Mitt 2014!

Det är minsann så att om mindre än en timme så är det nytt år :) 2015 ska man lära sig och skriva då. Haha lär la ta ett tag som vanligt innan man vänjer sig, man tycker alltid att nästa år känns så långt bort. Men nu är det nära minsann. Men mitt i allt detta så har det ju faktiskt snart gått ett helt år 2014. Ett händelserikt år får man la säga, men så är det med alla år, man hinner minsann med en hel del på ett år. 
 
Något som vi hunnit med är att vi har haft vår lilla Kiwi i mer än ett år, vi bodde i lägenheten i över ett år, sen har vi köpt hus, hunnit fixa det mesta i vårt lilla hus :) mysigt börjar vi allt få det. Sen har vi båda hunnit byta jobb, jag har fått 100% och dessutom fast. Ingen är gladare än jag :) Träffat lillebror som för tillfället bor i Norge, hunnit med några vändor. Många kalas som vanligt, är så när man har "stor" släkt hehe ;)
 
Hunnit bo i vårt hus i snart över två månader och det känns hur bra som helst. Nu i skrivande stund är klockan 23.29 :) hundvakt delux. Hunnit med att äta en kycklingkebab har vi till lunch var faktiskt riktigt gott ;) sen har man haft besök av morfar och kusinvitamin :) Även invigt vårt bubbelbad som vi nu mera är ägare till, mysigt men inte rikgit min grej det här med badkar. Men jag överlevde ;) Även hunnit med och fynda en tvättmaskin och en diskmaskin på mellandags-REA:n :)
 
Happy me, men det behövdes, inte kul att ha en diskmaskin som tar över 3h på sig och sen är ändå inte disken ren. Samt en tvättmaskin där man får in 4 par strumpor, 2 kalsonger, 3 trosor, 2 par byxor och 3 t-shirts ;) hehe fick ju tvätta 24/7! Så därför bjuder jag på lite bilder från 2014!
 
 
 

Snö!!!

 Så har snön kommit till Skåne eller i alla fall till Staffanstorp :) hehe för när jag och älsklingen skulle hem den 25 från julfirandet i Bjuv så hade det kommit snö i lilla Staffanstorp ;) men inte en flinga i Bjuv.
 
Men här hemma är det vitt :) hela gräsmattan var täckt. Vilket vår älskade Kiwi blev överlycklig över, att det kommit snö. Älskade hund, lika glad för snö som regn ;) inte som alla andra.
 
Fick dessutom en fin vinterbild när vi körde hem ;) underbart när det är frost på träden. En härlig vinter mrd snö blev det minsann ändå, men mer behöver det inte komma.
 
 

Julafton...

Det blev minsann ett till julfirande :) hehe på julafton så klart och denna jul så blev det firande i Bjuv hos världens bästa svärföräldrarna ;) mysigt och inte samma för där bjöds det på lutfisk bland annat. Inte varje dag man äter det precis.
 
Men mätt blev man, då det först var julmat, sen kaffe, lussebullar och julgodis. Sen blev det lutfisken och senapssås med potatis! Sen gröt på det och godis hehe ;) så mätt är man minsann. Många fina klappar och en mysig kväll. 
 
 

Lillejul...

Så har man firat lillejul detta år, hemma hos mamma och pappa med lillebror och farmor. Det blev god mat och lite bingo spel :) uppesittarkväll! Hehe så är det och vi hade 12 stycken lotter. Men det blev bara en vinst på 100:- snålt. Men det var alltid något ;) hehe 
 
En trevlig kväll med skratt och paket :) alltid lika mysigt med paket och julfirande. Så helt klart en bra kväll, nöjda och glada. En bild på mamma och pappas gran med den store paketöppnaren Frank ;)
 
 

Granen...

Så har vi äntligen fått in granen efter en hel vecka, men bättre sent än aldrig. Skönt har vi det här hemma, med lite ledighet minsann :) skönt med några dagars semester. Man ska inte klaga ;) hehe toppen. Skönt när hela familjen är lediga, även sambon för en gångs skull ;) händer inte allt för ofta.
 
Lite stök och bök här hemma så har vi minsann fått det lite julfint här hemma :) underbart med jul. Trots alla måsten och saker som man borde hehe ;) fick även detta år en gran, men slapp släpa den på cykel genom halva stan ;) denna gång hjälpte älsklingen till och vi gick hem med den. Inte lika långt denna gång :) 
 
Snart iväg en sväng med lillebror och mammsen för lite shopping ;) som alla andra haha ;) men mysigt ska det minsann bli! Kärt besök av Jocke hade vi innan, en snabb visit! Trevligt,  hunden börjar förhoppningsvis bli bättre i magen igen! Vi hoppas med tummar och tår!
 
