Massage 👶🏼

Idag är det onsdag och det innebär massage för lilleman och mig. Spädbarnsmassage, näst sista gången idag då. En mysig stund och för mig och lilleman. Dock vet jag inte riktigt vad jag tycker om själva massagen. Även svårt oh säga vad Vegas tycker ;) Men vi har i alla fall provat på det :) alltid något. Lämnat dotter på förskolan sen hemom en sväng innan vi traskade till massagen jag och lilleman. Sen hem och hämta dottern :)

(null)

Måndagsmys❣️

För att måndagar är en av mina favorit dagar helt klart ;) då man slipper ställa klockan och "stressa" då dottern är hemma från förskolan precis som på fredagar. Det är helt enkelt gött att vara föräldrarledig, enda nackdelen är att det blir mindre pengar i kassan. Men det är ju helt klart övervägande positivt. Nog om det idag är det måndag och det innebär att dottern är hemma med mig och lilleman minsann. Sen blev det till att traska till mormor och morfar. För lite måndagsmys. Så har vi kickat igång en ny vecka och det känns bra, planerat veckans middagar också. 

Kan ju inte låta bli att planera fast att man inte jobbar ;) haha älskar ju att ha koll. Skriva upp det som ska göras och det som har gjorts. De kan ja faktiskt sakna ibland med att jobba. Men försöker att njuta varje dag hemma med lilleman och dottern. Vips så är det dags att börja jobba igen!

(null)

Nytt recept 🍲

Så blev det till att testa ett nytt recept som jag snubblat över på någon sida. Kinagryta heter det minsann ;) såg och lät riktigt mumsigt. Så var bara tvungen att testa. Sagt och gjort, det blev kinagryta med ris till middag denna fredag och både dottern och sambon åt med god aptit. Dottern åt tre portioner ;) mumsigt minsann. Det är helt klart en ny favorit här hemma. Så den kommer göras fler gånger kan jag säga ;)

(null)

Fantasi 👑

Ja då håller vi fredag och helg minsann ;) hehe börjar dagen med lite sovmorgon! Så skönt att slippa stressa, inga tider att passa alls. Det är så skönt, vi gör som vi vill och hittar på något kul när vi känner för det och ibland så är vi bara hemma och myser. 

Det är precis vad vi har haft för oss idag ;) massor av mys här hemma och slappat som bara vi kan. Så skönt att båda barnen faktiskt kan nöja sig med det ibland ;) Sen när mamman i detta hus passar på att skriva lite recept i sin bok. Så passar dottern på att använda sin fantasi lite extra ;) hehe som synes på denna bild :) älskade unge!

(null)


Morbrors mössa 🧢

För att det blev en kort vecka för dottern på förskolan denna vecka, mycket kortare än annars. Hehe endast en dag blev det. Så denna torsdag lämnade jag dottern på förskolan iklädd morbrors mössa. Som hon vägrade ta av, skulle bara ha den på sig ingen annan mössa dög. Så den har hon haft på sig hela tiden när de varit ute idag berättade fröken när jag och lilleman hämtade hem dottern från förskolan. Tokfia men lika glad för det är hon. Envisare unge får man minsann leta efter ;)

(null)


Chill 🐕

Vi gör som vovven denna dag ;) hehe tar en slappdag och bara är. I eftermiddag/kväll kommer dottern hem från farmor och farfar. Så detta är lugnet före stormen här hemma ;) haha eller vad ska man säga. Ibland är det lite segt att veta vad man ska göra, kan ju inte städa varje dag direkt! Haha men nästan, laga mat kan man göra ibland och förbereda massa inför middagen som ska fixas varje dag. Brukar förbereda om där är något som kan förberedas innan på dagen.

(null)

Snö igen ☃️

Så åkte dottern iväg till farmor och farfar några dagar. Tomt blev det här hemma minsann, bara jag och lilleman samt vovve förstås. Ja även sambon men han är ju på jobb. Blev en promenad för mig och lilleman precis som de flesta andra dagar. Väldigt grått och "mörkt" ute denna dag. Men sånt är det, en dam på ICA sa när jag packade ihop mina varor att det blir nog snö ska ni se. Vips så började det snöa på mig och lilleman när vi gick hemåt. Åh vips så vart hela trädgården täckt med snö. Snacka om att vår fyrbenta vän blev glad ;) hehe

Fick minsann bild på dottern och hennes nya kompis i snön ;) älskade unge vad jag saknar dig redan. Hehe så glad för snö, åka pulka och bygga snögubbe blev det minsann för dottern med farmor. Farmor blev minsann rastad ;) hehe en härlig dag. Dock längtar jag till våren!

(null)

Pizzabullar 🍕

För att idag så hjälpte vår lilla kock till i köket och det blev pizzabullar till middag ;) de blev goda men nästa gång ska vi minsann slabba i ännu mer tomatsås. Så de blir ännu saftigare! Men har man inte gjort det innan så följer man ju receptet, men nu vet vi till nästa gång :) hehe härligt! För pizzabullar lär det bli fler gånger här hemma. Än om det tar lite tid att göra så blir det bra! Sen blir det extra bra när man får super hjälp av vår egen lilla kock här hemma. Som mer än gärna hjälper till när vi ska baka och laga mat.

(null)


Träning 🏋🏼‍♂️

För att det går framåt, lilleman han växer som bara den minsann ;) Destu större man blir ju mer får man ju träna och aktivera lilleman. Då han inte bara nöjer sig med att äta och sova :) hehe Vilket är härligt, nu sover han bara mindre stunder på dagen, sen ett längre pass på 1-3h annars är han vaken. Men i gengäld så sover han hela nätterna! Så ska inte klaga ;) hehe men här övar vi på i "gymmet" stora kille som blir 4 månader idag. Som tiden går, vips så är han snart 6 månader, ett halvår! Älskade lilla kille vår, storasysters skrutt som hon säger ;)

(null)



Syskon 👧🏼👶🏼

För att ni kommer alltid att ha varandra oavsett vad. Det är rätt fantastiskt, kan man så bör alla få ett syskon. Det är det mest fantastiska någonsin, att se deras kärlek till varandra. Det är klart att man älskar sina barn så otroligt mycket att det inte går att beskriva med ord. Men kärleken som bara växer för var dag som går mellan syskon den är så fantastisk att se. Jag kan själv minnas vissa stunder under min uppväxt gällande min och min brors syskonkärlek. Ibland var han världens pina och retsticka. Men innerst inne så älskade jag honom även i dessa stunder. 

Kan bara kolla nu på vår relation i vuxna dar! Den är något av det bästa, vi snackar nästan varje dag. Ett sms, en snap eller en bild. Inte bara det att han är min lillebror, utan han är dotterns stora favorit! Det är så härligt att se, äkta kärlek!

(null)

Träning...

För några dagar sedan så köpte jag några elastiska band som man kan göra enklare träningsövningar hemma. För att främst stärka överkroppen, vilket denna mamma kan behöva. I och med att lilleman inte är så liten längre ;) hehe så får vi se hur detta kommer gå. Körde igenom övningarna och sedan skulle dottern göra precis som mamma. Hon hade faktiskt bra koll minsann. Hehe så söt, skulle göra precis som jag gjort. Lite kul att se hur mycket hon faktiskt har snappat upp ;) älskade unge. Lilleman han sov gott bredvid.

(null)

Babymassage 👶🏼

För att jag och lilleman har börjat på babymassage. Vi har varit en gång tidigare. Idag var det dags igen, andra gången och totalt så är det fem gånger. Hehe en mysig stund minsann, dock så somnade denna lilla kille precis innan dagens massage. Så det blev till att kolla vad de andra gjorde. Hehe sov hela massagen. Trött kille minsann ;) men sånt är det kan ju inte styra att man är trött.

(null)


Köttbullar på G...

Idag stod det minsann köttbullar på menyn ;) mums så sugen på köttbullar och naturligtvis så blev det mina egna köttbullar. Hade i ett svagt ögonblick lovat dottern att hon skulle få hjälpa till att rulla köttbullarna denna gång ;) hehe det kom hon naturligtvis ihåg när det var dags att laga mat. Hehe hanskar på som mamma. Sen kladda runt lite innan man fick prova att rulla dem. Inte så lätt minsann ;) hehe men övning ger färdighet.

(null)


Snö ❄️

Så har vi fått snö igen, inte till min förtjusning precis. Men två här hemma som är nöjda ;) haha dottern och hunden. Vi andra är inte så peppade på  snö. Men det är bara att gilla läget. Dottern får leka av sig i snön på förskolan, ja klart är vi ute när hon är hemma också. Men blir ju inte riktigt samma sak som att vara på förskolan. Men fick i alla fall en fin bild och det får vi tacka snön för ;) hehe

(null)


Lekplats 👧🏼

För att det är fredag och ännu en vecka har flugit förbi! Swish så vart det fredag igen ;) Detta betyder att dottern är hemma med mig och lilleman. Mysigt och vi har inga tider att passa! Så skönt, bara lilleman som styr lite när han nu vill käka. Så idag fick det bli en sväng till lekplatsen här bakom huset typ, alltid lika kul tycker dottern. Gunga det är livet minsann, lilleman han sov så gott i sängen mestadels i alla fall.

Vi hade med oss lite mellanmål som vi fikade på. Mysigt tyckte dottern, hehe alltid gott att äta ute. Trots att det var ganska så kallt faktiskt. Men dottern var nöjd och det är minsann huvudsaken. Så fick vi lite friskluft även idag, alltid lika skönt. Men jag längtar minsann till våren/sommaren nu så man slipper alla dessa kläder!

(null)


Gymmet 👶🏼

För att idag har lilleman fått inviga gymmet här hemma och det var minsann spännande. Massa nytt, ljud och ljus dessutom. Jag som retat mig som bara den på att jag inte kunnat hitta mattan till vårt babygym. Så fick köpa ett nytt, eller ja vi fick nästan det av en familj som fått två! Haha bara några dagar senare så hittar sambon mattan till vårt babygym som dottern hade ;) haha så nu har vi två. Men får la se, blir nog att sälja de ena! Men får bli när man får tummarna loss.

(null)


Trötta 😴

Då vart vardagen igång kickad och det tar minsann på krafterna. Än om vi/jag är bortskämd med att få sova hela natten. Så är det skillnad att vakna 06.00-06.30 än 07.00-08.00 hehe lilleman i huset tog sovmorgon när vi gick på julledighet ;) haha så nu får man minsann ställa klockan. Man kan inte lita på honom ;) precis som syrran. Sover med stil, så denna kväll blev det minsann en ganska tidig sväng i bingen. Tror jag la huvudet på kudden vid 21.45 länge sedan de hände. Brukar alltid blir efter 22.00 hehe 

En sov som en stock när jag och lilleman gick för att lägga oss ;) hehe dottern sover minsann med stil och lilleman är inte långt efter ;) hehe älskade barn finns det något bättre?! De bästa är ändå att lilleman somnade typ 5 minuter efter jag släckt lampan. Sen somnade minsann jag också :) hehe trött mamma!

(null)


Än är det lov...

Än är det minsann jullov här hemma ;) vi kör de sista dagarna nu. Imorgon är sista dagen :) hehe sen ska det bli vardag igen var det någon som sa. Men det ska vi nog klara av, här hemma ska vi njuta lite extra idag och ja även imorgon. Här hemma kör vi mysdag för hela slanten och fixar lite med nya recept och planerar veckan. Här sitter mina tre älsklingar tillsammans och myser när mamma skriver handlelista och matlista. Skriver av alla recept som man lyckats samla på sig i telefonen. Njut vidare för det gör vi av ledigheten.

(null)

Farmorbesök 🌸

För att idag hade vi barnens farmor på besök. Alltid lika mysigt och dottern hon bara njuter när någon är här som kan leka med henne hela tiden. Det är klart att vovven och ska vara med där det händer. Inte alls ivägen eller så ;) haha älskade hund. Sen kan man ju inte sticka under stolen med att det är lite avlastning, annars ska man helst vara på minst 3 ställen samtidigt. Hehe men så är det älskade mammalivet ;) 

(null)


Glidaren 2019...

Här har vi en som tagit 2019 med stil ;) glidaren nummer 1 minsann. En som äter, sover, är nöjd och sköter magen. Vilket härligt liv minsann :) Det är härligt med glada och böjda barn. Lilleman är precis som storasyster när hon va bebis. Fast han är några storlekar större ;) haha men annars är de minsann superduper lika. Men man får ju säga att man är bortskämd, båda barnen sover hela nätterna peppar peppar ta i trä ;) hehe två av två! Inte konstigt att man kan tänka sig en 3a ;) hehe

(null)


1 Januari 2019

Så vart det nytt år, vilket för min del betyder nya mål! Dags att bli av med dessa graviditetskilon och extrakilon förgått! Jag börjar idag den 1 januari, så nu ska vi köra hårt! Redan börjar planera och fixa med saker ;) resten av familjen får hänga på och äta det som lagas. Vilket jag vet att de gör. Så nu kör vi 2019 är här och jag är taggad. Varit taggad i snart 3 månader, men inte förhastat mig att starta innan jul och nyår! Men nu kör vi, blir nog uppdatering månad för månad. Hinner inte med varje vecka ;) haha

(null)