Nyårsafton 2019 🎆

Så vart det dags för sista dagen på detta året då ja 31 december är det idag och vi startade dagen med gemensam frukost hela familjen. Sen åkte sambon och dottern till akuten med dotterns arm. Jag och Lilleman vi fixade här hemma, fick gå och köpa mat till kvällen ;) Det blev trerätters och gips för dottern. Som kom hem med ett blått gips även denna gång. Samma arm och på samma ställe satt frakturen, dock en spricka denna gången. Sist va den bruten och ur led. Stackars liten, så sur hon var på gipset denna gången. Nu vet hon ju vad det var för något ;) hehe. 

Trots besök på akuten och gips. Så fick vi en fin och mysig nyårsafton där vi spelade Bingolotto, dock hade vi inte något speciell tur där inte. Men vad gör det när vi har tur i kärlek ;) Älskade ungar ni är vårt allt!

(null)

Äventyr 👧🏼

När dottern varit på äventyr med morbror minsann då är det toppen tycker dottern är toppen. Morbror är minsann en stor favorit hos dottern ;) igår var de på Leos lekland och hade det kul. Dock hände en liten olycka, dottern hamnade på sin arm när hon klättrade runt. Så hon ville inte använda den som hon brukar. Så idag på morgonen fick det bli en tur till akuten för dottern och sambon.

Jag och sonen fick hålla ställningarna här hemma ;) hehe fixa med hunden och planera nyårs meny fick bli vårt ansvar. Det fixade vi glant minsann, blev en tre rätters tillsist ;) sambon och dottern kom hem efter några timmar på akuten och det blev en gipsad arm för andra gången. Samma arm som för två år sedan ungefär. Dock vart det "bara" en spricka denna gången! Sist vart den bruten och ur led. 

(null)

Älskar 💕

Jag bara älskar denna bild, den är så äkta. Ingen på bilden har någon som helst aning om att bilden tas. Detta precis innan jag skulle gå hem från mormor och morfar med barnen. Höll på att stuva i grejerna i vagnen. Det är svårt att förstå att dessa två hjärtan som sitter i fotöljen är mina! Mina barn, att min älskade mormor och morfar har fått möjligheten att få uppleva barnbarnsbarn. Det är magiskt! 

(null)

Jul i Bjuv 🎄

Dags att packa bilen full och stuva in hela familjen, för ännu en dag med julfirande. Denna gången i Bjuv hos svärföräldrarna. Det blev massa god mat, paketöppning vilket dottern älskar, vi överlämnade hjärtat som vi gjort ;) sen åt vi ännu mer mat, kollade på bilder och njöt av varandras sällskap :) en mysig dag tillsammans helt enkelt. Tanka ännu mer energi ;) Proppmätta är vi minsann känns som om man inte behöver äta på flera dagar ;) haha 

(null)

En sväng...

Idag drog vi en sväng till Nova hela lilla familjen ;) lite sugen på att se om man hittade något på REA men egentligen är jag inte så mycket för att gå i affärer längre :) hehe tycker det är bättre, smidigare, bekvämare med nätshopping. Dock finns det vissa saker som är svåra att shoppa via nätet, skor och jeans tycker jag ;) haha Men inget av det skulle jag ha idag, utan idag blev det bara en mysig liten kort vanlig utflykt till Nova. Käkade lunch till dotterns stora förtjusning. Sånt tycker hon är mysigt ;) Hittade en blues iaf ;) hehe Vet inte men blir lite snål haha typ 150:- för något som kostat 249:- nja det är inte REA för mig då väntar jag hellre längre! Haha ofta behöver jag inget direkt när jag handlar utan mer är sugen. Så därför kan jag alltid avstå ;) 

(null)

En stjärna ⭐️

När man får för sig att vara lite kreativ. Får en idé och kan inte riktigt släppa den. Så fixade häromdagen lite små saker som vi skulle använda till att göra varsin "nyårs blomma" till våra föräldrar. Direkt när jag såg stjärnan och hjärtat fick jag en idé. Men vart tvungen att få tag på mossa först. Men det fixades efter ett besök på plantagen så fick köpt min stjärna och lite annat.

