"typ...Key West"

Så har vi haft vår andra temadag på två veckor, men den här var mer givande än vad den förra var iaf för mig! Jag kommer senare att berätta varför, även om den andra temadagen var intressant så gav den här mig mer, fast att jag redan viste ganska så mycket om det som vi snackade om.
typ...Key West
Dagen började med att vi fick se en film vars namn är "typ...Key West" som är en svensk spelfilm baserad på verkliga händelser i Staffanstorp där ett gäng vanliga ungdomar hamnar i utanförskap, kriminalitet och drogmissbruk mm. Huvudpersonen hete Jocke, som senare avled av en överdos heroin då han var 17 år gammal. När Jocke hittades hade han suttit död framför TV:n i fyra dagar med fjärrkontrollen i handen, hans föräldrar hade inte hört av honom på fyra dagar. Därför man gick in i hans lägenhet. 

I fyra år hade Jocke ställt till med ett veritabelt helvete för sina föräldrar med ständig oro, ångest, sorg, besvikelser, lögner och manipulerande. "Märkligt nog var det en lättnad jag kände den här dagen..." säger Jockes mamma Katarina, "... nu har det värsta som kan hända drabbat mig. Det kan inte bli värre än så här".

Det som berörde mig var att det var in spelat i Staffanstorp och det är en sann historia, liksom tänk att detta har hänt och händer dagligen, droger förekommer runt om kring en fast att man inte tänker på det. Lägenheten som Jocke bodde i har jag dessutom varit i, för några som vi känner bodde i lägenheten ovanför och en som var med i filmen har jag sett flera gånger i Staffanstorp. Det kändes konstigt att veta var exakt dem var under hela filmen, man kände igen allt, precis allt!

Sen efter den här filmen, så fick vi lång lunch dock lite så drygt men det gick ganska så snabbt! Sen hade vi värderings övningar, så drygt i och med att en del av påståenden var helt skumma! Men man fick göra så gott man kunde. Det jag slutligen vill säga om den här dagen är att den har varit bra i sin hel het och jag tycker att alla borde se den här filmen "typ...Key West" för den är verkligen bra!


Sen hade man tyska på det vilket var ganska så skoj idag konstigt nog, fast att man var så sjukt trött. Men sen när man kom hem så väntade ett halvt psykologi arbete som man nu är klar med, men har inte hunnit med tyskan tyvärr. Så får ta det en annan gång´´)

Anonym skrev

Den filmen såg jag någon gång på högstadiet, den är verkligen skitbra! Och man blir sjukt berörd av den med...

Den 2008-03-24 klockan 16:03:36.

Kommentera inlägget





Kom ihåg mig?









Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo