Gott och nyttigt...

Idag blev det minsann till att baka ett nytt bröd. Har ju bara ett 1/2 hälsobröd i frysen. Nu när vi börjar äta nyttigt här hemma :) hehe så det blev ett röra-ihop-bröd idag. Mycket gott blev det. Så det blir till att baka det fler gånger.
 
Sen efter maten idag och lite handboll med smågrabbarna så fick det bli lite fruktsallad och till det lite lätt cream fresch med lite citronsmak och vanilj :) mumsigt värre! 
 
 

Tokfia...

Är det så att vår lilla fis börjar bli stor?! Ah nej det kan jah inte tänka haha snart 9 kg vårt hjärta ♡ så obeskrivligt! Denna kärlek du sprider och jag känner för sig har inga ord. Du är vårt hjärta lilla Veija :) tokiga lilla unga. Du sover inte som alla andra precis hehe sover du såhär så kan jah och pappa spar pengar vi kan ha 4 ungar i samma säng haha 
 
Nej 4 lär det nog inte bli :) men bortskämda är vi får man ju säga. Du sover från 21.00-08.00 om nätterna skönt. Men sen är du nästan vaken hela dagarna så perfekt får man säga. Själva nattningen är ju inte krånglig den heller. Du somnar fint i din säng ibland hos oss innan. Älskade unge ♡
 

Nyttigheter...

Japp vaknade i måndags och fick bara för mig att nu ska vi tänka lite på vad vi äter och sluta äta massa skit mitt i veckan. Skönt! Så i måndags var det dags då gjorde jag egen mussli till frukost så det har vi här hemma nu. I tisdags blev det hembakat bröd :) hälsobröd! 
 
Även ätit frukost varje dag och gått upp vid 08.00-08.30 :) härligt! Sen smothiee på det! Härligt känns bra! Igår fick jag också för mig att jag skulle göra vid duschdörrarna och ja det är ett projekt i sig! Skit jobb är det minsann och inget har funkat helt 100, men fram med spisskrapan!
 
 

Mys i kylan...

Härligt med ett besök hos bästa farmor i kylan. Hon är för söt, bjöd oss alla på lunch :) man kan inte tro att hon fyller 89 i år ;) älskade farmor. Finns ingen som är som du! Mysigt i detta vinterväder, ungsomelett med spenatstuvning och köttbullar :) mumma ingen gör så god spenatstuvning som min farmor!
 
Sen blev det en promenad med bästa lillebror och Franken när vi skulle hem. Usch fy så kallt så att träd och buskar fortfarande var frusna kl 14.00 när vi gick hem igår. Då är det kallt, men härligt vinterväder :) sen blev det hem oh slappa i soffan för resten. Hade ju redan förberett maten, kycklingsallad :) 
 
 
 

Det blev...

För att jag har gått och smakat lite smått på vad jah skulle göra med mina naglar efter de lila. Hrm blev sugen på att prova mina nya geler :) svart och sen guldglitter. Men när jag satt mig oh började fila. Blev jah helt plötsligt sugen på att använda den elektroniska filen ;) sagt och gjort. Filade det mesta med filen sen lite förhand. Började fila på höger hand då jah kom fram till att blir det bra så går det helt klart på andra hållet.
 
Men guld blev det då inte då jag inte hade något glitter i just den guldiga nyans jag ville ha. Så det blev svart och mörk rosa :) Nice blev nöjd för att vara första gången. Men bättre kan det bli! 
 

Tiden går...

Vår lilla loppa är nu över 9 månader! Det är svårt att förstå att det var över 9 månader sedan som vårt lilla mirakel kom till oss. Tänk att det är över en hel graviditet som loppan varit här hos oss. Längre än hon låg i magen :) hehe skulle bara ha varit 6,5 månad nu.
 
Snacka om att hon utvecklas. Nu kan hon greppa saker, hon sitter nästan helt själv :) oh massa annat. Det är kul att se alla hennes framsteg. När hon känner igen andra ;) hon blir så glad. Snart ska vi fixa det sista inne på Veijas rum, sen blir det nog dags för loppan att flytta in där ;) 
 

Shoppingtur...

Idag gick vi upp i hyfsad tid :) vid 09.45 faktiskt och det var lite skumt för jag var inte så trött som jag varit de andra dagarna denna vecka. Upp fixa frukost till Veija, på med alla kläder och ut i snön med hunden. Hrm lönlöst vår hund bokstavligen ÄLSKAR snö!
 
Vart man än gick var där snö så ja vår mupp till hund bara fjantar omkring. Sen hem och skotta hela framsidan samt uppfarten. Sen in och fixa, packa skötväskan. Sen göra 10 portioner mat till Veija det hann jag det med och käka sen frukost. Sen kom Veijas mormor :) dags för en tur till Nova. 
 
Där vi sedan mötte upp Veijas farmor :) så det blev shopping med både mormor och farmor idag. En mysig dag, vi var hemma sent 20.30 typ hehe men vi hade det trevligt och Veija fick lite nya kläder. 
 