Så här ser ni vår skapelse till mamma och pappa. En stjärna med lökar, mossa, lampor och annat fint. Så nöjd dottern vart, vi gick en promenad efter maten. Så vi gick förbi mamma och pappa för att lämna stjärnan till dem så de fixk njuta av de ;) 

(null)

Vädret 😍

När det från ingenstans bara är sådär härligt väder :) man blir så glad när det är fint väder. Idag fick det bli en promenad med barnen i det fina vädret. Underbart väder, packade vagnen och det såg nog ut som om vi skulle flytta eller något ;) haha Fick för mig att ta med lillemans stol. Då han börjar bli stor och svår att ha i knäet samtidigt som man själv ska äta. Men skam den som ger sig, det gick fint att ta med stolen. Vi fick överlämnat julklappen till farmor och mysig fika åt vi. Lillebror kom också på besök som vi bestämt.

(null)

Juldagen...

En dag helt i min smak efter alla dessa dagar nu innan jul när allt ska fixas och trixas. Så har vi faktiskt inte gjort något speciellt idag. Inget vettigt i alla fall. Men det kan vara så skönt ibland ;) Barnen har fått leka, leka, leka med alla härliga julklappar som de fick igår. Så alla nöjda här hemma minsann, en slapp och härlig mysdag hemma.

(null)



Julafton 2019 🌟

Så vart det julafton en av de mysigaste dagarna på hela året om ni frågar mig. Stratade denna dag med en mysig och lugn morgon med hela min lilla familj. Sen blev det till att börja förbereda maten. Hade ju som vanligt fått för mig att det skulle bakas ;) hehe ett julmustbröd stod på dagens bakschema. Va ju bara tvungen att spara receptet när jag såg det. Ibland kan jag swipa förbi recept och sen är det inte mer med det, men en del recept kan jag liksom inte släppa förrän de är provade ;) detta recept va ett sådant :)

Sen va de liksom till att planera vad som skulle värmas och skinkan skulle in i ugnen ;) sen vart det liksom bara att ta fram en del. Duka och sen kunde resten av familjen komma. Lite som en repris från igår det vart mamma, pappa och lillebror som kom. Men vi fick en fin julafton, med tomtebesök och massa julklappar. Barnen var mer än nöjda, två trötta som va med länge och ännu en sen kväll för dottern. Puhh vad ja va trött när vi siktade mot sängen ;) 

(null)

Lillejul 🎁

För att det faktiskt är lillejul idag, tänk så fort ett år gått. Känns inte som om det vart så längesedan det var jul ;) men detta år har gått så fort och snart är det minsann dags för mig att börja jobba! Det går undan minsann :) Det vart en del som skulle göras även idag vad det gällde matväg. Det var fixa och förbereda lite mat inför kvällen. Tanken var att spendera kvällen hos min älskade farmor och avnjuta middag och spela Bingolotto. Men tyvärr vart farmor förkyld och inte så pigg. Så det fick bli lite firande hos oss. 

Dagen till ära så vart det revben som skulle fixas, något som jag aldrig gjort tidigare, men min käre bror han önskade det och sa "Det är inga problem, det är bara oh släng in i ugnen" Hrm men där stod jag med alla revben och klockan den gick. Så jag och dottern vi fick inprovicera, så in med dem i ugnen. Trotts att farmor vart sjuk, så blev det minsann en mysig kväll tillsammans. Då mamma, pappa och lillebror kom hem till oss och avnjöt dagens middag. Revben blev det, potatis, morötter, sås och andra tillbehör. Gottigottgott minsann, vi blev så mätta, så mätta får jag säga. 

Tyvärr så blev det ingen storvinst för någon av oss minsann. Men vi hade i alla fall en trevlig och mysig kväll tillsammans. Det är familjen som räknas, inte vad man gör. Utan vem man har runt sig. Så två trötta barn här hemma denna kväll, sent i säng för dottern. Men det är ju bara jul en gång om året. Puhh denna mamma är också trött, ladda batterierna inför imorgon!


