Fältstudie vecka 13 - Dag 2-3

Så hann man helt enkelt inte skriva något inlägg igår, var så otroligt trött efter en lång dag på fältet och hundkurs. Men tänkte att det funkar att nämna några ord från gårdagen i dagens inlägg. Igår hände inte allt för mycket på fältet besöket kom inte som jag skulle få vara med på. Men jag fick i alla fall vara med barngruppen när dem hade möte och sen var jag med på ett APT möte. Det var la min dag 2 i korta drag.

Dag 3 på fältet har varit intressant, har fått träffa två socionomer i skola som dem heter, två helt underbara personer =) sen har jag fått vara med på tre olika möten, mycket intressant. Mer info får ni inte då jag har tystnadsplikt. Men kan lungt säga att det är super intressant att få lyssna på alla. Har så smått börjat skriva ner problemformulering, syfte, frågeställning och lite så.

Annars har jag hjälpt kära Jennie att skriva lite, bytt idéer också vidare, bollat idéer med henne också vidare. Läst igenom några dokument, så att allt lät bra också. Kan i alla fall konstatera att det jobbar helt underbara personer på IFO i Staffanstorp =) Har även kommit fram till att jag ska jobba ute på fältet och inte sitta på kontor. Om jag nu kommer jobba som socionom =) Ser framemot imorgon, då jag ska få träffa fältgruppen, låter super intressant. Tyvärr är det ju sista dagen imorgon på fältet =/ Så har satt ihop en liten sak till kära Jennie =)

Har även funderat starkt på om jag kanske ska bli kontaktperson till någon, men får la se hur det blir med den saken.

Fältstudie vecka 13 - Dag 1

Så var det dags för fältstudie, min första fältstudie någonsin. Lite så spännande faktiskt, sökte plats och lämnade in lappen för någon månad sedan. Så det känns som om det var en hel evighet tills det var dags, men vips så var det fredag och det var dags på måndag.

Ja, nu sitter man här och det är måndag. Första dagen på fältstudien är genomförd, kan inte skriva så mycket om det hela, då jag har tystnadsplikt. Men det är spännande, det kan jag i alla fall säga. Träffat en massa trevliga människor och fikat en hel del.

Så i morgon blir det nya tag och en ny dag =)

Tallemannen!

Vår älskade lille Talleman han har då blivit stor. Det är svårt att förstå hur liten han faktiskt har varit en gång i tiden, han är snart hela 10 månader, snart 1 år vår lille Talleman. Familjens lilla gullegris kan man ju lungt säga att han är. Det finns inte någon mysigare hund än han, då han sover hos mig ligger han i sängen och myser med mig hela natten =) myspys är det med hund i sängen om ni frågar mig, men det är inte alla som tycker det.

Imorse ville han inte gå upp, men gavmed sig när jag gått upp för trappan, då stacka han upp kollade om grinden var öppen. Sen puttade han upp den och sprang upp till mammsen och la sig i pappsens säng. Snacka om en myshund, haha han älskar verkligen att mysa. Nu ligger han här på mattan och myser.

Bilden bjuder vi på ;) Talle som kollar läget, vilket han brukar göra!


Vår? Sommar!?

Nu vill jag då ha sommar, trött på det blöta och tradiga väder. Men man har en sådan tur att det blivit finare väder nu och solen har faktiskt börjat att visa sig lite varje dag nästan. Nice med vårsolen, helt underbart man blir så glad. Tänk nu när det börjat bli vår, så innebär det att det snart är dags för sommar =) Därför bjuder jag på en sommarbild från sommaren -09 då jag var på Kreta med familjen plus alla kusinerna på mammsens sida.

Muffins

Massa glada små muffins =) mumsigt värre med muffins. Fast kan inte säga något om dagens resultat, då jag inte smakat ännu, men för ögat så ser det ut som om jag lykats i alla fall och det är alltid något. Man ska vara glad för det lilla tihi.

Blev som alltid annars när jag har självstudiedag eller en liten stund över att jag blir sugen på att baka. Som kan skådas nedan så blev det chokladmuffins för hela slanten, ett nytt recept som jag aldrig provat tidigare. Sen var jag ju tvungen att ha choklad på toppen och lite strössel =) Så nu får man se om dem är goda, får ta sig en smakbit snart ;)
Hundkurs - lektion 1

Så var det äntligen dags för hundkurs, har faktiskt sett fram emot det ett bra tag. Men nu kändes det lite för bra för att vara sant. Var ju faktiskt på en liten teori lektion i söndags som en slags start på kursen. Men den räknas knappt, då vi inte hade några hundar med då. Utan det var först idag vi hade det. Lite små nervös var man allt, men det gick fint. Hade ju turen att brollan följde med och gjorde övningarna tillsammans med mig och Frank.

På dagens träning så övade vi på kontaktövningar, sitt övning, inkallning, lekövning och avslappningsövningar. Men dagens pass började med att vi alla fick kolla på vilken hund som hade bäst sinnesstämmning och vem var det? Jo, det var ingen mindre än Frank, han tog det chill både bland dem två-benta och dem fyr-benta. Mycket kul att höra, sen fick vi gå en liten runda allihop kring området och då så hittade en av tjejvovvarna Frank och ja man kan säga att dem blev kompisar då dem gick bredvid varandra hela tiden i stort sätt. Sen rullade passet på, Frank fick mycket falukorv så han var glad, sen lånade Lisa honom för att visa en övning och då fick han köttbulle =) så Frank diggade kursen mycket.

Inte på topp

Inte på topp, men det kan man inte alltid vara. Men kände redan det i början av helgen och nu sitter man här och har smått ont i kroppen, superklump i halsen och ja lite ont i huvudet. Tråkk för man känner inte för något, man är liksom inte pigg på något. Fast att man har mycket som måste göras och massor som man vill göra. En sak är tillexempel att städa till mina små bebisar, men det har jag inte orkat =/ så får ta och göra det så fort jag kan. Det är dock inte sådan kris som jag själv tycker att det är. Snart så orkar jag inte ens sitta här och skriva.

Saknar i alla fall min älsklig, det är en sak som är säker i alla fall.

Liten, så liten...

Vad ska man säga, vad ska man göra, hur ska man bete sig, hur ska man begränsa sig? Hundra miljoner frågor om inte fler, men hur många svar? Frågor har man alltid, svar har man ibland. Sånt är livet, livet fungerar ändå. Men tänk vad bra man hade det när man var liten, så liten. Inga bekymmer existerade, man bara levde livet, sitt eget lilla liv, utan vetskapen om vad som komma ska.

Men det är inte lätt, men det har det aldrig varit och kommer troligen aldrig att bli det heller. Skönt när man var liten, men skönt att vara stor. När man var liten slapp man ta ansvar, hålla tider, hålla koll på en massa saker. Ja, man slapp en hel del saker, som idag utgör en stor del av ens vardag!

Grattis på oss ♥

Min älskade Matiiin och jag har idag på dagen varit tillsammans i hela 2,5 år!
Det är svårt att förstå, det är svårt att inse att det redan har gått 2,5 år men samtidigt så känns det som om det gått 100 år till. Älskar min Matiiin så mycket, så jag finner inga ord.
Du är bäst älskling!


(Bild - 07)

"Vinslöv en söndag, kan det bli bättre?"

Tänkt, Vinslöv en söndag, kan det bli bättre? Haha, det är precis som det låter. Det var kära C egna ord faktiskt ;P Tillbingade faktiskt större delen av min söndag i Vinslöv, typ världens ende, haha nästan i alla fall. Inget slår dock Glumslöv =P Nej, men helt seriöst, jag gick upp 05.45 ja tro det eller ej men det är sant. 05.45 en söndag! Man blev ju hämtade 06.20 så man var ju tvungen att vara redo. Sen var det samling 06.30! Vad gör man inte för sina småtjejer?

Spelade fyra matcher gjorde vi, både tjejerna och killarna. Dock blev det förluster, men roligt det hade vi fast att mina småtjejer inte hade någon avbytare =/ surt, men så är det ibland, tyvärr. Men vi spelade i alla fall bra, så vi ska inte klaga! Trevligt hade vi i alla fall, sen är det alltid lika roligt med angagerade föräldrar =)