Besök 💡

Så vart det söndag och snart är även denna helg till enda. Dagarna rusar förbi speciellt helgerna. Ja, även veckorna. Även denna dag var ej planerad, men vi fick gäster även idag :) Sambons bror med fru kom förbi en sväng. De va ändå ett ärende i Lund, så fick vi återigen hjälp med det elektriska. Såklart så skulle både Veija och Kiwi hjälpa till ;) haha viktigt att vars med när det händer. Ladda batterierna ifrån soffan blev det annars idag. Trötta söndagar brukar vi ha.

(null)

Spontant mys...

När det ibland blir sådär super bra med det spontana. Inga planer för dagen när vi vaknade och slog upp ögonen. Förutom att vi hade bestämt att vi skulle äta räkor på kvällen :) mumsigt! Så sugna vi var på det. Sen skrev lillebror och undrade om vi hade några planer. Då han tänkte komma förbi en sväng. Sagt och gjort han kom förbi och vi fikade lite och han fick lekt med Veija. Sen bestämde vi oss för att bjuda hit farmor, mamma och pappa på räkor. De kom så gärna alla tre :) trevligt! 

Det blev helt klart både en lyckad och spontan kväll. Räkor hade vi så vi kunde gödsla med. Men gott var det kan ni tro. Även Veija åt lite av se ena och det andra. Trevligt med det spontana ibland så även med det planerade.

(null)


Bästa ⭐️

För att ibland så vet ens kollegor precis vad man behöver :) bästa du! Efter några dagars extra slit och kämpande på jobb så kommer bästa kollegan och säger att hon bjuder på en liten fredagsfika. Underbara du, om du bara visste hur bra du är. Jag hade aldrig kunnat få en bättre kollega än dig! Sådan som du växer inte på träd. 

(null)Återbesök...

Så vart det dags för återbesök imorgon på dagen är det exakt en vecka sedan lilla loppan bröt armen. Usch fy, dagarna bara springer förbi minsann. På ett sätt är det skönt, då det betyder att hon snart ska få ta av gipset :) Så skönt för henne, dock redan dagen efter det hände så började hon använda sin arm så smått igen och nu använder hon den som aldrig förr. Tänk vad barn är bra på att anpassa sig. 100 gånger mer än vi vuxna i många fall. 

Hade turen att kära svärmor kunde köra oss in till sjukhuset. Den här gången hade vi både en/två tider och jag hade fått en bra vägbeskrivning på vart man skulle gå inne på sjukhuset. Så allt gick väldigt smidigt. När vi väntade på röntgen så kom det en pojke som va väldigt sjuk och naturligtvis så blev det 1000 frågor från Veija. Men snäll som pojkens mamma var så svarade hon. Rönktgen gick bra och vi kom in i tid. Sen blev det en sväng till nästa väntrum. Där vi inte hann mer än anmäla oss och sedan sätta oss. Så var det vår tur.

Väl inne hos doktorn så lekte Veija med allt hon kunde hitta. Sen kom doktorn och han hade sett bilderna och allt såg bra ut. Så vi slipper operation och gipset får sitta kvar i tre veckor till. Sen blev det en sväng till stan och sen åkte vi hem. Säga Hej till Lotta fick vi ju också gjort.

(null)KiwiKebab 🐕

För att du är något speciell det har vi vetat från första stund. Men detta var minsann utanför din box. När vi vaknar så fint på söndagen och hade planer för hela familjen. Att vi skulle åka till Bjuv för en mysig dag hos svärföräldrarna. Men ack inte det tyckte Kiwi. Vi som städande undan julen tidigt "i år" med endast pepparkakshuset kvar för dotterns skull. Snäll som man är :) Men nu var det ändå dags att ta bort pepparkakshuset tyckte Kiwi. Sådär lagom nöjd! Åh dottern säger bara lugnt "Men mamma, då får jag och Johan göra ett nytt pepparkakshus haha" Sen var det inte mer med det. Men vi kunde ju inte lämna Kiwi hemma själv och låta henne åka bil i nästan 1 timme var inte heller så snällt. 

