FREDAG 😄

Fredag igen, swish vad dagarna och veckorna bara går. Snart är det minsann jul, den riktiga nedräkningen börjar imorgon 1:e december :) hehe Men det är ju helt underbart när man vaknar till detta :) en mysig kille som ligger i sin säng och jollrar glatt. Nu är det fredag så vi får gå upp och underhålla storayster som redan stigit upp ivrig över att leka med sina leksaker :) får se vad denna fredag erbjuder helt enkelt.

(null)

Efter både lek och frukost så blev det till att slå en pling hem till gammelfarmor för att se om hon ville ha besök ;) det ville hon minsann! Så vi traskade dit jag och barnen. Härlig fika och massa mys. Gammelfarmor fick hålla lilleman för första gången idag. Massa kärlek och mys det är rätt medicin ;)

(null)


Hundpromenad 🐶

Idag fick bästa mamma hoppa in och jobba extra på jobb. Så jag och lilleman traskade hem och gick en sväng med Franken så han slapp vara själv hela dagen. En mysig promenad som slutade med att vi alla tre landade i soffan :) hehe där vi gav lilleman lite mat och myste en stund innan vi skulle hem igen jag och lilleman. En mysig förmiddag med mina killar. Älskar denna bild minsann :) så fina båda två. Älskade Frank och lilleman även de har funnit varandra, precis som Frank och Veija.

(null)

Mysmiddag 🥰

Lite middag hos oss :) pappa, mamma och lillebror på besök eller ja inbjudna på middag. Köttfärslimpa blev det för hela slanten, en av pappas favoriter men av någon anledning så gör mamma aldrig det hehe Vet inte varför och det vet hon inte själv heller. Men när morbror kom på besök så hade han med sig denna fina julkrans som vi kunde hänga på dörren. Så fin och lagom. Nästan all mat tog minsann slut ;) hehe men gott vart det allt. En mysig kväll som alltid!

(null)

Underbart...

För att efter att ha lämnat dottern på förskolan ett par timmar så blev det en promenad med lilleman i det härliga vintervädret. Så härligt med frost och riktigt kallt väder. Så skön luft ute när det är såhär kallt. Sen en sväng till City Gross för att hämta paket. Sen hemåt för att göra lite nytta. Innan det vart dags att hämta dottern igen på förskolan. Ibland eller oftast går dessa 5h så fort!

(null)

GLADA BARN 🥰

Älskade små, ni är så otroligt fina. Ni är mitt allt, skulle göra vad som helst för er. Finns ingen som er, ni är lika på många sätt men ändå så olika. Unika det är ni med, älskade barn. De bästa som hänt mig utan tvekan, får därför bjuda på en underbar bild ;) hehe såklart i svartvitt :) blir en helt annan bild när man antingen tar den med svartvitt filter eller gör om en bild till svartvit. 

Måste ju säga att vi är bortskämda med glada barn här hemma. Så underbart, skulle kunna ha ett helt fotbollslag minsann, om alla varit så "snälla/lätta" som båda våra trollisar är. Underbara barn :) 

(null)

”Pappas jobb...”

Måndagar betyder också att båda barnen är hemma med mig :) mysigt! Sen om vi gör något speciellt eller inte det är lite olika minsann. Idag blev det en lång promenad hela vägen ut till sambobos jobb. Dottern hon tycker det är så kul att få besöka pappas jobb :) och dessutom bli bjuden på bullar av olika slag. Spännande tycker hon att det är ;) hehe nyfiken minsann. Lilleman han sov gott i vagnen trots alla ljud. Men blir inte förvånad alls ;) hehe Sen fick vi traska hemåt också. Lagom trötta när vi kom hem. Båda barnen sov gott i vagnen när vi kom hem.

(null)

Kalas för mosterbus 🥂

Idag vart det dags för kalas för bästa mosterbus :) mysigt att träffa alla nära och kära minsann. Det är faktiskt ett tag sedan vi träffade alltihop och det var kalas. De flesta fyller år i början av året minsann. Men nästa år blir det ett kalas till då lilleman får ha kalas ;) hehe härligt! God mat som köttfärsås och spagetti blev det idag hos bästa mosterbus. En massa mys och morbror fick tillfälle att hålla lilleman för första gången :) massa mys!