(null)

Ett år 🐶❤️

Vår allas underbara älskade FRANK! Vart har tiden tagit vägen!? Att det redan gått ett år sedan, ett helt år utan dig! Det är så overkligt, svårt att förstå att du inte finns med oss mer. Vår allas älskade Frank, än om du var mamma och pappas hund. Så var du ändå min, jag brukade alltid säga att vi hade 1,5 hund. Folk frågade och tittade lite konstigt. Men så vart det du hade två hem. Vi saknar dig vår Frank, Veija brukar prata om dig. Hon säger att hon saknar och älskar dig. Ibland går hon och pratar med dig när vi är ute och frågar "Mamma, vad tror du Frank gör nu!?" Vi ÄLSKAR dig FRANK!

(null)

Saffran...

Är det bara jag eller är saffran så gott!? Mums, jag tycker att saffran är så fantastiskt, dock vill jag bara ha det till jul. Det är inte så att jag är super sugen på det året om ;) men det är så gott! Så idag är blev det lite snökakor med saffran, orginalreceptet. Gjorde ju snökakor med chokladsmak häromdagen ;) Men idag slog vi till på smaken saffran. Gottigottgott om man frågar mig, men inte dottern. Men hon hjälpte gladeligen till ändå ;) 

(null)

Eftermiddagspyssel 🌿

För att sedan så blev det besök av mamma och pappa :) Dags att pyssla och fixa lite till mormor/morfar och farmor ja även lillebror skulle få sig en liten blomma. Super nöjd blev mamma när vi vart klara, så även jag får jag säga. Lagom minsann ;) det var härligt att få vara lite kreativ minsann, inte varje dag man får det. Till sambons stora förtjusning så blev det fram med stora pyssellådan. Som i mitt fall är en hel flyttkartong!

(null)

(null)

Tjejen med stort ❤️

Vår tjej! Du har inte bara ett hjärta av guld, du tänker på allt och alla. Du har ett stort hjärta med plats för alla! Du är tjejen med stort hjärta, det är så underbart att se. Hur underbart snäll du är. Från ingenstans idag så sitter du och ritar på eget initiativ. Så säger du "mamma, jag ska göra en teckning till gubben" Först förstod jag inget och frågade vem!? Då säger hon "ja han vi brukar prata med. Så ett av dagens alster, denna speciellt gjord till en av våra grannar längre ner på gatan som dottern gärna pratar med. Efter eget initiativ så ville hon även skriva GOD JUL. Sen tog hon med den och traskade med sin pappa och lämnade den.

(null)

Perfektion 👌🏼

Det är inte varjedag som man kan använda ordet perfektion ;) men idag då slog vi till. Inför lillejul så ska jag baka lite. Hrm inget nytt kanske ;) hehe Det ska bli en saffranskaka i långpanna, men eftersom inte dottern är så glad för saffran så fick jag för mig att baka snökakor med choklad. Så det blev det, dottern hjälpte gladeligen till :) härligt!

Älskar när barnen kan va med eller snarare vill vara med i köket. Det finns nästan alltid något som de kan hjälpa till med. Sonen är lite liten änsålänge. Men han är med på sitt vis, sitter i sin stol och provsmakar gärna ;) älskade lilla minimänniska. 

(null)


Nyklippta 💇🏼

Idag vart det dags för klippning av hela familjen nu inför julen ;) alla skulle vi bli fina minsann! Speciellt sambon och sonen behövde en ny frilla. Jag och dottern vi fegar lite och kör på toppning bara ;) hehe sambon klippte av en hel del! Sen provade vi en ny och riktig frisyr på Lilleman. Han brydde sig inte alls om maskinen. Så denna gången blev det maskinklippning för Lilleman :) så fint blev det! Sen blev det att fixa hemmagjord pizza :) mums! Dottern hjälpte till sen va ju lillebror tvungen att inspektera, speciellt när pallen stod där så fint. 