Så det fick bli en hemma dag för mig och Kiwi. Jag fick offra mig. Mupphund! Lagom nöjd och glad över att hon slapp vara hemma själv haha! Inte blev det någon utdelning heller, varken från ena eller andra hållet. Skön i och för sig. Men surt när man skulle ha åkt iväg och inte varit hemma en hel dag. Men jag fick i alla fall gjort både fotbad och ansiktsmask :) blev en bra dag ändå! 

(null)

Mysdag 🌷

Äntligen var det dags för vår mysdag, som vi skulle haft innan jul. Men då fick vi ställa in, då bästa Lotta blev sjuk. Denna gången trodde vi också att vi skulle behöva ställa in. Efter som vi inte visste hur Veija skulle må med sin arm. Men hon tjoade omkring som bara den där hemma. Så det var ingen fara med henne ;) Älskade lilla loppa. Men vi fick ju ändra planerna lite. Planen var lekland :) men det var ingen optimal plan med en bruten arm! Så det fick bli Emporia i stället och lika glad för det var Veija. Bara hon fick träffa mormor, Anne och Lotta. Inte så noga med om jag var med eller inte ;)

Bus och mys blev det. Lite shopping också :) Hittade ett par nya byxor som kommer bli favoriter. Ny svart tröja till loppan, då de fick klippa i sänder den andra på sjukhuset. Även det tråkigaste som finns fick jag shoppat, underkläder och strumpor. God lunch blev det med :) en toppen dag med de bästa!

(null)

Vab 💪🏻

Det är du som gör mina dagar hjärtat. Det är genom dig jag får uppleva allt på nytt. Det är för dig jag gör allt. Det spelar ingen roll vad jag gör så tänker jag alltid "Vad blir bäst för Veija?!" Mitt älskade barn, min älskade dotter, mitt allt! Visst är allt som bäst när allt rullar på och vardagen varvas med helgdagar :) Men att ibland få de där extra dagarna tillsammans med dig, är bara så guld värt. Än om det inte är så kul att vabba, men det beror på sjukdom. Denna gången var det mer skönt, lite lugn och ro hemma. Samla energi och ladda batterierna för att gå till doktorn igen på tisdag. Hoppas på bra besked! 

(null)Lilla/stora du 💕

En modig, tuff, bestämd/envis, glad, busig och nyfiken tjej som tar bestämda steg mot förskolan. För ett kortare besök, efter gårdagens bravader. Med en bruten och gipsad arm 💕 Men "Mamma, nu har jag inte ont mer. För jag är frisk, så jag kan gå till förskolan! Fast de här(gipset) får sitta kvar" Söta älskade barn 👧🏼💕 Tänk om vi vuxna kunde ta allt med sådan ro som barn gör, leva dagarna genom barns ögon och tankar ibland 😊👍🏻 Vilken skillnad det skulle bli. Om vi vuxna bara kunde stanna upp ibland, sakta ner farten på allt vad måsten är! 


(null)


Ända sedan jag blev mamma den där regniga och gråa onsdagen för snart tre år sedan så har du lärt mig så mycket mitt älskade barn 👣 det finns många barn, men bara en som du vårt hjärta. Alla är olika, men framförallt unika ⭐️ Ibland kan jag känna att jag lär mig mer av barnen i mitt jobb än kollegorna. Barn är barn och de vuxna som har barnasinnet kvar, tror jag kommer ha ett mycket enklare och roligare liv 👍🏻 Jag funderar ibland på varför allt måste kretsa kring att hinna så mycket och stress hit åh dit. 

Jag är dock ingen person som stressar. Det vi inte hinner nu, det får vi göra sen eller en annan dag 🙈 hjälper inte att stressa. Det är skillnad på att vara effektiv och stressad. Man får lägga fokus på rätt saker! Med detta vill jag avsluta och ge lite extra power till min dotter och alla barn där ute som ger oss så mycket varje dag ❤️

Akuten 🏥

Det är som tur är långtifrån alla dagar man besöker ett ställe som akuten. Men man får ju ändå tacka han där uppe om det nu finns någon att just ställen som akuten faktiskt finns. För idag ringde de från dotterns förskola och sa att hon blivit nerknuffad från klätterställningen och slutade inte skrika. Hon hade jätte ont i sin arm. Så vi fick komma och hämta henne. Sen åka in till akuten. Hon hade så ont så hon fick åka i mitt knä och sambon köra.