(null)


Fredagsmys 😊

Idag är det fredag och båda barnen är hemma :) så skönt. Ingen stress eller tid att passa minsann. Så skönt! En liten plan blev det då vi traskade hem till mamma och pappa. Dock jobbade ju pappa så bara mamma och Franken hemma. Blev en promenad med Frank först innan vi fikade tillsammans :) en mysig dag tillsammans. Blev en heldag :) vi vart där så länge att sambobo ringde och frågade efter oss och sen fick han komma oh hämta oss. Hehe sånt är det ;) Men massor av mys blev det allt denna dag med barnens mormor och Franken.

(null)


Julfix...


Så här några veckor innan det blir ny månad och december börjar så får man fixa och trixa när resten av familjen inte är hemma. Så jag och lilleman vi har minsann suttit och fixat varsin kalender till dottern, sambobo, lillebror, mamma, pappa och hundarn. Så hoppas ja alla blir nöjda och glada ;) hehe spännande för alla tycker jag minsann. Hade själv blivit glad för detta så då tror ja att de andra också blir det. Vi får helt enkelt vänta och se ;) 

(null)

HLR-kurs ➕

Idag stod det HLR-kurs på schemat, HLR för barn minsann och det vart ett bra tag sedan som man gick det och det är egentligen konstigt med tanke på vad man jobbar med. Men när man inte får det av jobb får man ta saken med egna händer och anmäla sig. Så jag och bästa mamma gick på kurs i 3h så det tog minsann ett tag. Men det är helt klart värt det hela. Man lär sig något som är super bra och viktigt att kunna!

Man kan inte gå igenom det för många gånger. Super viktigt när man själv har barn, men också jobbar med barn och träffar barn när man är ute. Precis som det gäller vuxna. Så en lärorik kväll, även för sambobo som varit hemma med båda barnen :) hehe 

(null)

Tomtebyn 🌸

För att idag bar det av till Vellingeblomman med båda barnen och det blev en eftermiddag/kväll med mys tillsammans med barnens mormor och farmor. Vi var faktiskt där förra året också :) så mysigt att bara strosa runt och titta på alla dessa tomtar. Dottern bara älskar det ;) hehe speciellt de som är uppställda och spelar musik eller sjunger. Det var helt klart en lyckad dag med båda barnen ;) och så mysigt! Lilleman han skötte sig fint hela tiden och dottern hade som sagt fullt upp med alla tomtar.

När vi ändå va där så fick vi ju ta en fika, mumsigt med fika. Dottern åt "tofflor" haha sen kakor på det. Hälsa på åsnorna fick vi också gjort, den ena försökte äta upp min halsduk ;) haha men fick dra tillbaka den! Så en lyckad dag minsann!

(null)

Vinterstädning 👨‍👧

För att idag så fick sambobo och dottern ett ryck där ute och vinterstädade lite. Plockade ihop dottern saker i sandlådan, rensade ut ur vårt lilla förråd där vi hade massa förpackningar som skulle slängas. Ibland får han städryck min sambo ;) haha tro det eller ej. Inte så ofta men ibland så. Naturligtvis så ville ju dottern hjälpa till. Alltid lika hjälpsam och go. Så duktig vår stora tjej.

(null)

Mysfika 🥮

Idag blev det minsann lite mysfika hos min älskade mormor och morfar. Som de njuter av "di små" som de säger. Hehe det är så härligt att se deras lycka i ögonen. De har alltid varit så glada när vi kommit på besök, men man ser hur glada de blir nu när jag och barnen kommer. Försöker att besöka dem samt farmor 1 gång i veckan men ibland blir det varannan vecka ;) hehe så är det ibland.

Idag blev det i alla fall ett besök med mamma mys och lek. Dottern tycker att det mesta är spännande nuförtiden så hon busar gärna med gammelmorfar åh så även han. De diggar att mysa och busa. Gammelmormor är så svag för bebisar så hon myser merän gärna med lilleman. Ja även leker med dottern. Men man ser så lyckliga de är. Härligt att se denna kärlek som är ömsesidig. 

