Snö 🌨

Ja, det är inte varje dag man går och lägger sig när det är "höst" ute och när man vaknar så är det "vinter" så mycket snö så man blir helt paff! Länge sedan man såg så mycket snö här nere hos oss! Men vad ska man säga det är ju fortfarande februari haha sista dagen! Det som är positivt när det är snökaos är att ha nära till jobb och än om det tar lite längre tid och man öppnar på jobb så lär alla andra vara sena så man är ändå i tid :) Sen är det skönt att sluta tidigt! 

En som var överlycklig att det var snö är vår fyrbenta vän ;) även dottern tyckte det var rätt kul. Jag och sambon var inte lika roade. Men det fick bli lite snöskottning efter jobb och snölek. Men usch vad jag inte uppskattar snö!

(null)


Sambobos dag 🎂

Det är inte varje dag som sambobo fyller år minsann. Men vad ska jag överraska honom med, hrm inte lätt när man försöker tänka på vad man äter också vidare. Men det finns ju alltid ett bättre allternativ som är något nyttigare i alla fall :) så det fick det bli. Sagt och gjort, nu skulle jag bara hinna fixa innan sambobo kom hem. Hann nästan helt klart, sen skulle man bara få dottern att inte avslöja allt :) haha det var värre med det sist nämnda ;) älskade unge! "Mamma jag vill ha mer jordgubbe" gahh haha

Fest när någon fyller år tycker Veija för då får man äta godsaker. Tur att hon är lika glad för frukt som för annat gott! Det är härligt och att hon äter som hon gör, allt i princip :) aldrig några problem när man ska någonstans. Det är härligt ;) en lyckad fördelsedag för sambobo!

(null)

Mysbesök...

Härligt med hyfsat väder en lördag och en mysig stund hos min mormor och morfar. Det är alltid lika mysigt att traska dit eller ta en cykeltur dit. De blir alltid så glada och speciellt när Veija är med. Vilket hon är varje gång i princip ;) lite god fika står alltid på schemat precis som läsa bok och leka med sakerna. Även bygga lego ibland :) älskade dotter om du bara visste hur mycket du ger alla andra utan att veta om det. Så älskad från första stund! 

(null)


Finbesök...👩🏻‍🏫

Inte varje dag man har finbesök på jobb minsann ;) dottern super nöjd över att få följa med till mammas jobb och vara där ett tag. Utforska alla saker som finns och träffa alla barn. De stora barnen ;) som mamma jobbar med. Skönt med en kort dag på förskolan för Veija. Extra kul att få rita på tavlan som de stora barnen. Även måla med målarfärg på stora papper. Sen ett besök på torget för att kolla på barnen som körde lådbilsrally. Spännande, men det som var höjdpunkten var ändå den varma chokladen och äpplet tyckte Veija.

(null)

Skön lördag...

En skönare lördag och vi gör som hunden på förmiddagen ;) ingenting och landar i soffan. Skönt minsann, utan planer och måsten. För kvällen bjöd på kalas i stora lass :) så då kan det vara skönt att inte göra någonting. Dottern lite rastlös emellanåt, men hon fick vackert sysselsätta sig själv en stund. Det mår man bara bra av, annars kan man ju alltid ha tråkigt en stund ;) det dör man inte av! För då skulle många barn trillat av pinn på mitt jobb ;) haha

Kalas för bästa morbror denna lördag :) det bjöds på pizza och fastlagsbullar som bästa mormor hade bakat. Härligt dock kan man skippa grädden och bara äta den goda bullen. Men det blev en härlig kväll minsann.

(null)

(null)

Snö!!!

Mamma kolla det har kommit snö!!!! Utbrister dottern som lyckligt kollar ut genom fönstret och när man själv kollar ut! Hrm ja typ tre snöflingor eller något ;) hehe älskade unge. Puhh tänker jag, då snö inte är något för mig minsann! Jag tycker bättre om vår och sommar. Vintern kan va mysig och fin. Men ack nej snö är inget för mig. Visst hade det varit lite kul med snö till jul och nyår men nu är det februari och nej nu kan det hålla sig borta.  Får se vad denna dag har att erbjuda då. 