Dock gick det väldigt snabbt inne på akuten. Än om man ska vara med om både det ena och det andra. Så som många stopp innan man kommer rätt. Redan vid inskrivningen hade dottern mest bekymmer med att hennes pappa hade haft ont i sitt ben för att han trillat. Det är ett gott tecken i alla fall. Eftersom vi var där med hennes arm. Snacka om att det är förvirrande. Föst trodde de att hennes arm kanske bara var ur led vid armbågen. Så de drog den rätt, usch fy kan jag säga. Man såg riktigt hur den hoppade till. Usch stackars liten, sen blev det att vänta en stund. Efter det blev det röntgen :) som tur är! Det visade sig sedan att där var en fraktur.

(null)

Vi fick sedan sitta och vänta på att få den lilla armen gipsad :/ men tur att de i alla fall röntgade armen. Men allt gick ganska så snabbt, så det var skönt för lilla loppan. Sen fick vi äntligen åka hem. Det blev till att synda med att beställa pizza efter önskemål från dottern. Samt vår hjärta hon fick linser som är något av det bästa hon vet. Älskade unge 💕 Sen fick vi dessutom besök av bästa mormor och morfar :) Dottern var glad i alla fall! Men som det kan gå, tur att dottern i alla fall tog det med ro ändå. Älskade lilla människa!Ni två 💕

Våra älskade tjejer, en något lurvigare än den andra. Men ni är ändå våra små tjejer :) så mycket skoj ni har för er tillsammans. Ni busar och tokar rundor överallt minsann. Ibland är det så att man nästan blir gråhårig. Men vad gör det när ni ger så mycket tillbaka, var och en på sitt vis. Älskar er från jorden, till månen och flera gånger om 💕

(null)


Premiär 👍🏻

Idag var det minsann premiär för grillningen hemma hos oss :) det ska börjas i tid. Vi har i och för sig faktiskt grillat i vinter också ;) är man sugen så är man helt enkelt. Bättre sent än aldrig, då det blev sen middag. Men ack, det blev så gott. Dottern slukade en hel kotlett :) dock är hon ju matglad. Men inte alltid hon äter så mycket just kött så här. Kan ju vara lite segt. Men det blev en lyckad middag och vi alla blev mätta. Mys i soffan blev det annars efter en veckas jobb. Swish så är det dags för ny veck snart igen. Nästa vecka är dessutom fyra dagars vecka för mig och Veija :) då förskolan har stängt på fredagen för planeringsdag.

(null)


Hemma 🧡

Det är inte varjedag man åker iväg och lämnar resten av familjen hemma. Men ibland händer det och man får tanka ny energi. Men man längtar ju hem, som en hemma "fru" man är. Jag trivs bäst när alla är hemma i familjen och man umgås, får sova i sin egen säng och vardagen rullar på tillsammans med helger och allt det där lilla extra. Efter min lilla tripp nu i veckan med jobb, så blev det till att hämta hem dottern när man kom hem. Super glad som alltid när man kommer. Sen hem och laga mat. Köttfärssås och spagetti stod på schemat. Vi svängde även ihop en kladdkaka :) till dotterns förtjusning. God blev den, än om inte så nyttig. Men ibland får man unna sig!

(null)

Resten av kvällen bjöd på mys med hela familjen samlad. Alla hemma när sambon äntligen kom från jobb :) vi åt köttfärssås och spagetti som dottern gillar, så även vi andra. Vovven hade gärna också tagit en tallrik hehe men icke! Sen landade vi i soffan och käkade vår kladdkaka :) underbart minsann. Så gott, choklad kan man inte vara utan! Bjuder därför på en bild på vår allas "KiwiKebab" inte som alla andra, bara lite speciell. Älskade hund :) vad mer kan man säga!? Vår familj och jag älskar den, jag älskar oss!