Vi myser...

Här hemma myser vi och har det bra :) men vi har minsann varit ute i det kalla vintervädret. Kollar man ut ser det ut som en kall höstdag. Men ja det är minsann kallt och för att inte tala om halt. Det är minsann mer än halt.  Snor halt skulle jah vilja säga. Snurriga Kiwi slog en vända påvägen. Men så är det när man har brottom.
 
Inte varje dag man får gå en hel runda på gräset som dessutom var genomfruset. Snacka om tungt och lite svår styrt med en hand. Oh sen ha hunden i den andra som inget hellre vill än att springa på isen haha vilken syn. Nu sitter vi i alla fall inne i värmen och myser precis ätit gröt både jag, Veija och Kiwi :) hehe får se vad vi hittar på annars.
 

Laga lite mat...

Idag blev det till att fylla på lite i frysen till lille fisen :) Blev kasslergryta med ananas. Helt klar en favorit hos lille lusen. Otroligt skönt att hon både äter och sover bra vårt lilla hjärta ♡ skönt när hon kan äta det som vi äter. Brukar göra maten så jag sedan bara kan mixa ner det till Veija. 
 
Mycket smidigt får jag säga :) sen ibland blir det som idag att jag gör något speciellt bara till henne och inte till oss. Härligt att göra all mat själv, de enda är lite fruktpureer som vi köper färdiga ibland. Men sådan skillnad på hemmagjord och köpe mat.
 

Kalkonmiddag en lördag i januari...

Yes precis som rubriken lyder :) igår vart det kalkonmiddag hemma hos oss. Då jag för några veckor sedan fick den briljanta idén att vi skulle köpa en kalkon. Hehe då sambon skulle handla något som vi glömde när vi storhandla samma dag. Så då fick han köpa en kalkon. Sen kom ju frågan hur många räcker den till 3,5 kg kalkon? 
 
Hrm fick svar från mammas jobb 6-7 personer ungefär! Så japp det blev till att bjuda in mammsen  pappsen och svärföräldrarna. Blev en lyckad kväll. Kalkonen gick att äta det blev jättegott :) alla var nöjda så även med efterrätten. Sen spelade vi lite spel och hade det allmänt trevligt. Bra för att vara första gången jag tillagade kalkon. 
 

Familjemiddag ❤

Idag blev det lite familjemiddag hemma hos mamma och pappa :) både jag och lillebror kom hem på besök. Mysigt minsann hehe kalops blev det till middag. Sjukt länge sedan jag åt det sist. Kommer inte ens ihåg när det hände. Hehe men gott var det i alla fall. 
 
God mat och gott sällskap :) sen kollade vi lite film på TV:n och åt marängsviss. Även det var ett bra tag sedan sist ;) mysig kväll med familjen :) även Veija var med och mös.
 

Vitt när man vakna...

Helt plötsligt så möts man av snö när man vaknar :) hehe vaknade vid 05.00 för att gå på toa. Inte en snöflinga syntes. Sambon gick upp vid 06.30 och körde iväg. Sen vaknade jag och Veija vid 09.00 oh då vart det vitt överallt! Snacka om att man blev chockad.
 
Usch fy har det inte kommit tidigare så behöver det minsann inte komma alls tycker jag. Det kommer alltid förtidigt eller försent. Som nu! Men en som blev glad var Kiwi hehe hon roade sig som bara den när jag var duktig och skottade snö. Hela uppfarten, gången i trädgården och hela trottoaren runt huset. En nackdel med att bo på hörnan. Vi har en lång trottoar haha 
 

Lite nytt...

För att vi i fredags städade ut julen och plockade ner alla jultomten samt juleljus och allt vad som hör julen till. Skönt när det är gjort, men tråkigt när man vet att man måste städa haha men som tur är så har vi inte så mycket julpynt.
 
Men det ska ju både fram och ner igen i sina lådor :) men det gick. Första julen utan gran, men det gick! Haha vad ändå inte hemma så mycket så! Fick i alla fall satt upp min nya ljusslinga med bollar som jag fyndade innan jul för 35:- det var den lätt värt.
 
Får se vad det blir här näst det finns ju en del vi skulle vilja ha till vardagsrummet, en fåtölj, lammskinn och en matta! Hrm får se hur det går med det. Inte allt för billigt precis.
 
 

Nyår 2015 🎉

Jahapp då vart det nytt år och det har det varit något dagar nu redan. Ej hunnit skriva några rader om vårt nyår :) en lugn och mysig kväll.  Helt utan raketer och alkohol! Helt i min smak om man säger så ;) en liten tillställning bara.  Hemma hos oss, mammsen, pappsen och farmor kom hit osså Frank :) 
 
Det blev trerätters och snax :) bingolotto spelade vi också såklart. Oh denna gång så vann vi minsann så det gav lite i alla fall. Vi vann på tre lotter men rika blev vi inte precis haha Veija var så fin i sin kjol som hon fått i julklapp av sin mormor och morfar :) en underbart mysig kväll som avslutades med att kolla raketer och lite film.