedan idag. Vi har haft en fantastisk dag idag som vi har spenderat med våra nära och kära. Lilla loppan fick skönsång och paket imorse :) mysig morgon med farmor här. Sen kom mormor och morbror på besök med tårta. Vi fixade tårtor och all mat tills imorgon. 
 
Skönt då det bara är dekorationen av tårtorna kvar till imorgon och hacka sallad. Sen är allt tipptopp :) så imorgon blir det 1 års kalas! Kommer bli en bra dag. Underbart, god tårta åt vi idag med sen kom morfar på besök också till Veija. En bra första födelsedag för vår lilla Veija ♡ det är svårt att förstå att hon redan är 1 år. Bjuder på några av många underbara bilder från idag. 
 
 
 

1 år sedan ❤

Idag för exakt 1 år sedan hände det som kom att förändra våra liv föralltid, du vår älskade dotter kom i en rasande fart. 😊❤ Hela 10 veckor förtidigt. Sugen på livet och allt vad det innebär. Redan när vi såg dig så visste vi att du var inte bara speciell utan även unik. Vår älskade Veija 💛 Du såg inte ut som någon Matilde, du var en solklar Veija 🌞❤
 
Vi var ju trotsallt på semester och kom hem 2 dagar innan du började visa att du ville komma ut. Vilken resa vi gjort tillsammans ❤😊 och detta är bara början! 💛
 
Ett stort GRATTIS på din dag vårt hjärta mamma och pappa älskar dig 💛 från jorden till månen och flera gånger om ❤🎂 det går inte att beskriva denna kärlek. Vår älskade dotter har haft en super födelsedag många som hälsat GRATTIS och både mormor, morfar, farmor och morbror har varit här idag med tårta och paket.
 

Vi myser runt...

Jahapp sånt är det :) vi myser runt som alltid. Än är vi där och än är vi här. Men det är härligt att vi har att hitta på. Massa att stå i och massa att besöka :) som sagt försöker besöka farmor en gång i veckan och så även mormor och morfar ;) dem blir så glada när vi kommer. Speciellt när Veija är med hehe 
 
Tänk vad denna lilla människa sprider glädje. Vart vi än går minsann, det spelar ingen roll var vi är så får hon folk att le :) vårt lilla mirakel ♡ vi älskar dig mer än du någonsin kommer att förstå!
 

Gammel farmor ❤

Det är så fantastiskt, man tänker inte alltid på det men så är det faktiskt. Att min älskade farmor hon är gammel farmor till Veija :) tänk att hon får uppleva det också barnbarnsbarn. Det blir fyra generationer! Så härligt när man tänker på det. Åh för att inte tala om att farmor hon är så otroligt glad för lilla Veija.
 
Man ser riktigt hur hon skiner upp varje gång hon träffar Veija. Vi försöker vara flitiga med besöken :) i alla fall en gång i veckan brukar vi vara där. Alltid lika trevlig och mysigt! Tänkas att min älskade farmor blir 89 år! Kan man inte alltid tro när man träffar henne hehe :) det är krut i kärringen som man brukar säga!
 

Ett år sedan...

Idag precis på dagen för ett år sedan fick vi åka in till förlossningen sådär smått akut. Eftersom jag fått en blödning, men mådde bra för övrigt. Först ville dem inte ta emot mig, utan gav mig rådet att vila. Men ack inte lätt när man vet att man inte ska blöda när man är gravid. Så tur man är envis i alla fall. Ringde ett par gånger sen fick vi komma in. 
 
Oh ja det var ju inte vad man väntat sig direkt. Blev ju inlagd och skulle få stanna över natten. En skum känsla. Men allt var bra med lilla bebisen och jag mådde bra förutom att jag fick en större blödning samt att jag hade en infektion. 
 
Men ingen bebis var påväg i alla fall, var dock öppen 1,5 cm så fick dropp som skulle stoppa allt. Sen var det bara att vila och ta det lugnt. Tänk att det är ett helt år sedan vi åkte in, svårt att tänka sig.
 

Update...

Yes en update både här och där minsann. Det blev en helt ny design på bloggen idag, dock lite smått som ska fixas så som ändra lite färger också :) men annars är jag nöjd minsann. Tur det finns andra som är duktiga på att designa sådant som man själv inte är så haj på!
 
För övrigt så har vårt kök fått en liten update :) det blev nytt köksbord samt stolar för några dagar sedan. Ett fynd minsann, det gäller att ligga i och vara på språng när godbitarna kommer fram. Även vår hall fick lite kärlek igår en ny bänk ;) får bli bild en annan dag. Men köksbordet det bjuder vi på.
 

Matmässa med mamma...

Jahapp i tisdags bestämde jag och Veija oss för att vi skulle hälsa på mamma/mormor på hennes jobb. Sagt och gjort så blev det minsann :) vi tog bussen in till Lund för att sedan möta upp mamma när hon slutade för dagen. Man fick ju träffa en del gamla arbetskamrater ;) trevligt! Men lusen hon sov hela tiden hehe
 
Sen blev det en tur på stan med mamma och utan att vi visste nått av var det matmässa inne i stan :) trevligt inte varje dag man är på det precis. Mammsen köpte sin en fin blomma och sen köpte vi korvar :) vitlökskorvar och vildsvinskorv. Så nu blev sambon glad där hemma, han som fick komma och hämta oss i stan sen.
 
En mysig eftermiddag inne i stan minsann dock så började det att regna och inte lite heller men, men vi skulle ändå bege oss hemåt då så.
 

Simning 🐬

Vi simmar vidare och har en mysig stund varje söndags morgon :) uppe med tuppen är vi då känns det som 07.15 ringer klockan hehe tidigt för oss som brukar gå upp 08.30! Men mysigt är det och Veijsan bara älskar att bada. Vilket är en klar fördel minsann hehe 
 
I söndags var Veijas farmor och farfar med på simningen :) nöjd och glad som vanligt vår lilla lus. Även farmor och farfar var nöjda! Filmade och tog kort på vårt lilla hjärta ♡ kul att dem ville följa med. Redan gått 6 gånger så 4 kvar bara det går fort! 
 

Bajsblöja kl 03.30 💤

Inte varje dag eller ja natt man byter bajsblöja 03.30 hehe snacka om att man inte riktigt var vaken. En som var ännu mindre vaken var lillfisen hehe sov som en stock. Dock inte så lätt att byta bajsblöja i blindo hehe :) fick ju göra det i mörker. Haha ville ju inte väcka lillfisen så att hon skulle tro att det var morgon och dags att gå upp.
 
Hrm ja jag vet dagens ilandsproblem ;) i alla fall mitt haha men det blev en bra dag och vi sov vidare båda två enda till 09.10 då steg vi upp så det blev sovmorgon och sen frukost. 

Livet rullar på...

Att varje dag få vakna upp och inse vilken tur man har som lever det livet man lever och har det man har i sitt liv. Alla fantastiska människor, för att inte tala om min underbara familj. En sambo som är den bästa människan man kan dela sitt liv med. Än om han kan gå mig på nerverna ibland ;) hehe men det hör la till. Världens bästa dotter finns ingen som hon ♡ obeskrivlig kärlek. 
 
Sen min älskade mamma, pappa och lillebror finns ingen som dem. Helt fantastiska människor något mer underbart får man leta efter. Det är en sådan känsla att få ha dessa människor i sitt liv. Går inte att beskriva med ord! Man klara allt med sådana här underbar människor vid ens sida ♡