Ögoninflammation 😑

Usch fy vi har helt klart varit bortskämda med att vi inte behövt vabba speciellt mycket. Men nu var det dags :( Lilla loppan har åkt på ögoninflammation och en seg sådan. Surt men sant, sist hon fick det om man nu kan räkna det så hade hon det i 1,5 dag. Så det gick snabbt över. Men denna gång har det varit segt, tror dock det har med värmen att göra. Inte för att vi ska klaga på vädret. Men det är nog segare att bli av med. Men det är tur att vi har en sådan underbar BVC sköterska ♡ träffade henne på Willys i lördags och hon sa direkt att vi skulle ringa henne på måndag om det inte försvunnit. Så sagt och gjort. Fick en tid samma dag.


Snacka om service :) det blev som sagt konstaterad ögoninflammation. Sen fick vi utskrivet droppar och det tackar vi för. Så vi kan bli av med det. Nu de första dagarna blir det var tredje timme som vi ska droppa. Men bättre det så vi blir av med det. Lilla söta loppan hon klagar inte. Varken petar eller grejar runt i ögonen utan säger till på morgonen ♡ Älskade unge, så har fått vabba torsdag, fredag, måndag. Sen fick farmor rycka in. 

Men det känns som en evighet sedan man var på jobb. Men det är ju 5 dagar sedan, men blir länge eftersom det varit helg emellan. Men man ska inte klaga, tur dottern inte är mer sjuk. Sen är det ju en kort vecka, lediga på torsdag. Sen endast fritids på fredag.


Grattis mamma 🎂

Kalas för världens bästa mamma/mormor i lördags :) puhh snart en vecka sedan. Tiden går för fort och jag hinner knappt med att uppdatera här. Ska försöka bli bättre på det hehe det har man ju sagt förr. Nog om det i lördags var det kalas för mamma som fyllde år i torsdags. Hela tjocka släkten var på plats. Sådär väder men vi traskade dit ändå och Veija hon gick nästan hela vägen. Duktig tjej :) god mat och sällskap. Man hade ju själv varit med och fixat maten. 


Lasagne blev det minsann :) gott och Veija var nöjd. Slog vad om att det bara behövdes två av tre formar. Men mamma är alltid rädd att det inte ska räcka. Så vi gjorde alla tre och vad var det jag sa!? Den minsta formen blev över ;)

Sommarkänslor 🌞

Det är underbart väder och det känns äntligen som om sommaren har hittat hit till oss i Skåne :) äntligen det är snart slutet på maj månad så nog är sommaren välkommen! Vi myser på varje dag och tar tillvara på varje sekund. Ibland får man gå in en stund för att pausa ifrån värmen. Men det är så mycket skönare och bättre när man slipper alla tjocka kläder och annat. Detta sköna väder hoppas vi är här för att stanna nu. Vattenmelon blev det allt för Veija, mycket gott sa hon och njöt! Härligt när man kan va ute så mycket och bara njuta.


Mammas jobb...

Igår var det fredag och förskolan hade stängt. Först hade man tänkt ta VAB och sen var det inte mer med det. Men ack där svek ens samvete en. Vi var redan 2,5 man kort på jobb så kändes inte helt okej. Så plan B :) mormor fick rycka in och passa Veija på morgonen fram till 13.15 typ. Sen kom Veija till mitt jobb och fick vara där med mig och alla barnen :) vem njöt mest?! Veija eller barnen? haha var nog lika skulle jag tro. Loppan hon var mer än nöjd minsann ;) efter några timmar på mammas jobb blev det hem till mormor och morfar igen för att hjälpa mamma med maten inför kalaset. 


Farmorbesök 💖

För att det finns nog inget bättre än att se så mycket glädje och kärlek vår allas söta lilla Veija sprider till alla. Du kom som ett skott och skrämde livet ur många, 2,5 månader innan du var beräknad kom du till världen, den 15 April 2015 en regnig och grå dag. Men vad gjorde det?! Du var så efterlängtad och älskad redan sedan den dagen du gav oss ett + ♡ Nog undrade man allt, varför ha så bråttom?! Men jag vet, du hade så mycket kärlek och glädje att dela med dig av så du ville bara ut. Nog för att jag som din mamma ibland kan känna att jag blev snuvad på 1/3 av graviditeten. Men det gör inget, för huvudsaken är att du mitt hjärta mådde bra. Vilket vi är oerhört tacksamma för ♡ 


Det enda som du hade var ett blåljud på hjärtat, som växte igen som det skulle och en liten hjärnblödning när du föddes. Men det var en nål i en höstack om man hör vad andra går igenom, som precis som vi har gjort en Neo resa. En speciell och unik resa, 43 dagar låg vi inne på Neo i Lund. Är tacksam att vi hamnade i Lund. Det var 43 speciella dagar och jobbigast var det nog för alla runtomkring. För vi jag och din pappa vi hade inget annat att jämföra med. Några dagar efter du såg dagens ljus så åkte vi hem för att hämta lite saker också vidare utan vår bebis. Visste det kändes konstigt, Men vi hade inget att jämföra med! Dessutom var jag hur lugn som helst, personalen var helt fantastiska ♡ utom en. Men man kan inte älska alla.