(null)


Julbord ✨

Julbord med jobb stod på schemat denna kväll ;) härligt att få träffa alla på jobb. Det är minsann ett tag sedan sist. Dock en del nya får jag ju säga :) men kan va kul det med. Än om julbord inte är min stora favorit, så vart det helt okej :) snack med lite nygamla kollegor också fick jag min julklapp ;) inget jag hade förväntat mig. En trevlig kväll och ja man åt alldeles för mycket. Så nu behöver jag inte äta på några dagar haha ;) 

(null)

Dekorera 👧🏼

Idag vart det dags att fortsätta vårt projekt här hemma med våra små pepparkakshus :) Lite dekoration stod på schemat och jag fick såklart expert hjälp ;) av dottern! Det blev fin fina hus som vi ska avnjuta en dag ;) får se när det blir tanken är att det skulle bli på lillejul men får se vad vi hinner med ;) 

(null)

Morfarmys 💛

På kvällen fick vi besök av bästa morfar, han åt middag här hos oss. Det blev lasange ;) mums sen mys i soffan. Speciellt för vår fyrbenta som helt klart har morfar som favorit ;) hehe Man får passa på att fjäska sig in och upp i soffan när morfar är på besök. Får man inte va i soffan annars så får man fjäska extra nu ;) hehe älskade hund och bästa pappa/morfar!

(null)

Spontanbak 🥮

Spontanbak en tisdag så mysigt, efter att ha hämtat hem loppan från förskolan, så blev det lite mellis och sen lite pepparkaksbak. Det blev några pepparkakor och delarna till minipepparkakshusen blev gjorda :) En mysig tisdag med mina hjärtan, underbart. Lilleman han bidrog han med ;) haha man åt lite deg! Det är det lilla i vardagen som gör vardagen. Underbart att spendera tid med er och göra en massa skoj tillsammans med er. Man får passa på när man är föräldrarledig, inte långtid kvar nu innan det är inskolning.

(null)

3;advent 🕯🕯🕯

Idag körde vi lite sovmorgon såhär tredje advent till ära. Frukost tillsammans hela lilla familjen, sen blev det lite små fix innan jag skulle hem till mamma och pappa för att hjälpa mammsen med sin nya telefon. Så sambon och barnen fick klara sig själva. Tog sin lilla tid med telefonen men gick ändå ganska smidigt får jag säga. Lite lunch på det också med lillebror på besök. Så hela familjen samlad på en och samma gång inte varje dag det händer. Efter besöket blev det hem till familjen och sen fick det bli lite mys. Middag och sen beslöt vi oss för att åka in till akuten med Lilleman, då han inte alls vill gå på sitt vänsterben. Ingen kul kväll, men vad gör man inte för sina små ;)

Fick vänta en stund, men gick ändå ganska snabbt, vi fick gå lite före i kön. Det blev ortopeden, röntgen på det. De trodde de kunde va vaden då man ofta står på en sådan fraktur. När dottern hade spricka i foten/tån ville hon inte alls stå på den. Men Lilleman han står på foten men vill inte gå. Men efter några timmar så blev det minsann vår tur och sen fick vi vänta på svar från röntgen. Men härliga människor finns det minsann. Massa heder till "vaktmästaren" vilken skön lirare.

Ingen fraktur, inte ens en liten spricka så hem och se om han börjar gå. Annars in igen om någon dag för gipsning i så fall mot smärta. Inget annat ;) men vi hoppas på det bästa. Hämta dottern påvägen hem, sent i säng men ack så är det ibland. 

(null)


Julbak 🤶🏼

Snacka om att vårt schema är fullproppat med saker denna månad. Så härligt att umgås med alla nära och kära. Inte för att vi inte brukar umgås annars. Men det blir liksom mer intensivt i december på något sätt ;) hehe Så kan de va, idag var det dags för lite julbak. Lussebullar och pepparkakor skulle det bakas idag :) Idag blev det till att fara till Bjuv för bullbak. Härligt att baka och sedan kunna njuta av de goda tillsammans. 

Efter många om och men så blev det lussebullar. Så är det när man ska prova nya saker. Som kalljäsning, vaniljkesella och annat ;) men bra blev det allt! Bästa på länge i lussebullsväg får jag nog säga. Pepparkakor hann vi också med! Mys och massa lek samt god mat det hann vi också med att äta.