(null)

Kanelbullar...

Så vart det torsdag. På dagens schema stod det KANELBULLSBAK med mamma/mormor då vi häromdagen blev sugna på bullar :) sagt och gjort så blev det bullbak dagen till ära! Fick ju föreviga detta då min älskade mamma ej är någon bagare som hon alltid säger. Det är inte så ofta hon bakar minsann, gör hon det så är det ofta med mig eller lillebror. Även med dottern nudå! Det blev minsann mumsiga bullar ;) en laddning ligger i frysen. En mysig dag tillsammans som alltid!

(null)

Mammasamtal 👩‍👧‍👦

Farmormys och mammasamtal på BVC är dagens händelser. Minsann barnens farmor har sovit här i natt som hon gör ibland. Sen tog jag dottern ledig från förskolan både nu idag onsdag och imorgon torsdag. Efter frukost och fix så blev det en promenad till BVC för vägning och mätning av lilleman som passerat 6kg ;) hehe sen ett så kallat mammasamtal. Som man har efter en tid att bebis har anlänt. Dock inget speciellt med det tycker jag. Lugn som alltid och ja allt rullar på får man säga.

Under tiden jag och lilleman var på mammasamtal så underhöll vår egen lilla Pippi farmor ute på öppna förskolan :) de roade sig en bra stund och hann gå igenom en del av allt som man kan hitta på där. En mysig dag, sen lite handling på ICA innan vi gick hem och åt lunch :)

(null)

 

Svartvitt...

Just nu är jag minsann inne i en period då jag tycker att svart och vitt är snyggt när det gäller bilder. Har alltid tyckt om det och bilder som blir lite suddiga ibland, blir ofta bättre om man gör om dem till svartvitt :) det är så fint! Som denna bild på vårt minsta hjärta, en av mina favoriter helt klart. Så underbart med denna blick. Söta älskade unge! Så ni får vara beredda på att det kommer några bilder som är svartvita :) 

(null)



Måndag 👵🏼

Dagen till ära så är båda barnen hemma :) vilket betyder att vi kan sova till lite till efter lilleman ätit vid 06.00 hehe Dock är det ändå bra att han vaknar så pass tidigt, för då slipper vi stressa och vi kan ta det lugnt på mornarna med dottern när hon ska till förskolan :) så vi har fått in en bra rutin tycker jag. Vilket är skönt, båda barnen är dock duktiga och gör allt lättare.

Idag fick det bli en liten promenad hem till bästa farmor :) eller ja gammelfarmor har det blivit! Det är så fantastiskt att få möjlighet att se min farmor så lycklig när hon träffar mina älskade barn. Hon är 90+ och ändå så pigg. Leker alltid en massa med dottern när vi är där. Farmor blir alltid så glad och glömmer bort sina krämpor när vi är där. Det är så fint att se, dottern är så glad för min farmor. Hon kan ibland säga "Mamma, kan vi inte gå till gammelfarmor idag?" Samtidigt som hon har ett stort leende på läpparna :)

(null)

Farsdag 💛

Idag är det inte bara söndag, idag är det minsann farsdag :) Alla pappors dag som jag fick förklara för dottern som trodde att både pappa och morfar fyllde år idag ;) hehe söta lilla tjej. Idag bjöd jag och lillebror in oss hos mamma och pappa. Vi fixade maten och allt då päronen vart iväg på spa. Men mysigt blev det ;) alla samlade. Det är inte utan att man får säga att det är skönt att lillebror är hemma från Norge igen. Förhoppningsvis hemma för att stanna :) världens bästa pappa blev i alla fall glad idag för vårt besök!

(null)

Promenad 🐕

Idag blev det en promenad bara hon och jag. Det var minsann inte igår det hände. Promenader har vi gått tillsammans, men då har vi antingen haft med oss lilleman eller dottern. Men idag blev det bara hon och jag. Rätt skönt att gå utan barnvagn. Hur det än är så är det lite bök ibland med både hund och barnvagn ;) men hunden ska ut oavsett så då får de bli som det blir.