Det fösta jag sa till din pappa när jag blev utskriven var "En sak som är säker är att jag måste föda barn igen, det var så häftigt" En sådan känsla som inte går att beskriva, klart det kändes. Fast du inte var så stor. Men ack så häftigt, jag hade lätt kunnat vara gravid vilken dag som helst så bra som jag mådde. Åhh jag hade utan tvekan kunnat föda barn vilken dag som helst ♡ så fantastisk är det! Men kan inte inte bli att tänka när man hör vissa "Åhh det är så jobbigt jag har gått över 3 dagar från beräknad Bf" Men herregud, ja nog för att det säkert kan vara tungt och det finns dem med riktiga besvär. Men tänk på dem som gjort en resa som vi i vår familj. Jag hade alla dagar i veckan kunnat gå över tiden "hur länge som helst" om jag ges möjligheten att få bli gravid igen. Det får bli hur tungt det vill! Bara jag får ett friskt barn ♡

Tillbaka till rubriken :) vi var på farmorbesök förra helgen jag och Veija. Mysigt värre även Veijas morfar kom på besök. Kärlek är ett starkt ord och det visas tydligt på denna bild. Min dotter på endast 2 år, min älskade farmor på snart 90 år ♡ det är kärlek som inte alla får uppleva. Men vi alla har den turen. Är så tacksam och glad för att min farmor, mormor och morfar får uppleva detta med barnbarnsbarn. Skulle vilja ge den den glädjen minst en gång till. Men kan sakna att min farfar aldrig fick möjligheten att uppleva detta. Min älskade farfar ♡ Jag var farfars flicka och nu är Veija det. 

"Piiinnar!"

Saltapinnar en tisdag bara sådär det är minsann inte illa det ;) underbara barn. Sägs ju att man inte ska ge små barn salt, men det är ju egentligen inte bra för någon att äta mycket salt. Vi saltar aldrig maten där hemma, mycket för Veijas skull men också för att jag inte tycker att det behövs, åhh sambon säger inget ;) hehe gott blir det ändå i alla fall. Men nog om det saltapinnar är så sjukt gott och gärna ett glas med 7-up eller sockerdricka till. Lillfis godkände piiinnarna flera gånger om. Dock är detta en billig variant så där är inte så mycket salt på dem. Så passar perfekt, men goda är dem ändå!


Ibland får man mysa mitt i veckan :) mysigt med det där lilla extra ibland mitt bland allt annat. Men det finns ju inget sötare, lillfis har helt klart en speciell stil när hon äter saltapinnar. Men gott är det säger hon ♡ älskade lilla barn vad skulle mamma gjort utan dig?! Kan ibland undra vad jag gjorde av all min tid innan du kom. Har inget bra svar, Men något gjorde jag. Mammas lilla tjej som börjar bli stor. Tänk vad tiden går idag är du hela 2 år och 11 dagar ♡ vårt lilla hjärta!


Bonnamarknaden...

För att nu i helgen som gick så var det den årliga Bonnamarknaden i lilla Staffanstorp :) underbart väder bjöds det på och mycket folk minsann. En tur ner till marknaden är obligatoriskt om man är hemma den helgen det är. Vilket vi var i år :) hehe blev en härlig eftermiddag. Tillsammans med mamma, pappa, svärföräldrarna och Jocke :) sambon och Veija med såklart. Sen efter besöket på marknaden blev det grillning hos oss. Jocke bjöd på dovhjort ;) mumsigt värre! En härlig dag men underbara människor ♡ Veija hon älskar det som alltid!

Jobb...

Härliga dagar på jobb :) det är helt klart så att man känner vissa dagar att man helt klart har världens bästa jobb, när man kan spendera så mycket tid ute i det fina vädret och samtidigt utföra sitt jobb ;) inte dåligt det minsann! Man märker att alla helt klart blir gladare så fort solen är framme och det blir lite varmare. Alla träd och buskar samt blommor har börjat slå ut som detta underbara träd på jobb. Dock så luktar det inte alls så gott. Jag som skulle ta några skott oh se om dem slog rot. Men ack nej det tror jag att jag hoppar över.

Morfar 🎂

För att i fredags fyllde världens bästa morfar/gammelmorfar år :) vi hade fullt program jag och Veija. Vi var uppe vid 07.00 packade inför helgen och vi åt frukost. Sen travade vi iväg till mitt gamla jobb. Hälsade på alla barnen :) Ett tag sedan sist, 5 månader sedan jag jobbade där. Tiden går fort :) men trivs som bara den på mitt nya jobb. Helt rätt att byta :) 


Efter besöket där blev det minsann att besöka farmor/gammelfarmor en sväng och dur kom både mammsen och lillebror. En mysig stund med fika och bullar. Samt korv som Veija älskar ♡ sen nästa sak på schemat var en tripp till Lund. Fixa Dennis nya abonomang :) lite annat smått och ett besök hos Lotta.

Sen bussen hem till Staffanstorp och hälsa på morfar och mormor. Det var ju morfars födelsedag :) fika och mys med halva släkten. Sen hem och packa lite :) en bra och mysig dag helt enkelt.

Köge 🇩🇰

Hunnit jobba en hel vecka sedan man hade minisemester :) då jag och Veija åkte till Danmark med mammas släkt. Min kära mormor och morfar skulle vi fira då dem haft 60 årig bröllopsdag ♡ så en massa mys och hotellvistelse stod på schemat. God mat och trevligt sällskap :) Veija var minsann mer än nöjd varje dag. Att få upptäcka nya saker och bara vara i centrum. Äta massa god mat och smaka allt som jag åt. Det är toppen! Inte många som förstod varför jag inte beställde barnmeny till henne. Men då vet jag att hon hade ätit super lite, sen hade hon velat äta min mat också hade jag fått äta barnmenyn ;) känner min dotter!


Vi hade en toppen helg som sagt, ledig fredag-måndag :) lång helg minsann. Skönt det! Höll tal hann jag och mamma också med. Till mormor och morfar ♡ Glada blev dem precis som sist. 10 år sedan sist jag höll tal för dem.