(null)

Vellingeblomman 🎅🏼

Hohoho som tomten säger i alla filmer ;) hehe idag blev det en tripp till Vellingeblomman med barnen och farmor. Eftersom vi vart uppe så pass tidigt som vi var så kom vi iväg tidigt. Det blev minsann lunch på Vellingeblomman och vi kollade massa tomtar och annat fint. Man får en massa inspiration av allt fint, men allt är så dyrt. Vilket är synd, men ack så är det ibland. Som dottern njuter av alla dessa tomtar, hon kan gå runt där hur länge som helst. Sonen är också väldigt fascinerad av tomtar, han blir alltid super glad. Dock satt han mest stilla och tyst då här va så mycket att kolla på överallt ;) 

Sen blev det en liten fika innan vi rullade hemåt igen för denna gång. Två trötta barn, men sonen han va vaken hela vägen hem. Dottern hon somnade en sväng, skönt för henne, när man själv landade i soffan senare på kvällen så kändes det att man var trött!

(null)

Luciafirande 👧🏼

Uppe med tuppen allihop här hemma :) då det är luciafirande på schemat för oss alla utom sambon. Både farmor och mormor skulle följt med. Men det blev bara farmor då mormor blivit förkyld och fått feber. Men vi fick lussa på själva. En spänd dotter och en son som inte förstod så mycket av det hela. Varför han skulle sitta still på en liten stol framför granen och hålla syrran i handen ;) haha söta ungar. Inte lätt att ta bild på dessa två. Men söta är dem! Mina två älsklingar ❤️ så mycket kärlek dem emellan. Älskar er mer än något annat! 

Dags att bege sig till förskolan för lite lussefirande ;) barnen va så duktiga och sjöng så fint. Dock väldigt varmt att stå still med en klump på armen i 20-30 min ;) hehe men lussat fick dem och sen bjöds det på frukostbullar och pepparkakor. En mysig morgon för alla!

(null)


Laxen 🐟

Ibland eller ja för att va ärlig så har jag mina projekt ganska ofta som jag får för mig att jag ska genomföra. Detta är typiskt mig ;) Som när brorsan ringer och frågar om man vill ha fisk. Svaret är ja också står man här några veckor senare med två fiskar som ska fileas och fixas. Så typiskt mig, så dagens projekt blev middag till familjen. Det är tur att youtube finns och att man är så envis ;) men bra blev det och gott. Alla åt med god aptit, alla utom sambon. Men han är inte så glad för fisk. Men svärmor va nöjd i alla fall ;)

(null)

Bus...

Bus med gammelfarmor idag minsann. Inga större planer för dagen, men ett besök hos gammelfarmor blev det för mig och Lilleman idag när dottern va på förskolan. Vi klädde oss varmt och traskade en promenad. En mysig förmiddag minsann, härligt med sällskap för min älskade farmor. Kan inte alltid va så kul att sitta själv. Om farfar ändå fått vara med oss. Det är tomt utan dig, du fattas mig farfar. Men vi alla ses en dag igen, de vet jag. Vi lever för dig med älskade farfar!

(null)

Klä granen 🎄

Idag vart det till att låta vår käre gran få komma in i värmen :) hehe oh pryda vårt vardagsrum minsann. Att se spänningen i dotterns ögon och även sonens när den skulle kläs. Sonen han undrade minsann vad vi hittade på. Hunden hon brydde sig minst av alla! Haha hon vet att det en gång om året kommer in ett träd ;) haha en mysig stund med hela familjen om ni frågar mig. 

(null)

Köpa julgran 🌲

Så vart vi här igen, dags att köpa julgran. Det råder delade meningar här hemma om det ska va en riktig gran eller en plast. Men jag tycker att så länge man tål en riktig så ska man ha en riktig om man ska ha gran. Så precis som alla andra år så har vi vår diskussion och jag får som jag vill ;) haha så även i år! På men kläderna efter middagen och ut i kylan för att traska till City gross :) där vi skulle köpa årets gran. Vi hittade en ganska snabbt, slutade med att det blev den första vi kollade på ;) hehe nöjd dotter i alla fall när vi traskade hemåt med granen. 