Men än om det inte vart solsken idag så var det skönt att komma ut, att gå en längre promenad. Min älskade fyrbenta vän, en härlig promenad. Dock vart det nästan bara du och jag ute. Men det gör inget ;)

(null)

Massa gos 👣

Får ibland nypa mig i armen för att inse att det faktiskt är på riktigt. Att vi än en gång har berikats med ett litet troll. Att denna lilla varelse är vår, att det är vi som har skapat ännu en underbar trollunge. Att vi fått möjligheten att bli fyra i vår familj. Älskade lilla pojk, så efterlängtad och älskad från första stund. Kan än idag minnas när vi fick det där efterlängtade plusset + :) så underbart. Sen startade ännu en resa som kom att sluta lyckligt än en gång. En resa som inte är lik något vi tidigare varit med om. 

Två underbara graviditeter, som lett oss till två fantastiska barn :) två graviditeter som sett olika ute. I stort sett från dag 1! Men är så tacksam, dottern hade bråttom, sonen inte lila bråttom. Men ändå fick han se dagens ljus tidigare än BF ;) så om det skulle bli en nr 3 så får vi se. Men då får jag bearbeta sambon här hemma ;) haha men det tar vi då. Just nu njuter jag av varje sekund, varje minut med mina älskade barn ❤️

(null)

Ni två 😍

När det inte finns något bättre än mina barn. Det finns inget som slår tiden jag får spendera med er. Det bästa som finns, det bästa som någonsin har hänt mig. Det är att få bli mamma, att jag fått bli just er mamma min älskade dotter Veija och min älskade son Vegas. Finns inte ord som kan beskriva vad jag känner för er. Kommer aldrig någonsin att kunna beskriva med ord min kärlek till er. Kommer gå igenom eld och vatten för er. Precis som jag alltid kommer att vara storasyster, dotter så kommer jag från den 15 April 2015 att vara det bästa som finns MAMMA! 

Dagen till ära så hämtade vi storasyster på förskolan och då hade vi med oss lite mellis till henne :) lagom nöjd då vi skulle gå till affären efter förskolan. Så det blev mellis påvägen ;) underbart väder. Sen blev det en sväng till lekplatsen också. Innan vi gick hem för att mysa innan sambobo kom hem.

(null)

En mysig dag och eftermiddag :) man får ju passa på att vara ute när det är så fint väder! Underbart minsann med fint väder. Åh lilleman han trivs i sin åkpåse i vagnen. Lägger man han där i och packar in honom så tar det inte många minuter innan han sover gott en stund. Än om han är vaken ganska mycket nu på dagarna. Men vad gör det, när man sen får sova ca 8h varje natt :) bortskämd är man minsann. Men som synes en trött kille här hemma ikväll.

(null)

Kompisar 👶🏼🐕

Det här med djur och småbarn. Ja, det är bara något speciellt. Har fått uppleva det två gånger. Nog för att vår älskade KiwiKebab är egen och något speciell på sitt sett, så är hon helt underbar med barnen. Dock tycker hon nog att dottern är smådryg ibland ;) haha dessa kära 3 åringar! Något nyfiken på lilleman minsann, hehe är gärna där och delar ut en och annan puss ;) älskade hund. Brukar skoja och säga att vi fick dig för våra synder. Men vi älskar dig ändå.

(null)

Bad 💦

För att veckan fortsätter med massa skoj, aktiviteter hit och dit :) På dagens schema stod det bad :) Bad på badhuset i byn. Dottern som verkligen älskar att bada. Vi lurade med mormor såklart :) jag och lilleman höll oss på kanten och mös. Han va lagom nöjd, låg och små snackade. Hojtade till när han blev hungrig ;) Vi hade bestämt att vi skulle ha med oss lunch, så här hemma blev det till att steka lite pannkakor. Uppskattat av dottern och ja även mormor smakade en. Jag med för den delen ;) 

Helt enkelt en mysig dag på badet och som dottern njöt. Hade knappt tid att komma upp och äta pannkakor ;) hehe bada var det enda som gällde. Kan säga att det var en trött dotter som somnade i vagnen påvägen hem. Så även lilleman :)

(null)