Läskig-middag 👻

För att vi till dotterns stora förtjusning har bjudit hit både barnens mormor, morfar och farmor, farfar på läskig-middag. Dottern är ganska förtjust i Halloween, jag är la inte så intresserad men vad gör man inte för barnen ;) hehe så vi gick al in vad det gäller temat på maten :) hehe goda chips med mumsigt tillbehör till förrätt och vårt läskiga bål. Sen till middag halloween pasta och pumpabiffar ;) hehe efterrätten blev det små chokladbollsspöken, spindelkakor, kladdkaka med spindelnät ;) vi hann ju även med en spökjakt med skattgömma utomhus! Fullrulle! En lyckad och "mysig" kväll får jag säga.

(null)

(null)

(null)

30 OKTOBER 🍂

För att vi fortsätter det är med VAB, de är ju de här 48 h som också ska efterföljas. Så idag fick jag minsann hjälp med att förbereda middagen till ikväll. Ost-och skinkpaj på menyn efter dotterns önskemål :) men inte vart det dottern som hjälpte mig utan mini-kocken Vegas ;) söte! Inte varje dag man får expert hjälp :) hehe När vi ätit middag blev det en promenad hem till dotterns kompis, då de har Haloweenrunda i trädgården varje år och dottern bara älskar det. Så sambon och dottern gick rundan i år igen. Jag och lilleman väntade utanför :) 

(null)

(null)

Spindelkakor 🕷

När det snart är dags för en "högtid" då får man ju laga mat/gott med tema eller hur ;) hehe så vi startade redan idag jag och dottern. Vi gjorde en egen version av spindelkakor :) mums de blev minsann goda! När inte orginal receptet är som man vill så kan man ju alltid kombinera två recept :) haha det är i alla fall så vi bakar här hemma. En nöjd dotter minsann.

(null)

(null)

Våfflor & VAB

Ja varför inte liksom, när vi ändå är hemma så får man ju lyxa till det lite ;) hehe idag blev det våfflor! Det är ju trotsallt HÖSTLOV egentligen, men vi kör lite VAB. Det slår ju inte fel att sonen blir snuvig när det är lov. Han har prickar in de flesta loven :) hehe men sånt är det! Kan man så ska man minsann mysa till det om ni frågar mig. 

(null)


ÅTERBESÖK...

Det är minsann inte varje dag man tillbringar en halv dag i sjukhusmiljö. Vilket jag verkligen är super glad över! Tacksam! Men idag vart det dags för loppan att gå på återbesök hos fysioterapeut och träffa psykolog. Allt detta för att hon hade lite bråttom ut till världen! Vi startade vår lilla dag med att bästa morfar kom och hämtade oss. Sen hoppade vi av vid barnsjukhuset och begav oss till väntrummet hos sjukgymnasten. Vi fick träffa samma som vi haft på alla våra besök sedan loppan kom till världen. 

Tänk det vart här allt började för 5,5 år sedan. Lilla Lusen, idag har vi varit på sista kontrollen hos fysioterapeut och träffat psykolog. Allt gick galant och ingen är stoltare än vi föräldrar. Världens bästa tjej. Men tänk om dessa kontroller gjorts på ALLA barn inför skolstart, tänk så mycket lättare det varit att ge ALLA barn rätt hjälp, förutsättningar i tid för att lyckas på bästa tänkbara sett. När man själv jobbar i skolans värld, så vet man! Det är inte bara barnen som hade fått rätt hjälp, det skulle gynna alla. Föräldrar, pedagoger, barnet själv och alla andra barn! Dags att vakna samhället och inte börja i fel ände! Låt barnen träffa fysioterapeut och psykolog i 4h totalt och samhället hade sparat många timmar/pengar från massa instanser som i dagens samhälle är överbelastade och har långa väntetider. Där våra barn får rätt hjälp alldeles försent. Då rätt insatser redan kunde sats in tidigare.

Naturligtvis vart man ju tvungen att bjuda på en liten fika när man varit så duktigt som dottern vart idag. Snacka om att vara trött, jag som bara suttit med, svarat på några frågor men dottern har varit i fullgång. Så inte konstigt om hon somnar tidigt ikväll ;)

(null)

Mys & lek hemma 🙏🏼

När man är tacksam att man har ett hem, en familj och allt de där extra som man faktiskt inte kan ta förgivet. Idag har vi myst hemma hela familjen och barnen har använt sin fantasi som alltid och byggt en koja i hallen ;) haha inte alls ivägen! Efter en förmiddag inne med kojbygge och mys. Blev det allt en promenad för att handla lite i det fina höst/vintervädret. Helt fantastiskt väder har det bjudits på idag! Så skönt väder med massa som.

(null)
(null)

Utflykt 🌳

Efter att ha lämnat mina små monster på förskolan, så vart det bara till att ta sig till jobb 1h tidigare för att vi skulle på utflykt med klassen på jobb. Tur man kom ihåg matsäcken till sig själv ;) hehe mycket denna morgon minsann. Men allt kom med! Efter lite regn när vi precis kom fram till skogen, så blev det allt en härlig och fin dag tillslut. Dock lite små saker hit och dit. Men man vet aldrig vad en ny arbetsdag har att erbjuda ;) 

(null)

HÖSTFEST 🍂

Då vart det dags att gå upp i ottan för att fixa till två små monster som skulle lämnas på förskolan för lite HÖSTFEST ;) hehe jag som älskar teman. Än om jag inte är så förtjust i just Halloween ;) men dottern diggar det och även sambon en del. Sonen han är sådär lagom road, han fick ha dina muminbyxor i alla fall ;) dottern skulle dock va läskigt utklädd och sminkad denna dag. Allt efter hennes önskemål, än om jag hade gjort det annorlunda själv ;) Mina små monster, så söta!