(null)

Silledill 🐟

Idag blev det minsann lite inläggning av sill här hemma. Vi ska ha julen hemma iår, då mamma jobbar. Så som många gånger förr så får jag en idé så ska den ofta genomföras också. Så vart det denna gång :) Fick för mig att jag skulle göra all sill själv, branteviksill, senapssill och stekt sill i ättika. Så sagt och gjort så blev det ;) Åh gott blev det minsann, fick ju tjuvtanka lite på senapssill. Första gången jag gjorde egen senapssill :) branteviksill har jag gjort tidigare, stekt sill i ättika tror jag nog att jag gjort i alla fall en gång tidigare. Så nu ska sillen få ligga och mysa till sig inför julafton :) håller vi tummarna att den blir godkänd av övriga familjen.

(null)

2;a advent 🕯🕯

När det är dags att tända vår fina ljusstake, andra ljusets tur denna söndag. Andra advent minsann, upp efter klockan och iväg på bollek med hela lilla familjen. Är så härligt att se glädjen i barnens ögon när vi närmar oss hallen :) underbart! De verkligen älskar det ;) Speciellt Lilleman, alla dessa bollar. För att inte tala om när han sedan börjar att gå själv ;) han kommer att vara överallt!

(null)


Julgodis 🍬

Mumsigt värre ska detta bli, tre sorters julgodis stod på dagen schema. Dock får det erkännas att den ena sorten blev misslyckad. Men vi är nöjd ändå ;) 2/3 blev ju bra! Dock irriterande när man inte har en aning om vad det vart som gick snett med den ena sorten. Läst receptet flera gånger om. Men ack skit i det minsann. Det blev en mysig eftermiddag hemma hos mamma och pappa. Där vi bjöd in oss själva och gjorde julgodis ;) haha som vanligt så vart det jag som stod i köket. De andra njöt av att få provsmaka ;) haha Allt är som det ska :)

(null)

Mer besök...

För att idag bar det av hem till  min mormor och morfar en sväng på eftermiddagen :) Vet att både barnen mina och mormor/morfar uppskattar dessa besök. Så mysigt att kunna ge alla inblandade denna möjlighet att umgås, mysa och ha det härligt tillsammans. Är så tacksam för dessa stunder. Älskade mormor och morfar 80+ båda två. Det är ren kärlek minsann. Älskade barn, om ni bara visste vad ni sprider omkring er. 

(null)

Besök 🧡

Dagens promenad med barnen bar hem till min farmor :) hehe alltid lika mysigt och trevligt. Fullrulle för båda barnen som for runt och lekte med gammelfarmors små tomtar. Älskade ni, så mycket kärlek och glädje som ni sprider vart ni än är. Det är så underbart, ni är så underbara!

(null)

Vinter ❄️

Nu är minsann vintern här på riktigt, när vi rullade upp gardinerna imorse såg vi frosten som hade brett ut sig överallt där ute. Det är så vackert med frost, det blir dessutom så härlig luft ute tycker jag. Det är hundra gånger bättre med frost och några minusgrader än plusgrader och regn. Så detta väder är välkommet såhär års ;) så det blev en mysig promenad i vädret med Lilleman efter vi lämnat dottern på förskolan.

(null)

Ni 💗

Det bästa som finns i världen är ni, mina små skatter! Att få kalla mig för er MAMMA är det bästa som finns! Jag har precis som många andra mer än en titel, dotter, syster, barnbarn men det bästa av allt MAMMA! Får ibland nypa mig i armen för att förstå att ni är mina! Mina barn, är så lyckligt lottad. Älskar er mer än något annat.

(null)

1;a advent 🕯

Då börjar den klassiska nedräkning till julafton och idag är det 1 december och 1;advent på en oh samma gång. Började morgonen med att tända vår fina adventsljusstake som dottern satt ihop iår :) super fin minsann! En mysig frukost innan vi packade in hela familjen i bilen och for till Bjuv för lite middag/lunch :) sen blev det minsann ännu en julskyltning. Denna dag i Ekeby, dock den minsta jag någonsin varit med om. Vi vart där i kanske 15-20 min bara. Men sen for vi hem till barnens farmor och farfar igen. Där vi käkade lite pizza :) mumsigt. Så det blev minsann en mysig dag!

(null)