 

Julstök!

Julmysdag på jobb, julpyssel hit och dit. Allt ska vara så mycket och alla ska göra allt samtidigt helst ;) men så är det allt är som det brukar vara vid den här tiden på året. Imorgon är det trots allt bara en vecka kvar till julafton :) det går minsann snabbt. Men ibland kan jag bara känna att det blir för mycket av allt, vi vuxna vi stirrar och håller på med allt. Stackars barn säger jag bara, det är klart att vi vuxna inte menar något illa. Men vi behöver nog tagga ner lite.
 
Bortsett från det så har vi som sagt haft julmysdag på jobb och ja man överlevde det med om man säger så. Massa som man kunde vara utan, men nu är det gjort. Skönt nu återstår bara nästa, drop - in imorgon på jobb ;) sen återstår det bara julavslutningen på fredag.
 
Hemma har jag använt min kreativa sida ;) för jag har gjort lite julkort. Alla för egen maskin, ett tag sedan sist man tog sig tid och satte sig ner för att pyssla. Sen är det inte lätt när typ alla saker är ner packade i lådor sedan flytten. Av någon anledning har inte mina pyssel saker blivit prioriterade ;) haha 
 
 

Lussebullsbak...

Så har jag äntligen tagit mig tiden att baka :) och denna gång blev det lussebullar. Mumsigt värre, men det tog sin lilla tid innan det blev bak. Tror det var nästan en vecka sedan jag köpte hem allt som man behöver för att baka :) sen var det ju de här med att jag behövde en baktermometer.
 
Lättare sagt än gjort, varit i två affärer, så tillslut fick det bli en nödlösning, låna mammas. Trodde jag, men ack chi fick jag. Den hittade jag inte, så fick cykla hem till mormor och morfar. Där fick jag äntligen tag på en. Fick dessutom den :) så nu har jag en egen :) tihi 
 
Så efter en cykeltur genom byn, samt besök hemma hos pappa och Frank ;) fika hos mormor och morfar så blev det dags för bakning. En sats lussebullar blev det :) hehe Underbart goda blev dem, satsen blev saftig och god trots nytt recept och lite improvisation; )
 
 

1:a advent ♡

Underbart är kort eller vad brukar man säga? ;) hehe har ju snart gått en hel vecka sedan det var första advent och jag har inte bloggat förrän nu. Men ack så kan det vara, varit super trött och inte alls känt för det. Så kan det vara ibland, men nu är jag sugen igen på att blogga. Så får ta mig lite tid att skriva lite oftare, såhär innan jul.
 
Det är till och med så att vi hunnit julpynta och gjort det fint här hemma. Det hann vi förra helgen :) så mysigt med julen i alla fall om du frågar mig. Men det är inte alla som tycker om julen och inte ens alla som firar jul. Men en sak som är säkert. Det är klart att man får göra som man själv vill, men när man "tvingar" sina barn att inte fira jul, eller att göra andra så kallade val så tycker jag att det är fel.
 
Vi pratade lite om julen och om granar på jobb idag med barnen. Då vi läste en julsaga om granen och vi håller på att göra vår egen gran i klassen. Så är där några barn som berättade att dem inte brukade ha någon gran eller fira jul. Det är så olika och får vara så. Men tycker ändå att det gått för långt när en 6 åring säger "Jag firar inte jul och det är bra för då behöver man inte få några julklappar på julafton utan jag kan få julklappar nästan när jag vill och ha kalas när jag vill"
 
Vart är vi påväg, vi säger att Sverige är ett fritt land och att man ska få tycka och tänka vad man vill. Ha sin egen åsikt osv men ack så bestämmer de vuxna!
 
 

Dörrkrans...

För att det börjar närma sig jul och då får man allt pyssla lite och göra julfint ;) hehe sagt och gjort. Förra veckan blev det lite pyssel, nämligen en dörrkrans. Fick ju sågat bort en liten enbärsbuske när vi flyttade in och det var ju synd att den bara skulle gå till spillo ;) så då blev det krans tillverkning med mammsen. Där var så pass mycket grönt så vi fick varsin krans.
 
För att vara första gången vi gjorde kransar så ska vi vara nöjda med vårt resultat :) fin fina kransar blev det allt. Hoppas på att kunna använda dekorationerna nästa år med ;) hehe vi får se om det går. Så nu hänger den där och pryder vår dörr så fint ;)