(null)

Halloween- feeling 🤪

När man bara en måndag sådär får lite Halloween-feeling ;) det gjorde minsann inte barnen något! De åt med glad aptit :) nöjda över sina bokstäver och pumpor på tallriken. Sambon däremot trodde jag skojade och hade blivit lite galen ;) tur han inte åt hemma denna måndag då ;) men så är det att leva med mig. Många överraskningar minsann ;) hehe Han fick i alla fall en fin matlåda med sig till jobbet ;) haha

(null)

Pumpaland 🎃

För att det blev lite halvspontant som många andra saker vi gör ;) hehe en tur till Vellingeblomman för att se deras pumpautställning och alla Halloweensaker till dotterns stora förtjusning. Inte mina favorit saker precis men vad gör man inte för barnen. Morbror vart också med och några kompisar till honom, det blev en liten fika innan vi sedan åkte hemåt igen. Jag blev inte så imponerad av utställningen. Men det vart ju jag ;) hehe hem och mysa innan det vart dags för en ny vecka. 

(null)
 

Du, bästa du 🧡

Det finns ingen som du, det finns ingen bättre än du. Du har alltid följt din egen väg, du är du! Men för mig är du världens bästa farmor! Vad skulle vi gjort utan dig!? Barnen bara älskar dig, de pratar så ofta om dig och berättar om dig. Dottern berättar och pratar även en hel del om gammelfarfar som hon förvisso aldrig har träffat. Men som hon ändå älskar så! Det är så fint att se, den värmen er emellan. Jag skulle kunna göra allt för dig farmor, min älskade farmor. Jag säger bara F*ck Corona, är så trött på skiten! Vill att allt ska vara som det var förut, när vi kunde umgås hela tiden utan att tänka hela tiden. Vi älskar dig farmor/gammelfarmor!

(null)

Cykeltur 🚴🏼‍♀️

Det är minsann inte så lätt som jag ändå vill minnas att det var i somras när vi cyklade ;) haha antingen har barnen blivit större eller så har jag blivit klenare ;) haha jag röstar på det första alternativet! Eller?! Men vi kom fram i alla fall ;) hehe älskar fredagar på något sätt för då slutar jag tidigt var fjärde fredag och kan äta mellis med mina små. Så mysigt, idag cyklade vi hem till barnens mormor och morfar för att äta mellis där. Så mysigt och barnen uppskattar det så. Skönt med friskluft och lite motion på det. Men varje gång jag tänker att jag ska ta vagnen nästa gång, så blir det cykel ändå ;) haha önskar dock att jag haft en elcykel. 

(null)


Myslunch 🙏🏼

När man är så tacksam för de man har. Det är något som ingen kan ta ifrån någonannan. Tacksamheten! Jag är tacksam för alla människor som jag har i mitt liv. Även de man tyckerom lite mindre, annars hade man ju inte haft någon att irritera sig på ;) haha skämt åt sidan! Idag blev det lite halvspontant myslunch hos oss. Då bästa sambon, lillebror och pappa fixade bort de sista från vår häckklippning :) och vi andra förberede lunch. Så gott, det satt precis där det skulle minsann. 

Sen efter lunch när lilleman skulle sova en sväng fick morbror ett ryck och tog med sig dottern och handlade lite pumpor. Så det blev till att karva pumpa när de kom hem med sina fynd. Naturligtvis blev jag också iblandad. Jag fick äran att skära ut ögon, mun och näsa. Efter dotterns önskemål såklart ;) En mysig dag med familjen!

(null)

(null)

Häcken del 2 🏡

Så vart det dags att göra ett ryck till ;) vad det gällde häcken. Så även baksidan får sig ett lyft och det blir lite lättare att hantera när den sedan ska klippas. Men vilket slit, dock ska jag inte ta åt mig någon ära idag, då det vart sambon och pappa som slet. Jag och mamma var där inne och förberedde mat samt underhöll barnen. Så det vart en bra arbetsfördelning ;) Man kan ju säga att det blev lite skillnad på häcken där bak också ;) blev en mysig eftermiddag/kväll med god mat och kanelbullskladdkaka :) 

(null)

(null)


Kanelbullensdag...

Idag är det minsann kanelbullensdag, ja det finns många olika dagar att uppmärksamma om man nu känner för det. Dock brukar jag baka något som påminner om kanelbullar i alla fall i smaken. Förra året blev det kanelbullesnittar som var farligt goda. Detta året fick det bli en kanelbullskladdkaka, även den var god minsann med en klick grädde till ;) hehe vanliga kanelbullar fanns det varken tid eller lust till att baka denna dag.

(null)

(null)

Kalas 🎈

För att idag bar det minsann av till Bjuv för att fira "svärfar" som fyllt 60 år :) Inte kalas som det brukar vara, för de mesta är inte som det brukar vara. Men det är bra ändå :) så ett litet kalas fick det bli denna dag. Mysigt för barnen som fick busa med farbror Andreas och träffas sin farmor och farfar. Vi blev dessutom bjudna på god mat som alltid. En thaigryta, mycket gott vart det!

(null)