(null)


Kick-off ⭐️

Det är inte alla som får möjligheten att åka iväg, två hela dagar tillsammans med sina kollegor. Bli bjudna på övernattning, frukost, lunch, fika, tre rätters middag och frukost samt lunch och fika igen. All tid tillsammans, föreläsning och tid för skratt, gemenskap, planering och allt vad det innebär. Men jag är en av de som fick denna möjlighet och det är jag glad över. 

Att man nu är på hemmaplan igen är skönt. För jag trivs bäst hemma. Men det är skönt att åka iväg ibland sådär. Men att vara hemma efter två fantastiska dagar med de bästa kollegorna jag haft, ger mig massa ny energi! Många kloka och bra idéer har vi knåpat ihop dessa dagar, blandat med massa skratt. Lärt oss en rad nya saker, men kanske det vitsigaste av allt "Alla är vi unika och ingenting är försent" ⭐️ Det är dagar/kvällar som dessa som man inser hur lyckligt lottad man är. Att få arbeta tillsammans med dessa härliga människor och faktiskt förändra en del av världen varje dag.

(null)

Att vi varje dag möter alla dessa barn och föräldrar. Vi ger föräldrarna möjlighet att arbeta, skötaom sina familjer medhans vi tar handom det bästa de har. De lämnar sina barn till oss, de lämnar sitt allt till oss för att de måste med också för att de litar på oss. (Jag vill i alla fall tro det.) Vi möter dagligen alla dessa barn/vuxna var och en på sin nivå och med sina behov. Vi anpassar oss till alla dessa individer, som alla är unika på sitt vis. Som för varje dag växer någon millimeter. Vi är där och bidrar med något litet. När de lyckas med något är vi där och lägger en hand på axeln, säger saker som "Bra jobbat!" Vi möter deras glädje! Varje dag, vi är lyckligt lottade som har vårt jobb.

Men än viktigare kanske är, de gånger de misslyckas med något, kommer sent, glömmer något, svara fel mm. Då är vi alltid där, för att stötta, finnas där som "vän", en vuxen att prata med, plåstra om, hjälpa och det viktigaste att LYSSNA! Klart att man ibland nästan blir gråhårig och vill slita sitt hår. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka att vi/jag faktiskt har en av de viktigaste jobben som finns. Att tillbringa mer än halva dagen tillsammans med de som faktiskt är vår framtid, de som ska ta handom vår värld! Det är en häftig känsla. ⭐️ #pedagog #viktigtjobb #vårframtid #barn #fritidspedagog #unik #chansattpåverka
Älskade farmor 🌸

Det är inte varje dag min farmor ringer till mig direkt. Då brukar det liksom vara något speciellt. Annars träffas vi ganska ofta. Men när man ser att man har ett missat samtal från farmor på mobilen, blir man ändå lite orolig. Så man var ju tvungen att ringa upp direkt. Då svarar en glad farmor "Hej!" När jag säger att hon ringt så säger hon lugnt "haha ja, jag tänkte höra om ni ville komma på middag nu på lördag!?" Puhh inget hade hänt! Så det blev släkt middag hos min älskade farmor som fyller 91 i sommar :) 

Det är helt fantastiskt minsann, att hon över 90 år har stått och lagat mat till 13 personer :) stek, sås, grönsaker, potatis. Det enda hon fått hjälp med var att ställa bordet på plats och skala potatis! Envisa farmor ;) hehe men det blev en trevlig eftermiddag/kväll inte hemma förrän vid 19.00. Så mycket kärlek, omtanke och skratt på en och samma gång. Så kul att farmor ändå är så pigg som hon är. Älskade farmor, det finns ingen som du! Världens bästa farmor är du! 

(null)

Fredagsmys!

Wohooo hela familjen är samlad. Så även sambon som är hem kommen från jobb :) Allt är som bäst när hela familjen är hemma. Då fungerar allt som bäst och det är bara så mysigt. Dock hade ju vi övriga förutom sambon redan myst ett tag innan på dagen. Speciellt vovven, som är en sådan mysare, som synes här på bild. Dagen till ära så blev det en ny maträtt :) lite hittepå så här en fredag. Men gott blev det och även dottern diggade det. Direkt när hon fick första tuggan. "Mm vad gott det var"

(null)


Ledighet 👋🏻

När ledigheten är som bäst :) Man inser när man gått hem från jobb en torsdag att det faktiskt är "fredag" för att man har semester dagen efter :) den känslan är bara så härlig! När man dessutom får vakna upp bredvid de bästa man har. Så kan det nästan inte bli bättre. När dottern varit hos farmor och farfar i fyra dagar så längtar man lite extra. Så mysigt att vakna tillsammans och när man säger att det är dags att gå upp så säger dottern "Vi måste mysa lite till först, sen kan vi äta frullerullebulle" Älskade lilla människa, du är ju bara för söt.

Sagt och gjort. Trots att vi vaknade vid ca 08.00 så gick vi inte upp förrän vid 09.00 hehe men en nöjd dotter och hund med för den saken ;) sjusovare nummer ett! Haha Men frullerullebulle blev det inte först förrän 09.30 :) den satt där den skulle kan man säga. Sen blev det att bara ta det lugnt och fixa med lite saker som bara ligger och skräpar här hemma. Sälja av lite saker helt enkelt. "Bara" vara hemma dag! Så skönt!

(null)
Inte varje dag...

Det är minsann långt ifrån alla som får vara på badet, samtidigt som man faktiskt jobbar :) man fryser i alla fall inte på jobb. För varmt var det på badhuset. Men en sak är säker och det är att alla barnen uppskattade det minsann. Andra gången detta lovet som vi varit på badet. Skönt när man kan göra sådana saker som är nära, dessutom gratis och som barnen uppskattar. Nu är snart även detta lov till ända. På onsdag startar skolorna igen och det är tillbaka till allvaret. Smygstart imorgon med Kick off med jobbet!

(null)


En stund 📚

En stunds avkoppling när det endast är jag och hunden hemma. Nya favoriten eller ja nygammal är det faktiskt. Frysta körsbär ;) mumma! Frysta körsbär i en skål och en bok! Ja, ni läste rätt, en bok. Jag ska läsa en bok, om det så ska ta hela året så må det va. Boken ska i alla fall läsas ut. Inte bara jag som njuter av körsbären, utan även sambon har börjat gilla frysta körsbär. Hann minsann med några kapitel i boken innan man gosade ner sig bredvid hunden i soffan och vilade ögonen en stund innan sambon kom hem. Tro det eller ej men det blev faktiskt bara vila. Jag somnade inte denna gång ;) får se när man får tid att läsa nästa gång. För innan jag somnar är inte lönt att försöka ens :)  

(null)

Ensamma...

När man är hemma själv eller ja barnfria får man kanske säga. Hunden och sambon är ju hemma ;) haha vi startade det nya året med att vara barnfria och jobba lite medhans dottern är hos farmor och farfar. Hon kom hem från mormor och morfar i mellandagarna och var hemma några dagar med oss. Sen blev det dags för farmor och farfar att passa loppan. Så vi har passat på att jobba, städa, handla lite också vidare. En hel del serie tittande har det också blivit :) tända ljus och god mat. Inga speciella tider att passa på samma sätt. Än om det är skönt för det ska jag inte sticka under stolen med, så saknar man lilla loppan så fort hon åkt iväg. Hon ska ju liksom vara här!

(null)
Nyårsafton 2017 🎉

Så har vi hunnit med att fira in det nya året och det gjorde vi inte hemma detta året. Utan det blev i Bjuv tillsammans med svärföräldrarna och sambons bror med fru. En trevlig dag/kväll med god mat och trevligt sällskap. Vi hade äran att stå för kvällens förrätt som blev en räkpaj ala mig ;) hittade så klart ett recept, men inte helt nöjd. Så gjorde om receptet :) gott blev det! Bjuder på ett litet kollage från dagen/kvällen! GOTT NYTT ÅR alla glada!

(null)