(null)

Avgipsning...💪🏻

Som vi har längtat med blandad förtjusning och samtidigt en känsla av något som är läskigt. Trots att dottern endast haft gips i fyra veckor. Så känns det minsann som hon typ alltid har haft det :/ men som tur är så åkte det av idag :) en skeptisk Veija men en glad mamma. De första hon säger när hon kommer hem från förskolan och hennes farmor hämtat henne. Vi ska till doktorn idag mamma. Var på jag svara "Ja, oh vad ska vi göra där?" Hon tittar på mig och säger lugnt "Vet inte" när jag en stund senare upplyser henne om att vi doktorn ska ta av gipset. Spärrar hon ögonen i mig och säger "Ja, men doktorn får inte ta mitt plåster"

Haha älskade unge ;) tänk vad små problem barn har! Så lyckligt lottade de är! Ovetande om vad som komma ska. Gipset var inte så noga men plåstret! Det fick ingen röra! Det gick i all fall bra hos doktorn och allt såg fin fint ut. Vi fick inga övningar med oss hem eller så. Utan hon rörde fint på armen. Så det var bara att fortsätta! Sen blev det en fika med farmor i caféet :) mums tyckte Veija som underhöll alla. Sen lite firande av mig hemma hos mamma och pappa som bjöd på middag :) gott! En lyckad dag :)

(null)


Ett år äldre...

Jahapp då vart man ett år äldre då ja. Inte för att man märker så stor skillnad och man känner sig inte så gammal. Som barnen på jobb sa när de skulle gissa hur gammal jag blev. Det blev skönsång och sen haglade gissningarna in allt mellan 23-44 :) ska man skratta eller gråta? Blev i alla fall en lugn och mysig födelsedag hemma med min lilla familj. Det blev köpe mat och god chokladkaka vilket Veija njöt till fullo av. Man fyller trotsallt bara år en gång om året. Då får man synda och äta god chokladkaka. En av mina favoriter, men ändå äter jag bara den en gång om året. 

Underbara rosor och en söt liten hand fick jag på min dag :) söta lilla du som hade gjort den på dagis. Din lilla hand! En födelsedag helt i min smak om jag får säga det själv. 

(null)

Våfflor...

När man vaknar upp och är grymt sugen på våfflor och dessutom gör slag i saken. Ställer sig och gör våffelsmet ;) mums! Dottern och så även sambon tyckte att det var en toppen idé ;) hehe Mitt lilla ryck blev i alla fall uppskattat. Det är ju alltid trevligt och dottern som va så söt "Mamma ska vi äta tofflor?" Hehe söta lilla minimänniska, vad jag älskar dig! Vi blev alla mätta och belåtna denna morgon/förmiddag.

(null)



En mysig kväll...

Jag som brukar säga att jag inte är ute och äter så ofta, fast det är faktiskt sant :) har nu varit ute två gånger på två veckor ;) haha ibland blir det ofta. Den här gången blev det en kväll i Lund efter jobb för att tacka av en kollega, som tyvärr slutar hos oss. Synd, men vad ska man göra? Trots detta var det en mycket trevlig kväll :) vi var dessutom på en resturang som jag inte hade varit på tidigare. Goda pizzor kan jag varmt rekommendera :) Trevligt med sådana här små avstickare mitt i veckan.

(null)

En bättre lördag...

För att det är långt ifrån varje lördag som man har något uppbokat både på förmiddagen och kvällen som småbarnsförälder. Men ibland så händer det :) som idag. Först på schemat stod, packa väskan till dottern som skulle sova hos farmor och farfar. Sen styrde bussen mot Lund för att ha lite egentid och fixa håret hos bästa Lotta :) ett bra tag sedan sist. Innan jul närmare bestämt. Sen hem ta det lugnt och ta en dusch. Fixa sig för sen var det dags för bubbbelmys hos mamma och pappa. Då vi skulle ut och käka tillsammans med min moster som fyllt 50 ;) så detta var hennes födelsedagspresent! Efter bubbelmys och snax så bar det av med kommunaltrafiken först till Lund och sedan Malmö.

Framme i Malmö så gick vi till restaurangen, Gamla Brogatan :) moster viste inget! Där väntade kusin med sambo. Spännande så överraskad min moster blev! Sen avnjöt vi en helt fantastisk middag, trerätters och ostar på det ;) sen bar det vidare till Big Bowl för lite aktivitet. En mycket trevlig och lyckad kväll minsann.

(null)