2 days left...

Yes, nu är det endast 2 dagar kvar. Det är dagen för dagen, före dagen! Helt otroligt vad tiden går snabbt och så mycket saker som alla ska hinna med innan denna dag. Helt sjukt om man tänker efter!? Så mycket för en dag, en dag som är så speciell. Den kommer bara en gång per år, för många för lite och för många för ofta. 

För många är julafton den dagen på året som man tillbringar med sina nära och kära, hemma i sitt hem. För många är det helt naturligt, men sen finns det en del som inte har något hem, inga när och kära att fira jul med. Dem får alldrig känna den där känslan, sitta där inne i ett varm och trevligt hem, få öppna sina julklappar. Nej, en del vet aldrig om dem har något hem för natten, de får antingen sova i samma trppuppgång som förra natten eller så får dem sova under bar himmel, där ute i mörkret helt ensam. Är det en jul!? 

Just idag tändes 2.000 ljus för alla hemlösa barn i Malmö, det är så hemskt, att det är så nära. Här sitter jag på mitt rum och har allt man någonsin kunnat önska sig, en familj som älskar mig mer än någon annan. Skäms är vad jag gör, när mina tankar går till alla barn/vuxna där ute i december mörkret som inte har något hem. 

I år finns det ca 19.000 människor som är hemlösa i Sverige, helt absurt. Tänk människor som inte har något hem, inget arbete, det är inte bara ensama människor, det finns familjer som är hemlösa, familjer med småbarn som inte har ett hem. Ingenstans där dem kan känna sig trygga, utan ett hem, en säng att krypa ner i är man inte trygg. Det hjälper/räker inte alltid med mammas eller pappas famn.

Tänk att vara tvungen att fira jul på gatan, bland soperna, i ett gatuhörn eller något liknande!? Usch fy, vilken mardröm, men nej det är någons verklighet. Jag förstår om man inte längtar till julen i så fall, att man bara vill att den ska vara över. Så synd att det ska behöva vara såhär, att någon ska känna att det är hemskt med jul. 

Det finns så mycket som man vill förändra, men var ska man börja!? Det är inte alltid så lätt, de enklaste vore att inte bry sig, men nej det finns inte med som allternativ för mig! Det är aldrig försent att börja! 

2 days left, helt otroligt lillejulafton imon!

[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12]
[13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24]

Kommentera inlägget





Kom ihåg mig?









Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo