Söndags soppa 💕

Världens bästa farmor är du utan tvekan. Tänk över 90 år och fortfarande så pigg. I söndags eller ja förra söndagen blir det då jag är lite efter här med inläggen. Men ack vad gör det ;) Men en trevlig middag som hon bjöd på hennes egna grönsakssoppa :) absolut tummen upp! Från hela familjen och Veija hon åt som bara den. För att inte tala om efterrätten. Fattiga riddare stod det på schemat :) gott! 


Hela lilla familjen och mammsen, pappsen och lillebror var också hos farmor och åt middag ;) en mysig söndag minsann. Härligt med så mycket kärlek ♡ älskade nära och kära.

Vecka 11 🍑

Galet vad en vecka bara springer förbi :) nu har snart ännu en halv vecka gått sedan jag skrev sist. Ligger ett inlägg back när det gäller mina veckor med ändrad kost och viktnedgång. Men här kommer i alla fall vecka 11 som jag helt glömt bort att skriva om minsann. Men även den veckan gick snabbt förbi. Det har varit en bra vecka, för vågen visade - 0,4 kg och det betyder att jag tappat strax över 6 kg ♡ wihooo känns super bra! Mitt nästa delmål är 8 kg och mitt första var 5 kg. På 5 kg fick jag av mig själv börja använda mitt fina mobilskal :) på 8 kg vet jag inte än vad jag ska få för belöning ;) spännande!

Sovmorgon 10.25 😴

Haha ja rubriken den kan nog minsann tala lite för sig själv :) i lördags drog sambon iväg tidigt på morgonen för att spendera större delen av dagen hos en kompis. Vi skulle roa oss själva denna dag jag och Veija. Dottern vaknade vid 06.00 och kom in traskandes till oss. På sig i vår säng och somnade om vilket hon brukar göra. Åhh det är vi tacksamma för ♡ hehe Sen somnade även jag om bums. Vaknade sedan av att dottern frågar mamman får jag jag spela på din telefon en liten pyttestund? Ahh lagom yrvaken så tog jag telefonen och kollade vad den stod på. 10.25 visade klockan! Lagom förvånad blev jag, dottern fick spela, jag fick ju gå upp. Fixa ihop våra kläder också innan det var dags att gå ner för att äta "Frulletullebulle" eller ja tidig lunch eller nått.


Såg att mammsen hade skrivit så svarade att vi var vakna. Några minuter där efter så ringde hon. De var påväg in till min bror. Vi åt frukost i lugn och ro. Sen packade vi ihop oss och begav oss till bussen :) wihooo tyckte Veija. Framme utanför lillebrors lägenhet fick vi veta att de var och handlade så vi satt i trappan i 20 minuter men lika glad för det var Veija. 

Sen fixk vi veta att pappa varit inne i lägenheten hela tiden jaha men vi kom ju in någon gång :) Sen mös vi ett tag innan vi traskade till Malmborgs för att handla lite gott :) hem och mysa resten av dagen/kvällen.

Tacosmys 🌯

Puhh äntligen fredag :) så skönt. Än om man bara jobbat tre dagar denna vecka minsann då man vabbat de andra två dagarna. Men efter att ha stigit upp 05.15 var det rätt gott att gå hem redan 14.30 :) Ta det lugnt hem en dag är aldrig fel. Då världens bästa mamma och pappa hämtat Veija på förskolan. Så hem och fixa lite, lämna saker också vidare. Sen dags att ställa ett larm på mobilen och lägga sig på soffan en stund. Sen hem till mammsen och pappsen för att käka taco tillsammans. Även min mormor och morfar var där för lite middag. En mysig start på helgen. Vi hann dessutom med en liten tur ute, sandlådan och baka kakor samt upptäcktsfärd på mormor och morfars baksida.

Vecka 10 🍐

Ännu en ny vecka har passerat och det är alltid lite pirrigt att ställa sig på vågen för att få veta veckans dom. Men jag måste säga det att denna vecka kände man sig ännu mer peppad på att få ett minus på vågen. Efter förra veckans plus, än om det bara var 0,1 plus. Så var det ett plus! Några nya och några gammal recept har det blivit denna vecka. Kul med nya recept men också så gott och smidigt med gamla recept och speciellt om man har mat i frysen.


Men nu till det spännande ögonblicket i fredags morse klockan 05.20 haha när klockan ringt och man kommit ner från trappan. Vågen visade - 0,5 kg :) wihooo så glad jag blev ♡ Nu väger jag till och med mindre än efter dottern tittade ut. Som jag nämnt tidigare så har jag inte haft några gravidkilon. Men kilon som kommit till efter det att jag fått barn. Men dem är borta och nu återstår resterande kilon som helt enkelt är överflödeskilon som tillkommit lite då och då. Sambokilon kan man också kalla dem ;) hehe är på gång känner jag!

Nova Lund 👗

För att det fick bli vabb även på torsdagen för mig med Veija ♡ dock helt feberfri. Vilket var skönt att det gick över så fort ändå. Än om feber bara var typ 1°c över än vad tempen brukar visa. Så blir ditten helt seg och utslagen. Men med en feberfri tjej är det svårt att sitta still här hemma en hel dag. Dessutom så var farmor här på besök så. Det blev en tripp till Nova Lund. Där det blev shopping och Veija fick lite nya kläder. Jag hittade också en kofta och en tröja :) Sen bjöd svärmor på lunch ♡ aldrig fel! Så det blev en mysig dag. Sen när vi kom hem fick vi lägga oss i tid efter mat och alla kvällsbestyr. Dags för förskola och jobb på fredagen. Upp med tuppen 05.15 ringde klockan!

Hög arbetsmoral...

Ja det vill jag minsann säga. Om man börjar 06.00 dagen efter och man anar att dottern börjar bli sjuk. Men löser det hela genom att gå upp i vanlig ordning 05.15 när klockan ringde. Fixa sig och sen slänga sig på cykeln :) till jobb 05.45. Jobba tills klockan är 07.00 sen hem för att sambon ska kunna ta sig till sitt nya jobb. Puhh innan klockan var 10.00 hade jag hunnit grovstädat toaletten på ovanvåningen, dotterns rum, sovrummet och hallen där uppe :) tummen upp! Så nu återstår bara extra rummet som för tillfället ser ut som ett förråd också klädkammaren. Sen när det är fixat, har vi storstädat hela huset :) Sen var det till att äta lite och mysa med dottern som hade lite feber. 


Några timmar senare somnade vi båda två, jag i soffan och hon på sin madrass. Vaknade typ 1,5 h senare. Men skönt var det minsann. Febern ville inte släppa så det fick bli en hemmadag även på torsdagen.

Söndagsmiddag 🥘

Härligt med höst på ett sätt :) för då blir det mysiga träffar och kvällar med nära och kära inomhus ♡ mysigt minsann. Massa tillfällen som man annars kunde vara ute på men som man nu får vara inne på. Som i söndags då blev det söndagsmiddag hos oss :) Både pappa, mamma, lillebror, farmor och Jocke var här. Vi avnjöt en god rotfruktsgratäng med älgfärs :) tummen upp fick receptet. Det var omtyckt minsann ;) blir repris någon gång. Sen hade jag och Veija bakat kaka. Tigerkaka med choklad och banan :) mycket gott. Sen gick vi minsann massa fina blommor ♡ Så nu är det inte så naket här hemma mer. En mysig avslutning på den här helgen blev det allt.

Vecka 9 🍏

Puhh ännu en vecka tillända då. Vecka 9 är slut och vi har travat in i vecka 10. Tiden går minsann, men till veckan som gått. Det har nog varit min sämsta vecka då jag typ har varit hungrig hela tiden och kunnat äta hur mycket som helst. Vilket jag inte har gjort, men jag har nog ändå ätit lite för mycket av det jag ätit. Så fy på mig, nästa vecka ska vara bättre! 


Det blev inget minus denna vecka :( utan mitt första + på vågen. Men det var minsann det lilla + 0,1 kg. Så ska la inte klaga ändå ;) hehe var nästan lite väntat. Ett plus eller inget alls! Nästa vecka blir det lite nya recept också :) spännande! Hoppas på bra resultat nästa vecka.

Återbesök Neo 🙊

Tänk vad tiden går. Det är inte första gången som jag skriver detta, men ibland blir det liksom extra tydligt vad tiden går fort. Precis en sådan dag var det igår. Då hade vi nämligen fått tid för ett återbesök på Neo för uppföljning av Veijas utveckling. Detta för att hon hade lite bråttom ut till den stora världen. Men också för att fortsätta utvecklingspeogrammet vi är med i. Så det fick bli en dags "ledigt" från förskola och jobb. Upp i lagom tid och fixa, packa också vidare. Sen åka buss :) wiihooo säger Veija. Älskar att åka buss, dessutom i hopp om att vi skulle åka till Lotta. Men ack inte det vi skulle. När jag försökte förklara att det var till doktorn vi skulle så sa hon "Ja mamma vi åka till doktorn först sen åka till Lotta" Någonstans där efter femte gången så kompromissande vi och bestämde att om det inte blev för sent så skulle vi hälsa på Lotta sen.


Bussen var i tid för en gång skull :) alltid något. Men så höll dem på att gräva och ha sig så bussen fick köra en omväg. Lite längre att gå för oss men vi var i god tid :) En chansning på vart vi skulle gå. Då lappen med adressen råkat komma bort hehe. Men vi var rätt på det och vi fick komma in direkt. Väga och mäta! va 94,5 cm lång och 13,9 kg. Vår stora tjej ♡ Sen var det dags att träffa psykologen.

En trevlig tjej, Veija fick rita, lägga puzzel, läsa bok, bygga torn, lägga klossar, titta på bilder och massa mer. Sådär lagom road tillslut :) men det kändes bra. Jag fick sitta bredvid och titta på. Sen blev det dags för lite lunch. En hungrig tjej hade vi allt. Farmor kom på besök och sen träffade vi doktorn. Allt gick bra där med och vi fick mer än ett OK i rumpan ♡ 

Psykologen kom in och så att det blir ingen uppföljning, utan vanligt kontrollbesök vid 5,5 år :) så skönt! Dock hade vi inte förväntat oss något annat. Sen blev det en tur på stan. Sen inom Lotta för att säga hej :) En glad liten tjej ♡ Vår duktiga tjej, så stolt över dig. Mamma och pappa älskar dig!


Middag i Bjuv 🥂

En mysig helg är till ända. Där hela lilla familjen var på besök i Bjuv hos Veijas farmor och farfar. Men det var inte bara vi där. Utan även Veijas mormor, morfar samt farbror med fru. Även vovvarna var med. Så det var minsann fullt hus :) Massa god mat och goa skratt! En mysig helg, det blev dessutom övernattning för vår del. En härlig och behövlig sovmorgon blev det för min del. Låg kvar och drog mig i sängen ändå till 10.30 ;) men det behövdes och jag hade turen att få sova ut.


Sen blev det promenad och massa annat mys. Hemma ganska sent :) lagom trött och seg var man då kan jag säga. Veija hon var också trött. Men super nöjd med hela helgen och att stå i centrum. En mysig helg helt enkelt.

Vecka 8 🍎

Då har det minsann gått hela två månader sedan vi startade med VV :) Det känns fortfarande toppen. Har kommit under min vikt som jag hade efter dottern föddes än om det bara är 0,1 kg mindre. Men jag väger mindre :) även denna vecka blev det minus på vågen - 0,4 kg visade vågen :D Wihhooo är inne på nästa mål - 8 kg. Mitt första delmål var - 5 kg och det har jag uppnått :) nästa mål är - 8 kg. Så till - 8 kg är det nu 2,6 kg! Är peppad det är på gång känner jag allt. 


Varför 8 kg? Jo, det är nämligen så att jag har som mål att tappa minst 16 kg. Så 8 är hälften :) känns bra med små mål. För övrigt denna vecka så har vi provat nya middagar och recept. Trevligt, nu kör vi vecka 9!